Bye bye Solängsvägen 41


Bild 2014-02-04 kl. 11.01 #2

Budgivningen har fullkomligt skenat i väg. Det har passerat det som vi tyckte var rimligt för huset och för ett radhus. Jag sörjer och känner mig faktiskt lite ledsen. Men va fan, då var det väl inte menat helt enkelt.

Hur kunde jag vara så korkad att länkade till både huset och visningen? Ni känns ju som ett gäng vänner som jag bara måste dela med mig saker till. Men denna gång var det som att spela poker och visa alla korten. Fastighetsmäklarna hörde av sig och tackade så mycket för länkningen som hade gett dem 11.000 unika besökare på en dag. Jo varsågod! Elaaaaaaine ditt JÄVLA pucko! Bild 2014-02-04 kl. 11.21 #4Jag pratade med Bella om det och hon sa samma sak, inte att jag var ett pucko, men att det kan vara bra att vara lite hemlig med sånt där under tiden man budar. Jo tack då vet vi det tills nästa gång.

Aja, nu vet jag i alla fall vilken standard jag vill ha på vårt hus. Men jag betalar inte 7.4 miljoner för ett radhus. Det är det priset är uppe i nu och det kommer inte att sluta där. Snälla älskade bloggvänner säg att det inte är värt priset. Jag behöver höra det nu! Vårt perfekta hus väntar där ute och är förmodligen inte ens byggt ännu. Nu tänker vi mot framtiden!

Bild 2014-02-04 kl. 11.20 #4

/Elaine, rör sig mot Oscarsteatern där 900 säljare ska få lära sig om säljretorik.

 

Bloggvännerna har ordet

54 svar till “Bye bye Solängsvägen 41”


 1. Hope skriver:

  Det var det inte värt, så det så!
  Du är ett snyggt pucko, snyggare pucko har jag aldrig sett 😉

 2. Anna C skriver:

  Nu förstår jag inte hur ni tänker. Ni var beredda att överväga ett brfhus för drygt 9 miljoner plus en månadsavgift på drygt 7 000, men kan inte tänka er ett radhus med äganderätt för över 7 miljoner?

  • Elaine skriver:

   Det var just det vi inte var beredda på. Gustav blev hypnotierad av garaget på 300 kvm. Men vi kollade på det ändå.

   • Anna C skriver:

    Jag förstår. Ibland tycker man att allt stämmer – utom priset.
    Jag vill fortsätta att puffa för Sollentuna, så vad sägs om den här utsikten:
    http://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-edsviken-sollentuna-kommun-fortunavagen-7-5958210
    Mycket pengar, men fint område.
    Min dotter har gått i montessoriskola (finns många i Sollentuna) och i musikklasser. Det finns mycket att välja på här och folk är inte alls lika statusbesatta som i Danderyd eller Saltsjöbaden – om vi nu ska generalisera.

    • Elaine skriver:

     Exakt, det är den känslan vi också har fått! Tack för tipset ska kolla länken. Nu är målet Edsviken. Det är ju dyrare men också lättare med kommunikationer. Kan du rekommendera vilken del av Edsviken som är bäst att bo i?

     • Anna C skriver:

      Det beror på vad man gillar, men vill man ha nära till centrum så är det hela vägen från Edsbergs slott längs Edsvikens västra strand som gäller. Parken är underbar på sommaren (om man fick strypa kanadagässen). Österut mot Danderyd tycker jag är sämre ur kommunikationssynpunkt, men alla håller nog inte med mig.

     • Malin skriver:

      Hej!
      Jag är uppvuxen i Danderyd (kan verkligen förstå att ni vill flytta till ett mer öppet ställe) och bor nu i Sjöberg/Kärrdal i Sollentuna. Ligger mot Danderydsgränsen, är nästan lika lång till pendeln som till tbanan vid Danderyds sjukhus, tar ca 15 min med buss som går ofta och dygnet runt. Kan starkt rekommendera området, finns förskola och skola på området, och en Hemköp i det lilla centrumet. Jag gillar att jogga och har Rinkebyskogen precis bredvid. Och Rösjöbadet. Jag låter som en hel annons märker jag men jag trivs fint 🙂

      Tack för en mysig blogg!

      Malin

 3. Anna C skriver:

  Jag behöver kanske inte tillägga att jag bor i Sollentuna och trivs väldigt bra. 😉

 4. AsoK skriver:

  Det är inte värt det priset!! Hoppas verkligen att ni hittar någon annat radhus/villa som passar er ännu bättre!! Jag håller tummarna

 5. Andreakarolina skriver:

  Det låter som ett helt sjukt pris. Skulle jag betala så mycket så skulle det vara för ett eget hus med mycket tomt!! Absolut inte för ett radhus. Ni kommer hitta ert drömhus, det är nog som ens partner, det dyker upp när man som minst anar det! Jag och min man sitter varje dag på hemnet och drömmer. När vi kommer tillbaka från vår smekmånad är det dags att leta på allvar, som jag längtar! Kram

 6. Matilda skriver:

  7,4 miljoner för ett RADhus känns horribelt! Ni kommer hitta ett annat hus som ger mer för pengarna!
  Lätt att bli blind i budgivningsdjungeln, var där själv för några år sedan! Men puckad… nää det är du inte. Bara lite spralligt ivrig 😉

 7. Towe skriver:

  Det är absolut inte värt över 7 miljoner, det är mycket pengar och det är trots allt bara ett radhus. Du har grannarna precis inpå, ungefär som om du skulle bo i en marklägenhet. Ni hittar något bättre och länka inte då förrän ni köpt det. 🙂 Lycka till med letandet! kram towe

 8. Petra - Powerpingla i förorten skriver:

  Det är ABSOLUT INTE värt det priset! Hitta ett hus eller radhus med potential i ett bra läge sen kan ni ju anlita samma arkitekt till att renovera det så får ni samma sak, fast skräddarsytt! Och förmodligen en bra slant billigare i slutändan än 7,4 mkr…

  Tänk så här: det ENDA ni inte kan förändra med ett hus efter att ni köpt det är läget, så låt det styra! Allt annat kan ni fixa i efterhand 🙂 Lycka till!

 9. Therese skriver:

  Det var det absolut inte värt! Satsa på Älvsjö. Älskart!
  När jag ändå skriver så tänkte jag tipsa om http://www.genusfotografen.se som just nu håller på att utse Årets Sexsist 2013. Apropå inlägget om ert senaste biobesök. Man har fram till fredag på sig att rösta.

 10. Karin skriver:

  Å så jobbigt! Men tänk positivt! Tänk vilken genomslagskraft din blogg har!! Helt otroligt 🙂
  Men synd att det drabbar er negativt, är ju så kul att få vara med å spekulera å se hur ni resonerar.
  Detta radhus var inte menat för er, något annat väntar runt hörnet some ännu bättre! Kram

 11. Lipan skriver:

  Nä huja, det lät som att det blev alldeles för dyrt, särskilt för ett radhus. Klart att ni kommer att hitta (eller bygga) ert drömhus så småningom, ni är ju bara i början av ert letande än! 🙂
  Och ja, visst ska man väl vara lite försiktig med vad man skriver om affärer på bloggen, men det är ju så kul att dela med sig. Så några små hintar kan man väl få ge i alla fall. 🙂

 12. Holy moly! Så mycket pengar! Jag blir helt nervös av sånt där, tur att inte jag bor i Stockholmo(:

 13. Usch, det blev ju bara helt bisarrt! Du borde fått en del som provision med tanke på hur mycket det förmodligen hjälpte dem på traven. Nästa gång får du beskriva huset istället för att länka! 😉 och nej Elaine, det var inte värt det, ni hade kunnat få så mycket mer för dem pengarna! Er villa kommer, vänta du! Och njut av ert fina Spanien-hus så länge. Den som väntar på nåt gott, I promise! 🙂

 14. Myh skriver:

  Jisses! Nej, jag hade inte tyckt att det var värt så mycket pengar. Inte för ett radhus. Jag tror att när rätt hus dyker upp så kommer ALLT kännas, och vara, rätt. Men som sagt, var lite hemliga så inte fler än nödvändigt kommer och slåss om husen med er 😉

 15. Gunvor skriver:

  Nej det är inte värt det. Och jag tycker ni har gjort helt rätt som satt en övre gräns för vad ni är beredda att betala för det. Det var helt enkelt inte meningen, och jag är säker på att du snart kommer att hitta ”ert” hus där allt inklusive priset stämmer.

 16. Evelina H skriver:

  Du har bara blivit utsatt för the First pancake-syndrome! Det är universiell lag att det första huset man absolut faller för får man inte. Helst ska det kännas rätt rejält och man ska se sina drömmar segla iväg i horisonten.
  Sen rätt vad det är (för detta kommer att hända, det händer alltid) så hittar man ett nyss hus, som -håll i dig- känns mer rätt och helt perfekt. Och man inser att man faktiskt hade riktigt tur som inte fick det där första huset, jämfört med det man slutar upp med att faktiskt köpa.

  Den första pannkakan blir alltid förstörd, men du är inte ensam drabbad! 😉 😉

  • Linda skriver:

   Haha, underbart!
   Inte hört detta resonemang förr men är helt beredd att hålla med.. om du läser mitt inlägg nedan förstår du varför 🙂

 17. Innan jag flyttade till min nuvarande lägenhet var jag på visning för en lägenhet, blev tokförälskad…och förlorade den. Det var fastpris och någon köpte den redan medan visningen pågick. Jag tänker inte hymla med att jag grät när jag lämnade den visningen. Sedan hittade jag min nuvarande lägenhet och har bott där sedan dess. Samma läge och över 1000 kr billigare i avgift. Så även om du hade älskat solängsvägen, sörj inte. Det finns något annat runt hörnet.

 18. Elle skriver:

  INTE värt det, ni kommer hitta det perfekta huset för er till bättre pris.

 19. rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Fast hur tänker mäklaren där? Att man klickar på länken innebär ju inget annat än att man just klickat på länken. Inte att man blir intresserad av huset och verkligen inte att man börjar buda. Jag bor över 50 mil ifrån Stockholm och har inga planer på att flytta dit, klickade jag på länken? Jadå och jag tvivlar på att jag var ensam om att klicka av ren nyfikenhet. i övrigt, sjukt drygt att ”tacka” genom att insinuera att du varit lite korkad, men hen kanske uttryckte sig trevligare än jag föreställer mig?

  Ang själva huset så hade jag tyckt att det hade kunnat vara värt pengarna om det uppfyllde alla era önskemål, men så verkar det ju inte vara. Det var verkligen jättefint och tomten var super men jag kan inte låta bli att fundera på om man inte riskerar att både själv trippa på tå och att störa sig på andra som utnyttjar tomten samtidigt. Sen tror jag att det kanske hade kunnat bli lite småstörigt att the master bathroom ligger i direkt anslutning till umgängesytorna snarare än en mindre gästtoalett, det stora badrummet tenderar ju (åtminstone hemma hos oss) att se ut som hej kom och hjälp mig mest hela tiden.

 20. Låter som hutlösa priser!
  Men det är väl så i dom större städerna?
  Jag bor i hus på landet, stort hus, stort stall, verkstad, stor trädgårdhar både åkermark och en del skog till denna fastighet!
  Vettitusan om jag ens skulle kunna sälja detta för se priset :p
  Men jag bor ju i en liten stad i Småland :p haha!

 21. Isa skriver:

  Det slog mig faktiskt när jag läste det, att jag undrade hur du vågade lägga upp det.. Dels pga att det fortfarande bor någon i huset, och dels att det blir väldigt, privat innan det är klart. Jag tror dock det stillar mångas nyfikenhet, många som läser bloggar drunknar säkert i glädje över att bloggare delar med sig av privata saker. Jag förstår din irritation, jag hade också blivit det om jag vetat det gynnat någon man kanske inte riktigt tänkte det skulle gynna………

 22. Det var inte ens i närheten av att vara värt det. Bättre väntar:-) Elaine!

 23. Carolina skriver:

  Hur går de med huset/lägenheten i Spanien?

 24. Linda skriver:

  Det där var inte erat hus!!
  Kan förstå hur du känner dock. Min sambo och jag hittade drömhuset efter lång tids husvisningar… En urmysig villa med två våningar och många små utrymmen där jag såg de framtida barnen bygga kojor och krypa runt…
  Men, vi stannade på andra plats i budgivningen, vi gick t.o.m lite över vårt tak! Fy så ledsen jag var 🙁 Som en sorg…

  Efter ett tag blev jag gravid, vi fortsatte att kolla hus… Så kom där ut ett vi ville åka och titta på.. I ett helt annat område än vi tänkt.. och helt tvärtemot det vi varit med och budat på! Detta var en enplansvilla med öppen planlösning! Kändes helt fantastiskt, så vi bestämde oss för att satsa… Och fick det!!

  Sitter här i huset snart 2 år senare.. lilla kärleken jag då hade i magen fyller också snart 2 och det har visat sig att det var en alldeles speciell liten grabb… Som behöver lite mer hjälp på många olika vis, bland annat är en gåstol hans bästa vän..!

  Tänk om vi fått det där första huset?! Då hade vi fått sälja och börja om!…

  Så, som sagt; Ert hus kommer 🙂

 25. Sara skriver:

  SÅ inte värt det!

  Om inte den här budgivningen är tecken på bostadsbubbla så vet jag inte vad…

 26. Dixie skriver:

  Det är inte värt så mycket men ffa är jag helt övertygad att de som nu slåss om attfå köpa det hade gjort det även utan att skrivit om det. Det är ju liksom inte så att folk bah ”åh, kolla ett hus, det kanske vi ska spontanköpa för ett överpris utan att ha tänkt på hus innan eller haft hemnetssökning på området” 😉
  Lycka till nästa gång, kommer nog aldrig få min make utanför tullarna men OM kommer vi också hamna i Edsviken. Och vi är jättetrevliga haha

 27. L skriver:

  Til og med i norsk pengestandard er det alt for mye!
  Min mann og jeg har vært på leilighetsjakt i over ett år og har tapt mange budrunder. Her vi bor er boligmarkedet helt sykt, så det tar tid dette her! Jeg trøster meg med at drømmeleiligheten venter der ute et sted og at grunnen til at vi ikke har fått noe enda, er fordi det venter noe bedre. Jeg håper det stemmer!

 28. Ni kommer hitta det perfekta huset så småningom! 🙂

 29. Du har så rätt! Ett radhus är inte värt det priset, ett bättre till rimligare peng dyker upp skall du se.
  Jag måste säga att jag gillar att läsa din blogg, tycker om sättet du blandar allvar och humor på!
  Må gott/Anki http:smaklycka.se

 30. Ida skriver:

  Tror knappast att NÅGON av dina läsare budade bara för att du lagt upp länken. Antingen är man intresserad av att köpa ett hus och hänger jämt och ständigt på hemnet och budar på det som intresserar en, eller så är man inte det. Det är inte så att man helt plötsligt får för sig att köpa ett hus för flera miljoner bara för att du länkat till det, det är liksom ingen tradera-auktion på någon billig pryl det handlar om. Jag skulle tro att ALLA klickade sig dit av ren nyfikenhet och finns det någon som sen varit med och budat är det antingen 1) ett impulsivt knäppo eller 2) någon som skulle ha budat på huset i vilka fall som helst. Däremot fick ju mäklarbyrån lite extra reklam/uppmärksamhet..

  • Lina skriver:

   Jag håller med! Vi har precis köpt våran drömlägenhet i en annan del av Sverige; men klickade in på länken just av nyfikhet. 🙂

 31. Ulrika skriver:

  Det är inte värt det.
  För övrigt så är priserna i Stockholm med omnejd helt sinnessjuka. En medelsvensson har inte en chans att betala av något sådant under sin livstid, inte om man samtidigt ska ha ett liv.

 32. Carro skriver:

  Hej Elaine
  Nej, det var det inte värt! Det hade ni fått ett mindre slott för. Hoppas ni hittar ert hus snart.

 33. Jag tycker det är väldigt sympatiskt att du inte kan föreställa dig att en länkning från din blogg – 20’e största i Sverige – kunde få sån effekt! Att du ser bloggläsarna som dina vänner som du vill dela både stort och smått med. Känns väldigt äkta 🙂

  Tråkigt att ni inte fick huset, men ett ännu bättre väntar säkert på er någon annanstans!

 34. Sofia skriver:

  Elaine, det är inte värt det!

  Du la ut en underbar bild på ett New England-hus för ett tag sen. Tänk på det! Tänk på härlig tomt vid vattnet, på massa små knoddar som springer runt och busar och skriker, och på din alldeles egna underbara New England-villa. Ååå vad härligt! Ljusa öppna ytor, och där precis varje liten detalj är just det som du och Gustav själva valt. Bara ni, och ert lilla fotbollslag till småknoddisar som snart kommer…

  Kram! Och du är bäst!

 35. Beatrice skriver:

  Var kommer din kavaj ifrån? Så fin! Och fin blogg!

 36. Maria skriver:

  Herrejösses!! Det var verkligen ett fantastiskt hus men absolut inte värt de pengarna. Ni kan bygga nytt, ännu mer fantastiskt för samma peng, om inte mindre. Det kommer bli grejt!!

 37. Anna skriver:

  ”Vi har mött Elaine Eksvärd, Sveriges främsta retorikkonsult.”
  Det var en bra artikel! 🙂

 38. Gunilla skriver:

  Du hänvisar till BB, hon lade ju själv upp bilder och länk till den lägenhet de skulle titta på och nu har köpt???

 39. Jag var en av dem som tryckte in och kikade på länken, och jag som de allra flesta är nog bara nyfikna och tycker det är kul med inspiration. Jag som många är riktiga hemnetknarkare 😉
  De som letar hus har nog redan koll på alla hus som ligger ute. Vi letade hus för ca ett år sedan och köpte ett i somras så jag hade superkoll på allt som kom ut.

  Men såklart kul för mäklarna att så många klickat dit 🙂

  Just nu finns det inte så mkt ute och priserna går upp mycket.

  Hoppas verkligen att ni hittar/bygger ert drömboende snart! 🙂

 40. Hanna skriver:

  Det är inte värt det!

 41. Hanna skriver:

  Du tipsade för ett tag sen om ett bra instagramkonto inom inredning. Hittar inte det. Vilket var det?

  Tacksam på förhand

Lämna en kommentar