Heldagskurs i modern retorik för lärare


Inslaget om plakatretorik gick bra tror jag, det var så roligt att sitta i studion och rita. Jag hade en svag 3:a i bild, min lärare sa Du har i alla fall viljan. Hur som så bidrog jag med ett lite pedagogiskt konstverk som var en kombination av hur man ska och inte ska göra. Lägger upp klippet senare.

20140429-085344.jpg

Nu väntar en heldagskurs i modern retorik för lärare. Det känns roligt att ge dem lyxiga lokaler detta viktiga släkte lärare. Önskar att retorik var obligatoriskt för dem, att de hade högre lön, mindre stressigt och mer uppskattning. Oh well! Nu börjar de första lärarna trilla in. Vi hörs senare!

20140429-090025.jpg20140429-090351.jpg

/Elaine, känner att det kommer bli en riktigt bra dag.

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Heldagskurs i modern retorik för lärare”


 1. Ninni skriver:

  Vilken toppendag för lärarna i den schyssta lokalen. Det är dom sannerligen värda. Det är så mycket skäll på skolan i dessa dagar men lärarna gör ett jättebra jobb och är värda stor uppskattning. Det är inte dom det är fel på. Kurslokalen är en jätteviktig del av ett lyckat föreläsningskoncept! Ha en väldigt bra dag Elaine!

 2. Gosh vad fräsch du är, I DIE!! Haha.. Det lyser verkligen om dig fina du!! 😀

 3. Bra där Elaine. Ge dem all lyx du kan. Ja och retorikkunskap också.

 4. Du strålar i den toppen! Eller ja du skulle stråla utan den också, men ja du vet 😉

 5. Helen skriver:

  Så fin topp! Hvor er den fra?

 6. Johanna skriver:

  Vi är många som läser vid lärarprogrammet som också önskar att vi fick in retorik i vår utbildning, men som det ser ut nu så får vi nöja oss med att läsa dina böcker på fritiden 🙂 Jag önskar och hoppas att du kanske kommer till Karlstad för någon föreläsning snart, skulle vara så kul och nyttigt att få gå och lyssna på dig IRL 😉
  Ha det så bra Elaine och fortsätt göra det du gör, det är du grym på!

 7. Håller med dig om lärarna, de är ju en av våra viktigaste yrkesgrupper! Mer av allt till de! 😀

 8. M skriver:

  Härligt att det börjar komma lite modern retorik! Retoriken har ju under så länge varit något som sopats under mattan i Sverige. Så härligt att ta upp detta ämne som är så viktigt.

 9. Emelie - deltagare på kursen skriver:

  Återigen, tack igen för välbehövliga tips, idéer och inspiration, kul att träffa dig live efter att ha följt bloggen länge!

 10. Ida skriver:

  Önskar jag kunde vart där men tyvärr var det plånboken som fick avgöra. Kan du inte dela med dig lite vad du tog upp under kursen. Du är bäst Elaine

 11. Samuel Flander skriver:

  Stort tack för idag: både din strålande insats och fixet som övriga på firma snackasnyggt stod för. På tågresan hem har jag nu sammanställt anteckningar ochjag är stum av förundran. Hur hann vi allt det, idag? Riktigt imponerande

 12. Susanna Appel skriver:

  Säger det igen – en underbar dag. Ett toppenjobb av dig, Elaine. Jag har fått massor av bra verktyg. Nu kommer inte ”gubbarna” på institutionen undan den pedagogiska utvecklingen. 🙂 Tyckte det blev bra stämning i rummet, också. Både tack vare dig och de andra jättetrevliga deltagarna!

  Rekommenderar kursen varmt till alla som funderar på att söka nästa omgång.

 13. Louise skriver:

  Retorik är en obligatorisk kurs på lärarprogrammet på SU i alla fall!

 14. Anna-Karin Lundin skriver:

  Tack för en oförglömlig dag i vackra lokaler, med trevliga deltagare och alla dina kloka råd! Du är en energigivare. Att en dag kan gå så fort!

 15. Sophia Fransson skriver:

  Åhhhhh! Fan vad kul. Jag pluggar just nu till gymnasielärare på Södertörn och drömmen vore ju att du föreläste på skolan. Funderar på att gå på en av dina föreläsningar där i juni men har inte rååååd. Studentlivet = man vill inte annat än att lära sig men har inte råd att utvecklas på egen hand.

  Jag tänkte väl mest bara skriva, heja dig! Vilken motiverande peppande glad rolig stark människa du är. Blir alltid glad och lite extra sugen på att kämpa när jag läser din blogg. Håller också på att dra igång träningen på riktigt och snart har jag tränat minst en gång i veckan i 4 månader. 3 gånger i veckan de senaste 5 veckorna. Heja mig också!

  Puss!

Lämna en kommentar