En ask av tabletter och en mystisk gest….


Jag har perioder då jag äter tablettaskar som godis. Det vet ni som har varit här ett tag. Tar jag en eller två? Nej, varför vara blygsam när man kan leva fullt ut. Jag kanske dör om en minut. Då ska det vara med munnen full av goda tabletter istället för en. 20140304-164232.jpg

Men när jag går där längs perrongen för att kliva på tåget. Då jag har alla tabletter i munnen, då är jag livrädd över att jag ska träffa någon som jag måste morsa på. Den där ”lysande” idén om att ta alla tabletter i ett svep känns plötsligt, sådär.

20140304-164250.jpg

Hur mörkar jag att jag har munnen full av tabletter. Eller ska jag bara ÄGA alla tabletter och le med hela ansiktet i andan ”vaddå, det är väl inget konstigt”.

20140304-164317.jpg

Nej det går inte. Bara ingen jag känner ser mig eller jag får syn på någon jag känner. Tror ni inte att jag gör det då jag går där på perrongen…

Jag ser ett bekant ansikte närma sig. Inte vilket som helst utan ni vet det där ansiktet man inte kan placera heller. Fan. Det är inte så att jag vill stanna och göra det jag brukar – låtsats att jag visst vet vem det är och nu dessutom med munnen full av 30 tabletter. Näe, det går inte. Mannen närmar sig och ser glad ut. Tåget står på perrongen och jag låtsats få bråttom till tåget som det verkar som han också ska på. I stundens hetta kommer jag på ett trix. Jag gör en för mig och för honom okänd gest som får honom att se ut som ett frågetecken. Jag däremot ser självsäker ut som att jag och alla andra vet vad det betyder. Sen gör jag det fulaste. Jag springer därifrån.

Japp, det hände Elaine Eksvärd på Perrong 10 Stockholm central. Tåget gick till Skövde.

/Elaine, är knäpp.

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “En ask av tabletter och en mystisk gest….”


 1. sussi skriver:

  Hahahaahaha! Du är för härlig

 2. K skriver:

  Haha, sååååå roligt! 😀 Likadant om man har ätit till exempel choklad och känner att man är helt brun i munnen och så kommer någon man känner….

 3. Emma skriver:

  Hahaha vilken rolig bild m alla tabletter i munnen;))))

 4. Lisa skriver:

  Åh Elaine, det är så härligt att läsa din blogg! Just nu ligger du högst upp bland mina favoritbloggar! 🙂

 5. Malin skriver:

  Ibland gor man bara helt sjuka saker. Det ar bara att garva at sig sjalv 🙂

 6. alicemathilda84 skriver:

  Jag döööööööör, det var det mest underbara jag har hört på… nä jag vet inte. Kan inte minnas sist jag skrattade så mycket. Och då är jag ändå nyopererad och håller på att dö av smärta. Gott underhållningsbetyg med andra ord 😀 Improviserad gest som bara man själv (om ens det) vet vad det betyder. Bästa tipset på länge! 😀

  //skyggis som hatar att springa på folk, med eller utan munnen full

 7. Adde skriver:

  alltså, det här var roligt, skrattade rakt ut (och jag är kräsen)

 8. Nina skriver:

  Hahaha du är så rolig Elaine:)), jag blev lite nyfiken på den där gesten du gjorde?!:)

 9. Katja skriver:

  Haha! Nästa gång något liknande händer föreslår jag att du så fort du ser hen , låtsas att mobilen ringer. Nu kanske du inte kan prata så bra med munnen full med läkerol xD, men humma lite koncentrerat. Då kommer du undan med att vinka och le (med STÄNGD mun). Som tonåring är jag expert på hur man hanterar awkward moments, jag kan sånt här sörru

 10. anneli skriver:

  Asgarv! Du är ju så skön, och det där känner jag igen. Jag KAN bara inte ta EN åt gången, det gååååååår bara inte. In med ett lass på en gång vetja!

 11. Viviann på Goji och bönan skriver:

  Hahahahahaha du är så klockren! Slutade jobbet, haft en såndär jobbig dag där jag bara vill sova, lägger mig i soffan, kikar in på din blogg och skrattar högt för mig själv. Och viiiips så är Min dag är gjord!

 12. esterii skriver:

  Denna har jag sett förrut men men annan godis:)

 13. Ellen S skriver:

  Hahhaha så kul! Har själv varit med om det faktiskt, men det resulterade tyvärr i att jag satte en i halsen och således pepprade jag omgingen med godisar när jag hostade… Kul nu, men mindre kul då! 🙂

 14. Miranda skriver:

  Ha ha, du ”äter tablettaskar som godis” Det är JU godis, ja inte själva askarna då men innehållet 🙂 Men ja de jäklarna har en tendens att klibba ihop i munnen. Som ostbågar, har man tryckt in jättemånga är det svårt att rensa gult klibb från tänderna.

Lämna en kommentar