Den öppna kampen om att bli gravid slutar här.


Först tyckte jag att det var en bra idé, att berätta att vi ville bli med barn. För hur många vill inte det? Sen när det inte var så lätt som jag trodde så tänkte jag att det var bra att prata om den kampen. Fler borde få veta att vi är fler som kämpar. Jag blev mer och mer ledsen för varje gång och tänkte, det är väl bara att ha deppkalas en dag och sen ”ta nästa dag med storm”. Den där nästa dagen har inte riktigt kommit. Jag går mest och gråter så fort jag får chans och tillfälle. Har till och med fått en vagel av allt gråt.

20140311-184453.jpg

Och i allt det här vill jag inte utsätta mig för ”du har faktiskt ett barn”-kommentarer, trots att det faktiskt är sant. Jag kan ändå inte påverka tårflödet, jag är ledsen. Heller inte utsätta mig för… Jag vet inte. Vill inte utsätta mig alls faktiskt. Bara vara och göra sånt som får mig att må bra just nu. Jag älskar mitt jobb, min familj och mina vänner. Träningen får mig att må bra.

20140311-184737.jpg

Jag kommer fortsätta att göra saker jag mår bra av för det behöver jag just nu. Det är en superstark tjej här på gymmet som är i 22:a veckan. Hon hängde i räcket med sin fina mage och starka muskler. Jag skickade en beställning till Gud och universum att nästa gång jag är gravid så ska jag vara sådär stark som hon. Precis som jag gjorde när jag var olycklig singel. Jag studerade lyckliga par, pekade mentalt och sa till Gud att det där ska jag ha. Amen.

20140311-184810.jpg

Nu ska jag iväg och prata på Books and dreams författarkväll. Känner mig taggad trots att jag har stått i en dusch och fulgråtit timmen innan. Och tro mig, jag vill inte att den här bloggen ska vara glitter och glamour. Ville bidra med lite verkliga saker och ni har varit med när jag förlorat farfar, när jag var gravid, när jag gifte mig, när jag kissade på mig innan jag föreläste tillsammans med Tony Blair. Men det här med att försöka bli med barn var känsligare än jag hade räknat med. Men när ni ser bilder som dessa på bloggen…

20140311-190101.jpg

Så tro inte att allt är perfekt i mitt liv. Bakom varje bloggbild finns en mer komplex verklighet. Och den om barn lämnar jag utanför från och med nu. Varför? Jag är för ledsen helt enkelt.

Stor kram på er mina fina bloggvänner. Ni är de bästa bloggvännerna en Elaine kan ha. ❤

Bloggvännerna har ordet

191 svar till “Den öppna kampen om att bli gravid slutar här.”


 1. Johanna skriver:

  <3

 2. Eva skriver:

  Hej! Är en ny läsare och vill bara skriva att jag gillar din blogg. Går igenom samma sak som du så jag förstår dig. Skickar över en kram och hoppas att allt löser sig för er <3

 3. XOXO skriver:

  Jag önskar dig all lycka! Och önskar jag kunde säga nåt smart men kommer inte på något men jag vet hur du känner. Tillåt dig att ha dina dip-dagar och njut av dina up-dagar!

 4. Denise skriver:

  Kram på dig! Det är bra att du bara delar med dig av det du känner att du vill dela med dig av! Hoppas att du får allt du önskar dig!

 5. Cattis skriver:

  Kram

 6. Linnea, 2 barn, chef, minns inte vad jag brukar skriva skriver:

  Fina, fina Elaine du är så modig som delar med dig i medgång och motgång, men man måste faktiskt inte dela med sig av allt! Jag hoppas att din beställning hamnar på expressvägen och att du snart hänger i en stång med en mage. Ibland är allt bara bajs. Och det är okej! Kramar till dig snygging, du är alltid helt fantastisk, glöm inte det!

 7. Marit skriver:

  Vet du vad Elaine? Du gör helt rätt – du ska alltid följa din magkänsla och göra vad som känns rätt för dig och din familj! <3

  Sen vill och önskar jag att det bara gick att strunta i alla dumma kommentarer, bara skita i de som känner att de måste klanka ner på en när man är ärlig om sina känslor. Missunnsamma tråkiga idioter är de, din kamp är din kamp oavsett hur andras liv ser ut..

  Jag önskar er allt lycka till, att Matheo snart blir storebror och att livet blir som du önskar!

  Kram från Marit och Loppan

 8. Caja skriver:

  Jag har full förståelse att du inte kommer skriva om det något mer, ville egentligen bara skicka en kram till dig – KRAM – så hoppas jag på bättre tur nästa gång för dig och Gustav. Och du, fulgråt hur mycket du vill, it’s good shit 🙂

 9. Cissi skriver:

  Massa kramar och kärlek! Bara för att det är en öppen och ärlig blogg behöver man inte dela med sig av allt, en del saker kan få vara helt privata
  <3

 10. Klara skriver:

  Stor kram till dig Elaine! Det är såklart att det är bra att skriva om en kamp som man delar med andra men Bara så läge man orkar. Du verkar ha nått en gräns och tagit ett klokt beslut. Önskar er bara lycka till och hoppas ni snart får ett positivt besked, som vi kanske får höra om. Måste också säga att jag beundrar dig som kan fokusera positivt, på att du ska vara lika stark och inte bara bli avundsjuk eller arg, vilket säkert många skulle bli, när du ser en annan gravid kvinna. Visar hur stark du är, ta hand om dig <3

 11. Malin skriver:

  Vet inte var jag ska börja…men du ska veta att du är fantastisk! Allt du delar med oss som sitter och läser och hejar och hoppas tillsammans med dig. Kram

 12. Lorraine skriver:

  Det är okej att vara ledsen och besviken.
  Jag önskar dig all lycka och att nästa medlem av familjen Eksvärd kommer snart.

 13. Anna skriver:

  Önskar att ni blir med barn bums! Jag skulle försöka med konstgjord befruktning. Jag känner på mig att ni kommer bli med barn om ni går den vägen. Jag förstår att du vill vara privat med detta. Det är ingenting vi behöver veta. Kram

 14. Ja, det är otroligt känsligt att längta så efter barnet som inte kommer. Jag känner igen hela grejen med att gråta i duschen och har full förståelse för att du vill hålla den smärtan och den kampen privat.

 15. Linn skriver:

  Stor kram! <3

 16. Marie skriver:

  Finaste Elaine, all kärlek till dig. Du är så klok….det kan vara bra att slippa pressen och stressen att bli gravid, även från oss bloggläsare.

 17. Jag tycker det är beundransvärt och fantastiskt på så många sätt att du orkat vara öppen med detta så länge. Precis som du skriver så har du varit en röst åt så många andra som kämpat och kämpar och ja, det behövs; en inblick i vad som sker bakom kulisserna. Så all cred till dig för allt du bidragit med tack varedin öppenhet och all respekt för att du nu sätter punkt.

  Jag tror inte på Gud så istället för en bön håller jag min tumme för dig och Gustav.
  Och som lite pepp kan jag säga att jag har fler än fem vänner i min närmaste umgängeskrets som, liksom ni, kämpat länge men som nu har fått syskon. Det kommer ni också få <3

  KRAM

 18. Linda-Marie skriver:

  Vill bara skicka en stor kram!

 19. Natalie skriver:

  Kära Elaine, jag önskar dig all lycka med dina drömmar! Kram

 20. Tove H skriver:

  Lycka till fina Elaine! Du gör rätt som lyssnar på ditt hjärta! Jag hoppas med dig och håller tummarna! Stora varma kramar! ❤️

 21. Du är underbar! (Och jädras vilka snygga muskler du har!)
  Har inte fler ord än så, underbara, fantastiska människa! <3

 22. Tilda skriver:

  ”Du har ju redan ett barn” är en Jädra korkad kommentar!
  Man sörjer ju faktiskt inte de barn man har utan de som inte blir!
  Tänker på dig! ❤

 23. Skickar lite varma tankar och håller en tumme för er. Kram

 24. Enbarnsmamma skriver:

  Kommenterar för första gången.
  Vi går igenom samma sak som ni.
  Du har varit ett stöd i blimedbarnkampen.
  Fördel i att vara öppen med sina försök är att slippa få frågan om man inte har tänkt skaffa syskon till det ensamma barnet där hemma.
  Världens dummaste fråga.

  Du gör rätt nu!
  Håller tummarna för er! För oss!

 25. Emma skriver:

  Det här är precis anledningen till varför jag läser medicin, varför jag vill specialisera mig inom gynekologi och kampen att få barn, för det som inte riktigt når dit själva. Det är för kvinnor som dig. För kvinnor som har samma längtan om barn som jag har. Jag vill ge alla kvinnor rätten! Och jag lovar dig Elaine, när jag är färdig med min utbildning, så ska jag göra underverk! För dig, och för alla andra kvinnor där ute. Inga mera tårar, jag vill ge och se glädje! Hallelujah, amen. Det här är vad jag ska göra i mitt liv.

 26. HabibtyNina skriver:

  Jag förstår dig till fullo. Verkligen.
  Jag längtar så efter din bok som jag beställde häromdagen.
  Stor kram från mig!

 27. Liss skriver:

  Sender et ønske til universet om at du blir gravid snart:) lykke til:)

 28. Charlotte skriver:

  Jag tycker att du är jättefin som vill visa för oss bloggvänner att livet inte alltid är superperfekt hela tiden. Du tar upp viktiga ämnen och peppar. Jag är 24 år och olycklig singel. Jag älskar att även fast du är gift med en superfin kille och har en liten son så skriver du om hur det kändes när du var i min och många andra tjejers situation. Det är PEPPANDE! Många gånger tvivlar jag på om jag verkligen är värd den där superrelationen som jag drömer om, men sen läser man ett inlägg från dig och inser att det är jag faktiskt.

  Det finns bittra människor överallt men jag tycker inte att de hör hemma i ditt kommentarsfält. Självklart känner du en sorg över att du inte blir gravid en andra gång trots att du har en fin liten son, ingen kan säga att den känslan är värd mindre än sorgen en person som inte har ett barn och inte blir gravid känner. Jag tycker dock att du gör rätt i att inte vara offentlig med den här känslan, det måste kännas överväldigande att hantera det på egen hand och då att skriva om det på bloggen och få frågor om det osv (troll eller inte) måste kännas värre.

  Jag önskar dig all lycka i din strävan att bli gravid, du kommer få det där andra barnet! Fortsätt vara en underbar människa!

  Puss och Kram!

 29. Josefine J skriver:

  Massor av kramar till dig Elaine! Fortsätt att göra det som är rätt för dig.

  PS: sjukt imponerad av din starka snygga kropp! Och blir inspirerad och pepp 🙂

 30. Emma 19 år skriver:

  Du är bäst. Helt enkelt bara så bäst. Största kramen till dig! <3

 31. Theres skriver:

  Stor kram!!! <3

 32. Madelene skriver:

  Jag håller med flera föregående talare. Det är okej att vara ledsen och besviken, och du ska inte känna att du behöver inte dela med dig av allt. Som sagt, vissa saker är helt enkelt privata och någonstans får man dra gränsen – framförallt nu när du mår dåligt och känner att det tar mer än det ger.

  Jag förstår att detta tär på dig och tycker att du tar rätt beslut i detta. Du är stark Elaine och en fantastisk person och förebild. Glöm inte det! Styrkekramar! <3

 33. Sara n skriver:

  Tycker det är otroligt starkt av dig att du har berättat så pass mycket om kampen att skaffa ett andra barn som du har gjort. Jag tycker verkligen inte att du ska känns någon press att berätta att så funkar kampen med när man inte blir gravid. Det är dina känslor och välmående som ska stå i fokus inte bloggens.

  Vill tillägga att jag tycker du verkar vara en grymt stark och driven person med vettiga värderingar och att du förtjänar det bästa!

 34. Zara skriver:

  jag blir så ledsen av att läsa att folk har mage att skriva/säga ”du har ju åtminstone ett barn!” Skickar lite cyberstyrka, varma tankar och håller mina tummar och tår! Stor kram!

 35. Karin skriver:

  Kramar till dig.

 36. Emelie skriver:

  Klokt val Elaine! Kramar

 37. Tove skriver:

  Du är en vacker kämpe, ta hand om dig. Jag är så glad att få vara med på din bloggresa. Känner så mycket med dig. Kram Tove

 38. Hope skriver:

  Ta hand om dig Elaine.
  Kram

 39. Sara skriver:

  Hej fina du!
  Jag har läst din blogg länge och följt dina steg i livet, allt från boksläpp, giftemål och barn. Jag är ofrivilligt barnlös på grund av endometrios, en sjukdom som du för några år sedan lyfte och berättade om -tack! Jag har följt din barnlängtan och din öppenhet har gjort mig stark, stark nog att vara ärlig och öppen om min barnlöshet. Du vet redan att du är välsignad med ett barn, men det tar inte bort smärtan för ditt andra ofödda barn. Det är en sorg du har rätt att känna och att andra säger att du inte har rätt till det säger mer om vad dem är för slags människor än vad du är för någon. Du är ofrivilligt barnlös, det blir man efter ha kämpat 1 år med att försöka bli gravida. Ofrivillig barnlöshet är en sjukdom, en sjukdom som inte försvinner bara för att man välsignas med ett barn, du sluter ju inte ha diabetes bara för att medicinerna gör dig bättre, eller hur?! Jag tycker det är otroligt sorligt att du känner att du behöver dra tillbaka din öppenhet om barnlösheten, men jag förstår dig. Sorgen och kampen för ett barn är ofta lång, snårig jobbig. Vägen är inte spikrak för alla och du har lyft och brättat hur snårig vägen kan vara- tack! Jag önskar dig verkligen all lycka i världen och jag hoppas att ni får ert pluss snart, antigen själva, via iVF eller adoption! Jag sänder en massa styrkekramar till dig ! ❤️

 40. Elin skriver:

  Du är modig som berättar! Som en annan som kämpar vet jag alltför väl hur ensam man kan känna sig i sin längtan. Hur ont alla gravidbesked i omgivningen gör när mensen kommer punktligt månad efter månad. Vi har nu försökt i ett år. Snart börjar vi utredning. Vill uppmana alla att sluta fråga när syskon kommer. Vissa saker kan vi inte råda över. Tack för att du visade omvärlden att vi också finns. Bara för att man har ett barn behöver det inte vara lekande lätt att bli gravid igen. Kram! 🙂

 41. Jenny skriver:

  Stor kram till dig. Förstår lite grann om hur ont det förmodligen gör. Tack för allt du delar med dig varje dag här.

  Hoppas att du finner kraft o glädje o att din dröm går i uppfyllelse.

 42. Katja skriver:

  Otroligt klokt av dig att veta dina gränser och sätta dem när du behöver. Skickar en styrkekram genom cyberspace!

 43. Ewa skriver:

  Stor kram till dig!

  Trodde min väg att vara öppen med vår barnlöshet och nu ett misslyckat ivf var rätt väg för oss. För kampen finns där för så många så kanske kunde jag hjälpa någon med min öppenhet och samtidigt få den förståelse jag behöver.

  Tyvärr önskar jag att vi kämpat i hemlighet istället. För just nu känns alla välmenande kommentarer ”slappna av och det händer” och ”man kan inte sluta leva” av familj och vänner för mycket.

  Nej, jag kan inte sluta leva men jag vill börja leva, med ett barn och tills det händer är jag inte ett dugg avslappnad. Jag är livrädd.

  • Lisa skriver:

   Herregud så träffsäkert!! Det är precis så jag känner. Dom där sista raderna. Jag har ett fint liv som jag och min man har ordnat. Men vi lever inte förrän vi har lyckats. Vi är livrädda. Vi är mitt mellan embryoåterföring och testdag nu. Skräckslagen, hoppfull, nervös, positiv, rädd, glad, ledsen, trött, hopplös, stark, men framförallt. MAKTLÖS.

 44. Isabelle skriver:

  Kram <3

 45. Karolina skriver:

  Hej Elaine.
  Jag brukar inte kommentera, men lider så med dig och vill bara berätta min historia som kanske kan hjälpa…
  Vi försäkte bli gravida i nästan 1.5 år innan det lyckades. Jag var stressad hela tiden och kunde verkligen inte slappna av och ta det som det kom!
  Det jag dock kunde kontrollera, och som förmodligen var det som äntligen fick oss att lyckas, var att jag drog ned radikalt på träningen. Trots att jag tränat på hög nivå i 15 år var det uppenbarligen en stor stress för min kropp. När den slapp denna blev jag gravid väldigt snabbt.
  Massor av kramar,
  Karolina

 46. Daniela skriver:

  Varma styrkekramar och bra beslut

 47. Matilda skriver:

  Du är så himla modig! Kram på dig!

 48. JessicaN skriver:

  Hej fina Elaine!
  Förstår hur du känner dig! Keep on going girl! Allt löser sig tillslut ska du se och gör det inte det, nä då får du ta det som det kommer sen! Det är kanske inte rätt tid med bebis i magen nu. Gud kanske har en annan plan just nu. Hen har kanske stora planer på din jobbfront nu, för det går himla bra för dig nu:), men sen när du minst anar det så händer det! Håller alla tummar och tår att matheo ska bli storebror! Styrke kramar till dig!

 49. ISO skriver:

  Tänk om folk bara kunde sluta säga ”slappna av” och ” det kommer när ni minst anar”. Är så förbannat trött på de kommentarerna, hjälper ingenting utan ger bara mer ångest och deppighet.

 50. Annika skriver:

  Jättefint skrivet… Du gör helt rätt. Kram!

 51. […] Jag har länge följt Elaines kamp om att bli gravid http://elaineeksvard.se/blog/2014/03/11/den-oppna-kampen-om-att-bli-gravid-slutar-har/.  […]

 52. Emma skriver:

  Tycker du gör ett bra beslut. Jag måste bara säga att det var jätte modigt av dig att från början skriva om era försök och kamp till att få barn, det ska du vara stolt över, du har nog hjälpt många genom att prata om det..

  Stora kramar till både dig och Gustav..

 53. Karin skriver:

  Gokväll!
  Åhh, jag blir med ledsen! Fina Elaine! Jag önskar att det fanns trollspö- då hade jag svingat den för dig o er! Jag brukar inte skriva här men dina ord träffade mig o grep tag i mig. Jag önskar er all lycka o håller tummar o tår för er!!
  Stor kram o tack för att du är du<3

 54. Ulrika skriver:

  Nu är inte jag troende på det sätt du är. Men jag väljer att tro, att han du tror på, har en plan för dig och att han hör din önskan. Den väg som ligger framför dig kanske inte är den väg du vill gå på nu, men jag är säker på att du kommer att nå målet för eller senare.
  Jag skickar en önskan åt dig också, men vet ju aldrig.
  Kram

 55. Malin skriver:

  Underbara du. Älskar din öppenhet. Håller alla tummar och tår jag har för att din önskan ska falla in!

 56. Karin skriver:

  Fint skrivet, om än sorgligt, men jag förstår dig verkligen…håller tummarna att ni får positivt besked snart. Har beställt ”vardagsmakt” nyss! (gjorde det innan jag läste, så det är för att jag tror den är grymt bra! inte för tycka synd..inte för att det nu spelar nån roll). Kram

 57. Andrea skriver:

  Har alltid beundrat dig för att du vågat dela med dig av både dina glans- respektive deppdagar, men jag respekterar och förstår helt och hållet att du från och med nu ”sorterar” lite bland blogguppdateringarna. Tillåt dig att både deppa och vara superglad! Stor kram 🙂

 58. Lena skriver:

  Önskar er all lycka till!
  Passar på att tacka för alla intressanta, roliga och givande inlägg!
  Du är en toppentjej 🙂
  Stor kram

 59. Jennifer skriver:

  Lycka till! Jag tycker du gör helt rätt.

 60. Anna skriver:

  Kärlek till dig Elaine! Jag skickar också en beställning till Gud för din skull, det är din tur nu <3

 61. Marie skriver:

  Önskar dig all lycka till. Starka fina du!!! Du har vågat prata öppet om ett ämne som är så fruktansvärt svårt att diskutera och så oerhört blottande att berätta om för andra. Jag tror att du genom detta har varit ett stort stöd för många, många människor i liknande situationer. Fina Elaine, här slutar vår resa tillsammans med dig i detta och jag önskar dig all lycka till och som du säkert vet finns vi bloggläsare här för att läsa och glädjas den dagen du väljer/orkar/vill lyfta dina tankar och känslor angående detta igen!
  Kram!!!

 62. Gutterflower skriver:

  <3

 63. esterii skriver:

  Så är det,, vissa saker är för privat helt enkelt.. Jag skrev om grina igår och blev glad när du skrev om gråta också.. Glad var fel ord, men stolt då. .Åh skit detsamma.. Kram till du!

 64. Fanny skriver:

  Åh, så ledsamt att läsa hur mycket hela barnkarusellen påverkar. Ledsamt men självklart inte alls konstigt utan fullt förståeligt, jag kan inte ens tänka mig hur jobbigt det måste vara. Jag beundrar dig för att du ändå fört kampen öppet så länge, jag tror att du har påverkat många positivt därigenom. Heja dig!

  Jag vill också passa på att be om ursäkt för att jag faktiskt varit en av dem som en gång ”tipsat” om att chilla lite med träningen. Jag kan ärligt säga att jag vid tillfället gjorde det med all välmening, men jag inser ju nu i efterhand hur fel det landade och det borde jag nog ha förstått innan också. Det gjorde mig ju lite till ett sådant troll som jag tycker så illa om… usch. Förlåt.

  Även om vi inte längre kommer få ta del av er resa mot Matheos framtida syskon så ska jag hålla alla tummar och tår för er. Jag är övertygad om att ni kommer nå fram till slut. Fina saker händer fina människor, det tror jag stenhårt på.

  Kärlek!

 65. Sara skriver:

  Fina kloka du, tack för att du finns! Kram

 66. Clara skriver:

  Kära Elaine! Läst din blogg i flera år men detta är nog första gången som jag kommenterar. Blev så rörd av detta inlägg och trots att jag inte delar samma känslor (är endast 20 och har fullt upp med att bestämma vad jag ska göra med mitt liv) så förstår jag att det är otroligt jobbigt att gå igenom. Jag har jobbar två år heltid med att ta hand om barn och de är ju bara sådana underbara varelser. Däremot vill jag skänka lite hopp och berätta att det tog mina föräldrar mer än 5 år att få mig. Till slut, efter deras första (misslyckade) ivf-försök så blev de gravida med mig bara någon månad senare! Och jag tänker ibland att oj vad tacksam jag är att de inte blev gravida med den ivf:en för annars så hade ju inte jag kommit till. Är helt säker på att du kommer få en till liten knodd, det är bara inte helt dags än. Världens bästa lilla krabat väntar bakom hörnet 😉 många kramar till dig från London

 67. Annika skriver:

  En stor kram från mig till dig Elaine. Jag hoppas verkligen din dröm om ett till barn blir sann och skickar en bön till universum för er. Jag har själv inte barn, är singel (och snart 32 år). Jag tycker så mycket om din blog, keep up the good work. Jag brukar tänka likadant om dig och Gustav, ett sånt förhållande vill jag också ha, skickar en bön till mina änglar och hoppas att jag kommer att träffa min man och få en lika fin familj någong gång i framtiden. Hoppas du mår lite bättre, allt löser sig nog when the time is right! kram, Annika

 68. Perlina skriver:

  Hej från Paris,

  I study swedish at the swedish institute in Paris. I read blogs to learn new expressions and new words. I find your blog very interesting. I was and i am touched about your desire to have another child. You are a strong woman. And i heard story about women who wanted to have children they put all their energy on it. But without success, when they decided to ”lägg av” and to focus in something else, they got pregnant. So, be happy. You have a wonderful child, a wonderful man (where did you find him !!!! ???) a job you like. You are already lucky. Enjoy all this and one day you will be pregnant.

  Like Louis Armstrong said : what a wonderful world.
  http://www.youtube.com/watch?v=E2VCwBzGdPM

  ps : something to make you laugh. It’s about the paper paint you have at home. You know the one with big flowers…mamma mia !!!!!! For a french woman like me is too much. When i saw it i just said : oh la la !!!!

 69. Sofie skriver:

  Elaine, jag måste bara säga att jag är så glad för att jag har hittat din blogg. Du är en grymt bra inspiratör för mig som 25 årig tjej! Nu i min jakt på första jobbet efter examen, dina träningsbilder får mig att komma igång med träningen (och du tar ju i så det blir ju ännu mer pepp!) och din karriär får mig att fundera på om jag kanske kan hitta ett sätt att skriva den där boken jag alltid har velat skriva.

  Du är modig som delar med dig och klok som känner efter var det blir för privat, och som har gränser för det. Men är det inte surt att många tjejers dilemma först är att man inte vill bli med barn, och sen ska det tydligen vara svårt när man är redo… Gråta måste man ju få göra, tycker personligen att det är bra när man vet varför man gråter! Tycker du ska unna dig något som du gillar på ett privat plan och fortsätt gärna med träningsinlägg för det peppar! Man blir liksom, jag kan också ta de tunga vikterna! Tack för att du bloggar!

 70. Amy skriver:

  Jag hade ett barn, ville ha ett till. Det blev inget barn. Jag ringde en barnmorska för råd, hon sa de ord man vill höra. Det kommer säkert att ordna sig men jag vill att du kommer hit så vi kan prata om hur DU mår. Sagt och gjort, jag begav mig dit med noll förhoppning för hon kommer inte kunna ge mig ett barn över ett samtal. Vi pratade och hon sa att hon skulle skicka en remiss även om det inte riktigt hade gått ett år, för att få hjälp. Jag kände då ett lugn när jag gick därifrån, som att man har lämnat över sitt problem till någon annan. 2 veckor senare så visar Stickan ett plus, barnmorskan sa att det är inte helt ovanligt att det blir så. Idag är jag en dotter rikare. Jag förstår din förtvivlan och känslan i dina tårar. Jag håller mina tummar för att det ska ”gå vägen” för dig!

 71. f skriver:

  Jag förstår verkligen din känsla. Jag och min partner försöker. Idag kom mensen 🙁 jävla skit mens!

 72. Marika skriver:

  Jag längtar efter samma sak som du och jag känner med dig <3 Bra att du gör det som känns bäst för dig! Du är så fantastisk!
  Kram

 73. Jennie skriver:

  Skickar en stor och varm KRAM

 74. Louise skriver:

  Ta hand om dig fina människa!

 75. Lisa skriver:

  Lycka till Elaine.
  Och kom ihåg att naturen kan behöva lite hjälp på traven ibland. Hormoner kan bli ur balans när som helst. Även efter första barnet.
  Tveka inte att kontakta sjukvården tidigt. Bättre än att göra det sent 🙂
  Bättre att prata med någon än att gråta för många månader.

  Jag håller alla tummar för att du ska få som du vill snart och jag minns hur väldigt långa månaderna var när vi väntade. Såhär i efterhand så är ju ett år hit eller dit ingenting.

 76. Elin skriver:

  Jättefint skrivet. Du är så stark. Puss på dig!

 77. Karin skriver:

  Du är inte mer än människa Elaine, du kan inte vara stark och på topp jämt. Det är helt okej att vara ledsen och förtvivlad över att inte bli gravid, även fast du redan har ett barn. Jag är önskar dig all lycka och er en bön för att det går eran väg någon gång i framtiden.

 78. Ruffie-Lina skriver:

  Tycker du har varit så himla modig och grym som orkat ta den här jobbiga och tabubelagda frågan upp under öppna och du har verjl

 79. Fia skriver:

  Lycka till på resan. Hoppas den blir kort å att du får din unge snart. Kramar

 80. Malin skriver:

  Hej! Har läst din blogg i några månader nu och måste bara skriva några rader till dig nu! Tack för att du så öppenhjärtigt delat med dig av era försök att bli gravida månad efter månad…själva försöker vi få ett syskon till vår dotter som fyllde 3år i februari. Vi har försökt i 1 år och 4 månader nu och jag hoppas så mycket varje månad att jag ska vara gravid…har testat alla tips och råd som finns att tillgå utom att gå till läkare som är vår sista utväg… Har varit väldigt öppen för alla om vårt försök med syskon och ju längre tid det går så ångrar jag att jag berättat. Det har gått så långt att jag nästan blir ledsen för alla som är nygravida…kan inte glädjas längre…bara går och väntar på mitt andra streck på Stickan. Mitt liv går ut på att under ägglossning testa och sexa…sen är det den långaväntanochkännaefterperioden fram tills mens….så kommer mensen och då är det Depp i två veckor. Känner mig oerhört besviken på mig själv och min kropp som inte gör det som jag så gärna vill. Vårt första barn tog ca 5 månader utan preventivmedel att få till så vi borde ju kunna få ett till barn. Hör också kommentaren om att ni har ju redan en fin dotter var glad för henne och det är jag ju såklart!! hon är det bästa vi har och vill ju så gärna ge henne en livskamrat att dela livets glädje och sorger med. Alla tips från vänner blir man nästan förbannad på nu…som om vi inte testat allt!! Vill för allt i världen inte gå till läkare bara för att jag inte vill få domen att vi inte kommer att kunna få fler barn…då är jag hellre ovetandes om det och lever på hoppet varje månad. Vill så gärna ge dig några peppande ord men finner dessvärre inga bra just nu. Hoppas att det snart händer för er! Du är inte ensam och jag är inte ensam i detta! Kram och tack för din härliga blogg!! //malin

 81. Martina skriver:

  Hej fina du. Du genomgår det som är min mardröm… Vi ska börja försöka oss på ett litet syskon ganska snart och jag försöker verkligen ställa in mig på att allt kanske inte är så enkelt den här gången som det var sist, men vem försöker man att lura? Jag kommer också bli besviken varje månad och jag blir så träffad av dina inlägg. För även om man har ett kan man känna en stor sorg för det man önskar att få. Jag längtar ju så efter allt det där underbara man gjort en gång och vill inte ens föreställa mig hur jobbigt det du går igenom är. Så ta din tid och må dåligt och lyssna inte på dumma kommentarer.. Kramar

 82. Tror att du fattat ett klokt beslut. Vissa saker är tuffa att dela med andra.
  Jag vet också hur det är att kämpa med att bli gravid. Varje månad denna besvikelse.
  Jag håller tummarna för er!
  Kram

  • Fia skriver:

   Jag gick in å lästa på din blogg. Har suttit å snyftat oerhört länge.
   Va fint att ni har lillasyster hos er nu. Hon är en månad yngre än vår lillasyster. Kram

 83. Ruffie-Lina skriver:

  Tycker du har varit så himla modig och grym som orkat ta det såhär långt så här öppet. Det har hjälpt många, inklusive mig själv innan jag fick uppleva lyckan med mitt första plus på stickan.
  Jag skulle nog ha reagerat precis likadant över alla vargladöverdetbarnduhar-kommentarer, jobbigt att inte ”få känna sina känslor” på något vis liksom..
  Jag fortsätter att hålla alla mina timmar och tår för er skull och det KOMMER att lösa sig till slut. <3

  Kram till dig

 84. Jenny skriver:

  Tycker att du gör helt rätt. Känn inte att du måste visa upp något i ditt liv som du inte är bekväm med. Hoppas att det här beslutet gör ditt liv lite bättre och sen skickar jag massa lyckönskningar till er om att ett till liv ska söka sig till er familj. <3

 85. Anna skriver:

  Älskar dig.
  Har snart läst bloggen ända till botten.
  Det har jag bara gjort med Gidlunds innan.
  Du känns som en syster. Du ÄR en syster i Gud.
  Ska be för de här sakerna.

 86. Mia skriver:

  Så många ord jag läser här ovan
  Strunt i orden och bara känn- närvaro och kärlek säger orden.
  Precis så som du tar emot dig själv just nu.

  Med närvaro och kärlek, Mia

 87. Marrry skriver:

  Lämnar min första kommentar trots att jag följt denna blogg sedan ca två år tillbaka! Tycker du är en otroligt häftig och inspirerande kvinna med exakt samma humor som mig. Hoppas det är er tur att bli gravida snart, ser fram emot ett inlägg om några månader kanske att turen kommit till er 🙂 Kram

 88. Louise - Mamma till världens bästa Liv skriver:

  Ville bara ge en virtuell kram!

 89. Bruttan som drömmer om ett liv i la France skriver:

  Fina Elaine! Jag förstår dig till fullo! Tack för det du delat med dig av hitintills! Det har tröstat många inklusive mig själv… Jag kommer fortsätta hoppas, tro och skicka iväg önskeböner då och då för att både du och jag och alla andra där ute som längtar efter en liten människa i magen ska få det! Många varma styrkekramar :-).

 90. Maria M skriver:

  Först vill jag ge dig en stor och varm kram och säga att de ordar sig! Tack för att du delar med dig av både skratt och tårar!! Åk till erat nya hus, sluta planera in: ” nu ska vi ligga, den här dagen är de ägglossning” Sluta planera in utan ta de mer som de kommer , mys , gör säker som du och din familj mår bra av:) Unna dig egen tid med dig själv , med Gustav och med Matheo. Känn ingen press kära du,
  Även om de känns som att just nu är alla gravida , att dom ska ha barn osv så kommer de att ordna sig!
  Stor kram från en av alla ”små systrar ”

 91. Linnea skriver:

  Massa kärlek till dig Elaine! Du är så himla stark och modig som vågar dela med dig! Världen behöver fler som dig. Jag hoppas verkligen att ni snart får det efterlängtade pluset!

 92. Angie skriver:

  Brukar väldigt sällan kommentera, trots att jag har följt dig i flera år. Håller tummarna för dig, G och M. Tambem vou rezar um bocado!

  Kram på dig härliga Elaine!

 93. Martina skriver:

  Hej fina Elaine!
  Har följt sin blogg och instakonto ett tag men aldrig kommenterat.
  Det är så många kloka kommentarer här. Följer din blogg för du inspirerar mig. Du visar så mycket om dig själv. Men gillar skarpt ditt beslut idag. Ska se om jag vågar men vill försöka ge dig en live kram när jag ska gå på en av dina föreläsningar i april

 94. Tove H skriver:

  Och Elaine (kommenterade tidigare i detta inlägg), snälla förstå mig rätt! Jag vet inte hur jag ska formulera mig för att det inte på något vis ska kunna misstolskas/missförstås, men kanske att ni (om ni inte redan gjort det, det vet jag ju inte såklart) bara kollar upp så att det inte är så att du har brist på något som kan göra att det blir lite svårare att bli gravid. Snälla tro inte att jag menar att DU har gjort så att ni inte får ett barn till, det menar jag verkligen inte. Jag menar bara att det så mycket kroppen ska ha i vitaminform och olika ämnen att det kanske är något som är lite lite av. Jag hade jätteproblem i puberteten då mina hormoner ”var lite sega” (läkarens ord) vilket gjorde att jag behövde hjälp (extrakormoner och skit som jag tyckte att det var då, ville ju vara som alla andra) att komma in i puberteten. Hade jag inte fått denna hjälp hade min kropp stannat upp och jag skulle inte kunna få barn i framtiden. Så kanske är det något som är lite tokigt utan att för den delen vara svårt att fixa. Jag önskar dig verkligen all all lycka till. Stora stora förebild! Kramar till tusen!

 95. Ida skriver:

  Och du är den BÄSTA Elaine en bloggvän kan ha! <3

 96. Isabell skriver:

  Massa kramar till dig för du är så öppen och ärlig! Du är grym! <3

 97. malin skriver:

  jag förstår hur det känns.
  och när andra runtom ”med lätthet” fixar inte en, inte två utan kanske tre ungar, och detta direkt efter avslutat preventivmedelätande……som på beställning bara, det svider i själen som längtar. inte att man missunnar andra lyckan men önskar så starkt att man själv ska få del av det.
  själv har jag gått genom hela barnlöshetsutredningen inkl operation, är 37 år och har fortfarande inte några egna barn. så jag förstår.

 98. Sherin skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga så jag säger bara <3

 99. Sara skriver:

  Jag förstår dig. Har tyckt att du varit mycket, nästan onödigt, stark som orkat ha denna ”resa” öppen. Håll den hemlig och gå och sug på karamellen när det väl händer och berätta för oss sen så delar vi din glädje!

 100. Sandra skriver:

  Tror du gör helt rätt Elaine! Sluta berätta om eran längtan efter ett syskon till Matheo, så tror jag den inre stressen slutar och ni blir gravida.

  ❤️

 101. Mia skriver:

  Hej,
  Har själv hört det du nämner. ..men ni har ju världens finaste son. Som om jag inte visste det redan;) men vi vill ju ge honom världens finaste syskon. Efter 2år kom äntligen dagen då jag blev gravid. syskonet är på väg. oron över att nått ska gå fel kommer lägga sig först när bebisen är här. Känns underbart så klart men oroligt då väntan och missfall gjort mig nervös. Första barnet kom på försök ett..barn två väntade. Tänk så det bli.
  Men Elaine ge inte upp:)

 102. Sandra skriver:

  Är man fler i bön så slår bönen in, så ikväll ber jag för dig 🙂

 103. Malin A skriver:

  Åhh jag känner så med dig. Varit i samma sits (tog över 1 år för andra graviditeten) vet att det inte finns några tröstande ord och man har rätt att vara super ledsen. Längtan efter ett barn kan ingen förstå som inte varit i denna sits. Jag var också väldigt öppen med att vi försökte bli gravid vilket jag ångrade efter ett tag samtidigt är jag väldigt stolt över att jag var öppen med det och att du tagit upp det i din blogg för att belysa det faktum att barn inte är en självklarhet och de kommer inte på beställning. Jag håller tummarna för att lyckan kommer till er snart. Styrkekram

 104. Charlotte skriver:

  Alltså… Jag må låta som en märklig människa, men jag tror att vi skulle ha varit grymt bra kompisar om vi hade känt varandra. Jag känner det bara!
  Och då hade jag sagt till dig att tårarna ska få flöda fritt, att du är en trooper. Och sen skulle jag påminna alla om att inte jämföra sitt eget lidande med någon annans. För ja, du har ett barn, men din sorg för ditt ännu ofödda andra barn är äkta och oerhört smärtan för dig.

  All kraft till dig! Skickar ut positiva vibbar i universum.

 105. Rebecka skriver:

  Jag skriver som en av de andra bloggvännerna, är man fler som ber…
  Ikväll ber jag för dig
  Du är grym och jag önskar dig allt gott!

 106. S. Stordal skriver:

  Fina du.
  Lycka till!!

  Stor kram

 107. Zara skriver:

  Kärlek till dig! Önskar att jag hade en vän som dig<3

 108. Rebecka skriver:

  Du har varit otroligt generös med att dela med dig av dina tankar. Jag önskar er all lycka till på just den här speciella resan <3 Har gått igenom samma sak, det är tufft och har man inte varit där själv är det svårt att förstå sig på. Jag hoppas att genom allt du delat med dig av nånstans har spridit lite mer tankar/kunskap om sekundär barnlöshet.. Det behövs en större förståelse rent generellt. Du/ni finns i mina tankar.

 109. Hanna skriver:

  Förstår att du tycker att det är jobbigt att prata och vara öppen med det. Jag och min sambo har också försökt bli gravida länge och det är otroligt tärande. Jag har knappt pratat om det med någon med någon. När du skrivit så öppet om
  i bloggen har jag konstigt nog funnit lite tröst i det. Inte känt mig ensam. DeEt har känts befriande att du pratat öppet om något så pass tabubelagt. Hoppas att vi båda får ett plus på stickan snart! Kram

 110. Sara skriver:

  ”Man gråter inte för att man är svag utan för att man varit stark för länge.”
  Kramar!

 111. Emelie skriver:

  <3 !

 112. Sandra skriver:

  Kram till dig och din familj!

 113. Andreakarolina skriver:

  Jag vill bara skicka en gigantisk kram och kommer hålla tummar och tår för er. Jag är övertygad om att er bebis precis som vår väntar på rätt tillfälle att presentera sig. ❤️

 114. Elin Nilsson skriver:

  Kram till dig Elaine. Vet att Matheo kommer bli världens bästa storebror en dag.

 115. Anna skriver:

  Här kommer lite uppmuntrande ord från Skövde Elaine… För guuuud vad jag längtar och har längtat tills imorgon! Ska bli så roligt att ha dig på plats och föreläsa här på högskolan, sedan november när vi skulle börja ta fram föreläsare för vår årliga arbetsmarknadsmässa har jag propsat på att vi ska ta hit just dig. Alla studenter förtjänar en grundläggande genomgång i retorik, vi måste ju kunna framföra allting vi lär oss. Jag ser i alla fall fram emot imorgon som bara den och jag lovar att det är många fler än jag som är förväntansfulla inför morgondagens föreläsning!! 🙂

 116. Maline skriver:

  Jag förstår dig och tycker att det är ett klokt beslut. Det blev kanske lite för privat tillslut? Och självklart ska du slippa troll-kommentarer när det gäller något som är både privat och känsligt. Jag tänkte ett tag att jag själv skulle ha upplevt en viss stress över att skriva ut att det inte blev den här månaden heller, utöver att jag precis som du skulle känna mig ledsen. Och stress är ju det sista man behöver, oavsett vart i livet som man befinner sig.

  Så även om du inte kommer skriva om det mer ska du veta att vi är så många som håller tummarna för dig och hoppas att du mår bra! <3 🙂

 117. Rebecka skriver:

  Fina, fina Elaine! Personlig men inte privat är ett uttryck jag har lånat från dig, det är ett förhållningssätt jag använder mycket jäntemot föräldrarna jag möter i mitt yrke. Vad du väljer att publicera på bloggen är ditt kloka val och vad jag kan utläsa från kommentarerna ovan så respekterar och accepterar dina sanna bloggvänner detta. Du är en otroligt klok människa Elaine och jag har en önskan att jag vore lika klok som dig. MEN du har hjälpt mig att bli klokare och fått mig att tänka efter ett större perspektiv, tack!

  Jag hoppas innerligt att Gud har en plan att det snart blir en ny knodd till din fina familj. Vilket dröm att ha dig som mamma samt Gustav som pappa! All kärlek till er och en stor kram från din trogna bloggvän <3

 118. Lisa skriver:

  Elaine,
  jag måste börja med att tacka dig för bästa bloggen och det absolut finaste och varmaste kommentarsfältet ute på nätet.
  Fortsätter med att instämma i mångas kommentarer här ovan som rekommenderar att det kanske är dags att låta denna jobbiga kamp bli mer privat. Kan säkert lindra stressen något inte borde vara någon nackdel för dess syfte.
  Själv var jag i många år inställd på att vara enbarnsmor. När min dotter var 4 månader fick hennes far en sjukdom som med största sannolikhet skulle leda till sterilitet. Självklart var detta jobbigt, men på något sätt ställde vi in oss i enlighet med detta faktum. Trots att detta fungerade hyfsat bra så var det mycket smärtsamt med alla dessa frågor man fick angående när det var dags att skaffa syskon, hur jobbigt det skulle vara för dottern att vara ensamt barn etc. Detta trots att orsaken till frånvaro av syskon var känd för alla!
  Faktiskt var naturen god mot oss och 12 år senare (!) fick vi en son. Detta kändes som att ett litet mirakel ”drabbade” oss.
  Och jag kan bedyra att det verkligen inte är någon nackdel att sprida ut barnen tidsmässigt. Vi har haft två ”ensambarn” som vi kunnat ägna massor av tid och energi. De har en finfin relation, såklart inte av den karaktär som barn som är nära varandra i ålder har, men ändå väldigt speciell.
  Det jag vill säga med detta är att det kan vara en fördel att slappna av och låta naturen ha sin gång.
  Jag önskar er all lycka till!

 119. Nadia skriver:

  <3 Skickar kärlek och lägger in er i mina böner

 120. Mia skriver:

  Förstår helt och hållet. Det är nog bra stt skydda dig och familjen i den här känsliga processen.
  Ser ändå fram emot den dagen då du berättar för oss att ni ska få tillökning, tvekar inte en sekund på att vi inte kommer få uppleva den dagen.

 121. AlexandraL skriver:

  Jag önskar att jag aldrig berättat för någon att vi försökte. Fan vad jag känner med dig. Dessa jävla frågor som ställs med all kärlek och välvilja. Det för ont. Ont. Ont.
  Jag ber för dib familj och för det som en dag ska bli min. Kram

 122. Theresia skriver:

  Stor kram!

 123. Lisa skriver:

  Du är så klok och modig! Jag beundrar verkligen dig för att du vågat vara öppen om er längan efter ett syskon. Jag längtar också och jag ångrar att vi varit öppna med det. Det har bara skapat ännu mer stress.

  Jag måste bara säga att du inspirerat mig otroligt med din träning! Jag är HELT övertygad om att du en dag kommer hänga i stången med en vacker mage 🙂

  Ta hand om dig!

 124. Emelie skriver:

  Jag håller innerligt mina tummar på att du snart ska slippa vara ledsen. Jag vill också tacka för ditt otroliga mod och säga att jag beundrar så din styrka och mod. Ibland är det svårare att säga stopp än att låta saker och ting fortsätta. Stor kram!

 125. Susanne skriver:

  Stor Kram

 126. Emma skriver:

  Folk som säger att du ska vara glad att du har ett barn- lyssna inte på dom. Klart du är glad för det. Detta handlar ju om nått annat. Kram! Du är toppen!

 127. rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Modiga, coola, starka, rakryggade du.
  Som så många sagt innan mig, ingen har rätt att förminska dina känslor genom att säga att ”du skall minsann vara glad ändå” (seriöst, vad är det för förminskande jäkla skitinställning, att tro sig ha rätten att tillrättavisa någon ang. barnönskan?! Helt vansinnigt.) Ta hand om dig SuperElaine, det ordnar sig det här på ett eller annat sätt, vi vet bara inte alltid hur och väntan kan kännas hopplöst lång,

 128. Varpo skriver:

  Jag blir lite tårig när jag läser ditt inlägg. Förstår precis. Fick mitt första barn lätt som en plätt, när vi sen ville ha nummer två hände inget. Och detta berättade jag inte för nån, inte ens mina närmaste. Ville liksom inte erkänna för mig själv ens hur jobbigt det var. Efter ett års försök och tre missfall på det blev det äntligen ett lillasyskon. Sjukt, men fortfarande har jag inte berättat för nån hur det faktiskt var. Jag är helt säker på att Matheo får ett syskon så småningom, det finns ju så mycket hjälp att få. Stort lycka till!

 129. wigwag skriver:

  Klokt beslut! Men vi får väl veta när nr 2 är på gång i alla fall? Och jag fattar precis hur du känner. Du förväntas vara så lycklig. En framgångssaga och förebild. Det bryter för mycket mot din personliga sorg. Tänker att retorik och öppenhet, det rationella, kalla, förklarande i dialog inte kan hjälpa dig med det här. Finns ingen tröst i det. Kanske den finns i poesins värld så jag skriver bara ”Visst gör det ont när knoppar brista”. Så här i den annalkande våren. De vackraste blommorna och finaste knopparna tar tid på sig. Innan de brister ut i blom. Och en har redan gjort det. Så varför inte en till. Och en till. ”Visst gör det ont när livet tiger still och knoppar ej brista vill. Varför denna smärta så svår. När solen skiner och det snart blir vår.” Wigwag försöker trösta.

 130. Åh Elaine, du oerhört härliga och fina kvinna!! Det var stort av dig att dela med dig <3

 131. Towe skriver:

  Styrkekramar till dig! Jag förstår hur du känner dig, det tog tre år innan jag blev gravid med vårat första och enda barn. Vi valde att ha ett barn, men att det tog så lång tid att få henne var riktigt jobbigt. Jag tror vi alla här är glada och tacksamma för allt du delar med dig så om du vill hålla chansen att få ett barn till för dig/er själv/a så är vi nog alla ok med det. Håller tummarna för att det går! kram towe.

 132. Karin skriver:

  KRAM! Önskar dig all lycka till och hoppas att du snart får vara med om livets mirakel igen!

 133. Therese skriver:

  Hoppas verkligen att det löser sig snart ♥ Vet inte varför Gud där uppe bland molnen ska trilskas så mycket i våra liv…

 134. Linnéa skriver:

  Kram! <3

 135. Noomi skriver:

  Finaste, roligaste, härligaste och bästa Elaine- stor kram till dig!

 136. Rikard skriver:

  Klokt! Du delar med dig av mycket men det är självklart att någonstans går gränsen. Väntar på att din bok ska dimpa ner i brevlådan. 🙂

 137. Helena skriver:

  Hej! Har du testat progesterAll? Fick det tipset häromdagen. Skadar inte att prova. Med vänlig hälsning, Helena

 138. Anne Cath skriver:

  STOOOR styrekram til deg!!!! Du er så sterk som tør å være så åpen og ærlig 🙂 Fantastiske du- ønsker deg en fin dag!

 139. Ninni skriver:

  Klokt tänkt av dig Elaine! Kram och ha en fin dag!

 140. Vickan skriver:

  Fina Elaine, du gör helt rätt så länge du går på din magkänsla och du gör det som är bäst för dig och din familj. Jag kämpar fortfarande ett par år senare och har följt din kamp sen dag ett. Jag är så oerhört tacksam för att du överhuvudtaget öppnade dig om detta känsliga ämne från första början och även om du väljer att offentligt ”avsluta” din resa kring barnlösheten ska du veta att jag hoppas varje dag att det löser sig för både dig, mig och andra i liknande situationer. Jag är tacksam över att du suddade ut det ”glamorösa” i bloggvärlden och öppnade ditt hjärta och sinne för oss alla som läser din blogg. Kram och massa styrka till dig å familjen <3

 141. Magnus skriver:

  Usch vad jobbigt, jag håller tummarna för att det ”tar sig” snart!

  Kram!

 142. Lipan skriver:

  Fina fina Elaine! <3

 143. Moa skriver:

  Heja Elaine! Jag har precis själv börjat blogga med ambition om att dela med mig av verkligheten – och visa att verkligheten kan se annorlunda ut än det som syns på utsidan. Fick därför tips om detta inlägg, har inte läst din blogg tidigare men känner bara – heja dig och alla andra där ute som vågar visa sig sårbara och operfekta! Tycker du dock gör rätt som bestämmer dig för att tänka på ditt eget välmående – snacka om vardagsmakt 🙂 Kram Moa

 144. Louise skriver:

  Kram på dig Elaine!

  Jag läste en bok om attraktionslagen, att allt vi tänker på attraherar vi. I frågan om varför flera par har svårt att bli gravida, var svaret att oftast fokuserar dom då på det faktum att de INTE blir gravida, istället för att fokusera på att bli gravida. Det där lilla INTE är då det de attraherar och förblir barnlösa. Man ska väl ta det med en nypa salt, men jag tror helt klart att det är värt att ställa om fokuset på rätt sak.

  Återigen en stor kram, du är en sån fin människa som förtjänar all lycka.

 145. Frida skriver:

  Fantastiska Elaine!
  Vilket starkt inlägg. Tänker på det som någon ovan skrev om att kroppen kan vara stressad utan att du själv tänker på det. Har du provat yoga och meditation för avslappning?
  Vet att det kan låta flummigt men en halvtimme varje kväll kanske kan funka, jag vet inte. Kan vara värt att prova. Stor kram

 146. josefin sahlström skriver:

  Fina Elaine! som vanligt är jag ett dygn sen med att se inlägget. Men, vad stark du är! Vad kan man säga som tröst? Inte mycket känns de som. Du verkar vara så stark, klok och fin. Du/ni hittar en väg genom detta, med eller utan fler barn. Du är fantastisk som delat detta med oss, tack för det! Skickar mångamånga styrkekramar och tankar! Och när/om du blir gravid, please – tell us! KRAM!

 147. EllinorO skriver:

  Alltså jag förstår att folk skriver att du har en för att trösta. Men det hjälper ju inte ett dugg. INte när hjärtat längtar sönder. Vet du, jag har inget barn, inget alls och jag längtar också sönder och jag förstår att du längtar sönder dig med. Man kan inte rå för sorgen över att det går månad efter månad och det inte fungerar som man vill. Kram fina du och gråt på. Spelar ingen roll hur många fina barn du har eller inte har. Längtan gör ont! Punkt.
  Kram

 148. Hanna skriver:

  Du är stark och modig, kram!

 149. Jenny skriver:

  Åh fina du! Önskar, hoppas och tror att din stora längtan kommer att gå i uppfyllelse! Kniper så hårt jag kan med tummarna för din skull! Kram, kram, kram och tack för att du håller din blogg så levande och är en sån underbart fin människa.

 150. Stefan skriver:

  Vill så gärna skriva något som kan trösta dig men hittar inga lämpliga ord.
  Finns det ens några lämpliga ord? Antagligen inte. Dock är jag säker på att du gör rätt som omger dig med människor du älskar och bryr dig om.

  Ibland är ord inte ens nödvändiga. Det finns så många andra sätt att få utlopp för sina tankar och känslor. Skriv, måla, slå på ett träd tills du inte orkar mer, skrik, spring. Listan kan göras lång. Kram från Farbror Stefan

 151. Elin skriver:

  Fina du! Tänker på dej!

 152. Lina skriver:

  Fina fina du. Jag har inga ord. Inte heller någon mirakelmedicin. Inget som kan ge dig någon tröst, lösa knuten i magen eller ge dig ett magiskt plus. Men du ska veta jag är med dig fullt ut i tanke och hjärta. Trots att jag inte känner dig. Trots att jag aldrig upplevt samma sorg.
  Många kramar

 153. Lisa skriver:

  KRAM!! <3

 154. Du är så modig och inspirerande Elaine! Stor Kram

 155. Mrs K skriver:

  Hej Elaine… Måste säga att du varit stark att dela detta med så många av oss. Tack för det, men jag förstår att det blir jobbigt i längden. Jag och min man har också fått vänta och kämpa länge med att bilda en familj. Det tär på en både psykiskt, själsigt och fysiskt. Men ge inte upp. Jag tror på bön och på en Pappa i himlen som endast ger goda gåvor. Er längtan är sedd och hörd. Lycka till och ta hand om varandra!! Tack för en otroligt bra blogg!

 156. Elin skriver:

  Åh jag förstår verkligen PRECIS hur du känner! Jag och min sambo har försökt bli gravida i 8 månader nu, och även om jag vet att det i förhållande till så många andra inte är särskilt länge så är det så fruktansvärt jobbigt. Jag hade aldrig trott att jag skulle tycka det var så jobbigt att ständigt behöva möta den där jävla mensen månad in och månad ut, eller att se gravida kvinnor på stan eller ens så mycket som se det på film! Alla våra vänner har barn (som vi ÄLSKAR och lånar så mycket vi kan och får) och det går lixom inte att undvika att känna en saknad i själen när alla andra blir gravida på andra försöket och ”har sex som vanligt, kanske två gånger i veckan, vi tänkte bara sluta skydda och så får det hända när det händer, och så HÄNDE det direkt!”, när man själv pippar som en jävla kanin fast man 50% av gångerna egentligen inte har någon lust varken han eller jag. Men någonstans i allt det jobbiga får man försöka hitta våran dröm och gemensamma mål vilket är att skapa ett nytt litet liv- av oss två! Och jag brukar tänka att den väntan i längden kommer vara värd det absolut bästa som någonsin kommer hända oss <3 Du är så modig som berättar hur du känner för en så stor publik!
  Styrkekramar till er båda!

 157. Eva skriver:

  Du har ju redan fått massor säkert jättepeppande kommentarer, men jag ville ändå bidra med ett: ”plötsligt händer det”!

  Jag och min man fick i januari 2008 veta att vi inte kunde få barn på naturlig väg (efter att ha försökt i ca ett år). De kommande åren hann vi spendera en halv förmögenhet på 5 hela ivf och 2 frysförsök. Vi hade hösten 2012 5 st fina befruktade ägg i frysen, och började samtidigt gå utbildning för blivande adoptivföräldrar. I januari 2013 hade jag nytt jobb och var superstressad. Mådde jättedåligt och trodde jag var på väg in i väggen. Gick till läkaren och satt i 10 minuter och argumenterade med honom om att jag inte kunde vara gravid! Bara för att få veta att graviditetstestet de tagit var positivt! Vi hade blivit gravida på naturlig väg och i somras kom äntligen vår son (2 månader för tidigt, men 6 år för sent. 😉

  Så ge aldrig upp hoppet!

  Och samtidigt: förlåt att jag berättade detta! Jag hatade att höra sånt när vi kämpade på och grät floder varje månad. ”Mmmm, visst – och det finns ju dom som vinner miljoner på lotto oxå!” var min bittra tanke till svar! 🙂

 158. Marie skriver:

  Sök hjälp med det!!! Man ska inte gå och må dåligt över det. Ju längre man går med det desto djupare går man i sina tankar och undrar varför det inte funkar. Det finns hjälp att få!!! Jag känner stor sorg för dig då jag vet hur jobbigt det är.. Been there done that… För varje dag du går och undrar desto mer frågor och tårar ger det dig. En stor kram till dig <3

 159. Viviann på Goji och bönan skriver:

  Världens bästa blogg. Och du är världens bästa kvinna, stark och grym, i allt du gör.
  Bamsekram från mig till dig ❤

 160. Linda skriver:

  <3 Du är en enastående kvinna, modig och rolig! Tack för allt du delar med dig av och jag önskar dig all lycka med familjelivet.

 161. Anna skriver:

  Förstår dig. Varje månad när mensen kommit, (de senaste 2 åren) kommer tårarna.
  I april ska vi äntligen till Sahlgrenska för att planera start av IVF.
  Det är bara några få i vår omgivning som vet vår situation. Dels för att jag inte vill att nära o kära ska oroa sig men också för att jag inte vill att de ska döma oss för att vi inte kan få barn på ”det vanliga sättet”.

  Jag har alltid mått bra av att skriva och mitt dilemma är nu -ska jag blogga om det?
  Det skulle nog hjälpa mig under resans gång men samtidigt vet jag inte om jag orkar med andras åsikter då det finns många i omgivningen som tror sig veta och kunna allt.
  Det pratas väldigt sällan öppet om IVF för att de flesta nog skäms för det.
  Vem vet, jag kanske skulle skriva en bok om det för att i framtiden vara ett stöd för andra i samma situation.

  Elaine, tack för din underbara blogg.

 162. Lisa skriver:

  Kära du,

  Min syster och hennes man gjorde en utredning på Sofiahemmet: kostade 5000 kronor och allting gick mycket snabbt. Ibland kanske kroppen spelar en en spratt och att ni behöver hjälp med något som funkade av sig själv när ni skapade er fina son. I min systers fall behövdes det ätas lite Levaxin och så vips flöt allting på.

  Stor varm kram,
  Lisa

 163. Världens bästa Maria skriver:

  Förstår dig helt och fullt. Att försöka bli gravid var fruktansvärt jobbigt och att dessutom göra det offentligt måste vara ännu värre. Även om tanken var god så är det jobbigt med goda råd och vissa kommentarer som i andra fall hade emottagits väl kan hugga som knivstick.
  <3

 164. Lina skriver:

  Hej Elaine!
  Jag förstår ditt beslut fullt ut och vill tacka dig för ditt mod.

  Bamsekram,
  från en som också försöker

 165. Charlotte skriver:

  Jag önskar så att din öppna resa med att vilja bli gravid inte skulle sluta här, samtidigt fick du mig att få upp ögonen för mitt egna liv. Vi håller på med ivf och jag har känt som du, det är väl bäst att prata om det och om man är öppen med det så får man mer förståelse. Men nu, nu har all luft gått ur mig så totalt, jag vill krypa ihop till en lite kukong, krama mig själv och fulgråta som du säger. Jag gråter flera gånger varje dag och oftast är det helt okontrollerat, det bara kommer och det kommer mängder.. Vissa dagar känns bättre än andra men sedan står man där igen, totalt jävla barnlös och tårarna rinner.. Jag önskar så att du hade orkat vara öppen med resten av din resa, samtidigt förstår jag att du inte orkar det.
  Jag önskar din all lycka på vägen och håller tummarna för oss båda

 166. Linn skriver:

  Du är bäst – ingen protest! Du är en stor förebild för mig och jag hoppas att du kan ta emot alla virtuella kramar jag skickar nu *sending hugs*

 167. Johanna skriver:

  Vi är fler som kämpar. Tack för att du delar med dig! Själv grinar jag mig ful över den ständigt uteblivna trean. Och tränar mig också glad vid varje mens.

 168. Fru Almborg skriver:

  Det är tufft att vara öppen med sin barnlängtan. Kanske ännu tuffare om man redan har barn. Jag har varit där jag med, öppen och sårbar med en fantastisk unge som inte gör barnlängtan mindre. Jag skriver om allt det där i min bok I Väntan på – en trösterik berättelse om barnlängtan. Längtan efter varje barn är unik precis som varje människa är unik. Bara för att man har en eller tio innan gör det inte att längtan blir mindre, svagare, tar mindre plats i livet. Men det jag upplevde var att man blir väldigt vilsen när man redan har ett barn som kommit till utan att behöva vänta och utan IVF försök. Jag hörde inte hemma hos dem som inga barn hade, inte hos dem som fått kämpa, för deras barnlängtan var på något sätt lite finare än min. Lite, lite värre. Nej den är inte värre för att man inte redan har ett barn. Den är bara annorlunda….

  Starkt av dig att vara öppen och jag förstår dig till fullo att du måste stänga in den delen av dig. Vi som redan gått igenom det där kan ta den smällen istället.
  Kram

 169. Susanne skriver:

  Har tydligen helt missat detta inlägg… Instämmer med alla andra, du är fantastik som har varit så öppen med din känslor. Ingen kan någonsin sätta sig till doms över någon annans känslor. Vad du känner är just vad du känner. Jag är efter många års försök välsignad med en liten tvååring men har tagit ett självvalt beslut om att inte försöka få ett barn till – av flera olika anledningar. Men ändå sörjer jag att inte få uppleva en graviditet och ett barn till… Och den känslan kan göra nästan fysiskt ont. Jag önskar dig alla välgång i era försök och hoppas att vi snart får se en liten bula på den där vältränade kroppen du har 🙂

 170. Ida - mamma, sambo, spelnörd skriver:

  Hade inte sett det här inlägget tidigare. Jag förstår verkligen ditt beslut i det här. Du är hela tiden generös med en stor blandning i dina inlägg: glädje, sorg, vardagstankar, träning m.m. Du har absolut ingen skyldighet att dela med dig av precis allt, och absolut inte det som visar sig ta energi istället för att ge energi när du lägger ut det på bloggen. Stor kram och lycka till!!!

 171. Mariann skriver:

  Elaine, jag har av olika skäl valt att lämna bort barn i mitt liv (en genetiskt ärftlig sjukdom), och har aldrig haft syskon, så jag kan ur det perspektivet sett, inte säga att jag ”vet hur det känns”. Men rent mentalt kan jag föreställa mig att det är jättejobbigt och du har mina ur djupet av mitt hjärta kända sympatier. Du ska se att det ordnar sig, och jag tycker du är modig och stark som orkar dela med dig av dina känslor. Det hjälper många. Kramar och lycka till <3,

 172. Anna skriver:

  Hej! Är en ny läsare och blev tagen av ditt rättframma inlägg. Starkt. Önskar dig ännu mer styrka och all lycka! Anna http://www.bjornensover.se

 173. Johannan skriver:

  Blir helt tårögd och så imponerad av din underbara, raka o härliga personlighet. Massa kärlek till dig vännen du ger så mkt <3

 174. Linda skriver:

  Inget tvång på att berätta allt, berätta det du vill, när du vill.

  Ingen får säga till dig hur du borde känna, du känner som du känner.

  Det blir bra till slut. kram

 175. Stina skriver:

  Hej!
  Jag läste ditt inlägg och fick bara en känsla av att du behöver bli lite peppad just nu! Jag vill bara berätta en sak för dig; Jag har inte haft någon idol i den bemärkelsen sedan jag var liten men du är min idol. Jag är 32 år så det låter säkert lite barnsligt men sant! Det du går igenom nu suger! Att komma med ”Men du har ju ett barn” tugget är som att spotta på på den som ligger ner. Även fast det säkert är vänligt menat (alltså, kommentaren inte spottandet ;))
  Jag har läst din bok, vardagsmakt nu och den är fantastisk. Helt jädra fantastisk! Så kom ihåg det, du är fantastisk!
  Men faan vad ont det gör när man vill ha fler barn och det inte går! Men sluta inte kämpa för jag kommer följa dig och hålla tummarna! <3
  Mirakel sker, annars skulle inte min stora tjej ha sin lillebror…

 176. Elin skriver:

  Elaine!

  Vill bara skriva och tacka för att du är så grymt bra!! Jag blir glad när jag ser dig i tv för du är en ovanligt vanlig människa mitt bland allt det coola du gör. Det är så skönt med sådana människor, autentiska, lite både och. Du verkar så klok och fylld med en stor dos sunt förnuft. Tack t.ex. för ditt engagemang i SD-frågan! Betyder mycket med sansade balanserade perspektiv.

  Tack för att du är du och för att du sprider glädje och hopp för alla oss som också kämpar med saker i livet!

 177. Ramona Fransson skriver:

  Hej Elin!

  Jag har varit där du är och jag vet hur det känns. Det jag vill rekommendera dig är boken jag skrev som utspelar sig från 1976-1993 och 2008 när den gavs ut. Den finns i alla former, pocket, inbunden, e-bok och direktnedladdningsbar ljudbok. Tyvärr är det jag själv som läst in den … men en del tycker att det är ganska okej … Bokens titel är: Älskling, vi blir inte med barn.

  Det är inte bara en sorglig och kärleksfylld historia utan har också plats för mycket humor, hur otroligt det än kan låta.

  Kramar
  Ramona Fransson

 178. Ramona Fransson skriver:

  Hej Elaine!

  Ber om ursäkt att jag stavade fel på ditt namn. Det var inte meningen!

 179. […] det här med Bellas och alla andra vänners graviditeter. Jag valde ju att sluta att skriva om kampen om att bli gravid för ett bra tag sedan. Men jag måste säga att jag har övat upp en bra färdighet i mitt liv och det är att separera […]

 180. […] att det inte är så enkelt som man tror alltid (ett ämne som är viktigt att våga lyfta). Den öppna kampen om att bli gravid avslutade Elaine tidigt i våras och nu har de alltså gått bättre. Det är också det som gör […]

 181. Elin skriver:

  Hej! Jag har det här inlägget som genväg på mobilen så jag kan gå in och få lite tröst när det blir som jobbigast i vår kamp att bli med barn. Tack för att du finns och delar med dig, Elaine! Kram

 182. juliet skriver:

  HEJ ALLA,
  Am juliet med namn, är från United kindom, är här för att dela mitt vittnesbörd om vad den här stora stavningskanalen gjorde för mig, jag var oförskämd för 5 år, hela mitt liv var sorg eftersom jag inte kunde få ett barn för min man, min man tänkte på att jag skilde mig, så jag började söka efter hjälp tills jag kom i kontakt med denna stavningskaster på internet och jag bestämde mig för att meddela honom, till min största överraskning, han berättade för mig allt som händer i mitt liv, jag var så förvånad att höra att han pratade om hela min sekretess och han berättade för mig vad jag skulle göra, vilket jag gjorde utan dröjsmål och se, efter tre dagar var jag gravid och nu har jag fött en studsande pojke, oj så glad, och min man är nöjd med mig nu för att bli mamma. Vänligen mina kompisar där ute, om du vet att du har försökt att förkunna, kontakta den här stora stavningskanalen via e-post: bushachive6@gmail.com idag och du blir glad också. Tack.

Lämna en kommentar