Dra på trissor!


Varje dag är det samma sak. När Gustav eller jag går till jobbet så har vi en liten klängapa som inte vill att vi går. Man känner sig ganska så älskad kan jag säga. ❤

20131003-084307.jpg

Gud vilken fantastisk tråd vi fick ihop till blogginlägget om gamla uttryck och talesätt. Jag älskar den. Jag måste säga att det är ett blogginlägg/kommentarsfält som vi kan vara riktigt stolta över. Älskar vår stämning! Satt och läste och skrattade högt i går i väntan på planet från Norge. Men faran med alla uttryck är att jag faktiskt börja tänka på dem. Igår när Crille sa att de fått barnvakt på lördag så sa jag ”Dra på trissor!”. Haha!

20131003-085413.jpg

Idag är jag hemmafru förmiddag, lunch och eftermiddag. Ikväll ska jag prata om Härskartekniker på Dramaten. Och nu på morgonen får jag finbesök från Paula och Natashja. Paula ska ha med sig sin lilla Molly som jag bara sett på hennes blogg. Matheo kommer bli dödsförälskad!

20131003-085825.jpg

Annars då? Jo jag fick ett bloggbrev från en person som är lyckligt gift men ”drabbad” av förälskelse till en annan. Så sjukt intressant och oroväckande. Men tydligen är det jättevanligt. Gustav och jag snackade om det igår och jag kommer blogga upp en massa tankar om det under dagen. Jag är så intresserad av hur ni tänker samt om det har hänt er nån gång. Men det tar vi lite längre fram.

Nu?

Kaffe!

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Dra på trissor!”


 1. Ruffie-Lina skriver:

  Jag pratade faktiskt om detta med en patient förra veckan, vi är som kompisar man bara har den kemin liksom (brukar inte prata sånt med alla mina patienter, don’t worry hehe). Hon är 60+ och berättade att hon i klimakteriet för drygt 10 år sedan blev ”drabbad” av en sån fruktansvärd attraktion och förälskelse till en annan man på hennes gym. Det höll i sig i flera år, de rörde aldrig varandra då hon också var lyckligt gift men hon sa att det var SÅ jobbigt. Ett par år senare, när det lagt sig, berättade hon för sin man och sa att det var den gången hon verkligen sårat honom genom alla år, men var glad att hon berättade. Idag är hon lycklig över sitt beslut och i sitt äktenskap.
  Det var så himla intressant att lyssna på! En annan har väl kanske råkat ut för en tiondel av vad min patient berättade.. Hoppas man slipper det!
  Summa summarum så varnade min patient mig om vad som händer med en i klimakteriet och att man skulle vara på sin vakt för sig själv då;-)

  Tack för superintressanta ämnen, och än en gång: den bästa bloggen i know!

 2. Hope skriver:

  Jag tycker att det är alldeles lysande att du ska till Dramaten och prata om Härskartekniker 🙂
  Kram

 3. Ewa skriver:

  Tack för en fantastisk blogg. Jag tror en av många anledningar till att det du skriver är så uppskattat är att igenkänningsfaktorns är hög. Man kan relatera, reflektera över/till dina inlägg på ett sätt som är unikt. På ett smart sätt drar du också den fina linje till att inte bli för privat utan att för den delen bli tråkig.

  Fortsätt! Och Gustav är en väldigt snygg man.

  Ha en fin dag!

 4. Men vilken FANTASTISK sänggavel!

 5. Mimi skriver:

  Min moster som bor i USA sen 40 år ca säger alltid ”alla tiders”. Riktigt kul!

 6. Melinda skriver:

  Elaine, skiter björn i skogen?? 🙂 🙂 (svarar min man när något är självklart) För att stanna i samma ”område” (med detta menar jag inte skogen :-)) , min favvo är ”sticks like shit to the blanket” .
  Började läsa din blogg några veckor sen, älskar den! Du har min typ av humor och jag kan relatera till mycket du skriver om. Kul!! //Melinda

 7. Mikaela skriver:

  Klart man blir förälskad, kan vara svårt ibland men oftast tänker jag på det på samma sätt som du tänker på att olika människor fyller olika funktion i en liv. Ibland så blir man förälskad i saker hos människor bara. jag skulle bli tokig om jag gick runt och hade ångest över det. Och jag vet ju vad jag har och skulle aldrig byta bort det, och märker man att man vill gå en annan väg och inte bara råkar känna lite för någon annan, då kanske det är dags att värdera om det man har.

 8. Katarina skriver:

  Ja, jätteintressant det där med förälskelser! Tror också att det är otroligt vanligt, även inom äktenskap som i utgångspunkten är väldigt lyckliga. För en ”gammal” och mogen kärlek kan ju aldrig jämföras med en ny, spännande och stormande förälskelse, det är två helt olika saker. Själv anser jag att det finns tre sätt att handskas med en sådan situation: Antingen ignorerar du förälskelsen och väntar på att den går över, eller så ger du efter och är otrogen alternativt bryter upp med din partner. Den den tredje vägen är egentligen den mest intressanta, ett öppet förhållande där du inom fastställda ramar kan ge efter för din nya förälskelse men utan att behöva gå bakom ryggen på din partner. Det tredje alternativet tycker jag är en väldigt intressant lösning, men alltför få pratar om detta som ett reellt alternativ. Tror att det helt enkelt anses som alltför tabu i dag. Själv har jag alltid sett på mig själv som väldigt monogam och tänkt att är man otrogen så är det något som är allvarligt fel i ens förhållande, för är man lycklig ska man ju inte sukta efter någon annan. Men ju äldre jag blir desto mer tänker jag på att man kanske inte är skapad för att vara med en enda person hela livet. Jag undrar verkligen hur de som lever i öppna förhållanden har det och hur de hanterar vetskapen om att deras partner ibland träffar någon annan!

  Vad tänker du Elaine och ni andra om detta?

 9. Elsa skriver:

  Älskar kommunikationen på din blogg! Jag gillar sättet du verkligen för samtal med oss bloggvänner och får bloggen att kännas som ett ställe där vi alla får var med och kan känna oss välkomna. Heja Elaine!

Lämna en kommentar