Afroverkstan


20140512-082051.jpg

Det här med att gå tillbaka till afro på heltid är verkligen intressant. Jag lär känna mitt hår igen. Som hur sover man med det? Wendy sa att jag skulle dela upp håret i fyra delar och tvinna det till fyra bollar. Och det gjorde att jag vaknade upp med ett mer blygsamt men fint afro. Badade igår, hade i balsam och lät lite vara kvar för att få definierade lockar. Tycker att jag har en rätt fin hårdag idag.

20140512-082117.jpg

Matheo är lämnad på dagis och jag sitter och väntar på att Andreas ska komma hem till oss. Han ska förgöra ecstacyväggen som fick leva i hela fem månader. Väggen ska bli vit och det ska upp tavlor och kanske en stringhylla upp på den. Ni får vara med i processen ”Konsten att pimpa en vit vägg utan att göra den till en ecstacyvägg”.

/Elaine, rättar till afrot med ett fantasi afrokam och påbörjar morgonens andra kopp kaffe.

 

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Afroverkstan”


 1. Emma skriver:

  Hej Elaine! Vad roligt att du tar upp det här med att vara naturlig när man har afrohår eller inslag av afrohår (jag har exakt samma hår som du). Jag har varit naturlig i 2 år, då blev jag gravid med min son och ville inte hålla på med kemikalier så som rakpermanenter osv. Jag gick ett steg längre och jag slutade att använda hårprodukter som innehåller kemikalier och använder idag endast naturliga eller ekologiska produkter. Jag skulle starkt rekommendera detta eftersom vi har liknade hår och om du vill ha så fina och naturliga lockar som möjligt att du även slutar använda schampoo helt och att du köper ett ekologiskt som du kan använda kanske en gång i månaden. Sen använder du Balsam (ekologiskt) varje dag efter att du duschat och balsamet låter du sitta i håret. Varje gång du varit i kontakt med vatten använder du balsam i håret efteråt även om du inte tvättat håret och det bara suttit i en knut på huvudet, detta för att vårat hår är så torrt och fukten i luften öppnar våra hårfibrer och då behöver vi passa på att stoppa fickorna med massa fett. Efteråt är det jätte bra att ha i lite mandelolja eftersom mandelolja förseglar balsamet i hårfiberfickorna och gör att fukten stannar kvar. Sen kan du även göra en protein behandling nån gång i månaden (gärna en gång i veckan). Då kan man mixa ägg med honung och avokado och mandelolja och använda som inpackning. ( detta gör hårfibrerna starkare, eftersom för mycket återfuktning kan göra håret svagare). Två viktiga tipps till är att inte kamma håret med vanliga kammar utan endast bredtandade kammar eller kamma håret grundligt i sektioner en gång i veckan med hjälp av ekologisk kokosolja (jättteee bra för afro hår) hårstråna glider superlätt genom fingrarna och detta sliter minimalt på håret (tvätta efter). Sen sist tipset är att använda fiberhanddukar eller en t-shirt för att torka håret eftersom våra hårfibrer inte riktigt klarar dem kraftiga fibrerna i vanliga handdukar. Man kan också ha silkes örngott för att slita mindre på håret :D. Hoppas du kan ha nytta av tippensen ! Du har superfint hår redan och dessa tips är mina bästa för att få ut det bästa av sitt hår. Kram Emma

  • Vad roligt. Jag skulle precis nämna kokosoljan. Tänkte testa den på min trassellockiga son (inget afro men väl många-strån-svenne-banan-hår med kaoslockar).

   • Hmm skriver:

    Hej Annika!

    Ville bara skriva att jag reagerar lite illa på när man använder uttrycket svenne-banan. Den som kom på det först gjorde inte det av vänlighet utan för att vara elak. Efter det så tycker jag att det används i omvänd rasim-sammanhang. När Svenssons sedan använder det om sig själv så låter det aningslöst om nedvärderande om sig själv.

    En tanke bara.

   • Emma skriver:

    ÅÅh men prova kokosoljan, lockigt hår är alltid torrare oavsett vad man har för etisk bakgrund. Jag tror kokosoljan kan vara suuuper bra. Kamma håret med den, låt den sitta i och tvätta efteråt så får du nog ett fint resultat 🙂

    • Hmm skriver:

     Kokos-olja är jättebra. Och gillar man inte doften så finns det en ekologisk variant som är doftfri 😀

  • Elaine skriver:

   Gud så bra tips! Tack Emma, ska testa detta! Kram

 2. Linda skriver:

  Hej!
  Jag är mer intresserad av hur du gör för att i n t e ha afrohår. Trodde att antingen hade man det eller så inte.
  Mvh Förvirrad Linda

 3. Emma skriver:

  När jag vill ha rakt hår brukar jag gå till ett fönproffs (mindre slitsamt än att plattånga hemma) som fönar mitt hår rakt och då blir det spikrakt, sen kan man slänga in lite äkta- eller konstfiberhår (mer etiskt) i form av löshår några rader i håret för att få upplevt längre hår :). Eftersom afrohår ska tvättas så sällan eftersom det blir så uttorkat av tvätt kan man upprepa detta runt var 5e-7e dag (vi får inte den där fettiga hårbotten som tex min svenska mamma får, hon måste tvätta håret typ 2 ggr per dag endast med schampoo).

 4. Hmm skriver:

  Jag tycker alltid ditt hår är fint, men håller med om att det är fint även idag 🙂

 5. Channie skriver:

  Åh så fint afro. Jag har flätor nu men försöker bygga upp ett mod till att börja bära mitt afro istället efter allt användande av flätor, löshår, rakpermanenter osv! Det är ju så fint med lockar

 6. Sofia skriver:

  Elaine, du verkar så klok i relationer. Igår skrev han att ”vi låter bli det här nu”, när jag frågade om vi borde definiera den här relationen nu. Vi har träffats sedan nyår men har känt varandra i tre år och har gemensamma vänner. Han bor fyrtio mil bort så vi kan inte prata om det över köksbordet, även om det är vad jag allra helst vill just nu. På sistone har han inte mått så bra, så jag tror att det är en försvarsposition. Men vad gör jag för att visa att jag vill vara med honom ändå? Eller ska jag bara acceptera och lägga ned direkt?

 7. jenny skriver:

  OHHH så vacker hår du har Elaine.. Jag älskar afro. Försöker övertala ALLA mina vänner att de ska ha sitt vackra afro för det är riktigt vackert! #tjejen#som#sörjer#att#hon#aldrig#fick#afro 🙂

 8. H skriver:

  Jag brukar köra ”pineapple method” (google it!), det vill säga en jättelös totte mitt på alternativt långt fram på huvudet. Det gör så att man inte sover PÅ lockarna och de håller sig spänstiga liksom 🙂

 9. natalie skriver:

  du kanske ska fråga matheo? han har jättefint hår! 🙂

 10. AktivaDagar skriver:

  Fint! Balsam-metoden ser ut att passa ditt hår perfekt… Vet inte om du kör det, är nu här 🙂

Lämna en kommentar