Mot en större närvaro


Ja, nu när mobilen är HELT kaputt så känns den här videon läglig. Jag ska omfamna IRL som bara den. Men jag ska också fundera på att lämna TRE. De rekommenderade mig att uppgradera telefonen till 7-nånting och jag gjorde det och den TVÄRdog. Fram tills nu hade jag åtminstone Wifi. Nu har jag ingenting, jo en Iphone som inte går att slå på. Back to the 90:ies darlings!

/Elaine, blev plötsligt sugen på att gå all in och köpa en telefonsvarare. 😉

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “Mot en större närvaro”


 1. Emma skriver:

  Är en av de ytterst få människorna som inte har smartphone idag (aktivt val), och känner igen varenda grej i videon. Tragiskt hur snabbt människan blivit beroende av tekniken.

 2. Julia skriver:

  Hej Elaine! Tack för att du driver en så trevlig, inspirerande och viktig blogg! Har börjat läsa dig mer och mer dem senaste månaderna, och trivs mycket bra i ditt bloggsällskap <3 Jag gillar dem ämnen du tar upp, och blir så imponerad av den pondus du har som tänkare och person!

  Läser bloggen speciellt frenetiskt just nu, då jag ska hålla föredrag för min kurs på onsdag och våndas som tusan inför detta… Skulle önska att du kunde vara där och hålla mig i handen (evt ge syrgas när det behövs)! Några tips för att jag ska kunna strypa nervositeten?? Kram från mig <3

 3. Åsa skriver:

  Jag vet att jag själv säkert är en såndär jobbig person ibland men jag försöker tänka på det. Jag och min sambo har infört hemma att man får säga ”nu lägger vi bort telefonerna” och då måste båda göra det och inte använda dom under resten av kvällen. Svårare än man tror och man märker snabbt hur beroende man är. Tanken har också slagit mig att vad skönt det vore att gå tillbaka till att bara ha hemtelefon. Det gick ju förut, varför skulle det inte fungera nu.

 4. rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Fast nu måste jag fråga, tänker du lämna ett företag pga att en anställd gav dig ett råd om en mjukvaruuppdatering som gick fel? Varför går du inte bara in till butiken och be om hjälp att lösa problemet istället? Mjukvaran är ju knuten till Apple, inte 3 så om den buggar så är ju inte det 3’s fel däremot kan de garanterat hjälpa dig att komma runt buggen alt återställa den till tidigare inställningar.

  Nu är inte jag någon 3 fantast och är du missnöjd med ditt abonnemang så är det ju klart att du skall byta men att byta abonnemang pga buggig mjukvara är ju bara dumt. Det är som att byta motorväg för att du är missnöjd med att bilen drar åt vänster efter att den varit på service. Ta ett glas vin, njut av mobilfria stillheten och lämna in telefonen nu under helgen så att den är klar på måndag när du skall igång och jobba igen istället (däremot bör de klara att fixa det på plats, mjukvarufel brukar inte innebära att den skall skickas iväg). Ha en skön helg nu!

 5. Marie skriver:

  Hej.
  Jag hade samma problem, telefonen fick för mkt att tänka på på en gång så att säga. Håll in avstängningsknappen plus den runda samtidigt. Tar ca 30sek-1 minut innan den startar igen. Se sedan till att inte ha alla appar igång samtidigt, telefonen klarar inte det tyvärr. Lycka till!

 6. Sara - Privatsimlärare som aldrig tröttnar på att utvecklas och inspireras skriver:

  Tack för påminnelsen (youtubeklippet). Jag borde nog se den där filmen varje dag. Får ont i magen på riktigt när jag ser den.

 7. Mia skriver:

  Tack. Jag brukar köra med en mobilfri vecka (fast jag fuskar och kollar sms, men pratar inte). Det räcker ju inte, faktiskt. Ny regel, inte mobilen bland folk, om jag inte MÅSTE meddela mig precis på sekunden. Galet är det….

 8. Sofia skriver:

  Tänkte på dig när jag såg den här! 😛 🙂
  Tack för en befriande bra blogg!

  http://thisisnthappiness.com/post/62453768872/word-on-the-street

 9. Alexandra skriver:

  För mer ann en vecka sen gick min iphone sönder, och nu ar den pa lagning.
  Att vila sig fran sin iphone har bara varit nyttigt. Men visst kom abstinens första dagarna men att vara med narvarande mar man battre av!
  Nu tex ska jag sluta med att halla pa med den tex nar jag umgas med min pappa han ar född 41 och har aldrig ens rört en dator och nar jag glor pa iphonen medans han pratat med mig sa har jag markt att han blivit irriterad och kant att jag inte lyssnat ”men jag ska bara..”

Lämna en kommentar