En av de mest pinsamma…


Ni vet Jocke från igår? Vi har känt varandra sedan urminnes tider och har en viss ”jargong” som andra inte förstår eller ska höra. En mindre retorisk Elaine, kanske raka motsatsen. De som känner mig sen urminnes tider vet. De andra? De är lyckligt ovetande. Tills igår..

20131009-123648.jpg

Och ni vet Olof Röhlander? Ja, han som var på tv häromdagen och har vunnit Det stora talarpriset TRE gånger. Well. Han känner inte till den jargongen som jag och Jocke kör med. Han ska inte känna till den. Han känner Elaine ”retorikern”. Igår fick han, av misstag, ett sms som aldrig skulle landat i hans mobil. Den genansen, den omedelbara rodnaden och det höga nervösa skrattet blandat med ett förtvivlat NEEEEEEEJ som ekade längs husfasaderna i Linköpings innerstad. Det gjorde att jag inte hade något annat val än att dela med mig av det missöde som drabbade mig och min tumme som skickade meddelandet efter ”word!” till fel person. Jag är de blå bubblorna.

20131008-232254.jpg

Jag förespråkar ABSOLUT INTE den terminologi som brukas i sms:et, ville bara dela med mig av missödet.

20131009-123814.jpg

/Elaine, kliver på planet till Oslo med svansen mellan benen.

Men gud, glömde det viktigaste av allt! Har NI gjort sms-missar?! Berätta!! Jag måste få känna lite skadeglädje i all skam!

Bloggvännerna har ordet

45 svar till “En av de mest pinsamma…”


 1. KniktElin skriver:

  Haha fantastiskt roligt! Vilken fin blogg du har förresten, blev tipsad igår av en vän. Den verkar innehålla samma intresseområden som jag själv har på min blogg. Kul med PT! Själv har jag startat en träningsutmaning tillsammans med mina läsare om att nå sitt personliga mål till sommaren 2014. Välkommen in och kika! Må så gott! Elin
  http://www.kniktelin.se

 2. Emma skriver:

  åh, rodnar när jag läser det där smset. HATAR när det händer även fast jag kanske inte använder den terminologi så kan det bli precis lika pinsamt även med mindre laddade ord. hahahaha 😀

 3. Sara skriver:

  Åh gud. Felskickningar är mitt mest pinsamma!

  Jag skulle dock vilja komma med lite input här – det gäller ordet CP. Jag vet att du vet att det inte är ok att använda nedsättande. Jag tänker ändå bara att när du tar med bilden såhär i ditt blogginlägg blir det på sätt och vis så att du normaliserar det som ett ”jargongord”. Ett kul skämtord som man drar kompisar emellan.

  Jag har själv använt det lite slarvigt tidigare, men sen jag lärde känna föräldrar till barn med CP-skada skulle jag aldrig aldrig nånsin använda det på det sättet. Dessa föräldrar kämpar enormt för sina barn och deras fysiska handikapp. Mycket är en kamp. Att se folk använda deras barns sjukdom som skämt är inte något dom behöver. Dom har tillräckligt med motgångar ändå.

  Jag använder också massa icke pk-ord och uttryck när jag pratar med mina kompisar. Men jag tycker det är skillnad på att göra det i en sluten krets och att publicera det på en blogg med flera tusen läsare. (Även om det nu var ett exempel på felskickat sms).

  Jag ville bara säga det. Också till de eventuella föräldrar till barn med CP eller vuxna med CP som läser din blogg.

  Men bortsett från sakfrågan – så jäkla pinsamt att skicka fel, alltså. Håhåhå. Jag rodnar å dina vägnar! 🙂

  • Elaine skriver:

   Jag skriver under på din kommentar! Vi har använt uttrycket sedan vi var 12, har aldrig tänkt på folk med sjukdomen eller använt det öppet. Därav det pinsamma. Vi är många som använder mindre pk-uttryck vänner emellan. Jag vill dela med mig missen samtidigt betona att jag inte förespråkar ordvalet, det är fel. Bra att du understryker du med samtidigt som du hajar vad jag menar. Skönt! Phu! 🙂

   • Sara skriver:

    Hehe, ja.. Fast min poäng här var att när du lägger ut det som ett blogginlägg så blir det liksom som att du okejar ett sånt användande av ordet. Och det är jag inte helt bekväm med!

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Jag skriver att jag inte förespråkar sådana formuleringar, om en publicering gör att du uppfattar det så tar mig till slutsatsen att vi inte är överens kort och gott. Så kan det vara.

 4. Annispannis skriver:

  Hahahaha. OMG det är det VÄRSTA när man skickar till fel person. Typ som när man skickar ett väldigt intimt sms till sin pappa när det skulle skickas till sin kille… GOSH, den pinsamheten. Man svättas, rodnar, skakar, vågar inte se i ögonen. FY FAN!!!

 5. Mie skriver:

  Jag använder också ordet ”cp” men skriver det ”cepe” istället. Just för att få det som ett helt nytt ord och faktiskt få den innebörd jag vill ha av ordet, tänker att jag inte trampar så många på tårna då för jag, lik som du, tänker inte på ”cp” i sådana meningar som funktionsnedsättningen. Något att ta efter kanske 😉

 6. Haha, men nej! Jag tillhör den skaran som verkligen avskyr när man använder ”CP” som en typ av förolämpning, men jag förstår ju att du inte menade att göra det officiellt, utan att det är ett ord som du och en gammal polare slänger er med internt. Så jag förlåter dig. =)

 7. Moa skriver:

  Får lite dålig vibbar av detta… Hur är det annorlunda från ordet ”neger” som en gruppen vänner emellan kanske har använt sedan 11 års ålder? Utan att ”mena något illa”?

 8. Moahaha! Oups!

  Man är inte särdeles pk alla gånger, nä!

 9. Elle skriver:

  Åh gud, känner igen mig

  Efer en trött och sömnlös natt, stressad på jobbet och allmänt grinig med PMS så står jag i kön på Elgiganten för något årsedan.
  Känner hur tampongen börjar läcka, svetten dryper i nacken och försöker febrilt få tag på sambon.
  Har sått i kön länge, det är Rea och har hittat värsta grejen utöver det vi ska handla och han behöver överföra mer pengar till mitt konto.
  Men karln svarar inte, och svarar inte och svarar inte.

  Fick något ursinnigt i kroppen ( vi brukar INTE använda sådant här språk ) och fick något ryck och skrev:

  ” Du har en telefon för att du ska svara i den för i helvete!! Blir så jävla trött på att springa dina jävla ärenden när du vet att jag SA att jag behöver gå PÅ toa och har mens!! TACK SÅ JÄVLA MYCKET IDIOTJÄVEL!”

  Och tryckte på skicka, till vad jag trodde var Christian, det var Chefen…

  Fy faaaan vad jag skämdes!!! Och vi hade inte någon skämtsam jargong på jobbet.. tur att jag har bytt jobb och ny chef. 🙂

  • Emma skriver:

   Hahahahahahahaaaaaahahahaaaaa
   JAG DÖÖÖÖÖR
   Vad sa sambon sen då? Aahahahahahhaaaahahhaa!!!

   • Moa skriver:

    Jag dör!!!! Hahahaha

   • Elle skriver:

    Sambon tyckte först det var rätt åt mig och var glad åt att han slapp få messet sen så tyckte han det var väääldigt onödigt.

    Har berättat detta för min nya chef och han skrattade gott sen sa han ngt liknande ” Ja ja, som chef får man leva med lite utbrott här och var”. 😉

 10. Annica skriver:

  Jag har tänkt på hur lätt det är med iPhone att skicka sms fel men hittills inte gjort alltför stora missar. Däremot, har jag skickat sms från min iPhone (via iMess) och de hamna ju då även i min iPad…. En gång förde jag en diskussion med min dotter om min son. Dessvärre så använde min son vid tillfället min iPad. Ja, du förstår…. 🙁 Ingen större skada skedd men lite pinsamt blev det och väl värt att lägga på minnet!

 11. Lisa skriver:

  Du bryr dig säkerligen inte om min åsikt men jag tycker det är rent ut sagt förjävligt att använda såna ord även i slutna kretsar. Jag har sett cp på nära håll och jag finner inte ens ord när jag läser det här inlägget.

  • Fru K Porschemamman skriver:

   Jag kan faktiskt bara instämma. Det handlar inte om att vara PK, det handlar om respekt mot andra människor. Jag tycker att attityden ”men det är vår jargong” eller ”det sker ju bara bakom stängda dörrar” är rent skrämmande. Oavsett om det handlar om funktionshinder, religion, hudfärg eller vad som helst. Att det skulle vara ok att använda nedlåtande och kränkande tillmälen om det görs i privata sammanhang kan jag helt enkelt inte skriva under på.

   Och det finns ju ett väldigt enkelt sätt att slippa hamna i sådana här situationer: låt bli kränkande och nedsättande uttryck. Simple as that!

   • Petra-powerpingla i förorten skriver:

    När jag först läste inlägget och kommentarerna var min första tanke att ”nej, CP är ju ett ord man INTE använder, inte ens på skoj… Så rannsakade jag mig själv, och jo… Det finns där, det kan slinka ur mig också i ”rätt” sällskap… Liksom damp och annat… För en diskussion med mig själv vad som egentligen är ok och det jag har kommit fram till är väl att mycket handlar om vilken värdering jag lägger i ordet, på min skala finns tex krupp (om asjobbiga människor) som jag tycker är helt ofarligt, ett ord som tex judefasoner skulle jag aldrig använda, CP och damp hamnar i en gränszon, dock bara som någon slags klantigt skämt och aldrig nedsättande… Det är svårt, var går gränsen? Själv tycker jag att grovt icke PK-humor är hysteriskt roligt om det görs på rätt sätt, kittlande att vara på förbjuden mark liksom, men skämtar man på fel sätt är det bara förskräckligt… Kanske en retorisk fråga Elaine, kan man säga vad som helst bara man säger det på rätt sätt, i rätt sällskap eller inte menar illa? Nåväl, tack för en fantastisk blogg iallafall, ha en fin dag!

 12. Alexandra skriver:

  Jag kommer inte ihåg sådär på rak arm nån sms-miss man gjort. DÄREMOT har jag råkat få ett sms som uppenbarligen var menad för nån annan. Fick ett sms från en snubbe som ville köpa två kassar hundskit (igen!) för 200 spänn styck. Haha whaaaaat?!

 13. JL skriver:

  Haha, javisst har man gjort såna misstag… Roligast är ju alla gånger man felaktigt skrivit ”hoppas du får kuk ikväll!”, och det skulle varit ”kul”. Ännu roligare när man skickar detta till en hetero killkompis! Erhm…

 14. Marie skriver:

  Jag skulle maila ett förslag till min pojkvän om ett teaterbesök i helgen. När man börjar skriva mailadressen brukar datorn känna igen den och då föreslå adresser som börjar på samma bokstäver. Rätt adress kom upp och jag bekräftade och tryckte på skicka. Det jag inte såg var dock att jag råkade ”hoppa” ned en rad innan jag bekräftade adressen. När min pojkvän inte hade mottagit något mail kollade jag upp det och såg då att mailet hamnat hos min chef.

  /Marie – som aldrig brukar blanda privatmail med jobbmail, men gjorde ett litet undantag…

 15. Sussi skriver:

  Jag känner att jag lätt tar hem detta. Jag hade ett förhållande med en kille som bodde i en annan stad och vi brukade fördriva tiden med snuskiga sms ibland. En dag smsade jag växelvis snuskigheter med min kille, samt meddelanden om mina kommande arbetspass men kvinna jag arbetade som personlig assistent åt. Plötsligt blev det lite förvirrat och jag blandade ihop mottagarna och skickade iväg ett jättegrovt sex-sms till denna stackars kvinna. Den känslan, när man ser hennes namn som mottagare efter att man tryckt på sänd, den går inte att beskriva. Jag får fortfarande typ kväljningar när jag tänker på det, nu nästan 10 år senare. Kvinnan nämnde det aldrig, men jag vågade knappt titta henne i ögonen efter detta och jag slutade (av andra anledingar) arbeta för henne strax därefter. Sedan dess är jag otroligt noga när jag skickar email och sms, jag har lärt mig min läxa. Brrrrrrrrrr….

 16. Sofia skriver:

  JA! I högstadiet skickade jag en lång, privat kärleksförklaring till alldeles fel person. Meddelandet skulle förstås till min dåvarande pojkvän men landade istället i en annan killes inkorg. Killen som fick meddelandet var förtjust i mig på den tiden och jag försökte förklara att jag skickat fel, men han ville absolut inte tro mig och jag blev därefter hans låtsasflickvän… jobbigt!

 17. ...... skriver:

  HAH! Åj nej!
  Jag skulle sms min kompis och berätta om hur stor kuk en kille jag hängde med hade.. Och skickade det till honom. Såklart. Han spelade sårad(?!) först men var nog rätt nöjd egentligen.

 18. Tessan skriver:

  Ååååh tusan, du har varit i Oslo idag. Då var det ju dig jag såg! Blev osäker så ville inte stövla fram och säga hej, attans!

 19. Monica - fd bridezilla i Årsta, numera pregzilla (haha) skriver:

  Haha!
  Och jo tack, jag skäms fortfarande för ett SMS jag skickade fel när jag gick i högstadiet. Jag hade varit tokkär i en kille i min klass hur länge som helst, och plötsligt började vi prata en del.
  En kväll ringde han till mig och vi pratade i någon timme om allt möjligt. Efteråt var jag så hög på livet och skickade snabbt iväg ett SMS till min tjejkompis som i princip lär så här: ”OMG, vi har pratat i en timme, han är så himla bra, JAG ÄR SÅ KÄÄÄR!”. Men meddelandet skickades så klart till honom..

  Jag ville DÖ, och det hela slutade med att jag försökte rädda situationen med att skylla på min tjejkompis och säga att det var hon som hade skrivit meddelandet för att skämta med mig. Vilket tillslut resulterade i att DE började prata och sedan blev ett par.. haha fail!

 20. ac skriver:

  Jag har ett pinsamt samtal att dela med mig av..

  Jag hade varit på arbetsintervju och hade arbetsgivarens telefonummer osparat på min samtalslista. Samma kväll kom även en kompis som flyttat långt bort på besök och hade ett tillfälligt nummer som jag ej sparat.
  På kvällen går vi ut och jag har min VÄRSTA fylla NÅGONSIN med en del suddiga minnesbilder från den!
  Inget mer med det men några dagar senare lyssnar jag av min telefonsvarare där den här arbetsgivaren talat in ett meddelande som löd:

  ”Hej a, Jag bara undrar VAD I HELVETE DU HÅLLER PÅ MED!? Du ringde mig SJU gånger mellan TRE OCH FYRA inatt. Jag sa till dig att ingen Linnea bor här där jag bor. Du kan väl ringa upp mig, så kan vi prata lite”

  Trodde jag skulle dö. Ryser fortfarande när jag tänker på det. Som tur var kunde jag inte ta jobbet och jag försökte ringa upp henne och förklara men hon svarade inte. Skickade ett långt sms iallafall och hoppas att hon lugnat ner sig nu HAHA

 21. sara skriver:

  fuktig tjej (duktig tjej)
  Hoppas du får kuk ikväll (kul ikväll)

  skrev till en klasskompis hur jag ville ta ett skott i huvudet av att höra en annan klasskompis prata (hon var till mitt försvar helt knäpp). Gissa vilken klasskompis som fick meddelandet..

 22. M skriver:

  Haha! Har en historia, som inte är så pinsam då jag aldrig kommer träffa personen. Men där det blev väldigt väldigt fel!

  Jag och en killkompis har också en speciell jargong, där vi ofta skämtar om sex och hur vi ”ligger m varandra”. En gång blir jag av m telefonen och alla kontakter, får därför leta upp hans nummer via eniro.
  Jag skickar ett sms:
  -”Hej, har nytt telefonnummer. Ring upp så har vi telefonsex? Det var ju så bra sist. / m ”
  Killen i sin tur försöker febrilt komma på vem jag är, när och var vi ”låg” etc. Jag tror ju att det är min kompis som jävlas tillbaka så jag fortsätter skicka ena snusksmset efter det andra där jag påstår att han har bra sn*pp etc. Killen insisterar men kan verkligen inte komma på vem denna ”m” är….tillslut inser jag att jag tagit FEL PERSON. Killen i fråga var en m samma namn i samma stad som min kompis.

  Som tur väl var tog killen det med ro och tackade för att jag livat upp hans annars trista kväll 😀

 23. Pernilla skriver:

  Råkade skicka ett ganska så ”sexigt” sms till mitt ex……som var menat till killen jag dejtade då. Exet blev galen och menade på att jag skulle va mer försiktig i fortsättningen……..hahaha, OM jag är 😀

 24. Shara skriver:

  Detta va typ 8-9 år sen. Jag ville gå ut för andra gången med en kille som jag gillade och min tjejkompis tyckte att jag själv skulle fråga honom om han ville ses den kvällen. När han sa ja så skrev jag ett sms ” yes jag ska träffa honom ikväll 😀 hihi ” Gissa vem som fick sms:et.. HAN

 25. Elina skriver:

  Jag gjorde den fina och önskade många vänner ”God Kuk! ;D” på sms en julafton för några år sedan, det är i sådana stunder man älskar autokorrekt.

 26. wigwag skriver:

  ”Föfaaan Elaine! Sluta dampa dig nu ditt blåsta negerCP!” Hur lät det? Kändes inget vidare att skriva för mig men det beror väl på att vi inte känner varann riktigt så bra. Däremot är jag helt trygg med att du Elaine inte tar illa upp av ”påhoppet” eftersom jag nu resonerar kring olämpliga uttryck som vissa kan säga till varann och vissa inte. Såklart det blir pinsamt när relationen är sådan där det olämpliga uttrycket ej hör hemma i.

 27. Lisa skriver:

  Min pojkvän skickade förra julen ett sms till mig där det stod: ”ska på julneger med jobbet!” Det var ett väldigt förvirrat ögonblick för mig kan jag säga. Vi funderar fortfarande på hur hans iPhone lyckades autocorrecta julfest till det!

 28. Thess skriver:

  OM jag har gjort bort mig! Jag tabbade mig typ så illa man kan tabba sig och dessutom gjorde jag det två gånger samma helg. Första fadäsen var att jag hade varit och vaxat bikinilinjen och hade fått ett stort blåmärke. Detta ville min kille ha bildbevis på, det fick han…INTE…det fick min chef med samma namn. Senare samma helg skulle min fina kille få en pussmun i mms (ja, jag borde veta bättre men NEJ) och ja, ni kan gissa i vems inkorg den hamnade. Behöver jag nämna att jag tycker det är lite jobbigt att gå till kontoret nu?

  Jag låtsas att jag har världens självdistans nu och tänker rocka det!

 29. Emma skriver:

  Jag var ute med en vän på krogen förra sommaren, helt plötsligt var hon borta och jag gick runt och letade efter henne, träffade en killkompisar som sa att hon troligtvis var på toa och han fick dikta ihop ett meddelande som jag skulle skicka, texten löd ”förlåt att jag stör i bajsen, jag är på uteserveringen”. Detta kom ej fram till min vän utan till jo…min mamma!

 30. ME skriver:

  Jadu, felsms är lite min grej..

  Hade som så många andra en speciell jargong men mina vänner och skulle skicka ”tar du den i prutten?” till en kompis med förnamn på bokstaven M. Vem smset hamnar hos? Min mamma såklart. Jag och min mamma har en bra och rätt öppen relation men något sånt skulle jag aldrig fråga. Skämdes som en hund!

 31. Fanny skriver:

  Sista gangen jag laser din blogg, ofotsvarsbart att anvanda cp som ett skallsord och nej bara for att det anvanda inomhus en sluten krets rattfardigar det inte ordet

Lämna en kommentar