På stan och gör ärenden


20140310-120108.jpg

Denna fotograf bad mig inte att se ”kvinnlig” ut. Kanske skulle ha bjudit på ett leende? Äsch, det gör jag så ofta ändå. Tidningen är i alla fall Dagens Industri.

Nu går jag på stan och tar hand om mig själv kan man säga. Lite dålig timing med en röd dag idag. Gustav fyller år, en fantastisk fest väntar och Vardagsmakt är ute. Funderar på och jag ska gömma mig någonstans och fulgråta en halvtimme och sen ta världen med storm igen. Jag brukar ju säga att det är bra att ha deppkalas så att man kan må bra dagen efter. Dagen efter hade dock behövt vara idag. Får köra halvdag helt enkelt, deppkalas för- och eftermiddag, sen jävlar tar vi världen med storm ikväll!

20140310-120456.jpg 20140310-120529.jpg

/Elaine, skaffa sig röda naglar, vi kör all in liksom..

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “På stan och gör ärenden”


 1. Jag kör också med röda naglar idag! Fin ring du har! =) Bryt ihop och kom igen du – det hjälper alltid! =)

 2. Josefin skriver:

  Hej! Jag skulle behöva hjälp med en sak, så därför vänder jag mig till dig. Har någon svar på denna (långa) fråga så är det du.

  Det är nämligen så att min svärmor är en väldigt bestämd person, och hon har även mycket inflytande över min svagt konflikträdda pojkvän. Hon ska alltid berätta för mig hur jag ska göra saker, och enligt henne finns det bara ett rätt sätt att göra saker. Hennes sätt. Hon menar väl och är i grunden en snäll människa, men ibland vill jag bara kräkas. I somras fick jag en lång föreläsning om hur jag får bort elaka fläckar, efter att min pojkvän spillt grillad kyckling. Jag nickade och lyssnade med sammanbitna käkar och när vi kom hem fräste jag till min pojkvän att jag hoppades att han hört sin mamma för det där fick han banne mig tvätta bort själv. Jag oroar mig redan nu hur det kommer bli i framtiden när vi (förhoppningsvis) får barn. Jag har en känsla av att hon kommer att vilja vara väldigt närvarande och ha väldigt mycket inflytande. Hur ber jag henne på ett vänligt men bestämt sätt att låta mig sköta mitt? Låta oss sköta vårt? Klart att jag inte är immun mot tips och råd, men om jag ser till hur hon är nu kommer det inte att bli lätt… Hur ska jag göra för att hålla relationen på en bra nivå? Hur säger jag ifrån så att budskapet kommer fram utan att vara otrevlig?

  • Emilia skriver:

   Åh, ett sånt inlägg skulle jag också vilja ha (som berör detta ämne dvs). Tror det är ett ”maktproblem” som många brottas med…

  • Elle skriver:

   Men du kanske har börjat irritera dig mer och mer, för att du känner dig förminskad.
   Du blir sur för att du får råd du inte bett om. Vilket jag kan förstå. Men om du ställer dig vid sidan av och betraktar situationen så är det ganska löjligt att gå och irritera sig på det.
   Att ge råd om hur man får bort svåra fläckar betyder ju inte att hon menar att du inte kan, utan just att hon vill vara snäll.
   Det bästa är väl att du lär dig hur du ska formulera dig på ett snällt sätt när hon gör så, typ ” Tack för rådet, men jag vet hur man gör och behöver jag hjälp så hör jag av mig!”. 🙂

   Och skälla på pojkvännen för en sådan sak är ju inte schysst.
   Var rak, på ett snällt sätt. Man behöver inte vara otrevlig.
   Med andra ord, var rak! Säg ” jag känner att du förminskar mig vilket säkert inte är din mening, när du gör och säger så och så. Jag vet att du menar väl, men det blir fel.

 3. Jag hade mitt deppkalas igår, mår väl inte helt hundra idag heller men har i alla fall roliga saker att se fram emot senare i veckan.

 4. Elin skriver:

  Hej Elaine! Jag vill skicka en massa energi! För mig är du ascool, snygg, underbar, rolig, personlig (men inte privat ;), varm, snäll, en fantastisk mamma och fru, syster och medmänniska. Du inspirerar mig dagligen och jag ser dig som en mentor genom skärmen. Hoppas den andra halvan av dagen blir bättre.
  P.s…sen undrar jag vilken tidning det är du är med i? Jag gillar iaf din powerpose! 🙂 // Ville nästan skriva puss å kram, men vi känner ju faktiskt inte varandra. haha! Ha det gott blir nog bra ist 😉

 5. Maline skriver:

  Fulgråt ett tag, torka sedan tårarna och var ditt fantastiska jag resten av dagen/kvällen!

  Många kramar <3

 6. Elin skriver:

  Hej Elaine! Skickar 1000 styrkekramar till dig för du är en sån makalöst bra förebild! På mina deppdagar (och alla andra dagar också i och för sig) så går jag in på din blogg och då mår jag genast mycket bättre. Även om du är deppig idag så kan du i alla fall vara grymt stolt över att du har en sån positiv verkan på så många människor!

  Hoppas du får en bra vecka!

 7. Hmm skriver:

  Tycker bilden är super och det utan ett leende. 🙂

 8. Det hjälper att gråta, så gör du det!

 9. VeronicaK skriver:

  Trist. Få ord som hjälper just idag. Kram på dig och krama familjen extra mycket idag!!

 10. Jennifer skriver:

  Nej, vad tråkigt! Klart du ska gråta lite och förhoppningsvis får du positiv energi av kvällen istället. Den blir säkert toppen. Kram

 11. Kerstin skriver:

  Tips: ibland – när man inte kan ta ut sina ”känslor” just då, så kan du ha ett sk. snack med de.
  Make a deal: hörredu, just nu kan jag inte gråta ut, men imorgon, så tar jag hand om dig. Prata liksom med den så fungerar det alldeles utmärkt – och glöm inte t.ex. att gråta ut imorgon.
  Lycka till idag – med allt!

 12. Hope skriver:

  Grattis Gustav!
  Och många depp och pepp kramar (hoppas att du inte gråter fortfarande) till dig Elaine.
  Festen blir såklart fantastisk, det är ju du som är huvudpersonen!

 13. Carin skriver:

  Vilken bra artikel i Dagens Industri! Njut av allt du har uppnått.

 14. esterii skriver:

  Sitter och gråter………. men det får bli fulgråt,, bara bita ihop och komma igen.. Att livet kan vara så svårt och så enkelt på en gång.. Lycka till dig:)

 15. Ulrika skriver:

  Va fin du är Elaine och vilken ’håll-käften!’ outfit! Wendy kan hon.
  Kram

Lämna en kommentar