En annan religion


Med andra som predikar och andra anhängare. Det kom jag att tänka på när jag klev in på Sats att det är inte så stor skillnad ändå. Se så fint ”församlingen” sitter här. 🙂

20140309-185344.jpg

Alla PT:s representerar olika religioner, övertygade om att deras väg är den rätte. Jag ska inte hyckla, även jag är en hängiven medlem av Crossfitsekten och David är min pastor. Men. Jag har inte glittrande ögon och försöker heller inte värva nya medlemmar.

20140309-190415.jpg

Men jag är en sektmedlem lik förbannat. 🙂

Vilken ”religion” är ni själva anhängare i?

Bloggvännerna har ordet

29 svar till “En annan religion”


 1. Jag tillhör verkligen yoga-sekten 😉
  Även ”allt-eko”-slav. Men jäkligt stolt över det!

 2. Hope skriver:

  Me Myself I 😉

 3. Apolonia skriver:

  Ingen religion. Religionen er en illusion for mig. Respektere dog andres overbevisninger.
  Den eneste ”religion” for mig er kærligheden, respekt og forståelse. Alt det er mennesker i besiddelse af. Disse mennesker tror jeg på og er glad når jeg møder dem i min hverdag.

 4. Marie skriver:

  Lösgodis. Det enda i världen som jag inte tröttnar på. Önskar det var träning men tyvärr är jag inte lagt åt det hållet.

 5. Adela skriver:

  Löpar-sekten! Finns inget bättre än eurofikänslan efteråt.

  • Emma skriver:

   Jag med!
   Löpning är min drog. Däremot är jag nog ingen ”sektmedlem” för jag ”predikar” inte alls. De flesta jag känner skulle nog till och med bli förvånade över att höra att jag kan springa 5 mil i veckan.
   Sen läser jag mycket också. Tror att många i min ålder (-90:a) lätt går miste om böcker när film, serier och tv överlag är så lättillgängligt. På det området predikar jag nog mer!

 6. Theresia skriver:

  Kristen. Lchf-are. Över huvud taget hälsonörd. Vill städa hem och kropp naturligt. Går hellre till en alternativare än till vården. Googlar vitlöks nyttiga egenskaper osv. Haha.

 7. Är yoga-troende men den särskilda ”bad yogi” typen som den fantastiska Erin Motz kör med. Det var hon som omvände mig en gång för alla!

 8. Hmm skriver:

  Sekten att kroppen vet vad den behöver. Det enda vi behöver lyssna på den, vad den vill äta och hur den vill träna. Min tro är att det för få lyssnar på sin egen kropp, sitt eget tempel genom bruset av att hinna med livet.

 9. esterii skriver:

  Kristen och ibland med i träningssekten..

 10. Jag tror STENHÅRT på varierad kost (även pizza, godis, chips, läsk ibland!!!) och motion. Det behöver inte vara krångligare än så. Jag försöker rekrytera medlemmar bland mina vänner men många av dem är LCHF:are och dietare… tror inte på dieter! MIN RELIGION ÄR DEN RÄTTA.. hehe 🙂 Skämt åsido så känner jag mig lite som nån läskig sektpastor ibland med mitt predikande om HUSMANSKOST och SUNT FÖRNUFT… 🙂

 11. Crossfit! Det är hur jobbigt som helst men efter varje gång är jag lika nöjd 🙂

 12. Hanna skriver:

  Boxning, skön mix av djävulens påfund och himelsk eufori…
  Och ibland är jag otrogen mot min tro och finner lyckan i löparspåret.

 13. Frida skriver:

  Får nog kalla mig nyfrälst inom yoga… Konverterat från ren styrketräning.

 14. Fru Minimalist skriver:

  Minimalismen 🙂
  Har varken med mat eller träning att göra till en första anblick men skrapar du under ytan finns det så mycket mer inom minimalismen – yoga, mindfulness, jogga, meditation, ekologisk kost mm.

 15. Linde skriver:

  Styrketräning, alla gånger! Eller Friskis & Svettis-sekten kanske? Den är lite som en sekt fast trevligare 😀 alla har dessutom förhållanden med alla!

 16. Maja skriver:

  Jag är sektmedlem och predikare av Lchf, feminism, Friskis & Svettis Medelpass (älskar att titta på alla när vi står i ring och gör löjliga rörelser och alla ser dödskoncentrerade ut) samt en riktig anhängare av sång och körsång. När min sångpedagog talar om klang i nacken och formning av vokaler i hjärtat i pannan så vet jag att jag är troende.

  • Maja skriver:

   Glömde säga att Kostdoktorn är min predikare inom Lchf och Lady Dahmer min predikare inom Feminismen. Träningsledaren på F&S är min predikare där och inom sången är alltså min Sångpedagog min predikare. Har alltså fyra stora religioner just nu. Är även gudstroende av flera religioner. Exempelvis av The Secret. 😉

 17. Linda skriver:

  Jag får väl säga att jag är medlem i crossfit-sekten. På tröjorna som trycktes upp i boxen för några år sedan stod det till och med: ”CrossFit – the best cult ever”. Ägaren till boxen kallas också lite skämtsamt för pastorn 🙂

 18. Ulrika skriver:

  Android och PC-sekten. Jag ryser av tanken på att äga något med ett äpple på där man måste köpa speciella sladdar och hålla på.
  Men jag vet att alla är olika och vissa älskar allt som har med dessa dyra grejer att göra så jag försöker vara öppensinnad. Jag har sedan länge slutat diskutera frågan då de flesta redan har gjort sitt val och då finns det ingen mening att försöka ”omvända” dem. 🙂

  • Ulrika skriver:

   Och som någon sa här ovanför. Bok-sekten. Där försöker jag omvända folk. Jag kan inte förstå hur man kan ta sig igenom livet utan att läsa böcker.
   Film i all ära, men det slår inte känslan och inlevelsen man får i en riktigt bra bok.
   Älskar böcker.
   Ny blev jag helt lyrisk. Jag känner hur jag vill börja predika böckernas lov! Så det är bäst att jag tar mig en till kopp kaffe och masar mig iväg till skolan istället.

 19. Karin skriver:

  Fotbollshuligan! Tar alla chanser jag får att träna fotboll. eller som en kompis sa, du är ju bara målvakt. Men det är jobbigt med! Den som inte tror mig får gärna följa med på ett stenhårt målvaktspass!

 20. Gunvor skriver:

  Mixed media-sekten! Kreativt skapande är min terapi, och det är fullständigt beroendeframkallande.

 21. Lena skriver:

  Crossfit! Galet kul men så svårt och jobbigt för flåset. Bästa är att man inte kan jämföra så mkt med andra för vi har så olika förutsättningar. Jag har aldrig satt en Double-under (hopprep), gjort åtskilliga försök men ser bara besatt ut och landar som en fartygscontainer. Längtar efter att få vråla ”JAAAAAAAA!!!” 🙂

Lämna en kommentar