Idag släpps den – nyheten om Vardagsmakt


20140310-094024.jpg

Jag känner mig taggad och lycklig! I detta nu så är jag på väg till Grand hotel där Aftonbladet Söndag ska intervjua mig. Men det är också där releasen kommer att hållas ikväll. Per Schlingmann skickade ett sms i morse från en uppslag i dagens Dagens Industri. Jag har inte fått fatt i en tidningen än, men det ser mäktigt ut.

20140310-094307.jpg

Gustav väcktes med frukost och presenter. Matheo tyckte det var så roligt med sången ”Ja må han leva” att vi sjöng den säkert tio gånger. Matheo… Han är vårt lilla mirakel. Fattar det mer och mer. Placeboefftekten av akupunkturen uteblev om någon undrade. Ingen bebis denna gång heller. Men tröstar mig med att vi har Matheo och idag fick jag min bebis Vardagsmakt i hand. Det är mäktigt.

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Idag släpps den – nyheten om Vardagsmakt”


 1. Karin skriver:

  Stort grattis o vad härligt att dagen D är här med releasefesten! O grattis Gustav!
  Håller tummarna att ni får ett syskon till Matheo! Förstår att ni har det tufft!
  Kram

 2. Emilia skriver:

  Jag undrade men vågade såklart inte fråga. Hen väntar bara på rätt tillfälle, Matheo kommer att få ett syskon! Grattis till boken <3

 3. Anna skriver:

  Inte för att vara sån, jag förstår att bebislängtan är stor – fick nyss själv ett litet sting när jag tittade på en bild av en kompis 2 veckors och då är min egen plutt bara 9 månader! – MEN, och det är lätt att säga, svårare att göra, kan du/ni inte ge något/någon bebisstatus för att avleda? Man hör ju hela tiden talas om dem som skaffar hund och så vips så gick det. Jag känner med dig mer än du anar, är själv nojjig inför syskonskaffandet längre fram redan nu, formulerar mig alltid ”om vi får ett barn till”. Hur peppar man?! Det går till slut?! Vi tar varann i hand och hoppas! Kramar!

 4. Chatarina skriver:

  Kan förstå att du längtar men njut för 17 av Matheo, hans år kommer inte igen! Jag har varit där du är men fick inse att jag får fortsätta njuta av ett barn, som jag har idag, (är över 40 nu och tänker inte ens försöka mera, tycker gränsen går där).
  Det är roligt med syskon men något överskattat kan jag tycka, hetsen efter nr 2 blir till något övermäktigt. Du är en lika bra mamma oavsett hur många barn du har, glöm aldrig det. Kram & All lycka!

 5. Helt inne på Emilias linje, Matheos syskon kommer när det är dags, varken senare eller tidigare, utan precis exakt vid rätt tillfälle. 😉

  För övrigt gillar jag powerbilden i tidningen!

 6. Ruffie-Lina skriver:

  Såg att jag fått ett mail om att boken skickas från adlibris inom några dagar, så spännande det ska bli att läsa den! Hoppas du får en riktigt härlig dag!:)
  Själv ska jag jobba ett par timmar mitt på dagen ( sweet-life of egenföretagare) i övrigt bara fortsätta ligga hemma i soffan och tycka ofantligt mycket synd om mig själv för fy faen vilken förkylning det här är!! Brukar inte gnälla när jag är förkyld, men det här är övermäktigt..
  Och jag tänker på er, och hoppas innerligt att det går er väg snart <3 kan inte tänka mig hur jobbigt det måste vara, eller ja jo lite kan jag ju det.. Men ändå. Så jobbigt. Kämpa-glödande kramar till er :-*

 7. Det är väldigt mäktigt! Bebis nr 2 kommer säkert när du minst anar det, håller tummarna för det!

 8. Marit skriver:

  Dubbla Grattis till er!

  Matheos syskon kommer att komma, men det tar lite tid för rätt människa att hitta fram. Ibland går det fort, ibland tar det tid – huvudsaken är att inte stressa upp sig. Om något år kommer ni vara där, förlossning nummer 2 och nästa lilla bebis med afrosvall och underbara ögon, då kommer du vara så glad att det tog lite tid för annars hade det ju inte varit just den lilla bebisen som kom till er. Passa på att njuta av ert lilla underverk sålänge, den bästa tiden är nu 🙂

  Stort lycka till ikväll fina fina Elaine! ♥

 9. Så himla roligt! Grattis! Och ja, tänk att få ha ett sådant lite mirakel som Matheo. Och att få ge ut en bok. Så häftigt!!

  Mindre häftigt är att jag inte har läst en enda av dina böcker… De borde väl gå att köpa som e-bok? Får jag göra i så fall, det känns inte mer än rätt att inte ta del av allt bra du producerat.

 10. Emma skriver:

  Det är inte ovanligt att behöva prova ett tag, ett långt tag ibland. Försök att ta det lugnt och som du säger, fokusera på Matheo och lägg energin där istället så ska du se att det står ett plus på stickan om ett tag 😉

 11. Evelina H skriver:

  Meeeen, sjutton gubbar då! Har inga uppmaningar till dig i stil med ”tänk positivt” eller ”skaffa hund”. Jag tänker bara säga JÄVLA SKIT OCKSÅ och fan vad det ska va svårt och orättvist och kram till dig, kör på, den enda vägen är framåt. KRAM

 12. Therese skriver:

  En fråga, i all välmening, du/ni kar aldrig funderat på utredning? Finns ju sekundär barnlöshet. Även om det gick fort m Matheo kan ngt hänt efter. Jag skulle iaf kolla både dig å Gustav. De kollar äggkvalite, spermier, att du ägglossar och att du har fri passage i äggledarna mm. Så ver du iaf. Och skulle IVF/ behandling behövas är kön lång i Sthlm så jag skulle kolla redan nu då även en utredningstid kan ta tid att få. Bara ett förslag. Vi gjorde det och upptäckte att jag inte hade hejar fri passage i äggledarna, så blev IVF för oss. Säger inte att det behöver bli så för er men kan vars skönt att se vad/ om det kan bero på att graviditet uteblir. Kram

  • Josefine skriver:

   Jag håller med om att en utredning kanske är nästa steg, men det är tyvärr väldigt jobbigt att gå igenom.

   Landstinget Stockholm betalar heller inte ivf för par som redan har ett gemensamt barn.

   Positivt är ändå att kötiden i Stockholm har minskat och är just nu (eller rättare sagt var det i oktober) 6 månader +- några veckor.

   Kram på dig Elaine! Jag vet tyvärr precis hur det är…

 13. Maria skriver:

  Akupunktur och andra liknande behandlingar hjälper kroppen och hormonsystemet att komma i balans, så även om det inte ”blev” något denna gång så behöver det inte betyda att behandlingen inte haft någon verkan. Ibland behöver kroppen lite tid på sig.

 14. Elin skriver:

  Jag är i den där fasen i vår ofrivilliga barnlöshet (över två år nu and still going) när jag blir lite arg när jag läser om er som är ledsna över att ett syskon inte verkar vilja komma. Ni har ett barn redan och som du säger – det är ett mirakel.

  Tack och lov förstår jag också i det här att det känns lika jobbigt för er som redan har barn, som för oss som försöker få en första liten knodd. Men någonstans så måste vi också kunna se till det vi har nu och inte ständigt jaga framtiden. När vi en dag står där och har ett plus på stickan – då är den här väntan som bortblåst. Vill vi verkligen SPRINGA dit och jaga den känslan, om vi vet att det här mellanläget som vi är i nu – bara kommer försvinna i samma stund.

 15. Lina skriver:

  jag vet inte om jag stressar är fel på det. men jag blir inte heller gravid nu. jag är mor till en dotter. vill ha fler. men det sätter sig ej som min sambo sa. hur gör man för att ej stressa? och ja det är fan tillåtet att gråta över utebliven graviditet även om dottern finns här bredvid.

 16. Elle skriver:

  Elaine, är det inte konstigt och väldigt fuckt up att vi i denna värld plötsligt ”inte ska se kvinnliga ut”. Ser man mer POWER ut om man ser arg ut, eller står i boots med armarna i kors än om du står i en tunn sommarklänning med blommor i håret??
  Om man ska vara feminisit så känns det som att man inte får se kvinnlig ut, eller om man vill vara stark, då måste man antingen ha höga klackar, eller gå åt vad samhället anser är grabbigt. Blir så trött på att allt ska vara så motsägelsefullt. Tycker du är power oavsett i morgonrock med galet hår, eller i kjol och blus.

 17. Helena skriver:

  Vi höll på plikt troget i över ett år med att göra barn nr. 2 och tillslut blev han till på semestern. Jag hade gett upp men inte pappan. Gud vad man kan hata mensen. Jag var 41 år när jag blev gravid. Ge inte upp men slappna av. Helena

 18. Rebecca skriver:

  Vi väntar på att först barnet ska bli till. Det finns bara 2 personer som vet att vi försöker. Vi har inte känt behov av att berätta för andra men nu börjas det ”när ska ni ha barn”, ”borde ni inte skaffa barn snart han är ju 35”. Min långa stubin är snart slut och har lust att ryta. Allt ifrån ”vi försöker men inget händer,har du förslag på samlag som leder till barn, till vi vill inte ha barn.”
  Jag är bara 27år, klart jag vill men det sker när det sker. Klart man får längta och vara ledsen i mellan åt sen ta nya tag.

  • Elin skriver:

   Så hemskt egentligen. Oftast är ju de där orden av välmening, men det blir som små hugg i bröstet varenda gång. Och vi är nog för snälla, vi som försöker, vi som besöker ön pippa-loss jämt och ständigt och försöker att inte få det till en rutin, försöker hålla det nyanserat och fint och inte bara ”kom nu då så jag få ligga med rumpan uppe i vädret i tjugo minuter”. Haha, det är så absurt hur man håller på egentligen! När orgasmerna väl lagt sig så ligger man där ”kom igen nu spermierna!!!!!! KOM IGEN NU!!! Hitta ägget!!” och så känns det som att man springer bredvid Charlotte Kalla i spåret och peppar….

   Tillbaka till de onda, oftast välmenande orden, jag brukar svara med ett leende med en underton av ”håll käften”. Ett exempel är då min sambos kusin tjatade och sa ”men hur länge ska jag behöva vääääntaaaaa.. Försöker ni ens!?”… Jag ville ju slå honom, såklart. Men jag svarade med ett leende ”vi försöker ju, och har gjort det ett tag. Det går inte på en svinblink bara för att man vill det” och han såg nog att jag blev sårad. Nu har han inte frågat mer.

 19. […] att dagen som började så olyckligt slutade så […]

Lämna en kommentar