Börjar vänja mig vid tapeten


20131125-172722.jpg

Jag tycker inte den är så tokig längre och jag har ingen aning om vad Gustav känner. Måste nog fråga honom. Jag tänker att den skulle vara finare om vi skippade de vita stolarna. Tänk om man skulle ha blå stolar istället? Kanske tygstolar?

20131125-172844.jpg

Jag vet jag velar. Men jag vill tänka efter ordentligt denna gång. Stolarna kan vi sälja för 600-lappen och säkert få nya för inte så farligt mycket mer.

Bloggvännerna har ordet

27 svar till “Börjar vänja mig vid tapeten”


 1. P skriver:

  Ja, satsa på petrol, den övre i tyg ser ju rätt lugn ut. Det kan bli en finfin räddning.

 2. Hope skriver:

  Riktigt snyggt med blå stolar!

 3. A skriver:

  Tapeten är verkligen supersnygg, tapetsera inte om! Tror det kan bli riktigt fint att istället plocka upp den blå färgen i tapeten lite varstans i kök/vardagsrum. Tummen upp för den blå klädda stolen

 4. Maria skriver:

  Tycker tapeten är jättefin men det är ju som du säger att stolarna som är fel. Jag tycker att typ målade rokokostolar elller andra stolar med mjuk form hade varit ursnyggt till tapeten. Kanske stolar i olika färgstarka färger eller olika färger på tyg.

 5. Theresia skriver:

  Hade inte stolarna sett bra ut om också bordet var vitt?

 6. Ann-Sofie skriver:

  Hej!
  Tyckte först att tapeten såg riktigt jobbig ut, men precis som du skriver
  Elaine – den kanske inte är så tokig ändå?! Nu när jag sett den flera ggr i din blogg så tycker jag mer och mer att den är rätt cool ändå. Det kan ju vara kul
  att ha iaf en lite mer udda vägg i sitt hem om man har mycket ljusa färger i övrigt. Tänker däremot lite på det som du skriver om stolar i blått till? De vita stolarna gör ju ändå att tapeten lättas upp något och mildras lite tycker jag. Iaf som det ser ut så här på bilderna… Känns som att blåa stolar till kan bli lite tungt?

  Tack för en jätteskön blogg. Den känns så ärlig på nåt sätt. Det är få bloggar som förmedlar samma känsla!

 7. Fannys Frihet skriver:

  ja blåa tygstolar! det ser mysigare ut med tyg (än stelt plast), och som du också så tror jag kanske att just blått passar bättre in 🙂 men annars tycker jag tapeten är riktigt fin!

 8. Malin skriver:

  Jag har aldrig kommenterat förut här men tycker det är så kul att följa hela tapethistorien. Så härligt med alla som är så engagerade och ger återkommande tips och förslag, det känns verkligen att det är en dialog och tvåvägskommunikation i den här bloggen 🙂 Tummen upp!

 9. Albinssonskan skriver:

  Tygstolarna är snygga och hade absolut passat till tapeten och skulle ni mot förmodan byta tapet så finns det ju en uppsjö som skulle passa till petrol.

  /Jossan som också blir sugen på att tapetsera om!

 10. Carro skriver:

  Jag tycker du tänker helt rätt nu! Tapeten är fantastisk och intrycket skulle bli bättre om du plockade upp färger ur tapeten på stolarna! Det är inte bra för mig att läsa din blogg nu när du gör om. Det kliar i mina fingrar och snart ryker förmodligen alla tapeter hemma hos oss.. 😉

 11. m :) skriver:

  jaaa! 🙂 Blå stoler!! 🙂 du kan ikke ha hvitt til den tapeten. den kommer til å bli superfin med riktig interiør til 🙂

 12. Johanna skriver:

  Blå stolar var ju sjukt snyggt!! Tumme upp!
  Vad hände med förhoppningarna från förra veckan förresten? Håller tummarna hårt för att den uteblivna informationen som kommit tidigare månader står för något positivt!

 13. Marlene skriver:

  Du är rätt på det, byt ut de vita stolarna till den tygstolen du har bild på. Det mjukar upp och är grymt mycket skönare att sitta i än på trä.. Vitt fungerar inte så bra med den tapeten. och tapeten är underbar, man ska bara klura ut vad som passar till.. 🙂

 14. Helena skriver:

  Absolut! Men gardinen måste också bytas. Den är för vit bredvid det gula! En rosa gardin och blåa stolar samt en matta i färg så blir det fint! Annars måla en dov lila eller en lavendelfärg på väggen. Blir kanon 🙂

 15. Johanna skriver:

  Jag tycker att tapeten är jättefin!

 16. Thilda skriver:

  Neeej 🙂 Byt tapet. Denna är cool men jag tycker den känns alldeles för hetsig. Stressig på något vis. (Haha, jag tror det här blev min första kommentar på din blogg som jag läst lääänge..inredning kan engagera:-)

 17. Jennifer skriver:

  Tapeten är fin och har något särskilt men jag tror att man måste försöka balansera ut den med resten av rummet, kanske matcha den gräddiga färgen i tapeten med mörkbrunt, stolar i bordets färg! 🙂

 18. Cindy skriver:

  Det är ruskigt klurigt. Det är något som inte stämmer men kan inte komma underfund med vad…Funderar på om det sett lättare ut med ett vitt bord till de vita stolarna och en ljusare matta. Kanske en blå gardin istället, för att matcha de blå lamporna du redan har. Tycker dock du ska behålla tapeten! Annars ville jag också säga att jag tror det blir lättare och lättare för Matteo att vänja sig vid förskolan med tiden. Min dotter hade lite svårt i början men trivs nu och har utvecklats så mycket där.

 19. Lina skriver:

  Jag tycker stolarnas färg och form ställer till det, det liksom skär sig mot tapeten. Jag gillar tapeten jättemycket, och om ni byter stolar och har en mörkare gardin tror jag det blir kanon!

 20. Lina skriver:

  Men Elaine – du är ju brasse!! Den passar ju PERFEKT! Supersnyggt! Jag skulle vilja säga att den representerar precis allt som du/ni är – snygga, eldiga, busy, galna, sköna att vila ögonen på och precis helt RÄTT! Men gör inget förhastat med möblerna. Vitt passar kanske inte men blått…du kommer säkert tröttna om 6 månader på blåa stolar. Stor kram!

 21. Haha, jag som precis tänkte att det var snyggt med de vita stolarna!
  O så har jag en fråga… Du kanske har skrivit det tidigaremen efter att kollat de nio senaste sidorna gav jag upp 🙂 Vad heter tapeten ni valde till hallen?

 22. Hanna skriver:

  Tapeten kommer att bli mindre dominerande om du har mer färger omkring. En ordentlig färg på gardinen och stolarna, Även bordet. Tygstolar är snyggt och bekvämt men opraktiskt. Särskilt med barn. Jag tycker det är jobbigt med opraktiskt men det är ju en levnadsfråga.

  Summa = mer färger så kommer tapeten att bli mer diskret iaf mindre dominerande 🙂

 23. Frida skriver:

  Jag röstar för blåa klädda stolar, mycket snyggt! Jag skulle även vrida på matsalsbordet så att kortsidan går ut från ”tapetväggen”. Tycker att hela rummet förminskas när fönstret ”göms” 🙂

 24. Anna skriver:

  NEJ! För myclet färg . Bra med bara vitt

 25. Lisa d skriver:

  En så kraftig tapet tror jag kräver mer färg sv sin omgivning. Tror det är helt rätt med blå stolar. Men de i tyg? Jag har barn och tygstolar och de är f-n konstant fläckiga trots idogt tvättande!

  Ett till tips kan vara att ”binda ihop” tex soffan med tapeten genom kanske kuddar i tapetens bottenfärg plus ngn sv accentfärgerna.

  Våga lite mer innan du ger upp är nog mitt tips 🙂
  (Man kan faktiskt hänga en vajer med en kraftig enfärgad gardin i tex blått, kraftigt vitt el annat som man kan dra för när man vill ha omväxling/tröttnar osv….) lycka till!!!
  /Lisa

Lämna en kommentar