Parterapi


20131008-234551.jpg
Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Parterapi”


 1. Hahaha, perfekt tips för att äktenskapet ska överleva den påfrestningen som småbarnsåren innebär!

 2. J skriver:

  Hahaha!!! Så jäkla bra! Wieee! 😀

 3. Agnes - lärarstudenten skriver:

  Hej Elaine och bloggvänner!

  Jag har ett problem som på senare tid börjat bli svårare och svårare att blunda för. Jag ska försöka ta det så utförligt som möjligt utan att avslöja för mycket.

  För 1.5 år sedan blev jag tillsammans med min nuvarande pojkvän, för ett halvår sedan förlovade vi oss. Det har redan sedan start gått fort fram för oss, beslut som jag aldrig ångrat. Exempelvis flyttade han hem till mig i Uppsala från Göteborg, han var arbetslös och jag studerade andra året i gymnasiet så vi bodde hos mina föräldrar. Min relation till mina föräldrar är svår att beskriva, men vi kan sammanfatta den med att den fungerar betydligt bättre på avstånd av många anledningar. Min relation till dem plus hans bristande inkomst gjorde att vårt förhållande fick ta en del stryk, något som vi båda kämpade oss igenom.

  Nu till hösten kom jag in på lärarutbildningen och vi bestämde oss för att flytta hem till min syster, tills han lyckats få jobb eftersom vi inte kan få lägenhet förrän då. Utbildningen och min syster är alltså i andra delen av Sverige.

  Så nu bor vi här hos min syster, han har lyckats få ett deltidsjobb som egentligen inte räcker alls långt och jag studerar till lärare.

  Problemet är väl att han är känslig för ekonomi, han är aldrig villig att lägga upp någon slags plan vilket gör att onödigt mycket pengar försvinner. Dessutom har han blivit så bitter. Egentligen har han alltid varit bitter som person, men det har ökat sista halvåret och idag är det svårt att gå en timme utan att få en kommentar om något fullständigt betydelselöst.

  Dessutom har han en inte alls charmig egenskap som går ut på att han blir sur för att han, enligt honom, ”gör allt här hemma” när han gjort en av alla hundra saker vi alla hjälps åt med. Det spelar ingen roll vad det är, har han gjort det så blundar han för alla sysslor vi andra gör.

  Han är min första pojkvän, jag älskar honom över allt annat. Men ovan nämnda saker tillsammans med konstanta tankar av betydelselöshet. Det känns som att jag aldrig gör rätt, som att vad jag än gör blir fel enligt honom. Tankar om att det kanske finns något bättre, jag har ju inget att jämföra med. Tankar om att detta kanske fortsätter tills vi får barn, och jag vill inte utsätta mina barn för skilsmässa om det är undvikligt. Tankar om att det här kanske bara kommer bli värre, och vad händer då om två, tre år?

  Vad ska jag göra? Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre … Kram

  • Heja Emma! skriver:

   Skriv en lista med allt det positiva och allt det negativa. Jämför det sedan. Är det mer negativt än positivt? Är det positiva värt att kämpa för i jämförelse med det negativa?

   Har för mig att det var Elaine som skrev att en ska skaffa barn med den man en är stolt över att få en son som är likadan. Hade du varit stolt över att få en son som är likadan som honom?

   Tycker du redan själv har svarat på din fråga om du bör stanna, men det beslutet kan ingen annan ta än du själv. Kom bara ihåg, livet är för kort för att vara olycklig. Vi lever bara en gång, så se till att göra det bästa av det! Lycka till!

   • J skriver:

    Jag håller helt med ovanstående i allt hen skriver. Sedan skulle jag vilja lägga till att du bör ställa dig själv frågan om det känns bra att man i ett förhållande redan i början tänker ”tänk om…”, om där finns en bra grund för att ert förhållande ska vara länge och ni vara lyckliga tillsammans. Precis som det skrivs ovan så är det bara du själv som sitter på svaret och får ta vilket beslut det nu än blir. Glöm bara inte hur bra du är i alltihopa! /J

  • Jessica skriver:

   Va försiktig med denna typen av människa som får dig att känna dig dålig eller otillräcklig! De kan bli värre och om ni då skaffat barn etc så är de desto svårare ! De är bra att du utbildar dig så du har den tryggheten. Många människor tar annars energi och tyvärr inte sällan dem den som står oss närmast. Du måste vara tydlig med gränser berätta för honom att Du inte tycker om hur han får dig att känna etc ! Påpeka att man måste uppskatta människor i sin närhet annars så kan man mista de. Många framförallt män kan vara otroligt bekväma svårt att uppskatta tar lätt för giver och har svårt att förstå dessa saker så var mycket tydlig med gränssättningar och hur du vill ha de i er relation!! Sen ser du allteftersom om han är värd att satsa på. Håll alltid ögonen öppna men glöm inte att inget är perfekt ingen relation! Och gör ditt bästa efter dina förutsättningar . Och försörj inte din man , spara dem pengarna till egna resor och självutveckling istället vi har ett liv och lev de smart!

  • h.m skriver:

   Du skrev ”…jag vill inte utsätta mina barn för skilsmässa om det är undvikligt” om du verkligen menar detta så ska du nog gå vidare med ditt liv eftersom er relation inte låter så hälsosam och det låter lite orättvist att dra in barn i er situation, för även om det inte blir en skilsmässa så märker barn när någon eller båda föräldrarna är bittra eller konstant fäller nedlåtande kommentarer. Du kan ju kanske börja med att upplysa din kille om dina funderingar och kanske det blir en väckarklocka för honom (även om jag personligen aldrig skulle skaffa barn med någon som jag upplever som nedlåtande eller bitter)

 4. Chocochock skriver:

  Roligt tips. Ska lägga det på minnet 🙂
  Något du har testat där hemma?

  http://chocochock.se
  En humoristisk chokladblogg

 5. Apolonia skriver:

  Agnes kære, dump him ! Jeg ved, at det vil blive hård. Din første kæreste og du er meget forelsket.
  Men jeg har på fornemmelsen, at du ikke vil blive lykkelig på længere sigt. Hvis der blive en længere sigt.
  det er sjældent, at jeg bliver så kategorisk i mine udtalelser, men du virker fortabt og ulykkelig. Det skulle være anderledes ! Kærlighed!
  DUMP HIM.

Lämna en kommentar