Skrattvärk


20140522-091638.jpg

Det var så trevligt på hotell Diplomat. Var där med David, Julius och Agneta. Vi hade supertrevligt och jag kan verkligen rekommendera uteserveringen som hade en härlig kvällssol som sken på oss hela kvällen. Vilket väder vi fick.

David och Julius är ju mina gamla kompisar från gymnasiet. Det blir så annorlunda att hänga med killkompisar, grövre skämt och högre skratt. Jag älskar mina tjejkompisar, men vi tenderar att gå mer på djupet. Med grabbarna så är den där svarta humorn som ni sett glimtar av på bloggen. Vågar inte dela med mig av den fullt ut. Än. 🙂

20140522-091835.jpg20140522-091927.jpg

Jag skrattade så mycket att jag fick ont i magen vid tillfällen. En härlig avslutning innan jag drar till Spanien med familjen.

Så här såg jag förresten ut igår.

20140522-092325.jpg

/Elaine, drar på sig flipflopsen och rör sig mot flygbussen med sina grabbar.

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “Skrattvärk”


 1. Tatiana skriver:

  Vad fin du var!

 2. Jag tycker det är så befriande på något sätt att hänga med killar. Nu i München har jag nästan uteslutande boys som är mina närmsta vänner. Har plötsligt fått betydligt bättre koll på fotboll bland annat…

  Sen upplever jag att killar tex rätt ofta äter på McDonalds eller liknande – medan det är något jag aldrig skulle göra med mina tjejkompisar?!

 3. Alisa Gbg skriver:

  Du är jättefin Elain, en riktig Disco queen!!! 🙂

  Ha en underbar semester med din fina familj
  KRAMAR
  //Alisa

 4. Natta skriver:

  Varför har du inte din vigselring på dig? Har det hänt något!?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Ja, det har det. Jag har fått ett elakt eksem av ringen så jag vilar från den då och då.

   • Anna skriver:

    Usch! Det brukar jag också få! Ett tips (som kanske inte är så kul att göra på din vigselring) är att måla insidan av ringen med genomskinligt nagellack. Då har man en skyddande yta mellan huden och ringen 🙂 kram!

   • Fanny skriver:

    Elaine <3 haha, så bra svar på en ovanligt dum fråga! Galet ändå hur många som tror att avsaknad av en liten ring har någon egentlig betydelse.

    • Galet att folk lägger märke till det?! Tycker jag nästan… 🙂 Fast man tänker väl på olika saker beroende på vilken fas i livet man är också, jag är så långt ifrån förlovningar och vigslar.

 5. Cecilia skriver:

  Elaine, jag måste kommentera! Ditt hår! Gah!! Så himla fint! Och det bara strålar styrka från dig./ Hon med plattare hår än plattast där inte ens permanenta lockar vill fastna

 6. Sanna skriver:

  Alltså du är alltid vacker men nu strålar det tamejfan om dig kvinna <3 och håret är såååååå coolt och snyggt ! Ha så roligt i Spanien nu !

 7. Det är så häftigt när man verkligen hamnar på samma våglängd som de människor man hänger med. Det blir någon slags häftig samklang som gör att alla vågar ta plats, bidra och slappna av. Vid sådana tillfällen brukar jag komma på mig själv med att ha träningsvärk i kinderna av alla skratt och leenden, haha!

 8. Emina skriver:

  Hej Elaine,

  Kanske fel av mig men jag kan inte låta bli att dra en parallell mellan detta inlägg samt inlägget om den inställda komikershowen. Här spär du ju faktiskt på myten att tjejer inte är lika roliga i sitt skämtande även om det säkert inte var din tanke.
  Det är precis detta som ligger bakom Mårtens uttalande och hela vår syn på vad som är roligt/läsvärt m.m. Män har historiskt varit de som har underhållt oss och vi är så starkt präglade av det, vi hyser något slags tro till att män är roligare per definition. Det är viktigt att vi frågar oss varför det är så att vi tolkar män som roligare? Varför skulle inte en kvinna kunna ta plats på scen på samma sätt? Hela denna debatt påminner mig om en undersökning som visar att både män och kvinnor oftast väljer att läsa manliga författare, män tenderar oftare att lyssna på manliga artister m.m. Alltså samma mönster går igen på fler områden. Varför? Jo, för att männen är de som satte agendan en gång i tiden och gör det fortfarande i mångt och mycket och därför tar det tid att ändra folks inställning angående vad som anses roligt m.m och just därför tycker jag att ditt uttalande bara bekfrätar den profetia som Mårten sprider i sina uttalanden. Jag vill alltså få sagt att vår definiton av roligt är något vi lär oss. Rolig är en traditionellt manlig egenskap precis som vacker är en kvinnlig. Dessutom finns en syn på att män som tycker att en kvinna är rolig måste vara kvinnliga i sin humor = sämre. Skrev i all hast så ber om ursäkt om jag uppfattas otrevlig eller svävande på något sätt.

  • Fast jag uppfattade inte det i inlägget som att män är roligare? Bara att skämten var grövre och skratten högre.

  • Fast det jag tror att Elaine menar, och som jag själv har upplevt, är inte att tjejer skämtar mindre/inte är roligare utan att när tjejer går ut tillsammans så ska det pratas relationer och gås på djupet. Det har också sin plats och inget fel i det, men det är ett skäl till att jag gillar att umgås med killar-man får slänga av sig bekymren och koppla av. Det är ju inte så konstigt i och med att vi tjejer redan tidigt lär oss att ta ansvar för allas välmående.

   • Emina skriver:

    Jo men vi är nog inne på lite samma linje iaf. Könsroller som spökar i relationer med våra vänner också med andra ord. Och det är inte sämre att prata relationer precis som du säger men av samhället i stort ses det som tråkigare.

 9. Emina skriver:

  Vill även tillägga att tjejer som har en ”manlig” humor ofta välkomnas in i grabbiga sällskap på ett annat sätt och de tjejerna brukar själva vara väldigt bra på att se ner på andra tjejers humor. Precis som den allmänna uppfattningen i samhället gör.
  Är själv en sådan som umgås mer med killar och drar grova skämt men jag är så glad att feminismen öppnat mina ögon och att jag ser detta i ett större perspektiv idag.

 10. Therese skriver:

  Skratta sig till magont är ju bland det bästa som finns!

 11. Jenny skriver:

  Fy helvete vad snygg du är! 🙂 Som alltid! ^^

 12. Fanny skriver:

  Jag ORKAR inte hur snygg du är! Ditt hår, dugomligt!

 13. Anna skriver:

  Jag dör lite grann över hur snyggt ditt hår är. Vill ha!

Lämna en kommentar