Ny fredag och ny design – vad tycker ni?


20140124-182557.jpg

Nu är äntligen den nya designen på plats. Det är fortfarande lite pill kvar, men det mesta ska vara ordnat. Nu kan ni visa er uppskattning till både varandra och mig via hjärtat som är en fristående gilla-knapp. Den sitter både på blogginlägg och era kommentarer. Bara att dubbelklicka på hjärtat och kärleken är noterad! 🙂

All feedback är välkommet! Läsarvänligheten ska vara mycket bättre nu och om det är så märker ni bäst. Ja, notiser om svar till era kommentarer finns nu också.

Tack för all feedback och er bloggvänner som ställde upp till headern.

/Elaine, lägger ner telefonen och inser att hon kommer vilja dubbleklicka på många hjärtan i kommentarsfältet om dagarna.

Bloggvännerna har ordet

70 svar till “Ny fredag och ny design – vad tycker ni?”


 1. Johanna skriver:

  Ser ju mer ut som en nätcommunity… kul, snyggt, nytänkande, kreativt. 🙂

 2. Hannah skriver:

  Vad snyggt det blev!!! Älskar det. Nytänkande med kommentarsnurran =)

 3. Marie Gram skriver:

  Läst din blogg länge men inte kommenterat så mycket. Gillar den skarpt. Och nya bloggdesignen blev väldigt snyggt och prydligt. Bra tänkt med kommentaterar, måste va en unik blogg med så mycket positivt i flödena. Här kommer jag hänga ofta! Fin logga också tumme upp!

 4. Mie skriver:

  Jag tycker att sidmenyn är väldigt bred bara, reagerade på det direkt, annars känns det tipptopp! 🙂

 5. Paula skriver:

  Jag gillar, men i firefox så kommer det en text över kommentarerna som lyder såhär: Current subdirectory ”/frame/” does not match the specified subdirectory: ”/blog/. Det kanske bara är på firefox?
  Tycker dock om det nya formatet, lite jobbig text i headern på inlägget bara men det kanske är för att jag är trött, vad vet man? =)

 6. Stina skriver:

  Super duper snyggt! Väldigt nytänkande de gillas!

 7. Mini skriver:

  Läser i min iPad och då går det inte att göra större längre och det ogillar jag starkt 🙁

 8. Linda skriver:

  Snyggt!

 9. Jo skriver:

  Hold op, hvor er det blevet fint herinde 🙂

 10. fanny darling skriver:

  älskar den! så himla bra att man kan hjärta inlägget och svara på andras kommentarer. men jag undrar. ”storasyster på nätet och bloggvännerna” – är inte det grammatiskt fel..? ska det inte stå t.ex ”för bloggvännerna” eller något annat ord däremellan? det låter lite märkligt såsom det står nu. menar inte alls att låta dryg, utan jag undrar verkligen, jag kanske uppfattar meningen fel. kram!

  • Elaine skriver:

   Jo det är fel och alla texterna till headern är bara temporära till måndag. Ville så gärna få upp den nya designen ikväll så några fel fick följa med. De ryker på måndag! 🙂 Tack för att feedback, det uppskattas!

   • Ioanna skriver:

    Hej! Fin blogg du har! 🙂

    Det första jag tänkte på som störde mig lite med det nya typsnittet var att ”prickarna” ovanför bokstäverna Ö inte kommer med ex. under författaren ”KOP ELAINE EK…BOCKER HAR”. Har dock inga bra förslag på typsnitt men kan hålla med om att krokarna på bokstäverna är lite svårlästa.

    Annars jättefin header och reklamen kommer med fint. Längtar redan efter nästa blogginlägg! 🙂

    Kram

  • Lis skriver:

   Precis så tänkte jag med! Det ser ut som nåt ord fattas, meningen mejkar liksom inte någon sense känns det som.

 11. Apolonia skriver:

  Føler mig som i en ny, stor lejlighed. Skal lige se mig om….

 12. Apolonia skriver:

  Usædvanlig indbydende !

 13. Anneli skriver:

  Hej!
  Snyggt och fräscht! Har precis beställt härskarteknik, ska bli intressant att läsa den.
  Trevlig helg ☀️

 14. Isa skriver:

  Hejhej! Jag tycker att det blev jättefint! Jag läser från iPhone och tycker att det har blivit mycket lättare att läsa nu, bredden är liksom bättre anpassad!

 15. Sophie skriver:

  I love it!

 16. pilla skriver:

  Stiligt, modernt och fint!

 17. Mary Sane skriver:

  Kanonfin blogg! Älskar headern. 🙂 Det enda som stör är inläggens och kommentarernas typsnitt. Tycker att det är skitsvårt att läsa texten…

 18. Josefine - halvnorsk civilingenjörsstudent med ett kattberoende skriver:

  Supersnygg design, gillar de nya funktionerna med ”gilla” och att rullistan med kommentarerna! Kan dock meddela att när en läser via bloglovin (vilket jag oftast gör) ligger texten ”Current subdirectory ”/frame/” does not match the specified sub” ovanför den översta raden i alla kommentarer. (tyckte mig se kommentarer om ett liknande problem i vissa webbläsare ovan. Jag använder google chrome och när jag går in direkt på bloggen istället funkar det).

 19. maria skriver:

  Det roliga med din blogg Elaine är att jag känner att det är som att hälsa på en vän. Där jag vågar kommentera och känner mig välkommen som läsare! Dig skulle man haft som vän, kram

 20. Anna skriver:

  Ljus, fräsch och stilig! Man känner sig välkommen här och det är lätt att hitta länkar nu! Ett snyggt ”E” på fliken. 🙂 Trevlig helg!

 21. Johanna Evelina skriver:

  Jättefin! Mycket snyggare och inte lika traditionell. Bra med hjärtat, eftersom för egen del håller jag ofta med/tycker inlägget är bra, men desto mer sällan kommenterar jag. Nu kan jag liksom ge tillbaka lite love! Men när jag surfar i safari är det jättestort mellanrum mellan varje kommentar som visas i högerspalten. Bilden som hör till dras då ut till hela mellanrummets längd. Sen kollade jag i chrome och där var det ju inget mellanrum bland kommentarerna så det kanske bara är i safari det inte funkar? Men jag MÅSTE ha safari 😉 Tack för en superbra blogg!

 22. Sanna skriver:

  Älskar uppdateringen! Sååå fin! Underbart med kommentarerna och <3 , du har så många kloka och härliga läsare som kommenterar så fint och äntligen kan man visa uppskattning utan att för dens skull skriva en kommentar 🙂 din blogg är en solstråle som alltid får en att tänka till / skratta till / gråta / analysera mera. Tack Elaine! Kramar

 23. KK skriver:

  Superfint!!

 24. olivia- drömmer om england skriver:

  Väldigt snyggt och classy! Lite synd att man måste scrolla ner i genom hela bloggen för att komma till de olika kategorierna. Det blir väldigt mycket scrollande för mig som läser via mobilen.. annars verkligen classy!! Helt klart snyggaste bloggen!

 25. Härligt med det nya! Både din egen fina header och ”vår” egna lite oseriösare sådana! Haha.. Blev lite förvånad över att den låg där när jag gick in. Men jag blev som ovanstående alldeles snurrig av alla kommentarer! Haha.. Kommentarer under texten och att man skulle hela vägen ner för att skriva, det skulle inte ändras väl, eller? Väldigt fint och unikt blev det iaf! Kul att du har såna fina ambitioner med bloggen! 😀 Ha en mysig fredagkväll! /J

 26. Sofia skriver:

  Sjukt snygg ny design! Ville bara lämna en länk här med min fredagsunderhållning: http://www.themarysue.com/chimamanda-ngozi-adichie-ted-talk-beyonce/

  Ett helt fantastiskt tal om feminism och kön av den nigeriska förfatarinnan Chimamanda. Blev helt kär! Hon uttrycker sig så fantastiskt bra.

 27. Mikaela skriver:

  Åhh så snyggt det blev Elaine!

 28. Hillda skriver:

  Snyggt! många nämner typsnittet, men de e ju så elegant o snyggt!

 29. Apolonia skriver:

  Anybody help ! Jeg har trygt forket på noget (bedstemor + ny teknologi) og får alle kommentarer på min mail. Det var slet ikke meningen. Hvad gør jeg nu ?

  • sanna skriver:

   jag får samma sak, trodde först att man bara skulle få svar om någon ” svarat ” på ens kommentar, men tror man får alla kommentarer som är på det inlägget man kommenterat dessvärre , och det brukar ju vara en del 🙂 ps. inget tråkigt med det, men lite jobbigt att få allt på mailen, samtidigt som man gärna vill se om någon svarat, men kommentarerna läser man ju här i mån av tid, så förstår apolonias problem. går det att ändra i någon inställning att endast få vid svar? annars är det som sagt en helt underbar uppdatering <3

   • Apolonia skriver:

    Oh Sanna, så er jeg ikke alene. Tænkte en halv time over om jeg skulle bede om hjælp eller ej. Skammede mig sådan.

    • sanna skriver:

     åh <3 tror många tänkte som du där i början, men du får helt enkelt välja om du vill ha alla kommentarer av det inlägget du kanske kommenterat, eller om du ska strunta i det helt och endast gå in på bloggen och läsa dom när du har möjlighet. Om någon vet hur man gör för att endast få på mailen när någon svarat på ens kommentar, så hjälp oss gärna 🙂 <3

 30. EllinorO skriver:

  Det är fel på kommentarerna. Det är en text som är skriven över dem.

 31. Delia skriver:

  Väldigt tjusigt, jag gillar hur läsväbligt det är på iPhone eftersom jag i princip bara använder den.
  Såg att arkiv o kategorier är längst ner, vore det inte smidigare att ha det längst uppe istället?:)
  Ps, headern är ju helt fantastisk!

 32. Athena skriver:

  Jag gillar stilen! Framförallt gillar jag att instagram/twitter/info finns sist på sidan, det ser riktigt snyggt & proffsigt ut! Dock tycker jag själva bloggen känns väldigt smal och liksom hoptryckt. Tror det hade behövts mer utrymme mellan inläggen och högerspalten. Ska tillägga att jag använder Firefox, kan vara olika i andra webbläsare. Håller också med några ovanstående att typsnittet inte känns så bra. Men jag älskar idéen med hjärtat! Kommer tryckas flitigt på!

 33. Emelie skriver:

  Hej!
  din blogg är grym och beundrar dig stort! Designen är overall snygg men läser din blogg ofta från mobilen och din förra portal hade mycket bättre mobil version än denna nya design.. Texten blir komprimerad och man ser inte allt. Att påpeka, har en ny Nokia lumia 920 så ingen gammal telefon! 🙂

 34. Du är så snygg på översta bilden! Det är nog den bästa headern du haft tror jag 🙂 Håller med om att typsnittet är lite svårt att läsa dock.

  Kram. Hanna Watson

 35. S skriver:

  Grattis och bra jobbat

 36. Katia skriver:

  Gillar stilen! Dock känner jag spontant att texten blir alldeles för stor i Explorer. Samt att varje gång jag ska scrolla ner (när jag använder datorn, ej mobilen) så klickas det på reklamen hela tiden. Vilket leder till att jag inte kan scrolla ner för att läsa.

 37. Marica skriver:

  Hej!

  Väldigt fin design. Vad jag har förstått ang typsnitt är att ”hakar” ska vara enklare för ögat att läsa. Går säkert att googla upp 🙂

  Sen så fungerar inte sidbyte i min telefon, infon om dig kommer efter några inlägg och knapparna med sidor kommer inte upp alls!

  Ha en toppfin dag och lycka till med toastmastrandet!

  /Marica

 38. Sophia skriver:

  Det funkar bra, jag surfar från iPhone. Men jag förstår inte tanken med bilden, bara en massa mammor, det är ju ingen mammablogg (även om jag gillar de inslagen väldigt mycket också). Ska det inte varav lite mer mångfald av de som ska symbolisera läsar/feedbackare…?

  • Sophia skriver:

   Jaha nu är visst bilden redan ändrad. Skitsnyggt!!

  • Elaine skriver:

   Alla på bilder är inte mammor, det är singlar, sambos, fitnesszillas, you-name-it. Framför allt så är det bloggvänner och det var det som var tanken, att lyfta er i headern för jag kan inte ensam ta äran för att bloggen är så bra. 🙂

 39. Maria - utförsåkande norrländsk mamma med payitforwardambitioner skriver:

  Gillar att man kan gilla! Det som förändrats till det negativa för mig är att rullisten till höger försvinner när jag inte tryckt på ”nedåtpilen” på några sekunder och nästa gång jag klickar för att komma nedåt i bloggen så kommer snackasnyggt.se upp som en ny sida… Det kanske är medvetet gjort men det är väldigt störande att råka komma in på den sidan hela tiden när det är bloggen jag vill läsa.

 40. Anna skriver:

  Jag tycker nya sidan är fint, men jättejobbigt med de rullande kommentarerna till höger som man ser när man läser första inlägget (under ”senaste kommentarerna”). Jag har svårt att koncentrera mig och läsa inlägget när något rör sig i ögonvrån. Kanske kommentarerna kan ligga stilla istället för att rulla? Jag vill ju läsa dina fina inlägg utan att bli illamående… :/

 41. Det blev ju supersnyggt! 🙂 Vet nu inte om någon annan sagt något om detta redan men jag saknar funktionen att kunna klicka sig till föregående eller tidigare inlägg när man är inne och läser ett blogginlägg. Tycker alltid det är skönt att kunna klicka vidare sig direkt mellan inläggen och på så sätt läsa kommentarerna också tillsammans med inlägget när man ska läsa ikapp sig lite, om du förstår hur jag menar 🙂 Lycka till idag med att vara master of toast! 😀

 42. Zara skriver:

  Tänkte för första gången under de två åren jag följt bloggen lämna en kommentar – fantastisk ny design! Att bloggen nu också är läsarvänlig via mobil och surfplattor är väl uppskattat :D!

  Tja, jag passar väl också på att säga – tack för en fantastisk, ärlig och underbar blogg med ett lika givande kommentatorsfält där många givande tankar flödar.

 43. Ulrika skriver:

  Designen känns fräsch. 🙂
  Men något jag inte gillar är att det är så mycket ovanför själva inläggen.
  Reklam plus header tar så mycket yta att jag måste scrolla för att komma till första rubriken.
  Jag använder en stationär dator med 24′ skärm, så det är inte ett mobilproblem.

 44. Pia skriver:

  Gillar designen supermycket!

Lämna en kommentar