Det kändisar aldrig ser, men det vi andra ser (än så länge)


20131001-154312.jpg

Kändisskapets baksida. Jag är inte känd, inte än och inte sådär rikskänd. Men det börjar bli några stycken. Jag är ju ”känd” för er bloggvänner, fast där känner jag mig inte som en kändis, mer som en vän. Vi är ju rätt ”down to earth” med varandra. Jag varken retuscherar mina bilder eller censurerar livet till att vara perfekt. Ni får vara med om lyckliga dagar som bröllop och mindre lyckliga dagar som när farfar gick bort. Glammiga dagar som Bindefeldts fester och mindre glammiga dagar som när jag var höggravid och kissade på mig.

Långt sidospår, men det jag ville komma till var att riktigt kända personer får inte träffa människor som de är egentligen. Hade Michael Jackson levt och kommit till Indian Garden så hade han inte vetat vilken usel service de har för de hade kysst marken han gick på. Han hade heller inte vetat att Tre kan lura en på avgifter som man trodde att man hade fått gratis. Nej, för han heter ju Michael Jackson.

Jag vet att den där killen på Tre inte vet att cirka 100.000 läser bloggen. Jag vet att de på Indian Garden inte vet det heller. Och jag måste säga att jag älskar att kunna se hur folk är egentligen. Världen blir så mer sann och verklig då. Jag hoppas att jag alltid kommer se det. För de människor som bara är trevliga mot dem som de är impade av impar inte på mig. Det som jag beundrar det är hjältarna i vardagen:

Den som ger sin plats till en äldre, den tonårstjej som ger en spontan komplimang till en annan främmande tonårstjej på bussen, den som står upp för en främling och/eller sin vän. Jag älskar att stå upp för orättvisa.

20130930-235718.jpg
Jag känner mig som den där detektiven ibland när jag står på tunnelbanan. Som jag detekterar min omgivning på vardagshjältar och orättvisor. Och om någon är dum så är jag mentalt den där superwoman som kommer fram och sätter ned foten och så joinar de andra vardagssuperhjältarna mig. Haha, jäklar vad tankarna flyger i väg. Kan till och med se oss slita upp våra kläder och under lurar den där superhjältedräkten med orden ”vardagshjälte” på bröstet.

Jag vill alltid kunna se det jag ser i vardagen. Riktigt kända kändisar ser inte det. Hoppas aldrig jag blir en sån kändis. Och blir jag det så hoppas jag att jag har utvecklat en superhjältelasersyn för skitstövlar.

/Elaine, har sagt upp sitt abonnemang med Bajs Tre.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Det kändisar aldrig ser, men det vi andra ser (än så länge)”


 1. Theresia skriver:

  Delar med mig av ett favvocitat. 🙂
  You have not lived today until you have done something for someone who can never repay you. John Bunyan.

 2. Marika skriver:

  Jag tänkte också alltid förut då jag åkte tunnelbana och buss att endel i 20-30 års åldern var oartiga som satt på en plats och inte gav förtur till en äldre person som har svårt att stå. Jag kan ju säga att jag fått nya perspektiv. Jag insjuknade i en reumatisk sjukdom och kan själv absolut inte stå på tunnelbanan. Min sjukdom syns inte utåt på mig…så jag har fått väldigt många arga blickar och känner mig tvungen att förklara varför varpå endel fnyser o garanterat anser att det inte är något fel på mig och att jag är en stor egoist. Hur ska man tackla dessa personer i vardagen, antar det finns andra sätt än att skriva i pannan på en lapp varför jag sitter ner?!

  • Erika skriver:

   Jag håller med dig, när man själv blir sjuk får man verkligen nya perspektiv, framför allt om det är en sjukdom som inte syns. Jag blev utskälld för att jag inte reste mig upp på bussen i våras men jag blev irriterad och gav svar på tal! Hon som skällde ut mig bad väldigt mycket om ursäkt när hon fick veta att jag åt två sorters morfin bara för att ta mig ur sängen på morgonen. Snälla, döm inte folk för snabbt, ni vet inte alltid orsaken till deras handlingar 🙂

 3. Lorraine skriver:

  Tre hade kopplat upp mig på ett abonemang som jag inte gått med på. Har inte skrivit på kontrakt och har inte använt det, ställde endast frågor om det via telefon.

  Jag har försökt sagt upp det två gånger, och båda gångerna har de sagt att det skall gå bra – men jag får fortfarande räkningar!
  De ska återbetala mig för en summa som inte ens stämmer överens med det belopp jag tvingats betala via räkningarna.
  Blir så jävla irriterad!

  Ursäkta att jag spyr ut det här i kommentarsfältet. Men det var behövligt.
  Bajs Tre.

 4. Emilia skriver:

  Det finns nästan inget som slår att ge en komplimang till en främling på stan. Den genuina glädjen, leendet och förvåningen kan ge vilken regnig skitdag som helst ett lyft!

  Komplicera mera!

  /Emilia som fortfarande ångrar bittert att hon inte gav den afrikanska kvinnan i Örebro 2006 en komplimang för den underbara röda sjalen som var underbart vacker!

 5. Syrsan skriver:

  Men IBLAND drabbas till och med superkändisar….
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17267454.ab

 6. Ladybond skriver:

  Du är faktiskt en hjälte eller superhero.
  Jag tror du kommer ha kvar dina skills så länge du vill ha dom kvar. Det
  är så sällan som man hittar en blogg med äkta godhet i.

  Jag känner ibland att jag blir ledsen när jag ser hur världen är.
  Men när jag läser blogg så det jag glöden från äta vänlighet och omtanke om medmänniskor. Det gör mig så glad. Du är liksom en motpol till alla orättvisor man ser i världen och i media. Jag gör sånt om jag kommer åt. Men du gör det snyggt. Du är en fantastisk förebild. Jag brukar inte komplimentera så mycket. Men du är en superhero.

 7. Mycket bra iakttagelser av dig Elaine. Superwoman! Det företag, restaurang eller vad det nu är och som behandlar ALLA som om de vore ”kändisar”, skulle framstå som äkta. Ja, din blogg är faktiskt ett maktmedel. Jag skulle t.ex. aldrig teckna abonnemang hos 3 efter det jag läst här. Finns inget mer energigivande som att ge och ta emot komplimanger.

 8. Du befinner dig onekligen i en lite unik situation Elaine där du har förmånen att få se den äkta sidan av människor och avgöra vad de egentligen går för men samtidigt ha en medial position där du har ovanligt stort inflytande genom olika kanaler. En sådan position medför i ärlighetens namn en hel del makt som lätt skulle kunna missbrukas om man har tveksam moral men som också kan användas på väldigt finurliga sätt för människors bästa. Som tur är har du ju läggning åt det senare hållet och jag tänker närmast på hur diskussionern går på SAS för närvarande när det gäller kundvård. 😉 Det är inte säkert att du kan vara ”dold kändis” hur länge som helst men jag ser fram emot att ta del av dina konfrontationer och rapporter från verkligheten så länge det varar. Och till alla er som inte har rent mjöl i påsen eller som utnyttjar er position för att trycka ner andra säger jag bara: ”Huka er bäst ni kan, för annars kommer Elaine att skriva om er i bloggen!”

 9. Lotta Bloggnyheterna skriver:

  Du befinner dig onekligen i en lite unik situation där du har förmånen att få se den äkta sidan av människor och avgöra vad de egentligen går för men samtidigt ha en medial position där du har ovanligt stort inflytande genom olika kanaler. En sådan position medför i ärlighetens namn en hel del makt som lätt skulle kunna missbrukas om man har tveksam moral men som också kan användas på väldigt finurliga sätt för människors bästa. Som tur är har du ju läggning åt det senare hållet och jag tänker närmast på hur diskussionern går på SAS för närvarande när det gäller kundvård. 😉 Det är inte säkert att du kan vara ”dold kändis” hur länge som helst men jag ser fram emot att ta del av dina konfrontationer och rapporter från verkligheten så länge det varar. Och till alla er som inte har rent mjöl i påsen eller som utnyttjar er position för att trycka ner andra säger jag bara: ”Huka er bäst ni kan, för annars kommer Elaine att skriva om er i bloggen!”

 10. Cookie skriver:

  Så jävla trist hur man blir bemött av personer som faktiskt har service som sitt jobb. Då dessutom dom har gjort fel , är det häpnadsväckande att bemöta kunder med nonchalans. Nej, det blir chicken khorma nån annanstans.

 11. BRA GJORT! Så sanslöst trött på dålig service jag med! Sa även jag upp mitt abonnemang hos Tre nyligen efter 12 år som kund. Blev så himla besviken när jag gick dit för att förlänga mitt abonnemang ytterligare 24 månader och fortsätta skyffla in pengar till dem, men ändå får så tråkigt och icke-serviceminded bemötande!

 12. Nathalie skriver:

  Jag skulle vilja påstå att du är den människan som inspirerar mig mest just nu. Du är så härligt ärlig och klockren på ett sätt som får mig att nicka instämmande med ett fånigt leende på läpparna, här i min ensamhet. Tack för att du delar med dig av både lyckliga och mindre lyckliga dagar! Jag är och förblir en av dina trogna bloggvänner 🙂

Lämna en kommentar