”Still not asking for it”


253831_10151240485121347_116994719_n

This photo was posted on STFU, Conservatives Tumblr page last night. The reason why I’m sharing it is not because of the photo itself (which is epic in it’s own right), but for the comments it generated.

One person wrote, ”but then again, its kind like putting a meat suit on and telling a shark not to eat you”.

STFU responded (with bolded text):

”We (men) are not fucking sharks!

We are not rabid animals living off of pure instinct

We are capable of rational thinking and understanding.

Just because someone is cooking food doesn’t mean you’re entitled to eat it.

Just because a banker is counting money doesn’t mean you’re being given free money.

Just because a person is naked doesn’t mean you’re entitled to fuck them.

You are not entitled to someone else’s body just because it’s exposed.

What is so fucking difficult about this concept?”

Bravo.

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “”Still not asking for it””


 1. susanne skriver:

  Så sant! Så bra sagt!

 2. fanny darling skriver:

  alltså jaaa, ja ja ja!!

 3. Eva skriver:

  Det är chockande vanligt det där om att kvinnor som våldtas, trakasseras eller utnyttjas ”får skylla sig själva”. Dom flesta säger det utan en enda tanke på vad det PÅ RIKTIGT innebär. Usch, skrämmande.

 4. Ruffie-Lina skriver:

  JA FY FAN vad är det som är så INIHELLLLVETTTTES JÄVLA svårt med att förstå det?!?!???!?? Så himla bra paralleller dom drar i texten, och dom som inte förstår det måste ju seriöst ha ett fel i hjärnan. Usch blir så jävla upprörd!!!

 5. Esther - pastor & feminist skriver:

  Hurra för bilden! Och, jag blir fortfarande så fruktansvärt förvånad (och förbannad såklart) varje gång jag ser en liknande kommentar, varför finns det fortfarande män(niskor) som tror att de har rätt till andra människors kroppar?

 6. wigwag skriver:

  Jag blir så jävla provocerad av bilden. Hatar rökare som inte frågar först innan dom tar fram sina jävla giftpinnar. Inte undra på att folk vänder ryggen till.

  • Mia skriver:

   Va?! Är du läskunnig? Missade du hela budskapet med bilden och texten?
   Läs igen är mitt råd…

   • wigwag skriver:

    Jag ser en ung tjej som håller upp en cigarett i luften och som skrivit på sin kropp att hon inte frågar om lov först. Och som ler så där som bara svårt nikotinberoende personer gör när dom får sitt behov tillgodosett. Vad ser du?

    • Mia skriver:

     Antar att du är en av hajarna då…

    • XOXO skriver:

     hahahahahahahahahaha och åter hahahahahaha det var den roligaste tolkningen ever!!!! Och om det är det du ser på riktigt så är det bara ännu roligare! TACK för dagens gapskratt! haha!

   • Apolonia skriver:

    Godt at du kan læse Mia. Jeg vil antage, at du også kunne hjælpe dem, som måske kunne have misforstået noget. Det sker tit. Du er stærk for at kunne hjælpe, ikke for at nedgøre, antager jeg.

 7. Linda skriver:

  Så häftig bild och text! Säger bara Wow. När jag ser kvinnan på bilden så tänker jag att hon borde skrivas in i historieböckerna.

 8. rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Detta är helt OT men jag drömde om dig inatt. Vi åkte runt i en bubbelgrumsrosa Merca-cab och hämtade och lämnade våra ungar på dagis, cirka åtta var (varför vi tyckte att det var lämpligt med just en liten cab kan man ju då ifrågasätta). Hursomhelst, vi hade grymt kul. Sedan drack vi sprit och pratade om makt och entreprenörsskap undertiden ungarna var på dagis (och glömde lägga i handbromsen).
  Hursomhelst – tack för en underhållande natt, du var ett ypperligt sällskap haha 😀

 9. Apolonia skriver:

  Målrettet og intelligent provokation kan måske føre til en interessant polemik/debat. Også den sexuele provokation.
  Stå halvnøgen med påskrift ”stil not asking for it ” er en personlig tilkendegivelse af en meget privat sag og virker på mig selvforstørrende og ligegyldigt.

  • wigwag skriver:

   Håller med dig Apolonia. Jävligt ”ligegyldig” är den här provokationen. Och otydlig. Provokationen är provocerande i sig, som provocerande handling, och inte provocerande i det budskap den vill fästa fokus på. Folk blir förbannade av fel orsak och lockar fram korkade kommentarer om farliga djur. Vilka i sin tur verkar vara rätt provocerande. Jag fatttar inte ens provokationens budskap vilket är mest provocerande av allt. Jämför gärna med protestaktioner mot badhus där tjejer och kvinnor förvägras bada toppless. Där är jag med helt och hållet. Tydlig målinriktad provokation med ett tydligt budskap som alla kan sympatisera med. ”Om dom får så ska vi få”. Den här tjejen, som ser så glad och nöjd ut på bilden, vad fan vill hon egentligen? Hon vill vara så sexuellt utmanande hon vill utan att nån för den skull ska tro att hon är ute efter att få sex. Ett korkat budskap. Bra då att hon skrev det tydligt på sin kropp. För mig blir det tydligaste budskapet att tjejen inte riktigt vet vad hon vill. En tjej som upplevs uppträda sexuellt utmanande kommer jag och andra heterokillar att alltid tro att hon är ”asking for it” och kommer agera därefter. Det är inte där problemet ligger. Problemet är att många killar inte fattar att bara för att dom upplever nåt som sexuellt tillgängligt så har dom fått tolkningsföreträde för att det också är så. Om tjejen på bilden fokuserat på det problemet, det rätta problemet, så hade hon skrivit ”My body is horny but you had to ask my head first”. Det hade varit provocerande för många ”hajar” på rätt sätt tycker jag.

   • Miranda skriver:

    Fast vad är det i hennes uppträdande som är sexuellt? Hon står helt vanligt rakt upp och ner, med en cigarett i handen och ett vanligt leende. Om det hade varit en man som stått sådär, hade du tyckt att han uppträdde sexuellt? Hon har ju till och med tejpat för bröstvårtorna, ändå så tycker du att hon är sexuellt utmanade. Kvinnors nakenhet och framförallt bröst är så sexualiserade i vårat jävla samhälle.

    • wigwag skriver:

     Tja..Hon själv tycker ju det uppenbarligen eftersom hon tycker sig behövt skriva som hon gör på sin kropp. Och hon har rätt pga just det sistnämnda i ditt svar. Varför inte bara ta av er på överkroppen i sammanhang där killar har för vana att göra det. Bland rakade huligangrabbgäng på fotbollsmatcher tex. Som nåt helt naturligt och inte göra nån grej av det. Hur provocerande vore inte det. Den här provokationen är bara fel och applåderas mest av de den har som målgrupp. Gissar jag.

Lämna en kommentar