God jul kära bloggvänner


20131224-091857.jpg

Nu hoppar jag på jultåget och våra nya traditioner. Det är Gustav som håller i allt eftersom hans familj hade sina traditioner. Nu tar vi tydligen över och det känns jättebra för det är så fina traditioner. Matheo fick sin julstrumpa alldeles nyss. Julstrumpa har vi aldrig haft. Men oj vad glad Matheo blev för sitt paket med fem små bilar.

Nu ska vi äta en god frukost. Mamma är här också. Igår var jag förbi farmor Inger med en ask choklad från oss och en julblomma från farfar. Han var alltid noggrann med julblommorna och köpte alltid till de äldre kvinnorna i familjen och sin Inger förstås. Jag saknar honom idag.

Idag dricker inte jag en droppe alkohol eftersom jag är en av ambassadörerna för Vit jul. Det finns de som dricker för mycket och glömmer bort att det är barnens jul. Jag tänker på de barnen idag.

Jag tänker extra mycket på er som är ledsna idag eller inte fick den där ”perfekta” julen. Galet egentligen att man strävar efter perfekt och vad är det egentligen?

Nej nu ropar Gustav. Nu ska det ätas frukost. God jul så länge!
20131224-133130.jpg

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “God jul kära bloggvänner”


 1. Önskar dig och din familj en riktigt God Jul Elaine!

 2. pilla skriver:

  God Jul Elain, Gustav och Matheo! Ha en fin dag med era nära och kära!

 3. Caroline skriver:

  God Jul Elaine!!

 4. Mia skriver:

  God jul! Vi kör oxå vit jul. Viktigt det där, och vad är det för fel på julmust? Man får skapa sina egna traditioner nu som vuxen.
  Min ettåring var mest faschinerad av strumpan och stoppade i och tog ur paketet. Sen välte han granen. Julfrid och så 🙂

 5. Linda skriver:

  Firar inte din bror med er?

 6. God Jul på dig & din familj Elaine! Hoppas ni får en riktigt rofylld & glad dag!

 7. Hope skriver:

  God Jul Elaine, Gustav och Matheo!
  Ge Matheo några extra pussar från mig 😉

 8. Stina skriver:

  Hej Elain! Hoppas att ni har haft en bra julafton! Hittade denna video ifrån Stockholm, är det dig som de intervjuar :)?

  http://www.thedailyshow.com/watch/tue-april-21-2009/ellen-johnson-sirleaf

 9. Hanna skriver:

  Jag kör också på vit jul eftersom jag plussade på stickan idag!! 🙂
  Världens bästa julklapp.
  God jul till dig vackra Elaine!

 10. Anna skriver:

  Den perfekta julen var något jag sträva efter som mindre och det var med en pappa som var alkolist. Jag hatade varje jul, HATADE! Magen tok spänd på rutin. Var så arg och ledsen över att den julafton man såg på tv aldrig kom till mig..
  Idag jag trettio, med magsår från tidigare jular, men nu med en nycker far. Vi firade en vit jul med hämtpizza och jul must och det var en perfekt jul för mig!
  Så big SIS, en perfekt jul är en vit jul oavsett hur gammal jag blir.
  Tack för att du uppmärksammar detta!

 11. Hmm skriver:

  Kör alltid vit jul då det är barnens dag. Har gjort så så länge jag kan minnas.

  God Jul på er alla!

 12. Vickan skriver:

  God fortsättning till dig å din fina familj Elaine <3

 13. Emma skriver:

  Hoppas ni hade en fin jul och det är fint att ni väljer en vit jul och tänker på era små, MEN… för mig (och en hel del andra) som är ofrivilligt barnlösa är det oerhört ledsamt att hela tiden få höra att julen är barnens högtid. JAg älskar julen, och familjehögtider, och jag önskar mig inget hellre än att få en egen liten en att dela julen med och skapa egna traditioner med Efter tre och ett halvt års fruktlöst kämpande, två missfall och fem misslyckade IVF-behandlingar har jag fortfarande inte det tyvärr. Och kanske heller aldrig får. Alla ni som nöter uttrycket ”julen är faktiskt barnens högtid!” anar inte hur ledsen ni gör mig, och många andra med mig. Det blir ännu ett tillfälle som vi inte är fullt värdiga att få vara med på.
  Nu är jag medveten om att det finns många olika funktionshinder oc, sjukdomar, omständigheter och åkommor. Och att man ofta riskerar att trampa på tår. Men jag vill bara ge er en inblick i vad era kommentarer kan såra. 15 % av alla par i fertil ålder lider av ofrivillig barnlöshet, det är ett par av fem. Med all säkerhet ett par i din närhet med andra ord. Oftast ligger det dessutom en skam i detta och är inget man är öppen med.
  Kan vi inte bara konstatera att julen är en familjehögtid och en familj kan utgöras i flera olika konstellationer.

  Fin blogg i övrigt. Du verkar vara en härlig tjej.
  MVH Emma

Lämna en kommentar