Äntligen fem pull ups!!


Jag älskar när man når sina mål, speciellt de högt satta! Ett mål som tjejer inte väntas åstadkomma. Tack David Englund som fick mig – en tidigare latmask och soffliggare – i form. Nu siktar vi på tio pull ups mina kära fitnesszillas.

Bloggvännerna har ordet

26 svar till “Äntligen fem pull ups!!”


 1. Ulrika skriver:

  Imponerande! 🙂
  Själv fixar jag inte den där sista knixen då hakan ska upp över baren.
  Roligt att det ser ut som om att du lyckas få grepp i luften med benen så att du kan ta dig upp på sista. 🙂

 2. Caroline skriver:

  Det står ”ogiltig källa” på videon för mig, någon som vet varför? Elaine, har du en kanal jag kan gå till för att kolla istället? Kan behöva lite motivation till min egen chinsträning 😉

 3. Emma skriver:

  Men vänta nu.. Du gör ju chin-ups, inte pull-ups? Chins är med handflatan mot dig och pulls med handflatan från dig, även fast båda ofta går under namnet chins i Sverige. Utomlands är det skillnad dock!

  Grymt jobbat i vilket fall!

  • Ema skriver:

   Det Elaine gör heter pull-ups, man drar upp sig med biceps i stor del av övningen. Dem i slutet är crossfit varianter då man hjälper till med en kick med benen.

   Chins gör man genom att ha ett brett grepp med greppet ifrån sig och jobba sig upp med rygg/skuldror.

   Båda är jobbiga men använder olika muskelgrupper.

   • Emma skriver:

    Jo jag vet, för jag gör också dessa övningar, men om du googlar lite på det så märker du nog att jag har rätt..

 4. Elinor skriver:

  Grymt bra! Blir ännu mer taggad själv nu när jag ser detta!
  Jag har övat några veckor nu, så från att inte ha kunnat göra en enda till att i går göra två stycken utan problem gör att man blir så peppad! mycket nöjd! Har fem som mål till att börja med. Sjukt kul när man ser utvecklingen 😀
  Du är grym! En förebild!
  /Elinor

 5. Ema skriver:

  Jag blir superimponerad!!

  Det är inte många kvinnor som kan göra strikta armhävningar, ännu färre som klarar pullups utan hjälp, du är så grym!

  (Och ja, jag skriver kvinnor då radikalfeminister omöjligt kan hävda att vi har samma muskeluppsättning som männen, att du kan göra det blir ju extra imponerande i mina ögon då du måste ha jobbat ännu hårdare för resultatet:))

  • Tom skriver:

   Nu ska vi inte förvandla även detta kommentarsfält till en onödig könskamp men… även om vi har olika muskeluppbyggnad och kroppstyper i det stora hela så har det ingen betydelse för om du klarar av att göra fem pull ups eller inte. Det handlar om träning och vilja.

   Bra jobbat Elaine!

   • Ema skriver:

    Nej, självklart ingen betydelse då det finns män som inte klarar av pull ups men det gör Elaines prestation ännu större i mina ögon då vi tjejer faktiskt har svårare att klara den här typen av övningar.

  • Eveliina skriver:

   Fast så svårt är det inte för kvinnor att göra riktiga armhävningar, problemet är väl att vi sedan dag ett blivit itutade att vi inte ska klara av att göra det. Däremot krävs det mycket mycket träning, tålamod och modet att våga misslyckas. Det gäller bara att börja med att göra en om det så bara är en man orkar göra.

 6. hb skriver:

  Shit du inspirerer! Jeg har en evighet fram mot samme mål…

 7. Emma skriver:

  Awsome! Du är så inspirerande 🙂

 8. Emelie med C skriver:

  Wow, fy fasen vad bra jobbat! Blir så sjukt sugen på att klara det där själv när jag ser dig, jag har aldrig klarat en riktig. Armstyrka är min svaghet, höhö. Tyvärr dör jag tristessdöden om jag går till gymet men nu börjar fantasin spinna loss kring möjligheterna till en liten gymhörna i trädgården. Hmm…. 😀

 9. pilla skriver:

  Wow, asgrymt!

 10. Frida skriver:

  Steget från 5 till 10 är kortare än från 0 till 5, så jag tror verkligen du kommer göra 10 pull ups om inte alls lång tid! Heja dig Elaine! Du är så cool och inspirerande!

 11. Maria skriver:

  Heja! Mycket inspirerande! Gör precis samma resa, från soffpotatis till fitneszilla, och älskar att se andra nå sina mål! Jag kanske ska ge mig på att pröva själv : )

 12. esterii skriver:

  oj, nu behöver jag ett kom igång kärring av dig för att komma igång:) Alltså snacka du orkar… och hur vackert vältränad du blivit.. Träning ger resultat:)

 13. Alexandra skriver:

  Gryyyyyyyymt!!! Underbart att du inte gav upp på den sista, den köndes såg jag!! Heja heja

 14. Jag blir sjukt peppad av detta och inspirerad. Jag styrketränar just nu med fokus på armar och jag känner mig rätt stark – inte superstark, men inte svag – MEN jag klarar inte ens en pull up and chin up. Mitt mål är att klara en först.

 15. Rode skriver:

  Wihoo, grymmmmmt jobbat!!

 16. Hej Elaine,

  Grattis till träningsformen! 🙂
  På tal om att nå personliga mål, så är det ofta enklare med en ”morot” – en tanke, en bild i huvudet på slutprodukten, om det så är från att bli mer smal till att ändra lagen.

  Tänkte därför tipsa om en ny bok, Bakom Dolda Ansikten, som publicerades i årsskiftet. Handlingen utspelar sig delvis på Internet bland bloggare och forum.

  Den ligger i tiden, då den behandlar nätkränkningar, -förtal, -vuxenmobbning, dataintrång, samt även nätdiskussioner, som förekommer kring våldtäkter och en försköning kring övergrepp på barn.

  Tanken är att boken ska ge eftertanke och debatt och belysa det som sker på Internet. Kränkningar på Internet ges tyvärr mer fritt utrymme på grund av att förtal och kränkningar måste tas upp som enskilda åtal och betraktas enligt lagen, inte som något som hör till allmänt åtal, vilket signalerar att det är mer fritt fram och även sker mer fritt som många troligen noterat.

  Ämnen har bakats in i en satirpolitisk kriminalhistoria, som ger spänning, visst obehag, kunskap samt en hel del underhållning.

  Slutligen ger den läsaren matnyttiga juridiska tips i händelse av att de själva blivit drabbade av förtal samt kunskap om vad lagen säger kring vissa aktuella brott.

  Information i boken baseras på forskning kring mobbning och dataintrång samt intervju av polis.

  Den ska idag även finnas på bibliotek i Umeå, Lund och
  Stockholm för dem som har mer sparsam ekonomi. Annars ger troligen författaren viss rabatt för dem som behöver vid kontakt.

  Med vänliga hälsningar
  Charlotta Lena Andersson

 17. Andrea skriver:

  Asbra!! Själv orkar jag fyra just nu, men satsar på högre! 😀 Tyvärr kan inte jag heller se videon (läste i kommentarerna att fler verkar ha samma problem), vet inte riktigt vad som skulle kunna vara tokigt. :S

  Hur som helst, fortsätt kämpa på med träningen! 😀

 18. Micca skriver:

  Så grymt ju!
  Som en del innan skrivit så är steget från 5-10 kortare än 0-5. Och vips så är du uppe och gör chins med vikt!! Grattis, kämpa på 🙂
  Mvh en elitidrottare

 19. Ulrika skriver:

  Coolt! Själv har jag aldrig klarat en chin-up förrän jag flyttade in med min nya roomie här i Danmark i höstas, efter lite träning så klarade jag min första i december! Efter en paus klarar jag dock inte det mer.. Men jag vet ju att jag kan om jag tränar för det 😉 Och klarade att springa 5 km på mindre än en halvtimma igår kväll! Det är jag väldigt glad över 🙂

Lämna en kommentar