Godmorgon folket


20131127-085940.jpg

Idag vaknade jag upp på rätt sida kan man säga. Jag lagade en go middag åt min familj igår, fick håret fixat hos Deshi, såg på Californication med Gustav och hade njöt av vårt nya hem. Jag älskar vår hall. Tapeten är från Borås tapeter och heter Vintage 1604 tror jag siffran var. Jag har flyttat några av Matheos leksaker till hans nya rum. Han var där och pillade imorse. Och så sov jag i hans säng igår, trodde aldrig den skulle vara skön.

Gustav gillar för övrigt idén med stolar, men han tycker att stolsbenen ska matcha bordet. Jag tycker mörkblå stolar är fina, men jag skulle allra helst vilja ha gråblå, samma färg som den gråblå stora blomman i mitten av tapeten.

20131127-091057.jpg

Jag tror nämligen att mörkblått skulle göra allt för mörkt. Vad tror ni? Vet ni vart man kan hitta fina köksstolar?

Bloggvännerna har ordet

33 svar till “Godmorgon folket”


 1. Ulla Olsson skriver:

  Hej!
  Mitt förslag är att behålla de snygga stolar ni har. Tror inte på blå-blågrå variant.
  Ljusa stolar, variera istället med dukning i färg, dvs. dukar, tallrikar, servetter etc.
  /Ulla i Gbg

 2. kicki skriver:

  Håller med Gustav, metallbenen ska bort. Gråblå tygstolar med träben som matchar bordet blir fint.

  • LyckoLina skriver:

   Håller också med Gustav och ovanstående. Just nu är det lite för många intryck, tapeten är multifärgad och sen är det vita stolar, svart bord, grå matta, silvriga gardiner och blå(grå?) lampor i fönstret. Tror det skulle bli mer vilsamt för ögat om ni utgick från det mörka bordet och skaffade stolar i samma nyans, tog upp det blågrå i stolsdynor och även i gardinen kanske? Jag tänker att tapeten går det ju inte att trolla bort direkt, den kommer att vara i fokus hur ni än gör, då är det kanske det runtomkring som borde lugnas ner. Spännande att följa ert inredningsprojekt!

 3. Therese-En annan som längtat efter tvåan skriver:

  God morgon!!
  Det finns en stol som heter Börje på IKEA. Den är väldigt enkel och det är endast dynan som är klädd. Den har två nya klädslar ny, en turkos och en cerise. Jag tycker att båda skulle passa till ert matrum.
  Stolarna är mörkbetsade precis dom bordet och så hämtar du upp färden från tapeterna i dynorna på stolarna! Tror jag blir alldeles lagom!
  Jag tänker att eftersom tapeten är ”så mycket” så kan det verkligen vara snyggt med enkla avskalade stolar..

  Här har du en länk…
  http://m.ikea.com/se/sv/catalog/functional/10369/25219/

  Vad tror du om det?
  Kram och ha en fin dag!!

  • Therese-En annan som längtat efter tvåan skriver:

   Annars finns det en stol som heter henriksdal också på IKEA. Då är hela sitsen och ryggen klädd och den har ett överdrag i precis samma färd som jag tror du är ute efter mörk grå/blå..
   Här har du länk till den.
   http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/20268229/
   Och stolen i sin helhet med mörka ben..
   http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/spr/29004564/

   Hoppas du fick lite inspiration..

   • Therese-En annan som längtat efter tvåan skriver:

    Ser nu att jag tror henriksdal skulle bli riktigt snygg i det köket!!

   • Carro skriver:

    Jag vill varna för Henriksdal. De är väldigt snygga men vi har haft liknande modell och det är väldigt opraktiskt med höga ryggar på stolarna vid ett bord man äter till vardags! För att nå åt att torka bordet måste stolarna flyttas undan vilket blir jobbigt i längden! Våra blev bara kvar i knappt ett år… Jag håller med både dig och Gustav i era åsikter, kommer bli super! Lycka till!

  • Jessica skriver:

   Jag tänkte ge samma tips som dig, tror det skulle bli lagom om inte hela stolen binder an till tapeten utan bara klädseln. Stolarna Börje är riktigt bra och klädseln går att ta av och tvätta. Tror att det skulle passa även om ni väljer att ha kvar den vita klädseln, bara stolarna bidrar till att lugna ner rummet med den mörka och mer genuina känslan, samtidigt som de fortfarande känns moderna. Känner att jag svamlar lite, hoppas ni förstår hur jag menar. Kram

 4. Efter att ha läst din blogg länge så var det första gången jag kommenterade igår och redan i dagens inlägg fick jag svar, häftigt 🙂

 5. Marit skriver:

  Jag tycker att Matheos pyjamas matchar tapeten oerhört bra, kanske någon nyans mörkare av den färgen? 🙂

 6. Ninni skriver:

  Godmorgon Elaine! Till den härliga tapeten och bordet skulle jag välja antika stolar. Leta i secondhandbutik eller köp på något auktion. Tror det skulle skapa en härlig känsla mellan gammalt och nytt där väggen fortsätter att spela en huvudroll. Men det är jättesvårt att lägga sig i andras inredningsval :). Ha det så bra idag! Förresten, snygg blus!

 7. Johanna skriver:

  Stolab gör snygga stolar som man kan få i många färger. T.ex. Lilla Åland i ljusblått.

 8. petra-powerpingla i förorten skriver:

  Kan ni inte satsa på att måla själva? Då kan de på färgaffären blanda ihop exakt rätt nyans. Antingen om ni målar de stolarna ni redan har, en budgetlösning kan ju vara bra tills ni vet hur ni vill göra med tapeten och sådär, eller om ni loppis/blocketfyndar trästolar, det är väldigt charmigt att blanda olika sorters stolar som man knyter ihop genom att måla i samma färg. Lycka till 🙂

 9. Sara skriver:

  Kan du inta köpa trästolar som matchar bordet och lägga på en blågrå dyna, eller stolsöverdrag. Det tror jag skulle vara fint. Blocket är bra 🙂

 10. Alice skriver:

  Godmorgon Elaine!

  Jag tänkte på en sak det här med förskolan och hur att inte ha gått på förskolan har påverkat mig:

  Min bror var jätteofta sjuk och vi var hemma med mamma, när vi väl började i 6-års visste vi inte hur man umgicks med andra barn. Jag blev inåtvänd och jätteblyg, min bror blev bråkig och slogs – ingen av oss visste ju hur man hanterade sociala sammanhang. Våran Mamma har gett oss allt och jag älskar henne så mycket, men hon hade inte möjlighet att ge oss kunskapen om hur det är att umgås med andra barn och lära oss det spelet.

  Som tur är har vi världens bästa föräldrar och nu är vi båda två sociala monster idag som mer eller mindre alltid blir omtyckta, men det var en väldig omväg måste jag säga. Så med facit i hand klarar vi oss väldigt bra nu, men jag kan bara tala för mig själv, och jag önskar i efterhand att jag hade fått lära mig tidigare hur man agerar i grupp, vi båda blev mobbade för att vi var de svaga i gruppen och den känslan sitter kvar än i dag. Vi lärde oss spelet när vi gick i sjuan, när vi lämnade gamla klasskompisar och fick en ny start utan stämpeln bråkstaken och den blyga inåtvända tjejen. I högstadiet fick vi de rätta baskunskaperna för det sociala och nu idag skulle nog ingen kunna gissa hur vi var när vi var mindre.

  Så idag kan man väl säga att både jag och min bror är världens mest öppna, glada och översociala personerna som sticker ut i en grupp, men med ärrade själar.

  Från ett annat perspektiv, Mycket kärlek!

  /Alice

 11. Alice skriver:

  Haha antar att om de här var flashback så skulle jag bli utkastad för att ha skrivit i fel forum, sorry för det 😀

 12. Hmm skriver:

  Jag tror inte det kommer att bli för mörk med mörkare blå utan tvärtom bli mer vilsamt och harmoniskt. En gardin i samma färg med en tunnare ljus som tittar fram ”bakom”. Om du väljer en ljusare blå så dissharmonierar det med det mörka bordet och ser inte ut att passa ihop. Det var skillnad när ni innan bröt av helt med en vit mot att välja något som är mitt i mellan.

  Ni har stora fina fönster precis bredvid så kör bara. Ljuset kommer utifrån och på kvällen känns det ombonat.

 13. Maria skriver:

  Jag tycker absolut ni ska ha Lilla Åland i grått!
  Den kan man se tex här http://www.miljogarden.se/inredning-mobler/stolar/stol-lilla-aland-mg-special/

  Det är opraktiskt med tyg i ett kök där barn ska sitta, Matheo blir ju äldre och tids nog vill han sitta på en stor stol.
  Lilla Åland har ni för alltid, Carl Malmsten kunde designa saker för generationer han! 🙂

 14. Eva skriver:

  Jag skulle välja lite vintage stolar antingen från Second hand eller några typ dom här http://www.myhomemyway.se/stolar
  Och inte blanda träslag alltför mycket. Här har dom t ex en stol som är gjord i lite mörka träslag med lite färg i, som faktiskt passar tapeten. Eller dom där metallstolarna dom har som ser lite gamla ut och finns i olika färger. Man kan till och med blanda färger om man vågar. Att byta dom vita stolarna skulle ändra hela helheten med tapeten till det positiva tror jag. Och plocka upp den gråblåa färgen med en tuff lite större lampa över bordet. Ha inte bråttom bara, låt det sjunka in och tänk fram och tillbaks innan ni bestämmer er så kommer det att bli superbra.

 15. Köp begagnade stolar, en häftpistol och lite tyg 🙂

 16. Karin skriver:

  DSW chair är ju bara gäääälet snygg http://trendenser.se/2010/february/eames-special-i-skona-hem.html finns i lite olika färger om man vill spexa till det. Lycka till!

 17. Karin skriver:

  IKEAS Nils är en fin stoppad stol med överdragsklädsel och träben som ger lite loungekänsla. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S49848704/ Finns inte i gråblå men det kan man lätt få uppsytt.

 18. Tina skriver:

  Hej Elaine! Jag vet inte riktigt om detta blogginlägg hör till min fråga, men jag måste få ur mig detta. Du och dina läsare brukar vara så fina mot varandra, så jag tänkte slänga ur mig lite funderingar så får vi se om jag får några kloka råd 🙂 Det är nämligen så att jag har klättrat ganska snabbt på min arbetsplats. Jag började på ”golvet” och har nu en position som andre-chef över hela företaget. Jag har utvecklats enormt som person, har lärt mig att prata och leda folk åt rätt håll, vilket jag var väldigt glad över. Jag känner mig som en starkare tjej helt enkelt, än förut.

  Det är dock ett litet problem. Jag har två saker som jag nästan vill kalla fobier. Det första är att ta kontakt med nya människor. Om jag träffar nya personer så blir jag otroligt nervös, nästan så nervös att jag gör allt för att slippa ta emot dem. Trots att jag egentligen VILL vara personen ”längst fram”, om du förstår hur jag menar.. Jag är så oerhört rädd för att ta tag i situationer som innefattar nya kontakter. Jag rodnar och blir alldeles rödflammig i ansiktet.. Speciellt om personerna är lite högt ställda, så som chefer mm. Vill tillägga att jag bara är 23 år.. Det andra som jag tycker är oerhört jobbigt är att ringa, att prata i telefon med personer. Det är som en spärr för mig. Vet inte hur jag ska ”komma bort” från det.

  Är det någon som varit i en liknande situation?

  Stor kram på dig Elaine! Och alla ni andra som läser 🙂

  //Tina

  • Karin skriver:

   Hej Tina! Vill bara berätta att jag också har oerhört lätt att rodna. Blir pionröd för absolut ingenting. När jag var i yngre tyckte jag det var skitjobbigt. Så jobbigt att jag faktiskt funderade på att kapa stressnerven (alltså operera) för att bli av med rodnaden. Nu för tiden är jag tacksam att jag hoppade den ideen, en biverkling är att man istället kan börja svettas kopiöst mkt.

   Du är med all säkerhet redan grym på det du gör (vilket dina chefer lagt märke till och befordrat dig). Jag undrar om det är din rodnad som gör att du tycker det är jobbigt med nya människor (så var det för mig, jag inbillade mig att folk trodde jag var nervös/osäker/blyg bara för att jag blev högröd i ansiktet så fort jag/de yppade ett ord).

   Numer har jag kommit till en punkt där jag vet att detta är en del av mig och ser det inte längre som en svaghet. Jag fick en liten funderare en gång när jag träffade en kille som höll ett föredrag. Han stammade och hade tics, jag blev så förundrad över hur obrydd han verkade. Han levererade verkligen trots att han tålmodigt stammade fram vissa ord, han lät det ta den tid det behövde för ordet att ”komma ut”. I den stunden insåg jag att allt satt i mitt huvud, min rodnad är en del av mig och jag måste acceptera att den lever sitt eget liv. Beslutade att försöka sluta tänka på hur jag tror att andra uppfattar mig i de situationer jag rodnar och istället körde jag bara på. Ibland är det dock oundvikligt när jag känner hur färgen stiger men då kör jag min repetoar:
   – fokuserar på ögonkontakt med den du pratar med. Får du ögonkontakt så blir det svårt för personen att fokusera på vilken färg du har i ansiktet (inbillar jag mig).
   – har jag presentationer, håller stora möten eller är i situationer där jag vet att jag träffar nya människor så smetar jag alltid på foundation, mentalt hjälper det mig att känna att den döljer av färgen.
   – andas lugnare och försöker att inte varva upp pga att jag känner hur jag blir röd. fokuserar på det jag vill få fram och lyssnar på det som personen framför dig svarar/säger till dig och inte på det faktum att jag rodnar.

   Åhhh! Lycka till. Stora boost-kramar

  • Petra skriver:

   Hej Tina!
   Kände att jag ville svara till dej för jag känner igen mej nått oerhört i din berättelse! Det du ”lider av” kallas för social fobi. Det är en väldigt vanlig fobi och de flesta kan känna igen sej i vissa sammanhang, vissa mindre och vissa mer. Jag hörde till den senare kategorin, jag tittade bort och gick omvägar på stan för att slippa heja på folk jag känner för det skulle innebära att jag kanske måste stanna och prata med dem och det vågade jag inte. Jag vågade aldrig ringa till någon så jag skickade sms till kompisar och använde enbart mailen på jobbet. Efter några år på jobbet kände jag att fobin tog över och att jag inte kunde sköta mitt jobb på det sätt jag skulle önska så jag bestämde mej för att göra nånting. Jag kontaktade hälsocentralen och fick ganska snabbt tid hos en läkare för utvärdering och fick sen tid hos en psykolog inriktad mot KBT. Där gick jag under ett halvår och fick bl a stöd, tips på hur man kan tänka, varför vi fungerar som vi gör och hur man tar sej igenom svåra situationer. Nu är min tid hos psykologen förbi och mitt liv ser helt annorlunda ut! Jag går med huvudet högt, jag vågar prata med människor och jag kan ringa telfonsamtal!

   Min psykolog sa att det egentligen inte finns nått ”botemedel” mot detta och att man kanske aldrig blir ”helt frisk”, om du förstår vad jag menar. Men själva skalan för hur jobbigt nånting känns kan minska med tiden. Nu vet jag inte vart du Tina bor, men jag bor i en ganska liten stad och finns det KBT-psykologer på hälsocentralen här så borde det finnas överallt!
   Så mitt råd är: sök hjälp! Du kommer inte att ångra dej! 🙂
   /Petra

 19. Jessica skriver:

  Behåll stolarna och satsa på ett vitt bord istället.

 20. Caroline skriver:

  Gillar också Henriksdal stolen från IKEA, enkelt att tvätta tyget samt att byta det om man tröttnar.

 21. Jag blir så inspirerad av allt ditt fixande i hemmet! Nu vill jag komma hem till Sverige och börja fixa om lite i vår lilla fina lägenhet 🙂

 22. Emelie skriver:

  En fråga ang sängen. Är sugen på att köpa den till min son med men är rädd att han ska ramla ur sängen, är den hög? Kram kram

 23. Hanna skriver:

  Var inte orolig för att det blir mörkt. Det kan du kompensera med lampor.

 24. jhs skriver:

  Ibland, eller, nej alltid är du så där snygg så jag känner som du gör mot fitnnessreklam….. Just saying 😉

 25. Malin skriver:

  Jag tycker du alltid har haft bra klädsmak, Elaine. 🙂
  Vad får du all inspiration när du shoppar?

Lämna en kommentar