Lite balans i livet och alternativa söderbönor som är såååå alternativa


20131229-223910.jpg

Gustav är ute på galej ikväll. Så det är bara Matheo och jag. Så himla mysigt. Det var väldigt roligt igår, men jag är också väldigt glad att jag inte är singel. Jag vet inte vad ni tycker, men på de ställena jag var så blomstrade inte singelmarknaden på nåt sätt alls. Men så kan det ha varit för att vi var på söder och ni får bli hur arga ni vill, men söderkillar har aldrig varit min cup of tea. Speciellt inte dem som ser ut så här.

Det är snobbsöder i ett nötskal för mig. Gustav och jag brukar stå som två fördomsfulla Liljeholmsbor och titta på söderfolket när de går förbi här. Då brukar Gustav lite föraktfullt säga: Nu kommer dom över bron.” Och jag tittar och fnyser åt dem jag med. Klart jag inte har något emot söderfolket generellt. Men de som har som, som killarna på filmen, sport att vara alternativa. Som drar en barnvagn från 1933 inte för att det är praktiskt, utan för att vara alternativa.

extrabilder147227_large

Dom tycker jag är töntar. Och ja jag vet, jag är också en tönt som resonerar så. Men det är en viktig skillnad mellan mig och dom – jag är en coolt tönt.

Godnatt!

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Lite balans i livet och alternativa söderbönor som är såååå alternativa”


 1. Natta skriver:

  Hej,

  Undrar varför du inte visar Matheo så mycket i bloggen?
  Minns att du förut visade en hel del bilder….

  god fortsättning 🙂

 2. M skriver:

  Hahah, du är så skön Elaine!

 3. teservisen skriver:

  matheo är sååå himla gullig .

 4. Em skriver:

  Haha, så pass sant! Men apropå Liljeholmen så tycker jag att det även i grannen Gröndal när en är där och promenixar, fullkomligt vimlar av ”södertyper” och 1920-tals barnvagnar:-)
  Tack för 2013, nu spurtar vi in i ett bubblande härligt 2014!

 5. Tessan skriver:

  …och i Midsommarkransen är det en fullkomlig krock just nu mellan folk i nya och gamla hus. De nya husen är fyllda av kostym folk och de gamla fyllda av ”södertyper” 🙂

 6. Emma - trettondeiandra skriver:

  Haha
  Jag är uppvuxen på söder och har också lite svårt för vad det har blivit… Jag fattar helt enkelt inte grejen med att vara ”alternativ” när det ”alternativa” är som en trend där alla ser lika dana ut… Och vad är det för fula mössor de typ bara MÅSTE ha på sig vinter som sommar?

 7. MrsE skriver:

  Haha i agree. Men måste dock säga att det finns en förskolelärare på dotterns förskola och han är helt underbar 😉

 8. Lisa skriver:

  Håller med om att den nog inte är så praktisk att använda som barnvagn, men den där barnvagnen skulle vara fin att ha hemma som vagga åt bebisen, älskar gamla ting! Bor dock inte på söder utan i en småstad men tycker det är bra att vintage har blivit trendigt, för det är så mycket bättre för miljön atthandla second hand!

 9. Hihi, lite roligt faktiskt. Snobbförakt kan vara kul!

 10. Ylva skriver:

  Det roligaste med såna här inlägg/kommentarer är att man får det att låta som att det bara är söderbönorna/punkarna/bratsen som beter sig på det här viset (=tror att de har en egen, unik stil, trots att alla runt omkring ser att det är exakt samma), utan det gäller ju faktiskt oss alla. T o m lady dahmers stil, som enligt henne själv är högst obrydd, ger henne identitet. Rött hår, håriga armar och ben och tights, där har vi minsann en feminist 😀 Och skulle jag inte läsa din blogg Elaine, utan bara se dig på bild, så skulle jag rakt av gissa på att du var stockholmare och entreprenör.

  Och tittar man på mig så ser man nog på en gång att jag är en småbarnsmorsa med hjärtat åt vänster! Men jag tycker det är lite fint, att vi tror att vi är ensamma, fast vi är i en gemenskap.

  • Ylva skriver:

   Armhålor menade jag ju, jag vet ingenting om dahmers armar 😉

   • Anna skriver:

    Hahaha håller med dig Ylva! Det är inte bara södertöntarna som sticker ut. Det finns ju även östermalmstöntarna och vasastanstöntarna o.s.v.,och man ser direkt på folk vilken stadsdel de hör hemma i. Stockholm är verkligen extremt segregerat. Det är både lite charmigt och lite sorgligt.

 11. Spixa skriver:

  Allt måste inte vara praktiskt. Och den där vagnen på bilden är ju superfin. Kan man inte få tycka det? Alla olika typer av människor färgar ju världen. Hälsningar från typen som är lite mer som kusinen från landet.

 12. Emma skriver:

  Jag tycker vagnen är superfin. Och jag fattar inte vad ni ser i hus i New England stil tex när det finns sekelskift?

 13. Karin skriver:

  Är de på det avståndet från Nytorget så har de gått vilse. Tänk att de kan gå så långt med barnvagn som går på fälgarna!

  Slut raljerat. Jag bor på Söder sen tio år och trivs fint. Den alternativa stilen har aldrig varit alternativ så inget nytt under solen. Likriktning är trist och jag kan bli varm av lycka att se en outfit som verkligen är personlig för det är så sällsynt.

  Tack för en kanonblogg!

 14. Johanna skriver:

  Jag tror inte det nödvändigtvis handlar om att just ”söderfolket” vill vara så alternativa. Dom har hittat en STIL som dom gillar, och det konceptet skiljer sig inte nämnvärt från någon annan klädstil. 🙂 Jag gillar inte sånt här, det skrivs med glimten i ögat men allt det blir är ”kolla på dom som är annorlunda, haha”. Jag tror inte de klär sig på sitt sätt av andra skäl än vi andra, dom tycker att dom är fina och det är på det sättet som vill sticka ut. Inte för utstickandets skull.

  Sen kan man ju verkligen fråga sig hur praktisk en så gammal barnvagn är. Men man kan lika väl fråga sig hur praktiska min 12cms-klackar är. 🙂

 15. Hanna skriver:

  Haha, var det på allvar någon som använde vagnen på bilden? Du driver?

  Gamla barnvagnar (70-80-tal osv) är väl annars inte för att vara alternativ i sig utan antingen för att man vill vara miljövänlig eller för att man inte har råd, det tror jag nog du med inser?

 16. K skriver:

  Tycker det här var så himla tråkigt att läsa. Ibland får jag känslan av att alla mäniskor bara går runt och föraktar de som inte är som dem och det gör mig lite ledsen. Tänk om alla dessa ”alternativa söderbänor” bara hittat en stil som de trivs med och ett häng de trivs med och faktiskt skiter i hur alla andra ser dem? Precis så som jag antar du själv gör Elaine?

  Själv är jag glad över att det finns folk med olika stilar och olika uttryckssätt, så jävla tråkigt om alla klädde sig likadant och ville samma sak i livet. Jag försöker att inte se ner på folk som vill något annat än mig och som uttrycker något annat med sina kläder, hur olika mig dom än är och hur lite jag än förstår mig på vad det är dom vill med sina klädstilar och livsstilar.

  • K skriver:

   förlåt om jag skrev en surig kommentar på självaste nyår. är bara en generell insikt över att ha umgåtts i väldigt disparata kretsar i mitt liv, hur mycket folk faktiskt ser ner på och föraktar de utanför den egna gruppen. jag tror bara att man får komma ihåg att varje gång man uttrycker eller tänker något nedlåtande om någon annan gör någon annan det om en själv. och alla har väl säkert nåt som stör en extra mycket. aja gott nytt!!!

 17. Emma skriver:

  Filmen var rolig, men sättet att dela in människor i vi och dom känns så inskränkt. Vem tänker ens så? Uppenbarligen många. Själv umgås jag med människor jag mår bra av. Stockholm är en liiiiiten storstad och det är sorgligt att staden ska bli ännu mindre genom att tänka på detta sätt. Suck! dock van vid att människor ofta pratar såhär, oavsett om jag är på fest på söder eller middag hos svärföräldrarna på Östermalm. Orka.

Lämna en kommentar