När ens barn slår andra…


20131030-082254.jpg

Godmorgon kära ni! Så är det dag två på förskolebootcamp. Vilken resa! Jag som var rädd för att barnen skulle vara dumma mot Matheo fick istället ha pli på Matheo som röjde omkring. Han är ju rätt stor, större än tvååringarna på hans avdelning. Så jag fick gå efter Matheo och säga att han skulle vara snäll mot de andra. Men Gud vad nyttigt det var för honom att andra vuxna sa ifrån. Han tittade frågande på mig och jag nickade bara menande att de andra pedagogerna hade rätt. Det gjorde honom ledsen, men jag är så glad att han lär sig hur världen där ute fungerar. Nu lär han sig att interagera med andra och att han inte är universums centrum. Det är bra. Nu ska jag bara lära honom att bli en riktigt bra kompis. Han är så liten men så stor till växten så han förstår ju inte effekten av när han puttas. Men snart så.

20131030-082308.jpg

Kan för övrigt rekommendera Balsam Spray från Apoteket till er som har barn med krusigt hår. Matheo har fått så fint och lätthanterligt hår nu. Love it!

Annars bjuder tisdagen inte på så mycket. Idag ska Matheo sova med de andra barnen. Jag har inte så stora förhoppningar. Idag stannar vi till 13.30, två timmar längre. Wow. Sen har jag en föreläsning i Stockholm ikväll.

Mår ni bra? Började veckan ok? Jag är fortfarande lite hög på alla jag träffade i Falköping. Vilka fina människor! Och tack för alla tips inför förskolestarten.

/Elaine, gör sig redo för färden till förskolan, förskolan, förskolan… tänk vad djupt ”dagis” sitter, men snart så faller allt på plats.

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “När ens barn slår andra…”


 1. Låter som det gått kanske bra hittills ändå! Lycka till med dag två 🙂 Själv har jag besök av en kompis från Sverige men ligger dunderförkyld i sängen. Får lite dåligt samvete men måste lyssna på kroppen. Tji fick jag som trodde jag skulle slippa sånt här bara för att jag är på varmare breddgrader i höst!

 2. Emma skriver:

  Vad kul att det verkar gå bra!
  Så fort han anpassat sig till att ta hänsyn till andra blir han säkert världens bästa kompis, om man är stor måste man ju vara snäll 😉

 3. esterii skriver:

  Jo jag mår skapligt, bara man skulle hitta ett jobb och komma igång efter lång sjukskrivning. Tack för att du svarade på min kommentar häromdagen:) Ha en bra vecka!

 4. Ylva skriver:

  Jag skriver ett PM så det är mycket, mycket synd om mig. Du kanske minns känslan? När man närmar sig deadline och texten inte alls är lika bright och välstrukturerad som den var meningen att vara. Fast å andra sidan glädjer jag mig verkligen åt att jag kan se en tydlig förbättringskurva. Sen vill jag tacka dig för allt du har lärt mig om härskartekniker. Tyvärr är det ju så att det kryllar av sådant på universitetet. Jabbas eller inte jabbas det är sjukt jobbigt att behöva strida om sin plats att få finnas till inom den akademiska sfären. Då är det bra att det finns coola tjejer som du, som visar att det går om man vill och att man inte behöver bli en terrier för att få respekt. Tack!

 5. Em skriver:

  Det händer mkt mellan barn. Ett tips är att lyssna på P4s Knattetimmen. Man kan lyssna i deras arkiv på specifika ämnen också. Jag får mkt inspiration av hur jag ska agera som förälder. Men sen flippar man ur då och då som i morse när jag var sjukt arg på barnen och skrek åt dem på öppen gata (de slogs hela morgonen).

 6. Anna skriver:

  Den nya header bilden?????!?

 7. Jag hade heller inte mycket förhoppningar kring det där med sovandet på förskolan. Yeah right, tänkte jag i mitt stilla sinne när Astrid skulle sova där första gången. Det gick hur bra som helst. Bara en enstaka gång har de haft lite ”svårt” att få henne att somna, då bar en pedagog henne i famnen lite så slockande hon på stört. Nuförtiden går hon och hämtar sin napp, en filt och går och lägger sig på sin madrass och sover. Jag stod med hakan nere i backen när jag hörde detta. Hemma har vi ibland fått gå runt, runt med henne i barnvagnen (vi har så man kan köra runt köket, hallen och vardagsrummet) i säkert en halvtimme ibland innan hon somnat. Men på föris går det som en dans. Men tack och lov har det smittat av sig på hemmasovandet för nuförtiden går vi och lägger henne i sängen och hon somnar på en kvart ungefär och slipper köra runt med vagnen i lägenheten 🙂

 8. Det låter som det kommer gå superbra med förskolan (fast jag tycker ändå ”förskola” låter för mycket ”skola”, alltså att barnen är större och äldre än de är, men det är ju jag).

  Möten med fantastiska människor sitter i länge, njuuut! 🙂

 9. Pernilla skriver:

  Hej! Jag mantrade och mantrade också FÖRSKOLAN FÖRSKOLAN FÖRSKOLAN när min dotter började i januari, fram tills nu. Jag har varit DEN ENDA JÄVELN som sagt FÖRSKOLAN om och om och om igen, högt och tydligt, och till slut när dottern, knappt två år tittar på mig och säger ”dagis?”, så kapitulerar jag. Nu säger jag dagis sedan två veckor och det är så SKÖNT. Pedagogerna får tyvärr ta det, även om jag tycker det är en viktig deal att säga rätt ord om rätt saker.

 10. Anna skriver:

  Hej! Har du funderat på rollspel med Matheo? Man kan öva med situationer som man har sett på dagis och förklara hur det ska gå till när man inte kommer i överens på ett roligt sätt. Ingen garanti att man ser snabbt resultat tvärr. 😉

 11. Emma skriver:

  Hej
  Min flicka är 3 år och hon säger förskola. Det låter jättefint när hon säger det och inte konstigt eller svårt. Det är för barnens skull vi säger rätt och inte för pedagogerna. Som du Elaine säger så ska de lära sig, det är deras skola. Alltså förskola.
  Sedan blir det ett år förskoleklass och sist skolklass.

  Tycker inte det behöver finnas förkortningar på allt, för så jobbigt är det inte.
  Det har alltid funnits förändringar både organisationer och namnbyten, det är bara att hänga med:) mycket är faktiskt bra, så i detta fallet.

  När folk envisas om dagis så tänker jag mer på hundar och deras hundagis!

 12. Hanna skriver:

  Jag använder själv barnsprejbalsam för jag klarar inte vanligt, får utslag. Men Bamse känner jag mig bara kladdig av, föredrar Natusan for kids!

Lämna en kommentar