Så att vikten inte är av vikt


20140502-082833.jpg

Godmorgon folket! Jag har precis lämnar lillplutten och har begett mig till hufvudstadens kärna för att hitta ett lämpligt café för att jobba. Lillplutten ska hämtas tidigt och jag tänkte kanske hinna med att träna innan dess.

I förrgår när jag gjorde mina chins så frågade David hur mycket jag vägde. Det vred om sig i magen av frågan mest för att jag inte vill att det på vågen ska vara av vikt. Det har tagit mig ett helt liv av att vara ointresserad av det och nu frågade min PT det.

David motiverade sin fråga: Det är bara för att uppskatta hur stark du är. Väger du 68 och kan göra 6 chins så är du väldigt stark, men väger du 62 så är det inte så konstigt.

20140502-090954.jpg

Trots att det tog emot en smula så fattade jag vad han menade och blev faktiskt nyfiken själv på att se hur mycket jag vägde för att bättre få en bild av min styrka. Men jag fick förbereda mig mentalt innan jag ställde mig på vågen. Siffrorna ska varken göra mig glad eller ledsen utan bara berätta vad denna massa kan göra – 5.5 chins. Jag ställde mig på vågen….

20140502-083426.jpg

Och när jag såg siffran kände jag ingenting mer än att min kropp väger 65 kg OCH hon kan göra 5.5 chins. Rätt starkt ändå.

Så mät inte din kropps värde efter siffrorna på vågen utan efter vad den kan prestera

/Elaine, mäter sin kropp efter siffran chins – hon ”väger” 5.5 chins.

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Så att vikten inte är av vikt”


 1. Malin skriver:

  Hallelujah för det! Har också efter många år (typ hela mitt liv) äntligen slutat bry mig om vågen . Det är bara en siffra och den siffran berättar inte för dig hur stark du är eller hur värdefull du är. Det är bara en siffra. 🙂

 2. caroline skriver:

  Detta inlägg var vad jag just behövde denns morgon! Det är så lätt att fastna på vad siffrorna säger på vågen och att jag blir ledsen när jag har gått upp i vikt. Jag tänker då inte på att jag tränar 4 gånger i veckan, jag kan springa en mil utan problem och är frisk och bygger massor av muskler som väger massor. Det är skönt att läsa att någon annan känner likadant, önskar jag kun sluta de hetsa kring kg på våge. Ville bara säga att jag blev glad av ditt inlägg och ska försöka ändra mitt tankesätt 2014

 3. Fanny skriver:

  Oj vad jag behöver jobba på det. Jag är lång, över 180 och helt naturligt väger jag ju självklart mer än många kompisar som är 10-15cm kortare.Jobbar verkligen på att få bort hjärnspökena men är inte det lättaste.

 4. Maria skriver:

  Älskar ditt sätt att skriva om kropp och hälsa. Så sunt, så inspirerande!

 5. esterii skriver:

  Jag väger mig inte numera.. Sedan jag som vuxen kräkts och nu är ”nykter kräkare” så är vågen i princip aldrig någons vän:) Kram

 6. Martina skriver:

  För min del så har jag just nu väldigt stort fokus på min vikt. Sedan ca 3 månader går jag på Itrims diet och har nu tappat cirka 22 kg. Har varit överviktig i stort sett hela mitt vuxna liv (är 31 år) och behöver gå ner i vikt gör att få IVF-behandlingar då vi är ofrivilligt barnlösa. Fick missfall för ca 1½ år sedan och då upptäcktes det att jag har en ”hormonsjukdom” som gör att jag går lättare upp i vikt och svårare att bli gravid.

  Däremot så har jag har nog aldrig mått bättre; jag är gladare, piggare, bättre kondition och mer medveten om vad jag ska äta och vad jag inte BÖR äta. Jag tränar 3 dagar i veckan, ska gå 11 000 steg om dagen och äta regelbundet (4 mål med 3-4 timmar mellan varje mål). Jag får hjälp med vad som är bra mat, motion och motivation. Jag har fått helt nya vanor, vanor som jag känner att jag kommer kunna hålla genom livet. Trodde det var hopplöst för mig att gå ner i vikt men med stöd och vilja går det! När jag gått ner 7 kg till, så skickar vår fertiletsläkare remiss för IVF och med lite tur så har vi (äntligen!) fått vår första bebis i slutet på 2015!

 7. Elle skriver:

  Du är STARK ja, om du ”bara” väger 65 och kan göra det. Grymt jobbat, du ser ju ut som en kalaspingla,och en stark sådan är ju bästa kombon!

 8. Jennifer skriver:

  Det är ju helt underbart att väga chins!!! 🙂

 9. Linda skriver:

  Vilken inspiration du är! Du är min förebild både vad gäller träning och stil och allt! Jag siktar på att själv kunna göra chins, har inte vågat testa en ännu, utan börjar bygga muskler i gymmaskinerna. Jag gymmade igår och blev så impad av en tjej som gjorde en omvänd situps med bena i vädret att jag själv lovade att det där ska jag också fixa! Berättade för fästmannen när jag kom hem som sa att det där fixar du,vi kan testa här hemma! Sagt och gjort, jag testade hemma och lyckades! Nu ska jag bara fixa det på gymet också!!

 10. Sen får vi ju inte heller glömma att det där också är lite problematiskt – att vi ska döma oss själva. Just nu känner jag mig inte alls stark på gymet efter en tids uppehåll, men inte ska det få mig (eller min kropp) att känna mig mindre värd för det.

 11. Caroline Ö skriver:

  Varför ska vi mäta vår kropps värde alls? Den har ju redan det högsta värdet som finns, bara för att den finns! Kan det bli bättre än så? 😀

 12. Linde skriver:

  Tror att sådana där mått också kan leda till känsla av ovärdighet. Sedan är det knappast svagt att bara kunna 5.5 chins om man väger 62

Lämna en kommentar