Dag tre på förskolebootcamp


Bild 2013-10-31 kl. 08.25 #6

Godmorgon folket! Då kör vi igen. Gustav lät mig sova ut idag för jag var helt slut igår. När Matheo skulle sova bland de andra barnen så blev det skriv och förtvivlat gråt i 45 minuter. han förstod inte varför vi inte bara kunde göra som vi brukar – ta en promenad i vagnen. Jag kastade in handduken efter 45 och de snälla pedagogerna kramade om mig och gav beröm efteråt. Jag älskar förskollärare, så mycket respekt och beundran jag har för er. Det är i alla fall bra att Matheo är så där ledsen när jag är där. Det hade varit jobbigt med 45 min skrik utan någon av oss där. Så jag tröstar mig själv med att det är bra att det värsta händer när jag är där.

Bild 2013-10-31 kl. 08.30

Annars då? Jorå, lite rufsig och nyvaken. Men lycklig. Jag har läst ut min bok och det är mycket jobb kvar. Just nu är den alldeles för vetenskaplig och teoretisk. Jag vill göra den vardaglig och instrumentell. Man ska ha läst boken och känna Nu jäklar ska jag få kontrollen.

Nej, nu närmar sig klockan 09.15. Håll tummarna för mig och Matheo! Och tack för alla tips! Jag läser allt! Håller på att göra ett bildkollage till honom med namn på hans närmsta. Ni är bäst!

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Dag tre på förskolebootcamp”


 1. Annica skriver:

  Hej,

  Känner så väl igen det där med sömnen på förskolan. Men det blir bättre, redan andra dagen med mitt barn så visste hon precis vilket rum hon skulle sova i, vilken madrass som var hennes, när det var dags att gå dit och att alla barn skulle vila. Och det tog mycket mindre tid än dag ett. Efter några dagar till somnade hon på en gång och utan skrik så håll ut och häng med!

  Skulle vara intressant och roligt om du ville berätta om hur du gör när du skriver dina böcker. Eller har jag följt din blogg för kort tid för att veta att du redan skrivit om det? Sitter själv med grunden och idén till en jättebra (!) och peppande (!) bok som jag tycker saknas i bokvärlden, men får ingen riktig struktur på arbetet. Hjälp! Vad är dina bästa tips?

  Lycka till på föris till er båda! Allt kommer att bli bra.

 2. Katia skriver:

  Jag vet att det är jobbigt. Men det blir bättre! Du såg säkert hur bra det går för dem andra barnen och lika bra kommer det att gå för Matheo. Men visst är det jobbigt som mamma att gå igenom detta. Men håll ut! Ni grejar det här galant. Jag är själv både förälder till två. Så jag har gått igenom detta två gånger. Och jag jobbar på den andra sidan som pedagog/barnskötare. Jag vet från båda håll att det blir bättre. Men visst är det jobbigt ibland som förälder rent känslomässigt. Pedagogen i mig försvinner hos mig i vissa lägen när det kommer till mina egna barn. Du är inte ensam, vi är flera här ute som gått igenom samma sak.

 3. Bara inskolningen blir klar och trygg så kommer vilan funka. Att han blir arg nu är ju för att du är där, men barn lär sig att andra vuxna har andra sätt.

  Jag har skolat in småttingar som fortfarande ammas till sömns och det har inte varit NÅT gråt alls under vilor när föräldrarna lämnat över. (mycket kram och gos dock)

 4. Sandra skriver:

  Vår son vägrade sova under inskolningen. I övrigt gick inskolningen bra, han tog för sig, lekte och var glad. När inskolningen var över och hans ”vanliga” dagar började, somnade han in på några minuter och sov gott i 1½ timma 🙂 Sån lättnad för oss föräldrar och skönt att han trivdes så bra! (och fortfarande gör)

 5. Fia skriver:

  När S skulle vila första gången så lämnade jag henne redan på morgonen. Då gjorde hon direkt som de andra barnen, dvs la sig på sin madrass å somnade snabbt. Jag va jätteförvånad över att det gick så lätt, hemma somnar hon bara om nån ligger bredvid så jag trodde aldrig de skulle funka. Men det gjorde det!

  Å det visade sig även att barn till föräldrar som ville vara med under vilan (eller som var med på fm innan vilan) hade mkt svårare att somna.

 6. Linda skriver:

  Det kommer att gå finfint med sömnen när du inte längre är med. Inget av mina två barn har sovit under vilan på inskolningen, men för båda gick det utmärkt från första dagen efter inskolning.

  Känns jättekonstigt, men det är ju många barn som kommer till förskolan utan att någonsin ha somnat själva i en säng eller ännu mindre på en madrass på golvet, och ”grupptryck” (dvs att se att alla andra barn vilar) och duktiga pedagoger gör att det går alldeles lysande. Sedan hjälper det nog också till att det är en stor omställning för barn att börja på förskola vilket gör att de brukar vara lite extra trötta när det är dags att vila 🙂

 7. Cecilia skriver:

  Haha jag sitter med exakt likadan kaffekopp i handen nu som du har på bilden när jag läste igenom din blogg. Blev lite full i skratt 🙂

 8. rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Och jag satt med samma tandborste! Haha!

 9. Emelia skriver:

  Kan inte Matheo sova i vagn även på dagis? På mina döttrars förskola sover vissa på madrass i ett rum och andra i vagn utomhus eller inomhus.

  Tack för en jätte bra blogg förresten!

Lämna en kommentar