Vem är ditt frikort?


Jag vet inte om jag har berättat det förut, men jag gjorde bort mig ganska rejält för tre år sedan när Gustav och jag satt och tittade på en film på 4:an. Det är därför jag kan skriva det här inlägget för Gustav fick reda på det. När jag trodde att Gustav var på toaletten så kom en scen med Mark Wahlberg som precis kommit ur duschen. Han har varit det snyggaste jag vet (efter Gustav förstås 🙂 ) sedan 90-talet.

20130929-214318.jpg

Och vad säger jag i den scenen? Jo, lite för högt och mest som en reflex så säger jag:

Åh herrejävlar vad snygg! Ouuuf!

Då tittar två chockade ögon fram från hallen och det är Gustav som garvar och säger

MEN ELAINE!

Jag försökte men inte ens en retoriker kommer på några bortförklaringar i den situationen.Vad skulle jag säga? Nej alltså det är handduken, eller hans kallingar som är snygga. Eller frisyren. Det var dött lopp så jag skämdes bara. Igår tänkte jag på det och frågade Gustav vem hans frikort var.

Gustav: Har vi ens sånt?

Jag: Klart vi inte har, men OM vi hade haft det vem skulle det varit?

Gustav ler finurligt: Äsch, jag vet inte.

Jag försöker få honom att svara: Vem är mitt frikort?

Gustav svarar snabbt och bekymrat: Mark Wahlberg…

Jag generat: Och ditt kanske kan vara… Beyoncé?

Gustav: Nja… hon verkar vara lite stiff, men ok då!

Jag ler och himlar med ögonen: Eller hur!

Gustav: Ja ja, hade hon varit den sista kvinnan på jorden och det var tvunget för mänsklighetens överlevnad så hade jag kunnat offra mig.

Beyonce_Knowles_146

Jag ler: Du är en hjälte Gustav.

Gustav: Allt för mänskligheten.

Vilka är era frikort även om ni inte har några så utifall ni hade, vilka skulle det vara då?

Bloggvännerna har ordet

75 svar till “Vem är ditt frikort?”


 1. Hannah skriver:

  Hahahaha. Gjorde akkurat samme tabbe med George Clooney. Vi koste oss i sofaen min kjæreste og jeg. Mellom zappingen på tv dukket plutselig et klipp av George Clooney som Dr.Ross i ER opp. Og ut av meg kom det et stønn som ikke kunne bortforklares. hahahahaha. Tror min kjære har tilgitt meg.

 2. Byggar Bengt skriver:

  Det där är en spännande fråga. Jag pratade med min sambo och han och jag. Har samma frikort vilket gör det hela spännande. Vårt frikort är Mikael Persbrandt. Tänkt dig han med smör på:)

 3. Hb skriver:

  Matt Damon!!

 4. Som den pojkbandsnörd jag är måste jag ju bara svara Nicky Byrne!

 5. Emma skriver:

  Det är nog en kompis till mig.
  Har inte tänkt på det förut men nu när jag gör det känns det ganska sjukt att han kom överst på listan eftersom jag faktiskt KÄNNER honom.
  Å andra sidan är min sambo bäst i världen så det skulle aldrig bli aktuellt, haha sjukt det här blev.

 6. Johanna skriver:

  Mark Wahlberg. Rakt av.

 7. Hmm skriver:

  Tycker det är kärlekslöst med frikort. 🙁

 8. emma skriver:

  Gordon Ramsay är soklar etta men Jack Sparrow kvalar in på en hedersam andraplats!

 9. Erika skriver:

  Mitt frikort är Robert Englund, allra helst i full mundering á la Freddy Krueger. Min karls frikort är Yvonne Strahovski.

 10. Sofi skriver:

  Jag brukar skämta med min kille att Alexander Skarsgård är mitt frikort. Tror de gör honom lite nervös för vi bor granne med hans bästa kompis så att han skulle dyka upp i trappuppgången är inte helt osannolikt! De brukar ju hänga på krogen runt hörnet! Fast skämt åsidor så finns det nog inga frikort mellan oss.

  • Matilda skriver:

   Men Alexander Skarsgård är mitt frikort! Så berätta gärna vilken trappuppgång/bar han hänger i osv. 😛

 11. har inget frikort så men om Doctor Who/David Tennant eller en ung sebastian bach knackade på dörren så skulle jag ha svårt att hålla äktenskapslöftena om man säger så.

 12. Amanda - norrländsk studentska med längtan till Latinamerika skriver:

  Russell Brand!

 13. Tove skriver:

  Ojojoj! Vin Diesel! Ojoj! Den kroppen, den rösten!

 14. Mia skriver:

  James McAvoy! Min mans är Rachel Bilson.

 15. Annie skriver:

  Jason Statham!

 16. Sus skriver:

  Haft en crush på Christian Bale sen han var med i Little women!

 17. Ida - mamma, sambo och spelnörd! skriver:

  Har aldrig förstått det där med frikort. Är inte det helt enkelt ett annat sätt att berätta vilken kändis man tycker är sexigast? 😛 Jag har nämligen aldrig hört talas om att någon faktiskt har legat med sitt frikort. Och tur är väl det. 🙂

  • Linn skriver:

   Haha där sa du något! Nu vill jag faktiskt höra någon som gjort det! 😀

  • Emma skriver:

   Haha, jag har faktiskt en bekant vars tjej utnyttjade sitt frikort. Hon skulle iväg på konsert med sina tjejkompisar en kväll och lämnade pojkvännen hemma. När hon inte kom hem blev han orolig. Dagen efter ringer hon och han frågar vad hon varit. Det visade sig att hon hade hamnat på Grand hotel på efterfest med bandet och hon hade då utnyttjat sitt frikort och haft sex med AJ i Backstreet Boys. De är inte tillsammans längre…

 18. esterii skriver:

  Frikort.. Tja,, har ingemen finns väl någon sportsman som inte går av för hackor om man nu skulle hamna där,, Vänta hamna där, vad sjutton betyder frikort:)

 19. Varför skämmas? Både jag och min sambo är kåta på Emma Stone. Det går inte att ha bara ett frikort, jag vill ligga med Janove Ottesen, Michael Fassbender, Tom Hiddleston, Emma Stone och Josh Homme. Min kille skulle sparka mig ur sängen om Emma Stone, Bruce Springsteen, Scarlett Johansson eller Lyxfällan-Patrick knackade på och sade att hen ville ligga med honom. Jag skulle lägga händerna på hans axlar, se honom djupt i ögonen och säga ”lycka till älskling, gör mig stolt”.

 20. Sofia - Studerande kattgalning skriver:

  Mitt frikort är Annika Norlin, fin och bra artist. Vad sambons frikort är vet jag inte, han hade ingen självklar sist vi pratade om det!

  Idag i mitt grupparbete så pratade vi om dig, och din bok Snacka Snyggt. Det var så märkligt, för jag blev alldeles ivrig och tänkte säga HON ÄR MIN KOMPIS!! Men… Jag läser bara din blogg, och kommenterar nästan aldrig, men det känns som att jag känner dig.

  Tack för en kanonfin blogg ❤️

 21. Mirjana skriver:

  Jason Statham

 22. Mirjana skriver:

  och Ryan Gosling

 23. Josefine skriver:

  Lätt Ian sommerholder som spelad Damon i the vampire diaries 🙂 min sambos vet jag inte haha

 24. Alexandra skriver:

  Ha ha… jag minns väldigt väl när min kompis och hennes ex satt och pratade om det där… för länge sen. De skulle räkna upp 5 frikort var. Han började med Angelina Jolie och den nivån… och AVSLUTADE MED: ”Tina på jobbet.” Vi bara: VA?? Ha ha.. så kan du ju inte säga. Som tur är så är min kompis inte svartsjuk så det blev inga scener… Hade det varit jag vete tusan om det inte hade blivit lite diskussion i alla fall 😉 Kram

 25. Johanna skriver:

  Henrik Lundqvist är given! Där snackar vi snyggt 😉

 26. polly skriver:

  James masters OCH James franco

 27. Margrethe skriver:

  Gerard Butler, Daniel Craig og Helena Christensen 😀

 28. Fia skriver:

  Gerard Butler ❤ Vart lite kär i honom när jag såg ps. I love you

 29. Vin Diesel, Ryan Gosling och Mikael Persbrandt 😉

  Sofia, jag har gjort exakt det du beskriver. Nämnt Elaine som en vän, men fick rätta mig själv ganska snabbt efteråt. Haha! Känns som vi är vänner även om det bara är vi som ”känner” henne 🙂

 30. p. skriver:

  Nu känner jag mig en smula humorlös, för jag förstår ju att inlägget är skrivet med glimten i ögat och allt det när. Men… jag blir en smula beklämd.

  Varför skulle det vara att göra bort sig rejält att tillstå för sin partner att det finns andra man finner fysiskt attraktiva? Bör man låtsas inför sin partner att denne är den enda i världen man någonsin skulle kunnat falla för? Bör man låtsas att monogamin sträcker sig inte bara till ett reellt levnadsval, utan även till fantasi?

  Det känns som ett spel som båda väljer att spela upp, fast man vet att det inte stämmer. Jag blir sorgsen av sådana spel. Upplever att de bygger hinder i närhet och äkthet. Inte så att jag påstår att ni har en falsk relation, långt därifrån. Men jag förstår ärligt talat inte alla dessa spel vi förväntas spela i relationer. Jag upplever att relationerna blir starkare utan dem.

  • Annica skriver:

   Men hon skriver ju att det var tre pr sedan? Inte förra veckan. Alla kanske inte är beredda att diskutera det i början av ett förhållande? Så tänker iaf jag..

  • Hmm skriver:

   p. Jag blir mer beklämd över att alla verkar tycka att det finns någon bättre och sexigare där ute än den de har ”hemma”.Som att alla nöjer sig med nästbäst. DET tycker jag är beklämmande.

   Och att falla för någon annan är ett val som man gör. Att tycka att någon är attraktiv, snygg sexig är en sak men att sedan låta sina tankar gå vidare om så i fantasi eller till verklig handling är något du kan välja om du vill göra.

   För att sedan inte säga att jag blir oerhört beklämd att alla gått på myten om att kändisar är sexigare än icke kändisar. De är de inte. Det är en fantasiblid projicerad av Hollywood av dem som folk faller för.

 31. Ving Rhames… nomnomnom! (Dock utan mustasch, det går fetbort, även på en hunk som han haha!)

 32. Perlina skriver:

  Tom Hiddleston ))

 33. Cecilia skriver:

  Varje gång jag och min man har diskussionen om frikort sätter jag upp Mr Darcy och Dr McDreamy och andra kända män som jag tycker är snygga. Då sätter min man upp alla snygga tjejer på hans jobb eftersom ”man måste ju tänka på oddsen”… Typiskt jurister att leta kryphål i reglerna 🙂

 34. Sofia skriver:

  Zlatan ! Min sambos är Jennifer Aniston

 35. Ulrika skriver:

  Jag är singel så jag behöver inget frikort. Det är bara att välja och vraka mellan stjärnorna. 😉

 36. Tina Hultenby skriver:

  Charlie Hunnam! Han är såååå snygg! Kommer på mig själv att sluta andas när jag kollar Sons of anarchy.
  Misstänker att många fler kommer få upp ögonen för honom nu när han fått huvudrollen i Fifty shades. Damn it! 😉

 37. Ida skriver:

  Ryan Gosling! 😉

 38. Linn skriver:

  Bryan Cranston, Christian Bale, Jack Nicholson, (nåja, i sina yngre dagar, haha), Gary Oldman, Aaron Paul, Sean Bean, Jesse Eisenberg, Nikolaj Coster-Waldau och Robert Downey Jr,

  Ehh… Blev en lång lista och kanske lite udda? Hehehe. Dock tror jag mycket på att karaktärerna de spelar gör att man faller lite så där extra. Men om jag måste välja en så blir det förmodligen Bale.

 39. Miri skriver:

  Scarlett Johansson, Angelina Jolie och Ian Somerhalder hade jag nog aldrig kunnat säga nej till… 🙂

 40. Kim skriver:

  Christian Bale som Batman. Dock bara som Batman, Bruce Wayne går bort. Både jag och min sambo har dessutom Alexander Skarsgård.

 41. Andrea den heliga skriver:

  Alltså, jag är så dålig på det här med frikort. Jag tycker ärligt talat att min sambo är världens snyggaste, så jag kan bara tänka mig vilka som liknar min sambo och som skulle funka som reservmän. De jag kommer på då är Christopher Eccleston och svärfar, men jag antar att den senare bryter mot frikortsreglerna. När jag tänker snygga tjejer tänker jag på Jessica i plutläppsdiskussionen. Jag tycker att det är hett med tjejer som vågar ha kort hår och samtidigt har en typiskt sexig utstrålning, så tack för att du introducerade mig till henne, Elaine 😉 Min sambo vågar inte säga vilka tjejer han tycker är snygga. När vi blev tillsammans var jag ung och osäker och gjorde klart för honom att jag inte ville höra något sånt, men trots att jag har sagt att det är fritt fram nu ligger han lågt. Däremot gillar Kim Källström, Skavlan-Niklas och John Barrowman. Den sista kan jag förstå, men de två första…det skulle inte bli något triangeldrama i alla fall…

 42. S skriver:

  Haha, mitt frikort är Alan Rickman, i sin Snape-outfit! Min killes frikort är nog Scarlett Johanssen eller Jessica Alba, rött hår ska det tydligen vara :p!

 43. Emma mitt i verkligheten skriver:

  Channing Tatum <3 om det är en man. Kvinnligt frikort delar jag och mannen på – Megan Fox 😉

 44. V skriver:

  Charlie Hunnam, Ben Affleck eller Mark Ruffalo!
  Mums!
  Min man har för övrigt inga frikort längre, han gjorde bort sig en gång så he owes me om man säger så 😉

 45. daniela skriver:

  ed westwick! 😀

 46. rita skriver:

  alltså nu har jag skummat igenom kommentarerna och jag blir förbluffad över att ingen ADRIANA LIMA!! står med, hur sjukt är inte det hon är ju typ världens vackraste kvinna inget snack om saken, och beyonce också med för den delen. Shakira och Jessica alba var inte heller manga som verka tycka är snygga.
  fast jag antar att 90 procent av svaren här är skrivna av kvinnor men ändå

 47. johan skriver:

  Mitt frikort är Elaine Eksvärd 😉

 48. Linn skriver:

  Ryan Gosling, Charlie Hunnam och Robert Pattinson 😉
  Vet inte sambons, men skulle gissa på Scarlett Johansson och Megan Fox 🙂

 49. Alexandra skriver:

  Gerard Butler, herregud asså.. Sambon bara suckar när han är på tv:n, haha! Turligt nog har jag min Robert Pattinson- (eller snarare Edward) kopia till sambo. 😉 Räcker gott och väl!

 50. Lena skriver:

  Ian Somerhalder!!!

 51. Annispannis skriver:

  Mitt frikort är Ryan Reynolds. HERREJÄVLAR säger jag bara! :3

 52. Liselotte skriver:

  Jag frågade min fästman ”Har vi frikort?”. Då sa han ”ja…” ”Jasså” svarade jag lite nyfiket. Därav svarar han ”På vårdcentralen”. Gissa om vi vek oss av skratt!

 53. Kristin skriver:

  Aah..Frikort! For en dejlig tanke….mmmm;p

  Uten tvil Jack White (fra the White Stripes etc) og Russel Crowe!
  ”Rufsete” menn begge to, men på hver sin måte…intet er bedre! *drooool*

 54. Gerard Butler och Jason Statham! 😀 sambon har Jennifer Aniston.

 55. Emma skriver:

  Åh, Leonardo DiCaprio, såååå klart! Vad finns det att inte älska med honom?

 56. Johanna skriver:

  Men hur kan ingen säga David Beckham? Den största gåva som ”gud” har sänkt oss.

 57. Veronika skriver:

  Är uppriktigt förvånad att mitt frikort inte har nämnts vid ett enda tillfälle….

  The one and only…. PAUL WALKER! My fricking Gooood! Blir ju alldeles till mig bara jag nämnar hans namn. Har aldrig dejtat en blond kille – men han kan får vara min första.

  Min man är galen i Cheryl Cole… tycker hon är för ”vacker”. Då hade jag hellre sett Megan Fox i vår säng. 🙂

 58. Frida skriver:

  Erik Ekstrand i Erik och Mackan, tycker han är rolig och snygg!

 59. E skriver:

  Har inget frikort men när jag ser Robert Pattinson kan jag inte sluta fnissa… (nej jag är inte 15 haha)

Lämna en kommentar