Jag är en riktigt bra mamma


Hur ofta säger vi den meningen till oss själva? Jag tror aldrig jag har sagt den. Det var på tiden. När Gustav hade gått till jobbet så ville Matheo också gå ut så jag tänkte att varför inte. Nu kan vi äntligen åka tåg till Alvik och tillbaka utan stress. Och under dagen kände jag mig som en riktigt bra mamma. Jag älskar såna dagar.

20140218-140218.jpg

Sen ville han kolla renarna i Liljeholmstorget. Så vi stod där och hängde nån halvtimme.

20140218-140242

Sen ville han gå till leksaksbutiken och där hängde vi i säkert en timme i både den rosa och blå avdelningen.

20140218-140259.jpg20140218-140318.jpg

När Matheo absolut ville att jag skulle hoppa upp på den stora hästen mitt i Liljeholmsgallerian så kände jag att coolhetskomplexen kom krypandes. Herregud vad pinsamt. Men så såg han på mig med de där blå förväntansfulla ögonen och jag tänkte ”äsch” jag gör det. En vacker dag kommer han tycka att allt jag gör är pinsamt så det är bara att passa på att göra det han tycker är coolt medan de varar.

20140218-140333.jpg

Hästljud gjorde vi också, höga som tusan! Vi var riktigt coola jag och Matheo, coolast på hela Liljeholmsgallerian.

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Jag är en riktigt bra mamma”


 1. Åh Elaine, du inspirerar mig till att vilja bli en exakt så bra mamma för mina framtida barn. Att se dem, vara med och följa deras impulser. Det är helt fantastiskt att se! <3

  Ps. Vi alla borde skippa coolhetskomplexen oftare 😉

 2. Sarah skriver:

  Jag håller med ovanstående kommentar!

  Din blogg gör mig glad 🙂

 3. Emelie med C skriver:

  Åh, detta gjorde mig glad. Tycker det är så himla sällan en känner sig som en riktigt bra mamma och just därför är det ju superviktigt att klappa sig lite på axeln när det väl inträffar.
  Just nu känner jag mig som världens sämsta mamma som är sjuk och eländig och mutar lillkillen med film för att jag helt enkelt inte orkar vara roligare än så. Men jag tänker att det måste få vara ok att känna sig som en dålig mamma ibland också. Det betyder ju bara att man vill vara bättre och det tycker jag är positivt.

 4. Haha.. Åh så underbart, härligt med en dag utan stress och måsten utan bara en massa chill på M:s villkor! Och jag tvivlar inte ett dugg på att du är en riktigt bra mamma! ;D Kramar /J

 5. Åååh vilket underbart inlägg! Älskar bilderna!
  Ja, ni föräldrar måste säga så oftare, fy fasen vilket jobb ni har! Ni är superhjältar som orkar och fostrar framtidens hopp!

 6. Linde skriver:

  Åååh han är så söt!

 7. Stina skriver:

  Skitbra o härlig men Va inte sonen febrig?

 8. esterii skriver:

  Så underbart när man säger så:) att du eller jag är den perfekta mamman till just våra barn. Man bara känner det..

 9. Hahaha, vad du är skön! Det ser ut som om ni haft en underbar dag! Jag gillar också lite mer att ha såna dagar. För alla är ju inte såna… Tur är väl kanske det, för då skulle man kanske inte uppskatta det lika mycket!
  Men du har rätt i att vi nog säger till oss själva alldeles för sällan att vi är bra och att vi duger! Kram!

 10. Sanna skriver:

  Jag tror att det är just sånt där som gör barn glada, vuxna som visar vägen till vad man faktiskt vågar och kan göra.
  Jag brukar låna min bästis son, han är snart tre. I helgen var vi ute på äventyr i flera timmar. Jag hoppade, klättrade, sprang, lekte anka, tjoade, muade, kvackade och gjorde precis allt han bad om. Jag lyfte honom till de högsta höjderna istället för att säga ”nej, det är för högt upp” (att jag höll händerna under honom såg ju inte han) jag fick slita så jädrans mycket men vi hade så kul. Det var jag och ett annat föräldrapar som var så aktiva. Vi var som tre stora barn bland alla andra barn och ihop med alla andra ungar hade vi så sketans kul!
  Så medan de andra vuxna stod och pillade på sina mobiler eller sörplade på sin latte så lekte vi, lekte på riktigt, med barnen.
  Fan vad det gav mig energi!
  Du är bra Eleina, en riktigt grym morsa!
  <3

 11. Klockrent! Du är en bra mamma och en inspiration för många andra. Gnägga vidare nu 🙂 Kram!

 12. Michelle skriver:

  Mammor ska ha all beröm som finns, speciellt från sig själva. Du är grym Elaine! 😀 Kram

 13. Åh vilken mysig dag ni verkar haft! Visst är det underbart när en har möjlighet att ta sej tid att bara vara med sina barn, utan en massa måsten. Det går ju inte varje dag såklart men när det händer känner en sej som en riktigt bra mamma! Med all rätt!

 14. Marianne skriver:

  Åh, jag ska till Liljeholmsgallerian idag! Kan ni inte köra en repris?! =)

Lämna en kommentar