New England huset


2789-0224-1

Gustav och jag pratar serious business när det gäller hus. Vi bar bestämt oss för att det är det vi vill helt klart. Vi har inte varit säkra eftersom vi trivs så bra i Liljeholmen. Men enda skälet till att vi inte vill bo i hus är att allt är så lättillgängligt här – take away, SATS, vänner, you-name-it. Och bor man i hus så måste man planera mer. När man ska träffa vänner och sånt. Men vet ni vad? Vi planerar nu också, inget sker spontant längre. Hus is the shit. Tack vara en bloggvän så har jag börjat följa My interior på instagram. En massa inspiration. Vi kommer helt klart att köpa tomt och bygga vårt alldeles eget new england hus. Kontakta en arkitekt och berätta vad vi vill ha. Undrar vad ett sånt kalas går på, kanske är fantasisummor? Nån som vet?

Det här är de jag vill ha i vårt framtida hus:

Bibliotek

Walk in closet

Stor amerikansk köksö

Gym

Badtunna som man kan bubbla i även på vintern

Bastu

Gustav vill ha:

Ett garage.

Min Gustav är så fin.

 

 

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “New England huset”


 1. Hanna skriver:

  Tips på mer inspiration, kanske till och med arkitekten! http://vitadromgarden.blogspot.se/?m=0

 2. Karolin skriver:

  Tips! Gå in på Trivselhus hemsida och beställ katalogen med serien Vintage Living. New England inspirerat och mitt drömhus!

 3. Anna skriver:

  Myresjöhus har också flera hus i den stilen!

 4. Fru K - Författarmamman skriver:

  Det är faktiskt inte så blodigt dyrt som det kan verka att bygga hus. Det är ett rent helvete rent praktiskt med allt som ska ordnas men rent ekonomiskt är det nog hanterbart för ganska många. Vi håller själva på att planera ett bygge och är förvånade över hur pass ”billigt” (eller snarare prisvärt) det är. Det som kostar i Stockholm är ju förstås tomten och beroende på var man vill bo kan priset bli närapå hutlöst ändå. Vi har tur som redan har en tomt och ”bara” behöver betala för bygget.

 5. HB skriver:

  Jeg vil ooooog ha et sånt hus!! Men det kan jeg nok bare drømme om 🙁
  Å bygge hus er hvertfall en ordentlig test på forholdet! Vi overlevde å pusse opp vårt, nå kan ingenting knekke oss 😉
  Lykke til!

 6. Johanna skriver:

  Gå in och läs dreamhousecammy (googla, kommer inte ihåg bloggportalen). Hon har beskrivit bygget av sitt och sin mans hus från det att de hittade tomten till projektering, fönsterval, mm. Allt i New England-stil! Underbar blogg!

 7. pilla skriver:

  Klart ni ska bygga drömhuset! Mina föräldrar gjorde det när jag var 9 år, fick vara med och hjälpa till, bestämma grejer osv, man lär sig sjukt mycket på att bygga hus så dröm stort och satsa stort! Kommer vara värt det alla gånger!

 8. Anna skriver:

  Hej Elaine! Du låter väldigt pigg att köpa ett hus… mer pigg än vanligt… mycket mer faktiskt, och du är vanligtvis en energi knipa haha.
  Det finns ett knep som man kan använda att spara lite pengar och det är att när man har en idé om hur huset ska ser ut and hur många rum osv då kan man ha ett samtal men någon från byggbranschen som bygger villor och fråga hur man kan hålla ner kostnader och gör det lättare att bygga huset… lycka till!

 9. Anna skriver:

  PS innan man pratar med arkitekten menar jag.

 10. AlexandraL skriver:

  Eller så flyttar ni från Sthlm och penslar in de dagar ni måste, mina bästa vänner har flyttat ner hit (till Hässleholm) och kommer jobba hemifrån och då och få åka upp för möten. Dom köpte drömhuset för samma summa som en 2a i Sthlm. Livskvalitet som fasen 🙂 sen funkar det ju givetvis inte med alla jobb och allas önskningar om livet. Men för oss som prioriterat familjetiden (och stort hus) före närheten till storstaden (4 timmar till Sthlm tror jag och 1 timme till Malmö) är det klockrent 🙂 men fasen vad jag kan sakna nattöppet apotek och söndagsshopping!

 11. J skriver:

  Bilden som du la upp i förra inlägget tror jag kommer från Vårgårda hus? Dom är bra så vitt jag vet! Vi bygger just nu, dock inte med dom, och vi bygger i samma område som vi bor i just nu- så det hela är inte helt nytt-men jäkligt spännande! Vi trodde vi skulle bråka mer, men det har gått över förväntan och vi är fortfarande kära

 12. Mella skriver:

  Oj, nu måste jag säga nåt… Att bygga hus ÄR ett halvtidsjobb. Även om man har världens bästa byggherre! Vare sig man köper ett modulhus eller bygger arkitekt riktat. Det är den roligaste och jobbigaste resan man kan göra. Jag har gjort den. Och med facit i hand ( inklusive alla tabbar) så skulle jag göra det igen. Det här med kostnaden kan vi prata lite om. Oftast koncentrerar man bara kostnaderna till själva huset, köper man ett modulhus, kalkylerar de oftast inte på vad det kostar med markarbeten… Ingen vill gå in till sitt nya hus i lervälling, halvt uppgrävt, med eventuellt lite sprängsten… Här kommer nu den biten som är ganska dyr… Min erfarenhet är att plussa en halv miljon. Definitivt. Bara kostnader i form av ansökningar och avgifter, nybyggnadskartor o dyl till kommunen kostar ca 100000:- Min mening är inte att avskräcka er, bara lära av andras lärdomar! De säger att man skall bygga 3 hus innan man ”kan” och inte gör så dyra misstag…
  Hoppas absolut ni gör det! Skulle vara så roligt att få följa den resan! Kram å Gott Nytt År!

 13. Lina skriver:

  Hus är världsbäst!!! Flyttade från östermalm tilll landet för några år sen. Det enda jag har undrat sen dess är hur i hela friden vi kunde bo så länge i stan. Ångrar det inte ens när taxinotan hem ska betalas 🙂

 14. K skriver:

  Herregud vad avundsjuk jag blir, fast på ett bra sätt såklart! Att få rita sitt alldeles egna hus tillsammans med en arkitekt är ju rena våta drömmen, haha.
  Själv vill jag också ha ett bibliotek, och ett stort kök, en stor snygg trappa och sådana ”höga” golv och taklister med krusiduller på. Och en gigantisk kristallkrona… materiella ting när de är som bäst 😉

 15. Therese skriver:

  Själv är jag o fästmannen i färd med att bygga vårt drömhus utanför Stockholm. Det blir ett New Englandhus som vi själva har ritat 🙂
  Vid intresse kan jag rekommendera både arkitekt och byggfirma. Vi är mkt nöjda och det behöver inte bli så fasligt dyrt att bygga, det är däremot fantastiskt kul o spännande 🙂

 16. Angelica skriver:

  Åh fantastiskt!! Vill också bygga hus med ett bibliotek. Tack för tipset på insta! 🙂

 17. Therese-En annan som längtat efter tvåan skriver:

  Ååå vad spännande!! Vi är också i startgroparna för husbygge. Har varit på otaliga visningar och på företag och fått offerter och pratat fram och tillbaka. Tomten är kirrad! Jag vill tipsa dig im fiskarhedenvillan. De har riktiga guldkorn och man kan dessutom anpassa det väldigt mycket efter egna behov, tycke ih smak. De bygger liksom om och fixar tills man fr det som man vill ha det!!

 18. Pill skriver:

  Hej! Älskar din blogg! Jag och min man byggde hus för fyra år sedan och har aldrig ångrat oss! Det är en dyr slutnota men en låg månadskostnad. Själv höll jag på att skita på mig när han kom med förslaget, men efter möten med banken och husföretaget var jag övertalad. Idag bor vi kvar, maken studerar och jag går strax på föräldraledighet för andra gången. Många undrar hur fasen vi har råd att bo i nytt hus med de ekonomiska förutsättningarna men det går bra!
  Bloggen skrev jag under byggtiden och första tiden i huset. Enjoy!
  Kram och gott nytt år!

 19. Evelina skriver:

  Hej!

  Jag tycker att ni ska titta på Kronobergshus. De har flera varianter av new England i sin huskatalog. De har även en arkitekt som kan hjälpa er med just ert boende. Lycka till!

 20. Heidi Mikalsen skriver:

  Gott Nytt År, Elaine!

  Såg på statistiken på min blogg http://vitadromgarden.blogspot.se/ att det kom mycket trafik från din blogg. Blev så nyfiken att jag tittade in.

  Ser på bilden att du har hittat mitt hus som jag har ritat och där Rörvikshus var den valda husleverantören.

  New Englandhus har blivit en liten specialitet. Då jag är fristående arkitekt i mitt företag http://www.dreamsandcoffee.se/ ritar jag självklart ditt drömhus i samarbete med dig och du kan gå till vilken byggare eller husleverantör du önskar för att få det bästa priset.
  Jag rekommenderar dock Rörvikshus http://www.rorvikshus.se/ som jag har inlett ett samarbete med. Tillsammans har vi gjort materialval till New England hus så att du som kund kan få ett riktigt bra hus och få alla detaljerna från första början. Rörvikshus erbjuder både bra kvalitet och bra pris. Önskar du ett smärtfritt byggande väljer du totalentreprenad och byggandet blir lustfylld. Visst kostar det lite extra, men har man fullt upp på jobb och ingen erfarenhet av byggande så är det värt det.

  Vi kanske hörs under 2014.
  Du är välkommen att kontakta mig om du önskar hjälp med att drömmen skall bli verklighet.
  Önskar dig ett lyckosamt och spännande år.

  Må bäst!
  Heidi Mikalsen
  Dreams & Coffee AB

 21. Linda skriver:

  Lite sent ute men kolla på itsahouse.blogspot.se!
  De har totalrenoverat ett hus helt själva i New England-stil och det är så underbart fint så jag vet inte vad.. Bland annat så har de ett bibliotek!

Lämna en kommentar