Sköna grabbar och knäskydd i guld


20140131-084431.jpg

Godmorgon gott folk! Här har ni dagens power outfit. Byxorna är från Filippa K, halva priset. Gustav tycker att det ser ut som jag har knäskydd av guld och kallar mig MJ. Wendy tycker jag är het. Wendy vinner! Jag ska äga dessa byxor.

Idag ska jag hålla en workshop om Härskartekniker för reklambyrån DDB. Det behövs i den branschen. Mansdominerat… Eller nej. Det är grabbdominerat och ofta ”sköna grabbar”. Lite ”men kom igeeeeen var inte så känslig gumman”-grabbar. Jag vill slå till dem på benen med en stekpanna och säga samma sak: Men kooooom igeeeen gubben, var inte så känslig.”

/Elaine, kliver in i de fina kontoren och gör sig redo för ett livlig förmiddag.

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Sköna grabbar och knäskydd i guld”


 1. J skriver:

  Åh vad bra att du ska prata Härskarteknik i Reklambranschen! Jag är inne där (marknadsförare) och får ofta välja bort ett andra samarbete med en reklambyrå eftersom det första misslyckats pga Härskartekniker och gubberier från byrån. Eller typ att man skickar alla mail till min manliga chef istället för mig, samt bokar alla möten med honom… istället för till mig som är projektansvarig. Kommer aldrig glömma hur chockad min chef blev när jag sa åt honom att jag inte vill samarbeta med byråer som utövar kukhärskeri… men som tur var, höll han med mig 😉
  Ha en fin fredag!

 2. jäklar vilka snygga byxor! sådana borde jag köpa

 3. sussi skriver:

  Superläckra byxor ju. 😀

 4. Ninni skriver:

  Gå ut hårt mot reklamkillarna! Go, go goooo!

 5. Malin skriver:

  Total power! Riktigt snyggt och alskar posen! Modern wonder woman!

 6. Anna skriver:

  Hm, känner igen stilen allt för väl. Uääk. Äg dem!

 7. M skriver:

  Såg bilden på instagram. Trött som jag var, så trodde jag att du hade en kjol med hööööga stövlar och den översta linjen av guld var dina lår(???). Vet inte hur jag tänkte, men blev nästan förvånad. ”Oj vilken porrig outfit Elanie hade för att vara Elanie :O snygg är hon iaf” hahaha. Förstår verkligen inte hur jag kunde få ihop det till en kjol (och lår!), måste ha varit riktigt jävla trött 😀

 8. Theresia skriver:

  Hmm. Jag märker att jag blir provocerad av de här bilderna där du försöker se ut som och använda samma kroppsspråk som en man. Kan man inte vara respektingivande fast man har alla kvinnliga attribut? Snurrigt blir det… (speciellt när jag för denna diskussion längre i mitt huvud, haha). Men jag gillar det ”kvinnliga” och blir ledsen både när man ser det som ett problem och när man (kanske tror att det är den enda fördel man har att att man) gör jag-är-så-kåt-selfies och porriga musikvideos.
  Sen pratar du om stora bröst som ett ”problem”, som får onödigt stor uppmärksamhet. Hur kan brösten vara ett problem? De kanske är det, men kan vi inte skita i det? Våra bröst kan vi ju inte göra något åt. Jag kanske bara tycker att vi kan väl få vara de vi är? Att försöka se ut som en man, ger inte det onödig osäkerhet över en själv som kvinna och ens värde som kvinna? Som att jag inte skulle vara värd lika mycket respekt om jag klädde mig i klänning och har stora bröst, eller pyttesmå, och sockersött leende?
  Bla bla bla… snurrigt kanske. 😉

  • Malin skriver:

   Haller inte med alls. Detta ar varken en manlig eller kvinnlig pose, den ar bara respektingivande. Power helt enkelt, oavsett kon!

   Angaende stora brost sa hade jag samma problem (ja, problem) innan jag borjade trana, jag var 75F och togs inte pa allvar i hoga sociala- och businessammanhang (sarskilt i mansgrisiga London). Oavsett om jag bar polotroja eller urringat sa var det sallan tal om ogonkontakt, det stirrades friskt pa mina brost som om det var tillatet. Problemet ar egentligen inte stora brost utan det “magiska” med dem – samhallets syn pa kvinnokroppen helt enkelt. Man kan dra slutsatsen att det ar biologiskt forsvarbart att gubbar stirrar pa brost (stora som sma) men manniskan maste for fan anpassa sig for ett liv i ett samhalle utanfor djungeln!

   Nu ar jag valtranad och STARK med ett par 70C och visst stirrar gubbarna fortfarande, men jag tas pa allvar. Kanske ar det psykologiskt – jag kanner mig starkare och mer powerful nu och det paverkar sakert hur man och kvinnor uppfattar mig – men det ar skont att kunna se sina egna fotter nu (haha!) och inte langre uppfattas som en mansslukerska. For det var den stampeln som oftast tilldelades mig – sarskilt nar jag bar urringat, och det av bade man och kvinnor. Det var ett problem.

  • Anneth skriver:

   Jag reagerade också först och tänkte att ”men måste man verkligen posera så man-likt som möjligt för att visa styrka?”. Sen började jag dock fundera på varför jag var så snabb med att kategorisera Elaines poserande som ”manligt” – hennes nya poserande är ju bara ett sätt att stå/hålla armarna/se allvarlig ut osv. Hon har inte direkt målat en mustasch i ansiktet eller tryckt ner en strump-korv i trosorna. 😉 Vi är vana att se den typen av ”starka” poser från tusentals bilder på män, men inget fysiskt hindrar ju att en kvinna kan posera på samma sätt. Det är mer intressant tycker jag att reflektera över varför många uppfattar det som provocerande när det väl sker.

 9. Tove H skriver:

  Jäklar vad snygga ben du har!
  Det vill jag säga men så vet jag inte om du längre vill ha komplimanger för utseende? Jag vill inte att du ska bli förnärmad för att få kommentarer för utseende istället för hjärna. Tell me =)
  Kram

 10. Amanda skriver:

  Haha, jag älskar dina inlägg som får mig att tänka till ordentligt samtidigt som de får mig att skratta! Det har varit så många gånger som jag också velat slå ”dem” på smalbenen med en stekpanna och fråga om de kanske är lite känsliga just idag….

 11. Rebecka skriver:

  Jag fattar inte hur du kan toppa dig själv?! Du är bäst. Älskar att feminismen tar plats här mer nu, plz don’t stop I’m addicted and I love it.

  Har du lyssnat på Fredagspodden förresten? Alltså inte dagens utan överlag. Jag är ny på den men älskar den! Skön hemmamysig och om livet, med självklar feminism som ibland skjuter ut 🙂

 12. Lena Gallon skriver:

  Så jäkla bra workshop idag! Mycket viktigt som lyftes, ventilerades och klargjordes. En verklig pepp till oss som har ”sköna grabbar” i teamen. Tack Elaine!

 13. Fanny skriver:

  Ååh Elaine, skulle du inte vara lyckligt gift och jag skulle vara lesbisk, skulle jag göra allt i min makt för att fånga dej!
  Vackra kvinna, du har både intelligens, empatisk förmåga, utstrålning och humor. Helt enkelt en kvinna i lyxförpackning 😉
  Haha
  Kramar på dej.
  Ps: I loooove dina knäskyddsbyxor! 😀

 14. hb skriver:

  Fy faen for noen hotte bukser!! Hadde jeg ikke vært stutt-tjukk hadde jeg deff kjøpt sånne ;))

 15. Helena skriver:

  Alltså, jag gillar inte byxorna. Men det är ju det som är så kul med kläder! Att våga bära sånt som man VET att alla inte kommer gilla. Och göra det med bravur =D. Reagerade inte alls på posen btw, kanske är en generationsgrej? Eller att jag som handelsstudent är så van vid kvinnor som tar makt. Oavsett vad så känns det bra!

Lämna en kommentar