Bentley och jag gosade idag


Jahopp, så kom den igen även denna månad. Tänker inte skriva det igen, men jag är i alla fall inte gravid. Jag vart inte så hemskt ledsen denna gång. Blir av någon mystisk anledning träningstaggad när jag får veta att ingen bebis växer i magen. Kanske att man inte känner sig skör eller försiktig, snarare stark och taggad. På tåget till Falun satt jag och deppade lite över mensen. Men så kom trösten, en bloggvän och hennes bebis Bentley.

20130926-153241.jpg
Hon var så snäll och Bentley så himla go! Jag är rädd att jag var lite för på men jag frågade om jag fick hålla honom och det fick jag. En massa bebisgos med Bentley var verkligen trösten jag behövde och vet inte varför tårarna började rinna lite diskret när jag och Bentley tittade ut genom fönstret. Jag kände mig ju lycklig och lite lite ledsen, men mest lycklig.

20130926-153441.jpg

/Elaine, ska njuta av de bebisar som finns medan hon längtat efter en egen.

Bloggvännerna har ordet

22 svar till “Bentley och jag gosade idag”


 1. Ema skriver:

  Vilken söt bloggläsare, hon ser genomsnäll ut!

  Det är intressant hur man kan finna tröst och uppmuntran hos främlingar och det var nog ganska bra för själen att släppa igenom några tårar. Kram Elaine, en bebis kommer lastad så småningom! 🙂

  • Sara - Privatsimlärare som aldrig tröttnar på att utvecklas och inspireras skriver:

   Vad gulligt skrivet Ema, och jag kan berätta att Sofia (Bentleys mamma) inte bara ser genomsnäll ut utan också är det! 🙂

 2. Katie skriver:

  Jag känner med dig! Har en son som fyller 2 år nästa månad som är min prins, mitt hjärta och mitt allt, men det tog nästan två år att bli gravid med honom. Nu har vi börjat försöka med syskon, och ångesten över att det kanske tar lika lång tid – eller ännu längre är skitjobbig.
  Hoppas vi lyckas snart, både du och jag!

 3. Nina skriver:

  Du är bäst Elaine och jag älskar din blogg! Var inte ledsen över att du inte blivit gravid denna månad. Jag vet att det här inte kommer få dig att känna dig så mycket bättre, för självklart får du längta efter ett till barn och bara för att någon annan har det kämpigare så betyder det inte att din längtan är mindre. MEN jag längtar jättejättemycket efter mitt första barn! Jag har varit barntokig i två år nu och min sambo vill också ha barn, men ekonomin och vår jobbsituation just nu gör att vi måste vänta.. och vänta.. och vänta. Jag blir snart galen, jag vill ha en bebis jag med! Men ibland är det bra att vara förnuftig, så att ungen har ett tak över huvudet när det föds, även om det är tråkigt. Vi får hålla tummarna för att både du och jag snart får det vi längtar efter! Kram

 4. Sofia, Bentleys mamma skriver:

  Vad fint du skriver Elaine! På morgonen muttrade jag över att behöva ta tåget och släpa på packning i kylan, men kanske va de meningen att du skulle få gosa med bebis just idag och att jag skulle få träffa min stora förebild 🙂 Ta hand om dig och din lilla familj så ska du se att tillökningen kommer tids nog. KRAM

 5. Anna skriver:

  Känner igen den där besvikna känslan. Jag har en liten kille som är tre månader yngre än din och vi har ganska nyligen börjat försöka få ett syskon. Vi har inte försökt så länge men ändå blir man så besviken när den där dumma mensen kommer. Samtidigt vill jag inte klaga då jag har en vän som försökt få första barnet i över ett och halvt år men fortfarande inte lyckats. Jag har ju ändå haft tur och fått underbar liten son!

  Håller tummarna för oss och alla andra som försöker få det där plusset på stickan. Snart är det förhoppningsvis vår tur!

 6. Cilla - häst & tatueringstokig mamma! skriver:

  Usch jag känner igen känslan!
  Vi försöker också sen en tid tillbaka, och nu är det 3 st i min bekantskap som är gravida, de är tungt! Jag försöker verkligen vara glad för deras skull, men helst skulle jag ju vilja vara en utav dom!
  Men jag får njuta utav min lilltjej sålänge och bearbeta ångersten över att inskolningen på förskolan börjar på tisdag! Önskar jag kunde vara hemma längre!
  Kram till dig!

 7. Ulrika skriver:

  Försöker bli gravid med nummer tre men mensen fortsätter komma 🙁 Men om du inte redan har testat så prova med ägglossningsstickor, det gjorde jag när vi försökte blir gravida med nummer två och det visade att det var tre dagars skillnad mot vad jag hade trott. Kan ju göra viss skillnad.

  Stor kram till dig och alla oss andra som försöker!

  • Matilda skriver:

   Åh, vi försöker oxå med nummer tre! Tror jag har ägglossning i helgen så nu blir det till att pippa loss, annars kanske man ska köpa sån där sticka… Finns de på apotek eller? 🙂

   • Ulrika skriver:

    Ja på apoteket finns dom! Köp och prova för att vara på den säkra sidan. Jag hade ägglossning nu i veckan så nu har jag några lååånga dagar framför mig med stora förhoppningar men samtidigt vet man ju att det mycket väl kan sluta med att man är tillbaka på ruta ett igen…

    Lycka till och ha en trevlig helg 😉

    • Matilda skriver:

     Nu har jag varit och shoppat på Apoteket! Tack för tipset, nu är det bara att hoppas på det bästa. Jo, helgen blir nog mysig verkar det som… 🙂 jag håller tummarna för att det går bra för dig! Kram

 8. Ruffie-Lina skriver:

  Åhh<3

 9. Jag längtar också efter en bebis, men pojkvännen säger nej 🙁 Skulle så gärna vilja ha ett ganska jämngammalt syskon till min dotter som snart är tre

 10. Klara skriver:

  Jag blev besviken av samma anledning som dig, och just samma dag. När man precis börjat odla ett liiiitet frö av hopp så är man tillbaka på start igen. Kram till dig och tack för en klok, fin och härlig blogg!
  Kärlek och bebisar till oss alla längtande mammor <3

 11. Monia skriver:

  Elaine,
  Du föraktar tjejer som plutar/opererar munnen och kallar det ”patetiskt, sorgligt och ser fördjävligt ut”. Då borde du läsa boken ”Att välja glädje” av Kay Pollak, särskild sidorna 157-169. Några utdrag:
  ”Jag föraktar aldrig någon av de skäl jag tror.”
  ”Mitt förakt av andra är en signal till mig om min egen oförmåga att acceptera och älska något i mig själv.”
  ”Jag föraktar en människa för att hon gör mig rädd (oftast omedvetet) för något som jag inte vill se hos mig själv.”
  ”Det jag föraktar i andra människor har jag först lärt mig förakta i mig själv.”
  ”Allt förakt är i grunden ett självförakt.”
  ”Allt jag väljer att se i en annan människa är en reflex av något i mig själv.”

  Läs hela boken, den är grym!

  • Elaine skriver:

   Hallå Monia, tack för tipset. Men du har fel. Jag föraktar inte tjejer, jag föraktar fenomenet plutmunsposandet. Det är stor skillnad. Finns säkert saker folk gör som du ogillar utan att ogilla folket.

 12. m :) skriver:

  jeg føler med deg, det samme her denne mnd…! aaarrgghhhh… er så kjedelig å vente…:( bedre lykke neste gang, til oss alle 🙂

 13. Känns som att jag kommenterar alla dina sånna här inlägg, men ja… vi försöker fortfarande vi med. Blir så grymt besviken varje månad när jag inser att det inte gick den månaden heller. Var riktigt jobbigt sist då mensen bestämde sig för att vara en vecka sen, då hann jag ju få upp förhoppningarna ännu mer =(

 14. Hanna skriver:

  Åh… i’v been there.
  Men, det är bara på det igen!
  Puss och en stooooor kram Elaine!

 15. Jag vet också en del om hur det känns. Vi väntade i nästan fem år på vår underbara, efterlängtade dotter. Visserligen försökte vi inte aktivt under hela den tiden (utan hoppades bara att det skulle hända av sig själv en dag, och det gjorde det ju faktiskt till slut) så jag slapp i alla fall känna den där förlamande känslan av besvikelse vareviga månad. Men andra människors välmenande kommentarer gjorde ont ändå.

  Just nu vet vi inte om vi alls vill ha ett barn till, men en del av mig är också rädd för att ens försöka för jag VET att jag genast skulle dras ner i träsket av ägglossningstest, tempning och fåfängt stirrande på blanka graviditetstest. Och jag vet inte om jag orkar med det, känns nästan bättre att fortsätta skydda sig och helt enkelt njuta av det barn vi trots allt lyckades få!
  Kram till alla som väntar och längtar.

 16. S - mamma till en gullunge skriver:

  Hej!

  Åh va tråkigt att det inte gick för er den här månaden : (

  Såg att ngr ovan tipsat om ägglossningstest och det vill jag oxå göra. Vi körde det på en gång för att jag, ja låt oss säga att jag ville ha resultat på en gång. Och det fick vi : ) Hade sen äl, först dag 16 och det var ju inte så romantiskt den där veckan vi försökte, men vi fick vår lilla bebis. Det kanske inte fungerar för alla men för oss fungerade det.

  Lycka till och trevlig helg!

 17. louise skriver:

  Vill även tipsa om att det idag finns metoder för att kartlägga en kvinnas cykel, både som ett naturligt preventivmedel och för att optimera chansen att bli gravid. Det bygger på att en kvinnas kroppstemperatur varierar under en menstruationscykel, vilket med hjälp av statistiska metoder kan användas för att identifiera de fertila dagarna. NaturalCycles gör precis detta (http://www.naturalcycles.com).

Lämna en kommentar