”Pappa!”


20131129-201626.jpg

Så sa Matheo när han såg den här bilden när vi var hemma hos mormor. Jag och mamma började skratta.

Gustav: Nej, matheo det där är inte pappa.

Matheo pekar glatt på bilden: Pappa!

Jag tar fram en bild på Beyoncé

20131129-202629.jpg

Matheo pekar: Mamma!

Jag malligt: Preciiiis Matheo, det där är mamma!

Tihi

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “”Pappa!””


 1. Veronica skriver:

  Hahahaha, du är för skön!

 2. Johanna skriver:

  HAHAHHAHAHAHAH JAG DÖÖÖÖÖR AV GARV!!! ELAINE DU ÄR DEN SKÖNASTE BLOGGERSKAN EVER!! Älskar hur du bjuder på dig själv!!

 3. rita skriver:

  hahaha fööör skön

 4. Johanna skriver:

  Hahahha underbart 😀

  Skriver till dig nu för att det är fredagkväll och tja..såhär privat vågar jag liksom inte ens bli med mina vänner…

  Drömmer om kärlek, men samtidigt har jag blivit brönd av några killar och det har liksom aldrig blivit förhållanden, även om vissa funnits i mitt liv mååånga år till och med.

  Och i veckan ska jag på en dejt – det är en kille jag dessutom tror kan vara en toppenkille. Är dock liiivrädd. Löjligt, men sant!
  Okej, dwt är en kille jag ska dejta som jag träffat på krogen (fast vi har vetat om varandra länge). Allltid tyckt att han verkar fin, men tänkt att jag faller för svin och aldrig kunnat föreställa mig oss ens på dejt.
  Men hur beter man sig med bra killar?! Är rädd att stöta bort honom – för han var sååååå söt efter krogen och jag blev stel för att jag inte vet hur man hanterar genuint bra killar…och jag vet liksom inte ens om jag vågar säga att jag är nervös…eller rätt så oerfaren… åhhh hur kan man ens få prestationsångest inför en dejt?! Har inte heller några förhoppningar, åker inom några veckor iväg fram till sommaren… men äsch, även om det bara blir en dejt blir man väl en erfarenher rikare… men hjääälp…hur jobbar jag bort nervositeten?? 😮 haha

  • Johanna, jag känner igen allt du skriver. För några år sen var jag precis likadan och jag vet precis hur det känns. Jag bestämde mig för att det var nog och ville få ordning på mitt kärleksliv så jag kunde uppskatta det, och insåg på vägen att kärlek och attraktion inte alls är magi utan områden i livet man kan förbättra precis som alla andra!! Då trodde jag på fullaste allvar att det bara var jag som upplevde detta men har sedan dess förstått att det var det verkligen inte. Nu coachar jag singlar och skriver en bok om dejting och positiv psykologi för jag har insett att detta är såå vanligt och såå mänskligt (många killar är precis likadana om inte ännu värre!) och framfört allt att det är helt onödigt. Det är helt knäppt att vi förväntas kunna skapa tillfredsställande kärleksliv utan att någonsin få veta hur man gör. Men när man väl fattar är det inte så himla krångligt. Det handlar mycket om att lära känna sig själv, förstå sina mönster, öva på att träffa nya människor och inte lägga så himla stor press på sig situationen, sig själv eller den man dejtar. Här är ett par saker att tänka på till dejten för att minska nervositeten:

   1. Fokusera mer på vad du har att erbjuda än vad han har att erbjuda. Just nu låter det som att du helt glömt bort allt härligt det innebär att få vara med dig och bara fokuserar på honom. Skriv en lista på allt som är unikt och fantastiskt med dig och allt som den lylliga kille som får vara med dig får ta del av. Läs den ofta och sätt värde på dig själv. Du är fantastisk och det är ett privilegium att få gå på dejt med dig, och du behöver veta och känna det för att lyckas med ditt dejtande!
   2. Fokusera mer på vad du vill ha än på vad han vill ha. Trots att han bara ”verkar fin” och ”kan vara en toppenkille” har du satt honom på guldpiedestal och fått för dig att han är helt fantastisk. Det är lovande att han verkar fin men det är lätt att verka fin på avstånd, och det räcker inte. Du behöver ta reda på om han också ÄR fin, och det tar längre tid en en liten fika.

   Det är suuupervanligt att man tillbringar en hel dejt i huvudet på den andra personen och försöker ta reda på om hen tycker om en men men det har man faktiskt ingenting med att göra. Du går på dejt för att ta reda på om DU är intresserad, om han är intresserad får han faktiskt hålla reda på själv. Vad tycker du är viktigt i en relation? Vilken typ av man vill du vara med? Vilka känslor vill du uppleva i hans sällskap? Vilka värderingar vill du dela med någon du är ihop med? Vad är viktigt för dig? Se till att du vet vad du vill ha, så blir det lättare att stå stadigt även när man blir emotionellt snurrig av förälskelse och nevositet.

   Sen är det väldigt bra också att öva på att dejta (inte minst för att förstå vad man vill ha, uppskattar och inte gillar hos killar). Det är nervöst att dejta för att det är ovant så ju mer du dejtar desto mer van blir du. När något känns ovant tenderar man ofta att fokusera väldigt mycket på sig själv för att ”hålla koll” på att man inte gör bort sig. Men det funkar inte, hjärnan sätter krokben för sig själv och plötsligt har man typ glömt bort hur man gör när man går och andra självklarheter. Fokusera på att vara nyfiken på honom och situationen istället för att undra om du sköter dig så kommer du bli betydligt mer naturlig och lättsam på dejten.

   LYCKA TILL och kom ihåg att din enda uppgift på dejten är att ha så kul som möjligt!

   • Elinor skriver:

    Känner mig i lite samma situation som Johanna så jag får säga tack till er båda för att ämnet togs upp och för det magnifika svaret 🙂 Tack tack!

    • Johanna skriver:

     Åh kom gärna med återkoppling sen! 😀 åh, älskar att man via Elaines blogg uppmuntras till så mycket kommunikation. Denna blogg är så givande, dels genom Elaine, men också tack vare alla bloggvänner! Att läsa kommentarer är ju minst lika kul som bloggen i sig. 😀

   • Johanna skriver:

    Åh tack snälla! Kändes som att en stor sten lyfte från mitt bröst. ”Var nyfiken på honom och situationen” samt att minnas mitt eget värde och samtidigt komma ihåg vad jag vill ha… det är i korta drag vad jag ska ta med mig. Tack snälla snälla du! 🙂

    Måste dela med mig av ett eget tips om någon annan läser.

    Dejtar du ständigt ”svin” – fråga varför det alltid blir så. Vilken roll har DU i det hela? Då menar jag inte allvarliga saker som misshandel etc, men om ni som jag ständigt befinner er i ”relationer” med killar som inte investerar i er känslomässigt, jtan bara finns där när det passar dem… då är det upp till er att sätta gränser. Vad ni accepterar, är vad ni kommer att få. Jag tycker inte alls om när mina kompisar pratar illa om de killar jag träffat… de har inte varit svin (tack och lov har jag sluppig dem som faktiskt är svin – som slår…eller bara ljuger ich bedrar), utan de killar jag träffat har helt enkelt inte bara varit min prins (även om de känts så då). De har också velat ga närheten, men inte funnit vad de sökt hos mig… jag vet att den dagen jag träffar min verkliga prins, då kommer även han att se en prinsessa i mig. Jag hoppas jag får träffa honom i alla fall – även om det många gånger känns som att jag är född till att vara singel.

    Men någon gång ska väl vara den första..? Kanske nu, kanske inte… nej usch jag ska försöka slappna av och göra det bästa av situationen så får vi se. Whats meant to be, will be – tänker jag.

    Och vad har jag gjort under mina 20+ år i livet? Satsat på att bli kär i mig själv (som tur var började jag från ung ålder läsa Mia Thörnbloms självhjälpsböcker). Så länge jag älskar mig själv behöver jag inte andras kärlek – även om det vore vackert och härligt förstås.

    Och ja, detta underlättar såklart näe jag ska svara på dina frågor Linnéa, för som tur är så står kanske inte självförtroendet pä topp, vilket däremot självkänslan gör.

    • Härligt Johanna, det kommer gå strålande och det är ju helt fantastiskt att du har god självkänsla! Att piffa till dina dejtingskills är småpotatis i jämförelse!
     Det du skriver om bad boys är sååå sant! Det är skitviktigt med gränser, men som tjej uppmuntras man betydligt oftare att visa hänsyn och vara uppmärksam på andras behov än markera sina egna, vilket såklart får jobbiga konsekvenser när man träffar människor som inte är särskilt hänsynsfulla… Just därför är det superviktigt att vända på steken och fokusera på vad jag har och letar efter istället för vad han har och letar efter.

     Jag tror att det är i filmen The perks of being a wallflower som någon säger: ”We accept the love we think we deserve”. Så är det. Kan låta flummigt men den psykologiska förklaringen kallas self verification theory och förklarar att vi undermedvetet strävar efter att andra ska se oss som vi ser oss själva, oavsett om självbilden är positiv eller negativ. Det är därför världen förändras när självbilden förändras. Och det är därför så många går på exakt samma misstag flera gånger med olika killar. Att byta ut killarna funkar inte om självbilden är densamma eftersom vi omedvetet dras till personer och situationer som stärker vår självbild, oavsett hur den ser ut.

     Boktips till alla som är förbryllade över sitt kärleksliv är Hemligheten av Egil Linge (obs, inte samma som The Secret!).

     • Johanna skriver:

      Åh tack den måste jag kolla upp! Gillar även konceptet med the law of attraction, även om jag tyckte the secret var en tråkig bok.. men ska kolla upp egils bok, tack!

   • Mary Sane skriver:

    Herregud, varför visste jag inte det här när jag dejtade?! Världens bästa grej ju!

 5. EL skriver:

  Hahahaha älskade Matheo…jag fick skrattatack när jag läste det här! 😀

 6. Ulrika skriver:

  Haha! Klockrent! 🙂

 7. e skriver:

  fast matheo har ju rätt. skulle kunna va gustavs släkting! deffenitivt lika drag.

 8. Agghe skriver:

  Stick tillbaka till Afrika eller vafan du nu kommer ifrån ditt äckliga fräkniga fan.

Lämna en kommentar