Mitt första pepparkakshus


Jag var så peppad på den här för mig nya traditionen att bygga ett pepparkakshus, så jag ville göra ett alldeles eget. Gustav sa ”Kör bara kör” och jag blev så överpeppad att jag började med en gång.

Gustav lite försiktigt: Ska du inte mäta upp delarna först?

Jag garvar: Skämtar du? Vem orkar det? Det är väl bara att höfta?

Gustav: Ååååkej.

Och jag höftade.

20131223-200353.jpg

Under tiden som jag höftade så upptäckte jag att mina obefintliga beräkningar var lite fel. Men det gjorde ingenting för det skulle ju bli ett ”Lustigt hus” (not), men det blev det.

20131223-224349.jpg

Det Lustiga huset är verkligen jag i ett nötskal – fort och fel. Jag vill bli klar snabbt och då resulterar det i ett lustigt hus och en galen tapet. Gustav är mer eftertänksam så pass att saker i bland aldrig blir av tycker jag. En evighet och allt ska tänkas över, till och med vilket ben han ska ta ut först när han kliver ur bilen. Nej, men nästan. Det positiva med det är att det alltid blir rätt i slutet.

20131223-200543.jpg

Gustav är så gullig. Han kanske skrattade lite när mitt tålamod tröt och åt det färdiga ”söta” resultatet. Men han sa ”Baby det är ditt första lustiga hus! Bra jobbat!”. Så sant som det är sagt (har kollat för mycket på Bärgaren) så jag sträckte på mig och kände mig stolt över mitt felberäknade pepparkakshus, men pepparkakhus lik förbannat. Det första!

Sen gjorde Gustav och jag en film på Gustavs initiativ. Det kan få bli er uppesittar film. Sjukt spännande. Spoilervarning: Pepparkakorna pippar loss inne i huset sen.

Jag vill önska er en underbar jul! Ni som är deppade och känner att allt bara suger dessa dagar. Jag vet hur ni känner, jag har varit där många jular. Men jag har trots mörkret försökt fångat de ljusglimtar jag kunnat få och tillåtit mig att vara ledsen också. Sen har jag försökt göra något för folk. Det får mig alltid att må bättre oavsett sinnestillstånd.

Tack för att ni är här.

Jag älskar er!

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Mitt första pepparkakshus”


 1. Sandra skriver:

  PIPPARkakor 😀 Kram och god jul, Elaine! <3

 2. Vad tusan Elaine, har du redan fört in reklam i bloggen eller är det nåt fel på min telefon? Och Viktväktarna av allihopa?! :O

  • Elaine skriver:

   Älskar viktväktarna! Har hjälpt mig flera gånger. Redan? Har bloggat i fyra år reklamfritt, och berättade om sponsorerna för tre veckor sedan? Missade du det kanske? :/

   • Sandra skriver:

    Jag älskar också VV, men inte reklam. Oh well

   • Förlåt men jag blev bara så chockad över det när jag gick in!! Jag kom på efter en stund att du hyllat dem men min första spontana tanke var undran kring varför du hade valt dem av alla när du har ett sånt djup i din blogg. I mitt huvud blev det lite krock, som att man ska utgå från att utseendet och vikten är det viktiga för läsarna (min första spontana tanke när jag öppnade din blogg!) medan dina texter handlar om så mycket mer. Och du ska absolut inte ändra något om du känner det är rätt, detta är ju din blogg! Jag blev bara så sjukt förvånad Elaine!

 3. Cissi skriver:

  God jul själv! Hoppas ni får en riktigt härlig dag 🙂 kram!

 4. Anna skriver:

  Det var gulligt!!! 😀
  dags att stoppa min dator i lådan tills efter Jul…hahahaha vi ska se om jag orkar lämna den där ett tag 😉
  God Jul!!!

 5. Emelie skriver:

  Blir så glad av att läsa din blogg!
  God Jul till dig o din familj!

 6. Frida skriver:

  ALLTSÅÅÅÅ vad smart att dekorera varje bit innan man sätter ihop huset… Varje år (och även i år) har vi klistrat ihop huset först och sen suttit och meckat med dekorationerna – som oftast glider ned när glasyren är för lös. Snacka om ”face palm”. Tack för tipset och GOD JUL!

 7. esterii skriver:

  Då har man kommit långt när reklamen vill in, bara tacka och ta emot och så länge man kommer ihåg att det är läsarna som gör det, funkar det väl.. En annan är glad för att få någon kommentar då och då..och det är väl något det också.. Go girl, de hade jag också gjort i dina kläder men nu råkar jag vara en tant:) Kram skriver inte älskar ännu, vi tar det lite lugnare här i kalla Norr…

 8. Chocochock skriver:

  Jag tycker huset blev fint 🙂
  Själv skulle jag aldrig ha tålamod att göra ett själv.
  God Jul!

  http://chocochock.se
  ”50 nyanser av choklad”

 9. Katia skriver:

  Åh vad jag blev glad när jag såg ditt pepparkakshus. Så fint! Det är ju precis så där det ska vara. Tummen upp får du klart från mig och jag hoppas du tar detta som tradition till kommande jular med din goa son. Kram och hoppas ni får några mysiga dagar nu i ledigheten.

Lämna en kommentar