Jag sprang på Micke Keijser – min första b-friend!


Jag sprang på min första pojkvän från ett helt annat sekel – 1900-talet! Sjukt längesen. Micke Keijser.

20131002-083532.jpg

Vi har umgåtts i samma kretsar länge, men det roligaste är egentligen hur det började. Han var en av de coolaste i hela Brännkyrka gymnasium. En av de där 3:orna som spelade basket och jag gick i första ring, också baskettjej. Jag kommer ihåg att jag var extra kär i honom när han hade på sig sina filaskor, jeans och nån vit Tommy Hillfiger tröja och, icke att förglömma, silverkedja. Haha, kärleken var verkligen djup på den tiden! Han dumpade mig efter en månad och jag var hemligt förkrossad i ett helt år, tills jag blev hemligt kär i en nörd i min klass. Alla som inte var basketkillar och gick i 3:an var nördar enligt den 16-åriga Elaine.

Tillbaka till 2013. Jag bjöd Micke på en kaffe och vi snackade mest karriär. Det var annat än det vi pratade om 1996, då pratade vi nog mer hiphop och träning. Han var på väg till Helsingfors för jobb och jag till Bodö. Vi tittade på varandra och gav varandra den där ”det-går-bra-nu-nicken”. Och på tal om att gå bra så läser Micke den här boken som han rekommenderar varmt.

20131002-084322.jpg

Vi skildes åt och på terminal 5, men det var verkligen som att prata med en gammal vän. Det är så med basketmänniskor tror jag, man har samma tugg.

Men det var inte den där ”Haha, DU dumpade mig och look what you were missing! Im so fucking awesome! Talk to the hand!” Så känner inte jag med några ex eller som Micke var – puppylove. Gör ni? Gör ni er helt fab vissa dagar i hopp om att få träffa ”den där jäveln” som dumpade er? Jag hade sådana dagar innan jag träffade Gustav. Nu är de dagarna över. Tihi.

20131002-084428.jpg
Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Jag sprang på Micke Keijser – min första b-friend!”


 1. Sandra B skriver:

  Mina ex är väl inga jag direkt skulle hänga i julgran om vi säger så, och jag springer väldigt sällan in i någon av dom MEN när det väl händer att jag möter någon av dom så slår det aldrig fel.. Jag jobbar på Frasses uppe i norr (typ som McDonalds) och det är alltid då dom dyker upp! Just den dagen jag inte orkade sminka mig innan jobbet, när jag precis har spillt ut dressing på kockskjortan, när jag är som mest stressad och är flottig i hela ansiktet… DÅ kommer dom.
  Det är sällan jag har tänkt då; Aaahhh! Ser du vad du har missat? Detta bombnedslag?! Mmm, just det, in your face! 😉

  Nu bryr jag mig ju egentligen inte, har en helt underbar fästman och det sista jag bryr mig om är vad dom tycker och tänker om mig nu för tiden meeeeen.. Det hade ju varit trevligt att möta på någon av dom om jag t.ex var.. Nyduschad iaf? 🙂

 2. Frk Larsson skriver:

  Hejsan!
  Först, intressant å kul blogg! 🙂 Gillar skarpt när du skriver å berättar om barn och familj! Du ska till Bodö?! På jobb? Stannar du länge?
  Blir du sugen på kaffe å bebismys så träffar jag gärna dig på något kafé. Kanske lite för osvenskt att föreslå något sånt av mig då vi aldrig setts förr men jag diggar dig å hade så gillat å få prata lite! OBS! Första gången i mitt liv som jag kommenterar på en blogg så snälla förstå min nervositet.

 3. Emma skriver:

  Åh basketkillar mumsfilibabba på riktigt alltså! Är nu 19 år gammal och spelar själv basket! Kommer ihåg från ”mina yngre dagar” hur snygga alla de äldre och långa basketspelarna var! Nu får man festa med dom också!! Jippi!

  Måste även säga att du är en sån jäkla cool tjej! Jag pluggar sista året på gymnasiet på företagargymnasiet och har som dröm att jobba med marknadsföring, stå inför folk och prata och resa. Vill va dig…… typ.. fast mig själv….. eller jag vet inte :O Står i valet och kvalet till att välja högskoleutbildning! vad pluggade du för att nå dit du är idag? 😀

 4. Frk Larsson skriver:

  Äsch, det där lät ju kanske bara konstigt men inte så lätt å hinna va korrekt och välformulerad mellan amning (tvillingar), tvättande, spring hit å dit, telefoner som ringer, en katt som tycker att han får ALLDELES för lite uppmärksamhet, middagsplanering och diverse annat som föregår i självaste vardagen.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Inte alls konstigt! Hade gärna fikat typ nu. Föreläser dock om 45 och sen blir det flyget hem. 🙁

 5. Frk Larsson skriver:

  Nämen är det sant?! 🙂 Vart är du å vart är föreläsningen?

 6. Frk Larsson skriver:

  Aha. Shit, på andra sidan av Bodö. Men du. Finns det tid mellan avslutad föreläsning å retur med flyg så kanske vi kan ses på flygplatsen? Måste ta med barnen också då gubben jobbar. Men det blir kanske tajt för dig? Lycka till i alla fall!

 7. Men vad sugen jag blev på den där boken nu då 🙂

  Hoppas din föreläsning gick kanon!

 8. sheloves skriver:

  Jag brukade också alltid känna så förut men inte längre och det känns skönt att ha släppt det. 🙂

 9. Emelie med C skriver:

  Ett av mina ex sa en gång ”Jag fattar inte varför du inte blir ihop med D istället, han är ju mycket snällare mot dig än jag är”. Well, sagt och gjort så lydde jag hans råd till sist, ett bra tag efter vi gjort slut. Nu är jag gift och har barn med D och det hade ju varit lite roligt att få berätta för det där exet. Men med tanke på att han inte låtsats om att jag varit där de få gånger vi sprungit på varandra så lär det aldrig hända 🙂

 10. Towe skriver:

  Gick du också i Brännkyrka! Jag med. Fast några år inann dig. kram towe.

 11. K. skriver:

  Tittar in här mellan studierna, och djupdyker ned i tjejsnacket istället. Är utan min telefon idag så då är det bra tur att man har det här istället när man behöver en pluggpaus.
  Jag har ett sånt ex, vilket min kille vet om. Han var 10 år äldre än mig, och från att jag var 16 till 18 år var jag dödsförälskad i honom. Han var dock världens svin, som bara gav en massa tomma löften. På slutet valde han bort mig för tjejen han idag är gift och har barn med (som han också blev ihop med fast han fortsatte träffa mig) och jag var heartbroken i 2 år!

  Det är 5 år sedan nu, och jag är lyckligast i världen med min kille och bebis i magen, men jag kommer fortfarande ihåg hur det där aset brukade säga såhär ”Jag vet att jag gör mitt livs största misstag förmodligen, och att en dag kommer du gå förbi mig, och jag kommer känna doften av dig och vända mig om, och då kommer du stå där med ett litet barn och vara hur lycklig som helst utan mig” (ja, patetisk sak att säga)
  OCH jag kan inte hjälpa att jag vill att den dagen ska komma. Fast helst ska min vackra man stå där med sina 193 bredaxlade cm, mörklockig och skäggig och vältränad med sin sexiga benstruktur i ansiktet och så ska jag le lite hånfullt mot aset och säga ”Men HEJ på dig, hur är det? Ja jo, JAG mår bra” och så ska jag klappa lite på min killes arm och så kan han få stå där och känna sig jävligt dum.

  Är kanske lite sorgligt att jag ser fram emot det, men för den där lilla sårade vilsna tonårstjejen så skulle jag verkligen vilja kunna ge henne det. För då trodde jag inte att jag kunde få bättre, och kanske var det därför jag inte fick bättre, kanske var det därför det där aset trodde att han fick behandla en liten förälskad flicka hur som helst. Och nu lever jag med någon som behandlar mig som en drottning varje dag tillsammans och som är en man på riktigt, och det, det skulle jag vilja att det där svinet såg. Så kan han leva sina lögner bäst han vill.

 12. rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Inte så… däremot skall jag ju inte hymla med att jag skrattade knäna ur led när jag såg mitt ex (vi kan kalla honom Mr Perfekt På Papper) för några år sedan och han a) hade blivit extremt tunnhårig vi snackar COMB OVER (han var då 33) b) lönnfet c) var klädd i beige från topp till tå och bar portfölj – he had the Papphammar look och nej, det var ingen sarkastisk hipstervariant vi snackar här utan the real deal.
  Nog för att jag visste att det var bra att vi gjorde slut (han var, låt oss säga, inte den mest sympatiska av män) men ja det var faktiskt skönt att se att han såg ut som fan på utsidan också nuförtiden 😛

 13. inkku skriver:

  Det var ju inte så länge sedan du bloggade om hur du kollade upp dina ex! Nu fick du verkligen första parkett på vad som hände sedan 🙂 Måste säga att du har en otroligt bra smak för snygga killar! (Fast jag måste erkänna att jag redan har den snyggaste ! 😉 )

 14. Åh du verkar som himla cool i alla situationer! Önskar att jag kunde vara lite mer så. Självklart funderar man ju över sina ex ibland, hur dom mår och vad dom gör etc. Dock tror jag inte att jag skulle känna mej bekväm att ta en fika med nån av dom bara sådär, även om det var ett ex från 1900-talet 😉 Nu jobbar ju du visserligen som retoriker och verkar supersocial men du har ju även ett ”brassetemperament” vad jag har förstått. Därför kan jag inte låta bli att undra vad du skulle säga om Gustav kom hem och sa att han druckit en spontan varm choklad med nån gammal pingla från ”way back”? Inte ett uns av svartsjuka? Blev så nyfiken bara. Hoppas du har tid att svara!

Lämna en kommentar