Sätt dit retorikexperten och övertrevlighet


Elaine aka Jesus Christ Superstar och Simon den skeptiske Lucifer.

20131030-152439.jpg

Häromveckan blev jag intervjuad av Simon Svensson. Han ogillar verkligen retorikexperter och att jag får vara med i mediesammanhang så mycket. Det var därför extra spännande att vara med i hans program, en retorisk upplevelse när intervjuaren gör allt annat än stt stryka dig medhårs. Hur tacklade jag det? Inte alls faktiskt. Lite måste man kunna ta. Sen hängde jag kanske inte med i hans resonemang alla gånger, men det var ju inte syftet. Han skulle sätta dit mig och då får man hoppa över de retoriska fällorna. Jag var för övrigt på så bra humör att Jesusambitionerna kickade in och jag låter nästan övertrevlig. Vilken tur Simon hade, att jag inte var på ett ”fuck-you-you-skinny-blondy-selflovin’-mathacka”. 🙂 Vill ni höra intervjun så klicka här.

Annars då? Jorå, att natta Matheo på föris gick åt helvete. Det värsta är att jag blev arg på Gustav. Tycker han ska få känna på hur det är att skola in, amma och föda barn. Men nu tröstar jag mig med en glutenrik toast och tvätt och styling hos Deshi.

20131030-140049.jpg

Unnar mig tom en skvallerblaska och hoppla, där var jag.

20131030-140126.jpg
Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Sätt dit retorikexperten och övertrevlighet”


 1. […] Därför tyckte jag det var kul att ställa Sveriges mesta retorikexpert mot väggen för att få reda på vad hon håller på med egentligen. I tv och tidningar och sånt. Elaine själv löste situationen genom att få ”jesusambitioner”. Läs om det på hennes blog […]

 2. Tina skriver:

  Elaine,
  Nu har jag lyssnat på hela intervjun med dig och Simon Svensson.
  Åh så intressant. Rekommenderar alla att lyssna, mycket bra.
  Hoppas det går bra för Matheo på förskolan. Han kanske är en riktig liten tuffing ihop med alla barnen.
  Kram

 3. Therese skriver:

  Kaaboooom, där vann du över honom till din sida! Han mjuknade i slutet av intervjun :-). Mycket intressant att lyssna på vad du säger om retorik!

 4. Maria skriver:

  Oj, stundtals lät det som du pratade med ett barn. Tyckte nästan synd om honom men det var väldigt underhållande.

 5. Pillan skriver:

  Intressant att lyssna på! Vad många gånger han försökte få dej att säga tokiga saker, och inte en gång lyckades han! Bra jobbat. Du framstår som lika god som här i bloggen, och jag är lika fascinerad varje gång när jag pratar om dej i olika sammanhang och 80% av människorna inte vet vem du är. En vacker dag kommer det vara annorlunda. Be sure! 🙂
  Tack för att du delar med dej!
  Ps; vet inte om jag missade det, men debatterade du ”Miss Skinny” fenomenet i din blogg? Minns att du skrev att du skulle göra det där istället för på Tv där du fick förhinder.. Och jag skulle jättegärna vilja höra mer vad du tycker om ämnet. (Du är ju ändå inne och nosar på det endel genom bloggen) och då tänker jag på det utseende fixerade samhället, inte deras reklamkampanj i sig.

 6. Åh, det är verkligen en resa att börja på förskola… Hemsk och underbart på en gång! Hopps det blir en bra fortsättning för er. Kram <3

 7. Emelie skriver:

  Åh vad jag känner igen mig med ångesten under inskolningen! Det gick lika dåligt för min dotter att somna på ”föris” under inskolningen. Personalen menade att hon med all säkerhet kommer att komma in i det snabbt vilket jag inte trodde alls på men vips så somnade hon fint redan på den första riktiga dan. Det löser sig!

 8. emma skriver:

  Du klodde honom =), vann helt klart. Du är otroligt duktig och kompetent. Bra gjort =)

 9. Julia skriver:

  Lyssnar nu, fan vad du är bäst syrran!

Lämna en kommentar