Ensamheten infinner sig


20140326-174244.jpg

Föreläsningen är över, intervjun är genomförd och jag står utanför Sveriges Radio Göteborg och tittar på solnedgången. Taxin kommer snart och hämtar mig för att ta mig till Göteborgs central. Ut från kontoret lunkar folk som ska hem och äta middag med familjen, ta en aw med kompisar eller ta den där dansklassen de alltid gör på torsdagar.

Och jag? Jag känner mig ensam och avundas det där livet. Mina vänner och min familj? I Stockholm 468 kilometer från mig. Tre timmars tågfärd, fem timmars bilfärd och tre dagar och tjugoen minuters vandring om jag börjar nu.

Jag har världens bästa jobb. Jag jobbar med det jag älskar och får betalt för det. Men det har sitt pris. Men jag fick i alla fall ett soligt Göteborg och det är inte fy skam. ❤

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Ensamheten infinner sig”


 1. ikanbokan skriver:

  Ännu är det onsdag 🙂 men arbetsdagarna bara rusar förbi. Ha det så fint!

 2. Anna skriver:

  Hej, Tänkte höra (om du sett) vad du har för åsikt om Monica Greens ”retoriska attack” mot Anders Borg i riksdagen idag?

 3. Annina Torino skriver:

  Hej Elaine! Här kommer videon du väntat på! Tänkte på dig och Beyonce när jag såg den. 🙂 http://www.superstarmagazine.com/mind-blowing-flawless-dancing-by-3-men-in-heels-in-paris/#

 4. Liss skriver:

  Ha ha, så mors

 5. Liss skriver:

  Ha ha, så morsom du er:) jeg synes du er så modig som konfronterer den mannen. Det gir meg inspirasjon til å si ifra neste gang jeg opplever noe lignende på toget. By the way, jeg er psykolog, og det er bare bra å få ut litt frustrasjon nå og da;)

 6. Emma 19 år skriver:

  Men du, tänk så många som precis som du är långt borta från familjen pga jobb! Dom kanske jagar en taxi eller på väg mot deras hotell som dom bor på under deras konferensen i Göteborg. Vissa kanske bor i ett annat land men var tvungna att kolla produktionen i Sverige och är borta från familjen i flera dagar. Du är inte ensam om ditt flexibla kontor, om det kan vara någon liten tröst mitt i din hemlängtan! Kram

 7. Mia skriver:

  Och din föreläsning lär ha varit grym! Ska bli spännande att höra av alla rektorerna hur de tog åt sig alla dina kloka ord. 🙂

 8. Jeanette Mellqvist skriver:

  Tack för en fantastiskt inspirerande föreläsning på Nordisk skolledarkongress i Göteborg . I morgon ska jag pröva några nya insikter jag har skaffat mig idag. Tack än en gång.

 9. Kajsa skriver:

  Åh Elaine! Jag är trogen läsare (och stort fan) men brukar inte kommentera men känner mig tvungen nu för att berätta att senast imorse (!) avundades jag DITT liv! Att du är så populär och kompetent att du reser runt, runt för att alla vill ha DIN visdom! Och jag är övertygad om att du presterar järnet och imponerar gång på gång också. Det är inspiration för mig, även om jag självklart förstår att det måste vara jobbigt. Vissa dagar mer än andra. Du kanske kan bli stammisfika-vän med några bloggläsare i städer du besöker ofta? Självklart ersätter inte det gamla ”riktiga” vänner men det kan ändå vara kul att testa att ha några läsare i olika städer som du bokar in träff med när du är där och vill hänga lite? Säg till om du har vägarna förbi Växjö i så fall ;D
  Ha en grym kväll, kram!

 10. Hmm skriver:

  Jag säger som andra, jag kan inte se om andra har tryckt på hjärtana vare sig på inläggen eller kommentarerna. Och jag vet ju att åtminstone på inläggen så har folk tryckt på dem då de gillar vad du skriver.

 11. esterii skriver:

  Så gott att du trivs med ditt jobb:) Jag försöker kika in till dig ofta för att peppa upp mig själv.. kram

 12. Malin skriver:

  Åh jag e flygvärdinna förstår precis vad du menar♥

 13. Känner precis likadant fast min familj och vänner är på andra sidan jorden. Jag ser barndomsvänner och familjemiddagar och bara längtar att få sitta vid mina föräldrars köksbord och fika och snacka skit eller bara träffa tjejerna och höra hur de mår. Det är inte alltid lätt.

Lämna en kommentar