Lisa och jag är on fire


20131128-104817.jpg

Så här kul tyckte vi det var att ringa upp Agneta och berätta att hon får den sista platsen till Snacka Snyggt nästa vecka. Vi var tvungna att göra en dans i kursrummet medan kursdeltagarna tränade på sina presentationer i eftermiddag. Agneta har, som väldigt många som jobbar ideellt, inte resurser som räcker till en Snacka Snyggt kurs. Det kostar, men det är också en investering för livet. Folk blir så mycket bättre kommunikatörer efter två dagar hos oss. Och att Agneta, som jobbar för att hjälpa sexuellt utnyttjade barn, får chans att vässa sin retorik. Det hjälper inte bara henne utan också barnen. Vi är så glada att vi kan få bidra till det, därför får Agneta sin kursplats.

Och sen är jag extra glad över er bloggvänner och Linnea. Era kommentarer gör skillnad och jag läser dem. Att Linnea satt där med kaffet i hand, fick snilleblixten att ”Elaine kan ju ge Agneta en kursplats” och dessutom skrev det. Den lilla handlingen gjorde att Agneta kommer till Stockholm och får gå en retorikkurs i två dagar. Tänk vad stor skillnad en lite kommentar kan göra. Tack Linnea!

Linnea Molander
Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Lisa och jag är on fire”


 1. Albinssonskan skriver:

  Det var en fin gest! Viktigt arbete, även om jag ofta får skygglappar så fort jag ser eller hör ordet ”sexuellt utnyttjade barn”. Blir så illa berörd och vill bara krama varenda litet utsatt barn.
  Ha en fin dag!

 2. Emelie skriver:

  En liten tanke jag fick… Du kanske har möjlighet att auktionera ut någon typ av utbildningsplats/kort utbildningsdag i retorik, genom musikhjälpen? 🙂
  Tror det är många som är villiga att betala mycket till välgörenhet och samtidigt få vassa sin retorik!

 3. Åh vad underbart!
  Faith in humanity – restored.

 4. Jaa, det är det här jag alltid pratar om, en envis hoppfullhet om att det går att göra skillnad och att vi kan göra det tillsammans!! Små små handlingar gör stor stor skillnad när vi hjälps åt.
  Jag gör det jag är bra på och brinner för – hjälper människor att se möjligheter. Du gör det du är bra på och brinner för – lär Agneta retorik.
  Agneta gör i sin tur det hon är bra på och brinner för – engagerar sig i BRY!
  Et voilá, världen förändras utan att vi egentligen gör något annat än det vi alla redan gjorde från början, fast tillsammans. Vi skapar gemenskap och det ger ringar på vattnet. Allting ger ringar på vattnet, både uppbyggande och destruktiva handlingar. Det är därför jag tycker det är en så dålig idé att gå ut och döda pedofiler. Vi kan inte skapa en fredlig värld genom att döda varandra. Vi behöver förebygga och skapa en förändring i grunden. Vi behöver hjälpa Agneta.

  Elaine, du skriver ibland att du känner dig maktlös men du har ju värsta guldläget i och med att ditt jobb är att hjälpa människor sprida sina budskap, plus att du har en av Sveriges största bloggar. Du har en fantastisk plattform för att hjälpa andra hjälpare! Om du la till en plats på varje kurs och gav den till någon som jobbar ideellt eller höll en kurs per år bara för hjälpare skulle det få enormt stora effekter!! Jag vet inte om det är realistiskt alls ur ett företagsekonomiskt perspektiv men det kan vara något att sikta mot i takt med att företaget växer, och du kan prata om det på bloggen och uppmana andra i ditt nätverk att ge av sin kompetens till hjälpare. Emelies förslag om att skänka en plats till Musikhjälpen är också strålande.

  Första steget mot att skapa en bättre värld är att förstå att vi kan göra det. För det är klart att vi kan! <3

 5. Ninni skriver:

  Härligt gjort tjejer, härligt!!

 6. Hmm skriver:

  Ang lämning av Matheo på föris…

  http://www.onewaycommunication.co/?p=28042

 7. Elisabeth skriver:

  Hej Elaine
  Jag funderar på kommunikation i privata relationer, som vänner imellan eller partnerskap där man kan behöva hjälp att lära sig kommunicera på ett bättre sätt, har du någonsin funderat på att dra igång såna kurser? Finns nog många som är intresserade av det.
  Varma häls

Lämna en kommentar