Fråga Gustav om jag pruttar ofta


Oj oj oj! Nu ska ni få höra en sak som ni inte visste om mig. Innan jag kliver på ett tåg till föreläsningsdestinationen så går jag in i lämplig kiosk med tuggummiförsäljning. Allra bäst är det när det inte är en liten sketen tuggummihylla utan när det ser ut som nedan. Då kommer jag nästan i brallan. Se så många tuggummin…

20131008-162059.jpg

Jag köper alltid en påse för jag ser tuggummin som en skål med nötter. Det är töntigt att ta en eller två nötter, man tar en näve!

20131008-162728.jpg 20131008-162717.jpg

Sen har man så många tuggummin i mun att man innerligt hoppas att ingen ser. Men ser någon så är det värt besväret för det är gott.

20131008-163042.jpg

Sen om Gustav tycker det är värt bieffekterna av att överkonsumera tuggummin får ni fråga honom. Men det sker när jag sover så ingen skada skedd, för mig. 🙂

/Elaine, sitter på tåget till Linköping med en näve honey lemon extra i mun.

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Fråga Gustav om jag pruttar ofta”


 1. Hahahhaa alltså my god vad rolig du är, jag vet inte varför men jag tycker pruttar är sååååååå pinsamt. Inte framför min kille då för han säger ”kan min tjej inte ens prutta framför mig så vad för andra hemligheter har hon”

  Hur länge kan du tugga på de där? Ja tycker det är gott men får panik efter fem min o byter tuggumi (tugga på samma sak om o om igen!!! Paniiik)… Fast de var länge sne ja åt de… Minns inte ens när de var sist 🙂 men ❤ lakritstuggumi

 2. åh jag gör lika, bara petar in en och en och en och en och en tills munnen är full.

 3. Eller hur?! Vaddå ett eller två tuggummin, minst fyra!
  Jag är singel så den enda som får lida av biverkningarna är min hund. Å andra sidan är han rätt duktig på att släppa väder själv… helt utan hjälp av tuggummin. 🙂

 4. Ladybond skriver:

  Haha!

  På akuten för några år sen så tuggade en sköterska, hon smackade något kolossalt. Hon skulle ta ett blodprov och jag hade vansinnigt ont.
  Jag smällde nästan till henne i ren panik för att få tyst på eländet.

  Jag har faktiskt fördomar om folk som tuggar tuggummin. Litet som rökning.
  Mindre IQ-(fast jag är ju supersmart såklart). För det seeeer ju så korkat ut att röka och jag saknar att röka men inte att tugga tuggummi-tuggandet ser rätt illa ut och smackandet..de flesta tänker inte ens på det och jag ser det som dålig uppfostran. *ryser*

  Filmer förstärker det gärna med. Ska någon spela ”stupid” så ger dom alltid dom ett tuggummi.

  Jag vet-fördomar.
  *jobbar med det*

 5. Chocochock skriver:

  Lite biljud kan ju inte skada 🙂

 6. EllinorO skriver:

  Åh den där tuggummisorten kanske tom jag står ut med. Jag är inte jätteförtjust i tuggummi men det där med honung och citron mmmm

 7. Annispannis skriver:

  Åh så underbart! Me like! 😉

 8. Tina skriver:

  Sådär gör jag med vattenmelon-tuggumin; de runda lite större som säljs styckvis. Inte ofta jag springer på dem men när jag väl gör det så köper jag upp ett lager och sen tuggar jag i cirka två minuter på varje tuggummi innan jag spottar ut och stoppar in nytt.

 9. Ida - mamma, sambo och spelnörd! skriver:

  Jag blir så trött i käkarna om jag har för många tuggummin i munnen. Två är mer lagom för mig! 😉

  Nu har för övrigt jag och sambon börjat försöka med syskon till vår son som är 2 mån yngre än Matheo. Så nu håller jag tummarna för oss båda. 🙂 Jag började läsa din blogg när du gick ut med att du var gravid, det var ju extra intressant då eftersom att jag var gravid själv. 🙂

 10. Elsa skriver:

  Haha, jag är likadan 😀
  Äter tuggummi som godis, det är bara så gott!
  Undrar vad du gör med tuggummin när du har tuggat klart? Spottar du ut det på marken? Eller slänger i sopkorgen? Vad om det inte finns något i närheten?
  Jag brukar svälja mina tuggummin, kanske inte det bästa för kroppen men jag tänker inte ens på det när jag stoppar några tuggummin i munnen, sväljer efter en stund och tar nya..
  Oops!
  Tuggummiberoende, ja! 😉

  • Pauli skriver:

   Det är inte farligt att svälja tuggummi, så länge man inte gör det för ofta. Tuggummi ­består av en gummibas med smak-, färg- och sötningsämnen.
   Några av tillsatsämnena, bland annat sötningsmedlen, kan brytas ned i tarmkanalen och magen. Trots magens extremt sura innehåll och dess mycket effektiva matsmältningsenzymer kan kroppen inte göra särskilt mycket åt själva gummit. Det kommer ut såsmåningom den ”andra” vägen, det brukar dock ta sin lilla tid

 11. Emilia skriver:

  Hahaha jag gör exakt samma! Vad skönt att höra att jag inte är ensam om det…

 12. Maria skriver:

  Har precis varit inne och beställt dina böcker! Ska bli så spännande att läsa dom!
  🙂

 13. Sofia skriver:

  Tuggummi är en av de saker som jag, eller min mage, inte klarar av… Mår illa så fort jag tuggar dom! Så att tuggummin ska hjälpa mot typ åksjuka funkar verkligen inte på mig… Enda gången jag köper tuggummin är när jag ska flyga, och när flygandet är klart ger jag bort paketet till en vän. Min mamma däremot, hon tuggar tuggummi hela tiden! Men bara en i taget. 🙂

 14. esterii skriver:

  Exakt så massor av tuggummin,folk frågar meeen hur många stoppar du idig kvinna, många och jag spottar ut dem rätt fort också för ny leverans..

 15. Ulrika skriver:

  Jag tuggar inte extra längre, tycker de tar slut efter bara några minuter och då måste man trycka i sig flera eller spotta ut och ta nya.
  Gillar stimorols fresh and clean mycket bättre, de är lite större och håller betydligt längre. 🙂 Eller läkerols tuggummin, de är också bra.

 16. KK skriver:

  Du vet att xylitol är rätt så laxerande va? Tuggade i mig ett paket V6 en gång, och det gör jag inte om kan jag säga.

 17. ebba skriver:

  jag hatar verkligen när folk tuggar tuggummin, finns inget som stör mig lika mycket som när någon går runt och smackar eller tuggar med öppen mun, kan bli riktigt riktigt irriterad, fast själv kan jag tugga utan problem haha. Gör det dock sällan då jag vet hur irriterande det kan vara för andra

 18. S skriver:

  Usch nej! Inte mer än ett tuggummi i taget för mig! Får kväljningar om ett tuggummi är för stort, om jag råkar köpa en tuggummi-sort som är stor måste jag dela dem på hälften.

  …Däremot överkonsumerar jag ostmackor något kopiöst.

 19. Emma skriver:

  Skönt att höra att det finns andra som har ett ’osunt förhållande’ till dessa delikatesser! Själv har jag utvecklat ett tungt beroende och klämmer lätt en påse om dagen, till min stackars stackars mages förtret. Men har man väl fått smak på Mentos fruit core äpple finns det ingen återvändo.. Min strategi är dock kasta ut, ta ny. Inser ju det ohållbara i denna konsumtion så målet är att ge upp gummibollarna helt och hållet. *Snyft*.

Lämna en kommentar