Strandsatt med Matheo och lattemorsa


Bild 2013-09-26 kl. 08.42 #2

Godmorgon mina fina människor till bloggvänner. Vet inte varför jag gillar er extra mycket när vi haft diskussioner, men det är för att ni får mig att tänka till. Tack alla ni som håller med och alla ni som inte gör det – älskar att vi kan tycka olika och fortfarande respekterar varandra.

Igår fick vi reda på att Matheo inte har en barnflicka längre. Hastigt och plötsligt så damp sms:et ned av skäl som jag förstår till 100%. Men nu sitter vi lite i skiten kan man säga. Ingen dagisplats, men två föräldrar som har eget företag. Händelsen gjorde mig lite stirrig igår, men så tänker jag som Gustav – praktiskt. Ok nu löser vi det här. Och så tänker jag som Linnea – positivt. Nu får jag mer tid med Matheo och det är ju underbart! Jag är snart klar med uppgraderingen av boken Snacka Snyggt och sen har jag mer fritid. Jag ska se till att bli en lattemorsa som hänger med det föräldralediga folket. Min kompis Jocke är till exempel pappaledig. Perfekt!

Bild 2013-09-26 kl. 08.43 #2

Annars då? Jorå, sitter på tåget till Falun där jag ska föreläsa på högskolan. Men i huvud och hjärta har jag kursdeltagarnas presentationer. Vilka framsteg på två dagar och där kan vi snacka budskap som inte bara gick ut utan in också. Jag längtar redan tills nästa kurs. Höstens kurser är fullsatta så vill ni vara med så har vi en extrakurs i december.

Puss på er!

Bild 2013-09-26 kl. 08.54

Äh! Bli inte sura nu! Nu vänder vi blad mina ankmunsposare!

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “Strandsatt med Matheo och lattemorsa”


 1. Tindralii skriver:

  Elaine, kan inte du skriva om vad du tycker vad gäller att ha vänner av det motsatta könet när man är i ett förhållande eller gift. Skulle vara kul att läsa och se vad du tycker det och dina läsare också förstås. Jag och min pojkvän har väldigt svårt att acceptera att någon av oss har det eller tex skulle skaffa nya. Alla är olika men jag är glad över att vi känner lika. Ha en fin dag bästa bloggare ♥

 2. Annelie Kjellman skriver:

  Vilka läppar, it’s so you 😉
  Tack för två otroliga dagar nu börjar jobbet 🙂 <3

 3. Karolin skriver:

  Elaine! Vill veta hur du och gustav tänkte kring det häg med barnflicka versus dagis. Jag går pluggar på universitet och min man jobbar skift vilket gör att vi inte behöver ha vår 1,5 åring på dagis (förskola, jag veeet). Detta upplever jag bara som positivt men nu får jag höra röster från olika håll om att det skulle vara synd om vår son för att han inte får gå på dagis och träffa andra barn. Jag tycker det är galet att det skulle vara synd om min son för att han istället för att bli lämnad på dagis får vara hemma med sina föräldrar… Vad säger du Elaine som har barnflicka om detta? Ni andra bloggläsare?

  • Stina skriver:

   Åh ni gör så helt rätt!! Jag och min man gör likadant, alltså jobbar så pass olika så våran son inte heller behöver vara på dagis! Hur underbart är det inte att få spendera tid ihop med sitt barn och hitta på en massa roliga saker utan att behöva lämna dom på dagis??
   Jag hoppas kunna vara hemma med min son tills han blir åtminstone fyra år!
   Och det är ju bara att gå till en lekplats så finns det massor med barn att leka med, så glöm det där att han inte får träffa andra barn!=)

   Kram!

   • Fia skriver:

    Vi gjorde tvärtom; skippade barnflickan när vi hittade ett jättebra dagis med småbarngrupper (6 barn på två pedagoger!!).
    Vår dotter trivs mkt bättre det. Vad som är bäst är jätteindividuellt, man får nog testa helt enkelt.

 4. Ladybond skriver:

  Välkommen till Dalarna!
  Hoppas du får det fint i Falun.

  Jag är hemma med min dotter.
  Har historik. (två av mina nyfödda dog efter de fötts)
  Enl vår psykolog så behöver barn som är under tre sin mamma mer än vänner.
  Läst på en massa om forskning och det stämmer.
  Synd att inte alla kan ha möjligheten.

  Kort bara från mobilen.

  • Elaine skriver:

   Men Ladybond! Shit vad ledsen jag blir och imponerad av den fina energi du sprider trots det jobbiga du gått igenom. Stor stor jättestor kram och all beundran. Usch vad ledsen jag blev. ❤❤❤❤ 🙁

 5. Carolina skriver:

  Hej där ! 🙂 Hittade hit via Blondinbellas blogg och jag fastnade direkt 🙂
  Jag undrar bara vad du har för tips till mig och min kille som är i startgroparna för att starta eget? Du har vår tanke här

  http://lillahell.blogg.se/2013/september/foretagsnamn.html
  http://lillahell.blogg.se/2013/september/namnet-vi-foll-for.html

 6. Monia skriver:

  Vad är det för skillnad på en plutmuns-bild och den översta bilden på dig i inlägget här tex? Jag har inget emot någon av dem, för mig är det bara två tjejer som försöker se snygga/fina ut.

 7. Olivia skriver:

  Välkommen till Falun! Synd att det är så kallt idag, men solen skiner på oss i alla fall.. Jag sitter i vackert höstiga stadsparken med sovande bebis i vagnen och funderar lite på att du bara är en kort promenad härifrån. Känns lite konstigt men roligt också! Tänk om jag skulle stöta ihop med Elaine, liksom.. Hoppas jag vågar säga hej i så fall!

 8. Åh Elaine din lilla sockertopp! Snygg tankevändning! Jag är helt övertygad om att det kommer lösa sig utmärkt bra.

  Vill också säga att jag beundrar din förmåga att emellanåt bara skaka av dig allt och säga äsch. Jag må vara bra på att ha förståelse för andra människor men nackdelen med det är att det blir svårare att bara skita i dom ibland och det behöver man ju också kunna.

 9. Annispannis skriver:

  Du är så jäkla cool Elaine! Jag vill bli som dig när jag blir vuxen(…vilket jag egentligen ”ska vara” nu, menmen…!) 5 av 5 toasters!

 10. Malin skriver:

  Hej! Har läst din bok om härskartekniker och är nu på gång att läsa snacka snyggt. Mycket bra böcker. Men Jag vill bara upplysa dig om att sedan 1998 heter den verksamhet där vi placerar våra underbara barn mellan 1-5år Förskola. Kanske dags att börja använda det rätta namnet och ”snacka snyggt”!

 11. esterii skriver:

  Ör du och Lady gamla väninnor?

 12. sanna skriver:

  Hej Elaine tycker att du har jättebra blogg , nu lägger jag en kommentar som jag hoppas att du inte tar illa upp men kan inte du testa och spara ut ögonbrynen alltså lite tjockare ,kan tänka mig att det passar dig så bra hoppas du tar det som som en kommentar som från en bloggvän .

  • Elaine skriver:

   Jag kan inte få tjockare, det är min högsta önskan i världen. Det du ser är mina vildvuxna bryn, har inte en pincett hemma. 🙁 tar absolut inte illa upp, men nån kanske kan uppfinna en ögonbrynsperuk åt en skallig stackare som jag själv? 🙂

Lämna en kommentar