Jakten på Mr Right kanske är fel..


Jag satt på planet hem och tänkte på hur älskad jag är. Hur älskad jag har varit. Hur jag har blivit erbjuden villkorslös kärlek förut men tackat nej för att hjärtat inte varit där eller timingen varit fel. Jag har ex-pojkvänner som älskade mig så mycket att de nästan avgudade mig. Jag var deras drottning, sorgligt nog en isdrottning. Har dåligt samvete för det nu. Man lever och man lär.

Tror jag att det finns en Mr. Right? Nej, jag tror att det finns fler. Sen tror jag att timing, kompromisser och annat gör att man gör ett val. Det hade lika gärna kunnat varit någon annan än Gustav om timingen hade varit rätt. Är Gustav perfekt för mig? Är jag perfekt för honom? Självklart inte, det tror inte jag existerar för några. Strävar man efter perfekt så får man med största sannolikhet leva ensam.

IMG_1482

Jag satt och lyssnade på en text av Jaheem på flyget hem och en mening i hans låt drabbade mig. Han sjöng om en tjej som letar efter den perfekta mannen och därför missar honom:

Girl I hate to have to be the one to ruin your plans
It’s unrealistic what you’re looking for in a man
I may not be perfect but I can love you perfectly
You know what you want but you don’t know what you need
Go text monogamous, keeps all of our promises

No kiss, I think you wanna share a psychiatrist
Bank account got a figure 6
Bruce Wayne, Clark Kent
The only problem is, he don’t exist

I think you need the invisible man
So you can never see his flaws and mistakes
Better come get this loving while you can
We’re gonna it the jackpot rail sweet 6
With sentimental friends wanna drive and tell you how you feel
Making you believe there’s something other
And the perfect man you’re waiting for, he don’t exist

Tåls att tänka på. Jag är ledsen om jag har förvillat er att tro att jag lever ett utopiskt förhållande där allt är perfekt med Mr Perfect. Så är det inte. Men Gustav är den bästa mannen jag någonsin har träffat och jag är väldigt glad över mitt val.

Bloggvännerna har ordet

29 svar till “Jakten på Mr Right kanske är fel..”


 1. daniela skriver:

  du verkar verkligen vara så klok elaine!

 2. Linda skriver:

  Så sant!

  När jag tittar på bilden av er så slås jag av hur lika ni är utseendemässigt… Ni är så fina! 🙂
  Titta på läpparna, nästan, ansikts- & ögonformen!

 3. Apolonia skriver:

  Jeg læste din indlæg med glade over at du er så realistisk. Det er ikke tit jeg lytter til folk, som kan erkende, at de ha det bedst med det de har fået. Som regel løber de efter noget, ja – utopisk. Idylliske ægteskaber og parforhold. Vi kan opleve idyl kortere eller længere tid ad gangen. Ikke konstant. Jeg er 67 og er gift på 45 år. Ikke fordi jeg fandt den perfekte mand, langt fra, eller fordi jeg er perfekt, endnu længere fra. Vi blev forelsket i hinanden (idyl), fik et barn og levede et almindeligt liv. Forelskelse blev til kærlighed og loyalitet. Vi er heldige, fordi vi ikke fjernede os fra hinanden da problemer meldte sin ankomst og vi begge var interesseret i at løse dem . Skilsmissen har et par gange truet. Fra min side. Jeg ville have en perfekt mand uden at tænke på, at jeg har netop den mand jeg har behov for. Godt jeg ikke blev skilt. Så det jeg har er det rigtige.

 4. Fia skriver:

  Jag har också varit den där isdrottningen mot en massa ex. Jag trodde de var rätt för mig, men med tiden insåg jag att så inte var fallet. Det va då jag blev den kyliga och drog mig undan.
  Men jag tror faktiskt man kan hitta Mr right. Det har jag gjort! Dock så tog det många år och orsaken är nog för att Mr Right va inte den jag trodde han var. Jag hade en bild av hur han skulle se ut, hur han skulle vara och vad han skulle göra. Min Mr right följder inte den mallen. Därför tog det ett år av smyg-flirtande, förvirring osv osv tills vi vågade ta steget och bli helt rätt tillsammans.

 5. esterii skriver:

  De bor en isdrottning i oss alla.. Förr eller senare..

 6. Nathalie skriver:

  Saknar att läsa om matheo. Hur mår han? Har han utvecklats mycket av förskolan? Hur fungerar den nu? Pratar han och säger något kul isf? Kram!!

 7. Miranda skriver:

  Hur vet du att Gustav är mr. right då? 🙂 Eller ja timingen och allting du skriver om, hur vet du att det är just HAN du ska dela ditt liv med?

  • Elaine skriver:

   Det vet man aldrig. Och ska och ska, jag väljer att leva mitt liv med honom så länge vi både är lyckliga tillsammans. 🙂

   • Miranda skriver:

    Det låter som en bra och realistisk tanke! 🙂 Jag måste själv säga att alla dessa chick-flicks har förstört mig och det är trevligt att höra en realistisk tanke för engångsskull! 🙂 Ni verkar vara ett perfekt par, men som du själv skriver kan det vara förvillande för oss läsare – det är ju bara ytan som visas på en blogg! Det är mysigt att höra om hur lyckliga ni är 🙂 Trevlig helg! 🙂

   • jag tycker också det är en realistisk tanke och jag tror att jag själv lever väldigt nära samma synsätt. jag tror dock det är ett problem för många par (nu pratar jag inte om er såklart, för det vet jag ingenting om) att om man utgår från ”vi lever ihop sålänge vi är lyckliga” så ger många upp när det blir tufft och man inte längre är nyförälskade och superlycklig. Självklart ska man inte leva i ett förhållande som inte gör en lycklig, men ibland tror jag att lite mer av ett beslut istället för känsla skulle kunna få många par att ta sig igenom svackor.

 8. sally skriver:

  Åh Elaine, vad rätt du har! Älskar att du slänger in lite inspo för oss singelbrudar trots att du själv inte är singel längre och lätt skulle kunna fokusera din blogg på enbart på familjeliv, matlagning och doftljus liksom. Uppskattas!

  Tänkte på dig idag när jag åkte tåg och sa till en man som var sjukt irriterande. Han stod vid utgången på andra sidan dörren från mig och pratade SÅ högt i telefon. Det var ändå en hanterbar ljudnivå så länge dörren var stängd, men han vankade av och an medan han pratade och gick ju alltså förbi dörren ungefär en gång per 30 sekunder och då öppnades ju dörren. SÅ irriterande, fyfan. Så till slut gjorde jag en Elaine och gick fram och sa åt honom att ”du har öppnat dörren 15 gånger nu, skulle du kanske kunna stå still så skulle jag bli jätteglad!” Gillar att du står på dig och inte är rädd för att säga till. Känns tråkigt om alla ska sitta med knyten näve i fickan och störa sig på andra som inte ens vet om det.

 9. Nomoremrbig skriver:

  Dina mr Right-inlägg uppskattas av oss som fortfarande letar. Du är klok!

 10. Malin skriver:

  Tänkte på en sak idag, varför säger vissa i Sverige tjejkompis och killkompis? Gör man det i vuxen ålder? Vi gjorde det när jag var liten, men jag har inte bott i Sverige på väldigt länge. Man skulle ju aldrig säga t ex ”I’m hanging out with my female friend”.

  • I Kanada säger folk ”girlfriend” hela tiden och menar alltså inte flickvän/romantiskt utan kvinnliga vänner. Både män och kvinnor.

   • Julia skriver:

    Och i Tyskland finns inget ”neutralt” ord för vän utan bara Freund för killkompis och Freundin för tjejkompis, väldigt förvirrande eftersom det är samma ord som för pojkvän och flickvän, kan tänka mig att det finn en del historier kring missförstånd med detta:)

   • Malin skriver:

    Oj, verkligen? Aldre manniskor ocksa?

 11. Macilla skriver:

  Väldigt klokt inlägg. Det gäller att tajma rätt men också att varje dag bestämma sig för att det är just vi två som ska leva tillsammans. Att inte gnaga på om gräset är grönare någon annan stans. Sedan förändras ju vi under våra liv. Den som var Mr right för fem år sedan kanske inte är det idag. Blev lite svamligt såhär på morgonkvistem. Det jag egentligen ville säga var bara att det var ett riktigt bra inlägg!

 12. Mia skriver:

  Du är så himla klok och lyckas alltid sätta finger på det man aldrig själv vågar ”prata” om som tex. den harklande gubben. Ibland får man känslan av att du blickar tillbaka allt för mycket och att du väldigt ofta tänker på dina ex.. Som om du inte vore nöjd med det du har idag.. vilket du är, antar jag? men ibland ger du det intrycket.
  Ha en go helg och fortsätt inspirera!

  • Elaine skriver:

   Bra feedback! Varför jag blickar tillbaka till mina ex har att göra med att ge mina yngre bloggvänner något intressant att läsa om. Vi är ju i olika livsfaser och tänker mig att hade jag haft en storasyster så hade jag velat veta hur hon tänkte när hon var lika ung som jag. Min ”storasyster” Agneta berättar mycket om hur småbarnsåren var för henne utan att för den delen längta tillbaka. Så är det för mig med. Kram på dig

 13. Rikard skriver:

  Huj Elaine en helomvändning, eller kanske en ny insikt! Med den här inställningen blir allt runt omkring oss i alla fall så mycket mer mänskligt. Ja tänk bara vilka krav det ställs på en Mr. Right. Och omvänt på någon som ”avgudas” som en drottning. Och så ligger det något tröstfullt i att göra ett val. Då är vi inte bara löv för vinden som hoppas blåsa in i exakt rätt famn utan får själva vara med och råda och påverka. Down to earth! Skönt.

 14. Tror det är bra att ha en tanke om hur man vill att den man träffar ska vara. Vad man värderar och vad som är viktigt. Och att man inte ska nöja sig med något som inte känns helt bra.
  Men bra inlägg. Jag tror också på olika tillfällen och att vi kan bli lyckliga med fler än en.

 15. Elin skriver:

  Himla bra inlägg! Är själv en sjuttonårig gymnasietjej som för första gången behövt krossa ett hjärta. Har aldrig umgåtts med killar på någon annan nivå än vänskap, så detta året när en av mina närmsta vänner förklarade sin kärlek för mig så sa jag nej. Det var något av det jobbigaste jag behövt göra, då han säkert är den mest omtänksamma människa jag känner. Men ibland känner jag att han nästan gillar mig ”för” mycket och tror alldeles för gott om mig. Är jobbigt med tanke på att vi umgås varje dag och att jag ibland undrar om jag kanske har för orealistiska förväntningar på hur min pojkvän ska vara. Har inte haft noll känslor för honom, men känns i slutändan inte helt rätt om jag inte kan fullt ut besvara hans känslor. Får helt enkelt kanske acceptera att timingen inte är rätt, att jag kanske inte är redo för en pojkvän än. Känns jobbigt att behöva skämmas för att såra honom på detta viset, men samtidigt måste man göra det som gör en glad.
  Tack för att du är en sån bra storasyster som jag aldrig haft!

 16. Alicia skriver:

  Ååååh du är så klok och jag älskar din blogg. Har dessvärre precis gjort slut på ett förhållande som varade i ett halvt år…jag vet att det inte lång tid men jag tyckte dessvärre om denna mannen på något märkligt sätt…dessvärre så var vi i olika faser i våra liv så det kändes meningslöst att fortsätta att träffas…jag är i en fas, han i en annan….när jag gjorde slut med honom så höll han med om att han inte har den energin som krävs för att ha ett förhållande MEN MEN jag tror och känner på mig starkt att han kommer att vilja ses igen….ni bloggläsare – har ni varit med om och känt på er att ett förhållande inte är slut? att man inte är klar med varandra fast man har bestämt det båda två? har ni känt på er att han (i mitt fall HAN) kommer att höra av sig? jag är lite nyfiken på om ens magkänsla funkar i alla lägen eller ljuger jag bara för mig själv? att jag innerst inne vill/önskar att han ska höra av sig? nyfiken på om någon vill svara….tack på förhand och tack Elaine för att du delar med dig ärligt i din blogg!

Lämna en kommentar