Godmorgon folket!!


20131223-102751.jpg

Jag ska alldeles strax gå och träna med David. Men innan dess chillaxar jag och Matheo lite. Han är så mammig nu och jag älskar det!

Jag känner mig på så löjligt bra humör! Jag satt och skrev inledningen till Vardagsmakt. Den är förvisso inte korrad eller så, men den liknar ingen annan inledning jag har skrivit. Jag tror till och med att den är bra, riktigt bra. I januari ska jag ha en fokusgrupp som ska få läsa boken innan den går till tryck. Feedback är guld!

20131223-103156.jpg

Annars är det inte så mycket julstämning här hemma. Jag tycker det är rätt skönt att vara utanför den där julhetsen för en gångs skull. Mamma och lillebror kommer hit för julbak i eftermiddag så då kommer vi nog få stämning. Jag funderar på att bygga ett pepparkaksdass till vårt lilla hus. Vi har aldrig haft en pepparkakstradition så det känns stort att ha ett eget litet pepparkakshus hemma, vårt första, mitt första någonsin. Tittar på det ofta och känner mig… Mallig! Det är rätt ord!
20131223-103824.jpg20131223-103832.jpg
Vad gör nirå? Nåt skoj?

/Elaine, längtar tills hon får hålla i sin pärla Vardagsmakt.

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “Godmorgon folket!!”


 1. Helena skriver:

  Hej!

  Hur utses fokusgruppen? Är den redan utsedd eller finns det chans att vara med?

 2. lillajag skriver:

  Elaine, det var många år sedan jag läste din bok om härskartekniker (innan mina två barn :p) men jag minns den fortfarande väldigt tydligt. Jag minns känslan när jag läste den, jag minns att jag älskade sättet den är skriven på och jag minns också att jag blev förvånad över att du skrivit så insiktsfullt trots din ringa ålder (vilket jag blev skamsen över att erkänna för mig själv – jag är nämligen ännu yngre än dig :o)
  Jag tycker ofta att jag kommer tillbaka till den boken, tänker att ”aha! härskarteknik var det här ja” och det hjälper mig att förstå situationen bättre. Att ha bättre tålamod och respons. Bra!

  Tycker att den här boken verkar minst sagt lika spännande, så du kan räkna med att ett exemplar kommer att landa hemma hos mig efter tryck! 🙂

 3. Sofie skriver:

  Oj, vad ledsen jag känner mig över att gå in här och bli fullkomligt bombarderad av ”du duger inte-reklam”, min installerade Adblock till trots. Jag skrollar förbi dina vikt-inlägg, men det är aningens svårare att skrolla förbi fastklistrad reklam över hela skärmen.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Perception kallas det, du läser in det utifrån där du är. Man kan läsa det på olika sätt. Jag har gått med i viktväktarna fem gånger, inte för att jag inte dög utan för att jag ville ha hjälp att gå ned i vikt samtidigt som jag levde en vanlig livsstil. Av alla idiotiska dieter därute så har viktväktarna verkligen hjälpt mig att leva sunt utan hets. Jag står för det 100%. Jag ser en möjlighet till en hälsosam livsstil, du ser kroppsfokus. I annonserna står det ”för dig som vill gå ner i vikt”, vill inte du det så är viktväktarna inte för dig. Jag tycker dessutom att Shirley och Leila känns som två väldigt sunda och levnadsglada kvinnor.

  • Sandra skriver:

   Scrolla förbi? Reklamen ramar ju bara in bloggen. Zoomar du in så ser du ju inte reklamen. Jag tycker Elaines sponsorer är väldigt sköna för det är utanför bloggen och varken i texten eller mellan blogginläggen som det är hos Blondinbella och Underbara Clara. Sen står Elaine för en hälsosam livsstil med sunt förnuft, gillar man inte det så visst. Jag är inte heller förtjust i träningsinläggen eller reklam. Men det finns så mkt annat som väger upp härinne. Men att klaga på reklam som knappt syns och och dessutom går att zoma bort tycker jag är att klaga en smula för mkt. Men kram på dig i alla fall Sofie. Du behöver nog bara en klapp på axeln och veta att du duger som du är. Läs inte in sånt som inte står.

  • Ema skriver:

   Hej Sofie,

   ska jag vara ärlig så lade jag inte märke till reklamen förrän jag kom in här och läste din kommentar. Tror tyvärr också det är så att din inställning är det enda som kan hjälpa dig. Antingen accepterar du var du är vikt och utseendemässigt och väljer att inte se sån här reklam eller så tar du tag i det.

   Jag har själv haft ätstörningar och vet att det kan vara jobbigt, men det enda du kan ändra är din inställning så fokusera din energi på det istället för att försöka blockera all reklam (vilket tyvärr ju aldrig skulle fungera ändå)

 4. Sofie skriver:

  Oj, okej, så nu är jag kroppsfixerad, ätstörd och har dålig självkänsla för att jag inte gillar att möta reklam som spär på vikthetsen i vårt samhälle. Good to know. Jag är inget av det, däremot är jag starkt kritisk till all jävla (ursäkta) vikthets vi matas med vart vi än vänder oss.

  Alltså, det handlar ju inte om vad jag som enskild individ läser in i reklam, utan om att hela samhället är så viktfokuserat att det inte går att komma undan vikt-reklam oavsett om en försöker eller inte. Därför har jag tyckt att det varit skönt att Elaine inte har haft den typen av kroppsfokuserad reklam och kände mig besviken över att stöta på det här när jag inte förväntade mig det. Det är inte jag som tolkar vikt-reklam som ”du-duger-inte-reklam”, utan det är exakt den känslan de vill åt med sin reklam, så att människor vill göra en förändring och använda deras produkt. All reklam handlar om att en inte är lycklig nu, men det blir en när en har köpt deras produkt.

  Jag tycker inte att en bara ska svälja reklam med hull och hår och själv göra urvalet vad en är intresserad av eller inte. Det är inte så lätt dessutom (i princip omöjligt). Att ständigt möta olika budskap, dag ut och dag in, i stort sett oavsett vad du gör, präntar in saker i oss undermedvetet oavsett om vi vill det eller inte. Jag tänker påpeka vad jag känner och upplever när jag möts av reklam som jag inte gillar, för jag tycker det är viktigt att debatten förs och att det lyfts till ytan hur mycket det påverkar oss. Reklam om vikt spär på vikthets, så är det (oavsett om en tror sig kunna ignorera det eller inte).

  Dessutom tycker jag Viktväktarna är hycklare av stor rang, så det spädde ju på besvikelsen också även om jag vet att du, Elaine, tycks vara av annan åsikt. Och jag ogillar starkt att en kod används som gör att mitt Adblock inte fungerar, för Adblock är det enda sättet att slippa en del av all reklam vi matas med dagligen.

  • Sandra skriver:

   Dubbelklicka på skärmen så slipper du den. Inte svårare än så. God jul! ❤️

  • Ema skriver:

   Sofie, jag sade bara att jag tidigare haft ätstörningar och därmed var extremt fixerad vid reklam av typen gå ner i vikt. Ingenstans nämner jag att du skulle ha samma problem.

   Det är bra att du kämpar mot vikthets, dock kommer ingenting ändras den närmsta tiden och jag tänkte bara att du för din egen skull skulle försöka ändra din inställning och försöka att inte ta till dig reklambudskapet.

Lämna en kommentar