Runaway bride…


californication1120361ll

Igår kollade Gustav och jag Californiacation. Ni som inte har sett den och planerar att göra det, här kommer en spoiler. Karen lämnar sin man mitt i ceremonin och sticker för en annan kille. Det skulle föreställa ett lyckligt slut och det är ofta amerikanska filmer slutar så. Att någon gör sin kärleksförklaring mitt i vigseln och bruden lämnar. Är det bara jag som blir förbannad? Jag tänker alla möjliga elaka saker om både bruden och den nye friaren. Jag avskyr dem. Och när de åkte iväg lyckliga i sin bil med den stackars brudgummen skrikandes förtvivlat i bakgrunden… Jag tycker synd om honom. Bruden? Hon skriker ”Drive faster before I change my mind!” och så skrattar alla i bilen. Jag tänker att de är empatistörda psykopater. Men sen är det ju bara en serie. Jävla serie..

Både Gustav och jag skakade på huvudet för scenen och tyckte det var taskigt. Vi kanske var kinkiga? Blir ni lyckliga av sådana slut?

Det som är intressant är att jag går och surar på serien i några dagar och sen övervinner längtan att se mer till slut. Och då ser jag ett avsnitt till. Det är så jag inbillar mig att ni bloggvänner kan känna för mig ibland när jag skrivit något som gjort er sura. Några Elaine-fria dagar och sen övervinner kärleken! 😉

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Runaway bride…”


 1. För det första så lämnar hon mitt i festen och inte i ceremonin. För det andra så var hon inte klar med Hank. För det tredje fanns det ingen logik i att hon stack iväg med honom i alla fall. Hur tänkte hon där?! Nä, lite snyggare hade hon kunnat göra det. =)

 2. Emma skriver:

  Nä, fy. Vilseledande och fult gjort. Empatilöst 🙁

 3. Serier och filmer tror jag speglar samhället i stort. Vi lever i en fruktansvärt narcissistisk värld där vi förväntas göra det som ”känns rätt” i stunden. Tänker på t.e.x boktitlar som ”Happy happy” som enbart ger halva berättelsen – inte på den som står trasig kvar. Nej, jag håller med dig och Gustav: jag tar också illa vid mig av sådana slut.

 4. Amanda skriver:

  Jag blir alltid glad för personen som lämnar, hittar lyckan. Däremot får jag ont i magen när jag tänker på hur mycket terapi partnern behöver för att komma över händelsen. Man får försöka se det positivt; om hen lämnar på det sättet var det antagligen en väldigt omogen person och förhållandet dåligt.

 5. Jennie skriver:

  Har du sett ”min bästa väns bröllop”? Om inte, gör det!

 6. Freedomtravel skriver:

  Just den scenen är sådär, men jag äääälskar serien! 🙂

 7. Hmm skriver:

  Jag tänker lite också att hur tänkte hen när den stod där vid altaret och nöjde sig med näst bäst. För bäst kunde det ju inte vara om hen så snabbt lämnar för någon annan.

  Trösta dig med att de som blir lämnad är den stora vinnaren då den fick reda på i tid vilken skit den var på väg att gifta sig med.

Lämna en kommentar