Ha en skön partyfredag allihopa!


Du också Beyoncé och du med Jay Z. Här är lite inspiration till ert nästa framträdande! Jag säger som Nike – Just do it!

20140131-185701.jpg

/Elaine, tackar sin kusin Wendy för det fantastiska konstverket.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Ha en skön partyfredag allihopa!”


 1. Haha.. Du är ju för härlig Elaine! Trevlig helg till er också!

 2. anita skriver:

  det är ett uppträdande… förstår inte varför man ska analysera det så mycket.

  • Linda-Marie skriver:

   För att det återspeglar samhället kanske?! Kvinnor förväntas vara halvnakna och åma sig, medan män är fullt påklädda. Kvinnan är ett objekt i samhälletsögon! Sexism är inte ok för att det sker på en scen och är ett uppträdande!.

   • L skriver:

    Gissar att ”lever som du lär” då och inte rakar benen, sminkar dig, nånsin har korta klänningar osv osv. då de är lika mkt ett resultat av patriarkatet. Lätt att hoppa på en kvinna och en aspekt och sen leva i förnekelse om sin egen involvering.

    • Linda-Marie skriver:

     Oj vad överraskande att just den kommentaren skulle dyka upp. Har antifeminister kommit på bättre argument?

     Nej jag rakar inte benen, använder definitivt inte korta klänningar.

     Skillnaden är att Beyonce når ut till miljontals.

     Feminism har inget med om man sminkar sig/rakar sig eller inte.

     • L skriver:

      Lol på den kommentaren! Jag är feminist, så till den grad att jag har förmågan att analysera att såna här ”påhopp” på kvinnor inte hjälper debatten.

      Jag vet att feminismen inte har att göra med om man sminkar sig/rakar sig, men den har heller inte att göra med om man VÄLJER att klä sig sexigt, dansa som en strippa på eget villkor. Det är just den aspekten jag tycker saknas i kritiken. Ja, hon är ett offer för samhället vi lever i, Nej hon är inte ett offer i det att några specifika tvingade henne göra det hon väljer att göra. Alltså följde jag bara i samma argument med att ta upp raka benen osv.

      Hur är det sexism om de har ett ”rollspel” på scen. (vilket jag gissar då jag inte tror hon ”åmar sig” runt sin man till vardags)

  • Matilda skriver:

   Vad får man analysera då?

  • Karin skriver:

   Så för att man rakar benen får man inte tycka till om ett uppträdande som ses av hundratals miljoner människor? Om det är någon som lever i förnekelse så är det snarare du. Nej, det är inte ”bara ett oskyldigt uppträdande”. Ser man inte undertonerna i en något så uppenbart som det här så är man fan dum.

   Så trött på alla okunniga människor som marginaliserar sådana här saker för att de själva är okunniga. Läs på!

   • asd skriver:

    För det första, ingen har pratat om ett oskyldigt uppträdande utom du. Det är ett uppträdande, punkt. Frågan om att raka benen tycker åtminstone jag att är intressant i sammanhanget, för vi kan utan att tänka på det följa samma strukturer och enligt vissa ”återspegling av samhället” som syns hos Beyonce och J. Om ni hoppar på en specifik kvinnas beteende, måste ju andra rimligtvis få fundera över andra personers (ert) personliga beteende. Själv är jag väldigt trött på detta, är detta nu kanske femtonde varvet av anklagande av Beyonces kläder/show sedan hennes karriär började?

    Karin, jag läser gärna på! Vad ska jag börja med? Så ser du sandkornet i din nästas öga men inte bjälken i ditt eget?

    Matilda, klart man får analysera. Men om analysen konsekvent leder till ett omyndigförklarande av vuxna kvinnor så blir det tröttsamt i längden, tycker ja

   • L skriver:

    Hej Karin!

    Jag ”lever inte i förnekelse” och jag är inte dum. Tvärtom tycker jag det är lite ”dumt” att inte tåla kritik av kritik. Det jag försöker göra är en ”metaanalys”. Jag är själv en kvinna som gärna sminkar mig, rakar benen, klär mig vad man skulle kalla ”sexigt” stundom när jag ska ut. Sprutar dock inte nåt i läpparna, skulle nog inte posera naken osv. Sen finns det kvinnor som t.ex. Lady Dahmer som jag förstått det som t.ex. inte rakar benen. Och kvinnor som Beyonce som väljer att anspela mer på ”sexighet” (nu är iof Beyonce en performer och detta var ett performance men vi kör på detta eftersom många undrar ”hur tänkte du beyonce? så tröttsamt!”.

    För mig är denna kritik poänglös. Ska Lady Dahmer tänka (om t.ex. kvinnor som väljer att raka benen, typ mig) ”hur tänker ni egentligen? vilket budskap skickar ni era flickor? så tröttsamt!” och jag i min tur tänka om de som väljer att t.ex. skönhetsoperera sig ”hur tänker ni egentligen? så tröttsamt!” osv osv. Jag ser inte hur det ena är bättre/sämre än det andra.

    Är det däremot kritik av fenomenet som har lett till alla dessa saker, är det ju en sak. Men det här med att kasta kritik på nästa kvinna för att denne ”borde veta bättre”.. den är nog även i all välmening att ”bajsa sig själv i ansiktet”.

    Och jag läser gärna också på, kan du länka det du syftar på?

 3. Ååååh! Hade älskat att se framträdandet så! 😀

 4. Sofia skriver:

  Hej Elaine! Jag har tänkt tipsa dig om några grejer så himla länge, men inte fått tummen ur förrän nu, here we go. 🙂

  1. Egentligen apropå power-selfies (så vansinnigt bra & svårt), men också lite som motsats till Beyonces approach. En kvinna som verkligen tar plats (hon sjunger så himla långsamt), äger scenen, har ganska urringat utan att bli ett objekt (finns fler framträdanden där hon har ännu mindre kläder på sig och ändå inte framställer sig som objekt, mycket möjligt att det finns även undantag, men i alla fall) och det känns som att hon undviker scenspråkets plutmunnar och bara kör på power – detta trots att det är en grymt needy låt dessutom. Jag tycker att hon (Celine Dion) är väldigt inspirerande!
  http://www.youtube.com/watch?v=Z9i03WJMyFw

  2. Hahaha, också apropå selfies. Tycker att de här bilderna är lite avslöjande på något sätt… Jag har liksom sett samtliga varianter av personer i sociala media, men de är jag på något sätt så van vid att jag inte reagerar på dem. Extremt kul!
  http://www.sadanduseless.com/2014/01/cats-taking-selfies/ (via hanapee.com).

  3. Och så associerade jag till dig, främst pga den sista bilden, och tänkte att du kanske skulle kunna uppskatta de här halvt ironsiska ”tavlorna”. 🙂
  http://thisisnthappiness.com/post/75175750585/daily-routine-denis-lelic

  Tack för en fantastisk blogg!
  Hoppas att du får en riktigt fin dag. 🙂

 5. A skriver:

  Haha
  Kolla in denna från grammisgalan! I love it!

  http://www.svt.se/grammis/hojdpunkter-fran-grammis-2014

Lämna en kommentar