På tal om kvinnliga poser


Johanna Rosenberg och Therese Thomasdotter är två studenter vars arbete belyser medias porträttering av kvinnor. Ni kan läsa mer om det här.

omslag1 omslag2 omslag3 omslag4

Tyvärr är inte problemet bara media utan även vi som apar efter media med Selfies som liknar dessa. Vad är det för bild av mig själv som jag vill skicka ut och vad är mitt bidrag till samhällets bild av kvinnan. Jag säger inte att jag har en lösning, men det tåls att tänka på. Innan du tar en selfie så fundera på vad du vill ge för bild av dig och försök i största möjliga mån inte att uppfylla kriterierna: Objekt, intelligensbefriad och kuksugare.” Ledsen för de hårda orden, men det här med öppen mun, sug i blick och slit i egna kläder skickar skeva tankar. Jag tycker inte det är fel att vara sexig, men att ständig porträttera sig själv som sexobjekt är fel.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “På tal om kvinnliga poser”


 1. Johanna skriver:

  Girl power!

 2. Jag tycker inte att det är rätt att skuldbelägga tjejer som tar bilder av sig själva. Innan du tänker att en bild av en tjej föreställer någon som är ett ”objekt, intelligensbefriad och kuksugare”, fundera över vilken kvinnosyn du har. Testa tanken att inte döma människor efter deras utseende. Jag tycker inte att det är fel att vara sexig, men att slutshame:a den som är det, det tycker jag är fel.

 3. Lisen skriver:

  Kul klipp om självbild, selfies och vilken bild man förmedlar: http://johanna.livskick.nu/2014/01/10/hur-selfies-kan-vara-bra-for-sjalvbilden/

 4. Majsan skriver:

  Ååh bra inlägg Elaine!! Mer sånt här!! Mår så bra 🙂

 5. fanny darling skriver:

  älskar verkligen det porträtteringsarbetet, har läst om det tidigare. ett viktigt ämne som tas upp på ett seriöst och bra sätt!

 6. Snabbmakaroner skriver:

  Och jag blir mest glad över en annan framställning av män för en gångs skull. Jag tycker de var riktigt fina. #mjukakillar2014

 7. Emilia skriver:

  Kvinnliga poser är aldrig rakt framifrån så förbannat mesiga! Aldrig rakt framifrån som man ser män på tidningsomslag. De utstrålar styrka och makt tycker jag. Till skillnad från kvinnor som ska poser som gör att vi ser mindre ut.

 8. Hmm skriver:

  Sjukt bra bilder!

 9. Tatiana skriver:

  hmmmmm……haller inte med. jag har massor av ”sexiga” foton pa mig sjalv (mitt eget val) men kanner mig inte alls som ett offer. inte heller ar jag intelligensbefriad, o suger kuk gor jag inte heller. om nan tanker det nar dom ser mig in real life eller nat foto pa mig, sa ar det deras problem, inte mitt.
  aven i lander dar kvinnor ar tvingade att ga takta fran huvud till ta i svarta skynken sa blir dom illa behandlade o valdtagna av man. sa man har ”skeva tankar” vart dom an befinner sig. jag ar hellre fri o tar vilken javla bild jag vill pa mig sjalv an att inte fa gora ett skit pga att nan bestammer over vad jag far eller inte far gora/saga/se ut.

Lämna en kommentar