Godmorgon mina hjärtan


20140429-065341.jpg

Jag hade ambitionen att blogga mer igår, men så blev det så mycket jobb på kvällen att det inte hanns med.

Tack till alla era som kom till föreläsningen igår! Och tack till alla som kom fram och pratade med mig. Speciellt glad blev jag för er som vågade säga att ni inte alltid eller till och med sällan håller med mig, att ni har kommenterar det, men att ni gillar mig ändå. Det får mig att fatta hur exceptionellt fina ni är här inne. Ni säger om ni inte håller med, ni säger det med respekt och ni har inga problem att visa ert ansikte för mig med orden: det var jag som inte höll med.” Vi är så långt ifrån troll vi kan vara, så skönt!

Och så roligt att träffa er veteraner på bloggen vars kommentarer jag har sett i flera år och som jag faktiskt kan titta efter typ ”Undrar vad Ruffie-Lina eller ’Annika-dödsmetallälskande-stark-wanna-be’ säger nu”.

En bild från gårdagen lånad från en fellow portugistalande supergo brud.

20140429-070444.jpg

Nu sitter jag i taxin till tv4 Nyhetsmorgon. Vi ska snacka 1:a Maj och plakatretorik. Om ni är uppe med tuppen så ser ni mig i rutan 07.45. Har ni förresten exempel på minnesvärda plakat?

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “Godmorgon mina hjärtan”


 1. Det skulle vara plakatet jag såg en gång på Arlanda vid nån av gaterna där det stod ”Eva kom tillbaka – allt är förlåtet” Det startade upp min hjärna.

 2. Ruffie-Lina skriver:

  Hihi vad söt du är 🙂 Det måste vara en ganska märklig grej att ha en så här stor blogg med så många ”vänner” som det faktiskt blir. Häftigt!

  Jag var uppe i Sthlm på Djurgårn i lördags för att fira min kära pappa som fyllde 60, vi åt planka på Godthem och såg Spök på cirkus, himla roligt! När jag gick där mot grönan så kunde jag inte låta bli att hoppas på att du skulle råka komma spatserandes där nånstans så jag kunde säga hej igen då jag sett att du var där med dina vänner, men den lyckan hade jag inte då 😉

  (Måste bara få berätta att jag efter den tuffa dagen, stööört jobbigt för en foglossnings-höggravid-svullen-Lina, trodde att jag skulle få vila upp mig lite i söndags. HAHA! Då blev jag överraskad med möhippa av alla mina fina vänner, oj har aldrig blivit så chockad i hela mitt liv! Men dagen gick så bra, svävade fram på adrenalinet från överraskningschocken 🙂 känns fortfarande surrealistiskt när jag tänker tillbaka på det hihi. Och outfiten ska vi inte tala om….. 😉 )

  Kram!

 3. Jenny skriver:

  Tack själv för igår Elaine 🙂 Det var flera saker jag hade tänkt säga till dig, men så glömde jag bort det 🙂 Men det är viktigt med respekt även om man inte håller med varann. Det skulle många behöva lära sig.

 4. Kristina skriver:

  Tack för igår! Det är inte lätt att vara professionell och lättsam samtidigt men den balansgången klarar du. Du är en av mina retoriska inspirationskällor och jag ska träna för att bli ens en promille lika vass som du 🙂 (självklart med hjälp av dina böcker).
  /Tjejen med svart och blommig tröja raden t.h.
  PS. Fint att se din man finnas med igår, har upplevt liknande situationer själv i mitt arbetsliv och den känslan av att bli stöttad för det man brinner för är få par förunnade. DS.

 5. L skriver:

  Så bra! Det kjennes veldig koselig ut å være her. Jeg kommenterer sjeldent, men er her inne nesten daglig og får min dose Elaine-inspirasjon. Skjønner jo det at jeg går glipp av noe når jeg ikke leser i kommentarfeltet, kanskje jeg må begynne med det 🙂

 6. Sanna skriver:

  Hej, Jag har just hittat till din blogg. Och den är så bra! Du känns som en riktigt inspiration. Helt fantastiskt, jag kommer definitivt läsa vidare!

 7. signe skriver:

  tjena, undrar var du köpt den där snygga blusen? 🙂

 8. Mehrako skriver:

  Stort tack för en super bra föreläsning!
  Var väldig nervös och tvekade om jag skulle komma fram och berätta om ett inlägg du hade skrivit för länge sedan och ville be om ursäkt för mitt sätt att kommentera.
  Är verkligen glad att jag kom fram till dig, du tog emot mig på ett underbart sätt som värmde hela mitt hjärta!

 9. L skriver:

  Tack för en jättebra & inspirerande föreläsning igår! Och tack för att du är en så himla härlig & varm person. Det var jag som kom fram i pausen och tackade för blogginlägget om ”stjärnmannen” som tillsammans med alla kloka kommentarer från andra läsare förändrade mitt liv och fick mig att våga välja Mr Right – min ”stjärnman” :). Tänk, att ett blogginlägg kunde påverka ens liv.. Häftigt! Och jag vet att du inspirerar många med dina inlägg om att våga sätta sig själv först, och därigenom välja att vara med en person som ger en det man behöver och som man även själv kan älska fullt ut. Kärlek i sin bästa form. Himla fint att få chansen att tacka dig på riktigt, och att din reaktion var så genuin och varm! Tack & kram <3 // Laura

 10. Annica skriver:

  Tack för igår Elaine! Så trevligt och lärorikt att lyssna till dig, du är inspirerande och jag erkänner – du är min förebild! Om jag kan använda en flisa av allt du berättar om så blir jag glad, nu gäller det att öva. I mitt jobb träffar jag många människor och det jag berättar och undervisar om är oerhört viktigt ur ett hälsoperspektiv. Jag jobbar mycket med ”bilder” att försöka illustrera det jag berättar om i mina föreläsningar – kändes bra igår när du sa att det en åhörare ser i sitt huvud – som en bild – är det som de minns efteråt. Bekräftelse känns bra! Nu har jag fått löfte om en retorikkurs så jag kommer ju självklart att välja din! Ses framöver, i höst kanske?

 11. Sofia skriver:

  Jag gillar verkligen din blogg och hur du skriver MEN något som skulle göra upplevelsen ännu bättre vore om månader och dagar skrevs med liten bokstav (maj, inte Maj…hade nog inte reagerat på det om jag inte i bara några inlägg längre ner hade sett att det även stod April haha). Och detta menar jag på ett positivt och kreativt feedbackande vis och med hänsyn till att det är så många som läser bloggen och därmed korrekt versalisering borde kunna vara angeläget 😉

Lämna en kommentar