KBT i matlagning


20140208-235623.jpg

Jag har länge trott att jag hatat att laga mat. Men det stämmer inte. Däremot har jag varit rädd för att göra det, trott att det ska smaka skit helt enkelt. Men så lagade jag biffar och advocadosallad åt Gustav, Matheo och Crille. Och de sa Det här är ju riktigt gott. Och då var det som en sovande kock vaknade i mig. Jag fick hybris och sa gustav bjud hit Johan, Hanna (jobbar i restaurangbrachen) och Tilia så gör jag en tvårätters. Gustav var ju så glad över min plötsliga vilja att laga att han ringde på stört. Jag sket på mig mentalt men kom ändå på en meny.

20140209-000009.jpg

Ungsbakad torsk och rotfrukter. Gino till efterrätt. Och de tyckte det smakade… Gott! Hallelujah! Så nu har jag fått hybris igen kära bloggvänner. Och det yttrar sig i en sprillans ny kategori: Matlagning for dummies.

Kan jag så kan fan en shimpans!

Puss!

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “KBT i matlagning”


 1. Fanny skriver:

  Jess! Vad roligt, äntligen! Elaine denna kategori har jag LÄNGTAT efter! Är själv en matnörd som studerar i Finland till lärare i huslig ekonomi, tror ert ämne heter något annat i Sverige, kanske hemkunskap eller hem och konsumentkunskap? Den härligaste känslan är när någon elev kommer fram och berättar för en att bara för att vi trott på eleven har hen vågat experimentera hemma och i skolan, och det roliga är att de alltid blir lika förvånade hur duktiga de är och att maten smakar gott! Wuhuu! Vi behöver få våra barn och unga OCH vuxna att våga experimentera. Alltid går det inte bra men de gör inget, för bara man vågar testa så är man en vinnare! 😀

 2. Anna skriver:

  Hallelujah! 🙂

 3. Tissel skriver:

  Perfekt kategori!! Jag har samma problem – jättedåligt självförtroende i köket. Och en kille som lagar mat
  som en kung. Hit me med enkla goda recept och tips!

  Kram på dig världens coolaste

  / 21 & in need of cooking skills

 4. Carin skriver:

  Den finländska språkvårdaren vill inte läsa ”satana perkele”, det korrekta är saatana perkele. Känns mera kraftfullt och mustigt då!

 5. Sanna skriver:

  Älskar din blogg!
  Kram

 6. Hmm skriver:

  Orangutang. Du menar orangutang 😉

 7. Sofia skriver:

  Jag ska bjuda min dejt på middag på fredag, har du – eller någon annan – några enkla tips? Jag har ett litet kök och en ugn i variant mindre, plus två spisplattor och en micro som även fungerar som ugn. Mina paradrätter hemma är Carbonara, lax och potatisklyftor i ugnen (samtidigt) och paj, vilket inne känns jättekul… Kanske ska nämnas att jag är student också, så typ oxfilé finns det inte budget för.

  • Bea skriver:

   Min paradrätt kanske kan vara något? 🙂 när jag bjuder hem en dejt på middag så är det den här rätten jag kör på, det har alltid varit ett säkert kort o har gått hem varje gång!;-)

   Kyckling med gorgonzola

   Kycklingfiler (2-3st för 2pers)
   Purjolök
   Gorgonzolaost
   3dl vispgrädde
   Arrowrot (finns bland kryddorna)
   Salt&peppar

   Dela och bryn kycklingfiléerna så dom får en fin färg, salta o peppra. Lägg dom sedan i en ugnssäker form och strö över ca en halv strimlad purjolök och smula över gorgonzolan. Häll därefter på grädden och strö på arrowt (man kan ta ganska mycket, det är den som gör att grädden ”tjocknar” och blir som en sås) och släng sedan in i ugnen på 200grader ca 30-40min så är det klart! 🙂 serveras med potatisklyftor och en sallad! 🙂

   Om du inte kan ha kycklingen o potatisen i ugnen samtidigt så börja med kycklingen o he bara på lite folie i väntan på potatisen! 🙂

  • Emma skriver:

   Gör en sallad med getost och pinjenötter till förrätt och någon god pastarätt till huvudrätt, köp någon lite fancy färsk pasta och gör en perfekt carbonara så framstår du som en riktig mästerkock! En enkel och billig efterrätt är glass med hemmagjorda tillbehör. Jättegod kolasås blir det om du blandar en skvätt grädde, lite sirap, rörsocker, en tesked smör i en kastrull och kokar upp låter bubbla ett par minuter och sen svalna. Extra gott med hackade nötter och flingsalt på vid servering. Billigt och gott! Har tyvärr inga recept, brukar gå på känsla i köket.

  • Cathrine skriver:

   En rätt som är billig och enkel att göra – och framförallt väldigt god – är flygande Jacob! Servera tillsammans med en fräsch sallad och voilá! Annars rekommenderar jag en god fisksoppa, (Kelda har färdiga soppbaser som finns i kyldisken. Blanda ner fisk, potatis, grönsaker o lite kryddor) brukar alltid gå hem 🙂 Lycka till!

  • Veronica skriver:

   Efterrättstips: Pannacotta. (T.ex. http://enlitenchili.blogspot.se/2011/06/kramig-mjokchokladpannacotta.html) Lätt, snabbt (men man måste göra den i god tid) och gott! Och inte särskilt dyrt.

   Och Elaine, skulle man kunna få önska recept/länk till recept med ”matlagning för dummies”-inläggen?

 8. Grym kategori ju! Gillar mat och recept på bloggar, ofta inspirerande. Jag försöker själv samla på mig enkla, goda vegetariska recept så dyrt håller jag extra utkik efter 🙂

 9. Linn skriver:

  Hmm… Just nu står en preppad Gino i vårt kök och väntar på at få hoppa in i ugnen. Tack för inspo!

 10. Towe skriver:

  Det slog mig inte förrän nu, du har sällan eller aldrig lagt upp en matlagningsbild. Kul! Gino e gott! kram towe.

Lämna en kommentar