När i Spanien så läser jag spanskt


20140525-235011.jpg

Det är för att väcka spanskan till liv och för att leva som en spanjorska. All in liksom. Så har jag alltid varit på mina destinationer. Är alltid rädd att hamna på landets motsvarighet till Drottninggatan och turistfällor.

Vill hitta pärlorna, vara bland hemligheterna som bara befolkningen förstår och känner till. Så vill jag sitta där med dem och betrakta tills jag själv känner samma sak som dem. I Barcelona hängde jag med ett gäng ”zigenare” som vi och dem kallade sig själva med stolthet. De tog med mig på hemliga flamencospelningar där en man spelade gitarr som en gud och en kvinna sjöng och dansade flamenco som en gudinna. Det var så coolt. Jag blev smått förälskad i en av zigenarna som hade långt hår, de hade dem alla. Han dansade helt otroligt och gick alltid med en stolthet som jag beundrade. Vi hånglade några gånger men han förklarade artigt att jag inte var tillräckligt fin för honom ”Hon måste vara zigenare”. Oj vad jag ville vara det då.

20140526-140713.jpg
/Elaine, lägger ner datorn och tittar upp på sina grannar norrmännen, holländarna och ryssen, i Spanien…

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “När i Spanien så läser jag spanskt”


 1. J skriver:

  Det är ju det som är det härliga med att besöka samma semesterorter-man lär känna sina favvorestauranger och sina favvostränder och behöver inte spendera en vecka av semestern med att leta upp guldkornen:)
  Varje år åker till torrevieja 3 veckor på sommaren o till Brasilien 2 veckor på vintern. Supertråkigt enligt många-underbart tycker vi och barnen. För dom är det som att åka till ett efterlängtat sommarställe:)

 2. Renata skriver:

  Alltså seriöst. Moget Elaine! “som vi och dem kallade sig själva med stolthet”. Så säger alla folk när dom försvarar negerboll också. Skulle du tycka det var kul att dina kompisar kallade dig neger – för att de alltid gjort det? Nä skulle inte tro det.

  Dagens länktips till allihopa, som passar bra efter valet: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism

 3. Jessica skriver:

  Blir mer fundersam över hur den här mannen som däremot uppenbart var rasist framställs som stolt och beundransvärd. Hade det handlat om en vit man som inte tyckte Elaine var fin nog för honom hade det nog varit en totalt different story.

 4. Lis skriver:

  Är inte Torrevieja superturistigt? Tänker att om man inte vill hamna i turistfällor så måste det ju finnas massa ställen i Spanien där man kan köpa hus och bo bland spanjorer istället? Jag har dock inte varit där, bara hört talas om att det ska vara vanligt att guiris har hus där.

 5. Fia skriver:

  Scrollade ner väldigt långsamt och fick en chock över att du visar brösten!! Scrollar pyttelite längre ner och ser att det är dina knäskålar. Pjuhh!

 6. c skriver:

  Aaaah alltså bilden längst ner, det såg ut som dina knän var ett par jätteläskiga bröst, creepy!

 7. Vad lustigt hur man läser in och tolkar in olika saker i ett inlägg. Jag läser ett inlägg skrivet av en Elaine som blickar tillbaka på en tid då hon var ung (och kanske lite naiv) och hur hon var lite förälskad i en man som ja, han måhända var rasist, men en ung och förälskad Elaine reflekterade inte över det då. Och hon berättar det utan att lägga in några värderingar just för att då kanske hon inte reflekterade över det? Dagens Elaine hade antagligen haft svar på tal till den här ungtuppen 🙂

Lämna en kommentar