Vi måste prata…


Kära älskade bloggvän eller bara du som av någon anledning har halkat in här för någon delade inlägget. Det är något jag har velat prata om länge sedan bloggens begynnelse. Men det har varit känsligt och på sätt och vis fel att ha mig som budbärare av detta. Jag har väntat hållit tummarna och hoppats att någon ska blogga om det. Men det händer inte, istället så sprider sig denna epidemi rekordsnabbt. Nu ska vi stoppa den tillsammans. Så jag säger det bara.

Snälla sluta upp med Ankmunsposen!

20130924-225817.jpg

Lätt för dig att säga din jävla fläskläpp! Ja förlåt det är lätt för mig att säga. Men hade jag haft ett sträck till läppar så hade jag ändå inte plutat med dem. Varför? FÖR ATT DET SYNS. När du lägger upp den där bilden på FB eller Instagram där du tycker att du är himlans fin och läpparna plutar perfekt, då märker folk att du plutar. Vi tycker att det är lite sorgligt, lite patetiskt men vi likar bilden för kanske får den tummen upp dig att tycka om dig själv lite mer? Eller så blir du Ankan for life? Jag vet inte? Men för att kompensera mina likes så skriver jag detta ärliga inlägg. Det ser förjävligt ut när man vanställer ansiktet så. Jag lovar att jag inte är ensam om att tycka det. Killar och tjejer, backa upp mig! Tycker ni att det är snyggt när en kvinna plutar med munnen så visst då packar jag väskan och kanske till och med hakar på Ankan-for-life-sekten (kommer aldrig att hända). Men jag tycker att lite ärlighet kan inte skada. Att se folk som kör pluta med munnen posen är som att se någon med öppen gylf. Man tar sig mentalt för pannan och tänker att någon borde säga något. Ingen gör det. Ok det får bli jag. Suck.

här är jag lite random förvånad med en mysig halsduk och plutmun.
20130924-230223.jpg

Alla ser att du plutar. Din mun är fin som den är och så många underbara leenden som inte är fläskläppar som prinsessan Madeleine för att nämna en sv många.

20130924-230921.jpg
Bloggvännerna har ordet

117 svar till “Vi måste prata…”


 1. Pauli skriver:

  Haha åh äntligen någon som vågar säga till ordentligt!! Hatar alla dessa egobilder där dessa plutande läppar tar upp hela bilden…. Speciellt när man har sprutat in något i läpparna så de är större och sen ÄNDÅ plutar så de ser ÄNNU större ut, nej inte snyggt…

 2. Fanny skriver:

  Jag tror just att du sa det alla tänker när man ser sådana bilder men inte vågar säga, det finns ett antal poser förutom denna som också förtjänar att tas upp, men den här är nog topp tre . . .
  Jag går med i kampen! 😉

 3. Alisa skriver:

  Håller med till 110% !!
  Tack för att du tar upp detta.

  Kram

 4. Jag tycker att det är problematiskt att skambelägga tjejer som lägger upp den här typen av bilder, eftersom de gör det i ett försök att passa in i den otroligt snäva norm som vårt samhälle skapat. Det blir lite dubbelbestraffning – om du inte är tillräckligt snygg på bilden så är du inte godkänd men det ska inte synas att du gör dig till för då är du pinsam.

  Jag tycker absolut vi ska prata om normer och försöka få tjejer att känna sig i trygga i sig själva, så att de slipper pluta med munnen… Men jag tror inte att detta är rätt väg att gå.

  Har skrivit lite mer om detta här: https://kickanwicksell.wordpress.com/2013/03/27/du-ska-vara-assnygg-men-ar-du-assnygg-sa-ar-du-en-slampa/

  • Heja Emma! skriver:

   Kunde inte sagt det bättre själv, är väldigt trött på detta.

   • Exakt Kristina! Så trött på detta fördömande av dom tjejer som går ”för långt” för att vara snygga. Var går gränsen? Det är okej att som Elaine gör lägga upp snygga bilder på sig själv där hon ler och poserar, inget fel med det? Men putas med läpparna nänänänä.

    Sluta upp med dubbelbestraffningen, Elaine med flera!

  • Camilla skriver:

   Jag älskar din blogg Elaine men jag måste säga i detta fall…BRA skrivet Kickan!

   • Elaine skriver:

    Det vore himlans trist om vi alltid var överens. Debatter ska ju ha plats för olika åsikter annars är det ingen debatt. 🙂

  • Snabbmakaroner skriver:

   Men åh, kan jag inte bara få skratta lite åt eländet för en gångs skull. Min syster gör en sån där plutmun på precis varenda bild som finns på henne och går mig på nerverna med sin utseendefixering sen jag är sexton. (PS: Hon tycker att hon är hundra gånger intressantare och snyggare än vad jag är och antyder det titt som tätt.)

  • Anna skriver:

   Bra invändning, tänkte precis på samma sak.

   • Fredrik skriver:

    Tråkigt att normen för tjejer är så smal att ni enbart kan välja mellan att le på bilder alt pluta! Jag efterlyser nya poser som inte är sprungna ur patriarkala könsmaktsordningen!

 5. sanna skriver:

  haha underbart. Jag har försökt att på ett så ”subtilt sätt ” som möjligt fråga folk som ständigt lägger upp bilder på plutmunnar att le, jag brukar säga : ” varför ler du inte oftare så man får se dina tänder? du har ju ett underbart leende ”. går man igenom vissa personers fotoalbum så kan man ibland hitta 100 foton varav INGET är naturligt. det känns så jävla sorgligt. Ok om man vill skojja till det någon gång men när vuxna kvinnor ler som ankor så blir det bara fel. väldigt fel. haha.

  jag själv har tidigare lett med stängd mun, eftersom jag känt att mina dubbelhakor visats för mycket om jag log med tänderna ( sjuk tanke men ändå ) men nu när jag gått ner 14 kg i vikt , så har jag märkt att hållningen är helt annorlunda, att jag möter folks blickar och inte stirrar ner i marken, plus att jag inte längre tror att min gylf är öppen eller att jag har en såsfläck på tröjan så fort någon tittar åt mitt hål,

  nu ler jag oavsett, dels för att jag är glad, stolt och harmonisk. och jag vågar lägga upp foton där jag ler med tänderna 🙂

  keep on smiling sunshines 🙂 <3 <3

 6. Sara skriver:

  Nä vet du vad Elaine.
  Har man en plattform så stor som du tycker jag att man ska tänka på vad och vem man ger utrymme till. Att skamma tjejer som försöker se snygga ut på bild eftersom hela samhället värderar dem utifrån hur snygga de är. Är bara elakt och onödigt. Finns det inte nog med personer som hånar sådant som brukar höra unga kvinnor till? Bieberfans, egobilder, shoppa, ha för mycket smink osv osv? Jag blir illa till mods när du skriver sådana inlägg. Samma med det om tjejerna på gymet och kommenterandet av deras kroppar. Sedan lägga det bakom någon fasad av välmening. Jag läser din blogg för att jag oftast känner mig välkommen och det är en fin familjär stämning men när du postar sådant här då får jag bara en dålig smak i munnen.

  • Sarah skriver:

   Jag tycker att det är i all välmening som hon skriver detta. Jag tycker (om man nu får säga det) att det är onödigt att pluta med läpparna som en anka just för att DU DUGER SOM DU ÄR! 😀 Att man inte behöver göra sig till för att känna att man är snygg, sexig osv. Men, samtidigt så är det så att vi lever i ett utseendefixerat samhälle med tydliga normer för hur man ska vara/se ut, och hur man inte ska vara/se ut. Så det är klart att normerna i samhället har format dessa tjejer som känner sig pressade att se sexiga, söta och snygga ut! Dock så är det svårt att få uttrycka sig – Som Elaine gör, utan att någon alltid påstår att det är på grund av alla normer i samhället.

   • sara skriver:

    Men. Varför ska vi alltid säga åt tjejer hur de ska bete sig? Och varför skulle det vara någon slags rättighet att säga elaka saker om andra människors utseenden? och vad innebär duger som de är? Att de inte gör putmun eller att de är helt utan smink/fina kläder/fixat hår? Varför ska tjejers värde(som du skriver att de duger tex) sättas i relation till deras utseende? Nej det svaret lämnar mig bara med massa frågor som du ser. Kan vi inte bara låta tjejer vara ifred någonstans. Suck

 7. Hanna skriver:

  Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n! Ä.n.t.l.i.g.e.n!

  Och jag lovar och svär att jag INTE överdriver mina Ä.n.t.l.i.g.e.n! ovan.

  damn it, ÄNTLIGEN!!!

  • Ladybond skriver:

   Instämmer i din kör!

   Äntligen!

   Ser ju sjukt rubbat ut. Klart man måste vara snäll och informera om det. Det är ju samhällsservice! 😀

   Precis som när toapapper fastnat i någons sko. Klart man säger till!

 8. Em skriver:

  Apropå utseende: Vad svarar man om ens man undrar ”tycker du att han är fin att titta på?”

  Jag svarade: Jag tycker att han sjunger bra och har ett schysst sound

  (John Legend)

  • sanna skriver:

   man måste väl inse att det finns andra människor i världen som ser bra ut? jag vet en gång när jag kollade på top model med en gammal pojkvän och han säger: Gumman, bara så du vet, så tycker jag inte att någon här ser bra ut. du är snyggast i världen.
   jag började asgarva och han frågade: vad? jag: Det är helt OK att du tycker att andra ser bra ut, det tycker jag också, sen är jag glad över att du tycker att jag är fin, men vi behöver inte låtsas att alla omkring är fula som svin. brad pitt duger i krig liksom, han: OCH ANGELINA JOLIEEEEEE 🙂 haha .

 9. Men åååh! Tycker det ser aslöjligt ut med dessa ankläppar, seriöst, ni ser dumma i huvudet ut! Vem vare som börja!?
  Lägg ner!
  Eller så är jag bara avundsjuk… för även om jag försöker mig på att pluta med läpparna så ser mina läppar mer ut som två hoptrasslade garnstumpar än nån anknäbb.

 10. J skriver:

  Jag vet inte, jag har blandade känslor inför det. Å ena sidan håller jag med dig, tjejer som plutar med munnen och ser redo ut att bli tagna på sängen känns extremt hemskt/patetiskt/tragiskt. Samtidigt som jag tycker synd om de liven (oavsett hur gamla/unga de är) som fortfarande gör såna poser. Jag kan egentligen tycka att både dom och du har vettigare saker att lägga energin på även om jag förstår att det irriterar eftersom det enda man vill är att de ska vakna upp och vara sig själva och sluta upp med att göra sig till för andra. Någon skrev att hon tyckte att det inte var rätt forum att ta det här men det kan jag nog ändå tycka, du har säkerligen många kvinnliga läsare runt 30-strecket och uppåt/neråt och utan att skapa debatt hos de äldre som börjar få barn eller de yngre som fortfarande hänger ute på krogen och skapar normer för de ännu yngre så händer så klart ingenting.

  • J skriver:

   Men du kanske kunde formulerat på ett bättre sätt så det nått ut ordentligt och skapat lite ifrågasättande hos de individer som faktiskt gör det till att fundera på Varför de gör som de gör. Det var det jag skulle komma till! /J

  • Petra Veronica skriver:

   Varför skulle det vara mer patetiskt med tjejer som plutar med munnen än med tjejer som fotar sig själva i spegeln med mobiltelefonen?!?!

 11. Monia skriver:

  Äh, vadå, låt folk se ut som de vill, spelar roll. Jag tycker bara det är lite underhållande. Finns väl värre saker i världen att lägga energi på? Frågan är varför du blir så provocerad av detta.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Provocerad? Absolut inte. Bekymrad? Absolut! Jag hör hur folk pratar om hur otroligt korkat det ser ut och tycker att dessa intelligenta vackra kvinnor ska vara nöjda med sig själva och skita i plutmunsidialet.

   • Då kan en ju lika gärna rikta fingret mot andra typer av poserande och skönhetsfixande? Skambelägga kvinnor för att de sminkar sig? Eller ler lite finurligt som du gör på din bild här i kommentarsfältet? Vad är skillnaden?

    Nej, inte okej att dubbelbestraffa och skambelägga på det här viset.

    • Elaine skriver:

     Absolut! Om du tycker att jag gör mig blåst genom att le finurligt så kommer inte jag hojta att ”DU DUBBELBESTRAFFAR OCH SKAMBELÄGGER” varför dra på sig offerkoftan istället för att se det för vad det är – din åsikt. Och det jag skrev är min.

   • Monia skriver:

    Men jag förstår fortfarande inte riktigt, varför är du bekymrad? Jag vet inte, jag tänker mer bara att ”om man inte har något bra att säga (om andra personer), ska man inte säga något alls”. Och att det ”ser korkat ut” är väl en subjektiv uppfattning? Jag kan ju tycka det ser korkat ut med folk som bär färgen grön liksom. Som sagt, jag kan också notera saker i min hjärna men sen släpper jag det. Men det är inget att lägga energi på, mitt liv blir sällan bättre av det. Lår folk göra vad de vill. Kram!

   • Petra Veronica skriver:

    Men Elaine, varför blir du bekymrad över dem som GÖR plutmunnarna och INTE över de jävla idioterna som talar illa om dem?! Varför i helvete ska DOM – och du! – hålla på och öppet tycka till om andras foto-poser? Visst att man kan tycka vad man vill men det är ju när man börjar basunera ut sin åsikt till höger och vänster som normer skapas.

    Jag hade köpt det om det var ur vinkeln om-du-vill-säga-detta-med-din-bild-gör-inte-plutmun men alltså nu… nä, blä.

    • Elaine skriver:

     Jag vet inte vad jag ska svara dig Petra. Tycker det är svårt att diskutera med folk som kallar en för idiot, eller som du uttrycker det ”jävla idiot”. Men du kanske inte ville diskutera? Du kanske bara ville kalla mig jävla idiot. Nu har du det gjort det. Trevlig helg.

     Ps: Off topic, men söt bild på lillknodden du har på ryggen. Vart har du köpt bärselen? En sån vill jag ha.

 12. Annafia skriver:

  Håller med! Likadant med duck-face i kombination med att suga in kinderna…

 13. Lisa skriver:

  Håller med dig. Dessutom fyller dom läpparna med vad det nu är för skit. Har slutat gå in på dessa bloggar, tycker dom är barnsliga, ger mig inget att läsa dessa i regel.

 14. […] (och även när syftet är ett annat så förväntas man iallafall att ge komplimanger.)Idag skriver även Elaine Eksvärd om plutläppsfenomenet och menar att det är lite sorgligt och patetiskt och att det egentligen inte lurar någon för det […]

 15. Ladybond skriver:

  http://ladybond.se/?m=20121001

  http://ladybond.se/?p=22430

  (posta bara om du känner att det passar)

  Kan man säga för många gånger att du är bäst utan att det blir konstigt?

 16. Hope skriver:

  Och vissa sträcker ut halsen för att dölja dubbelhakan, det syns också.
  Och jag drar in min lilla mage omedvetet/medvetet, det syns också.
  Om man går igenom foton på sig själv så upptäcker man både det en och det andra 😉

  • Elaine skriver:

   Sant jag har säkert riktigt fåniga poser jag med som jag behöver bli varse och bara börja älska hur jag ser ut naturligt.

 17. Petra - Powerpingla i förorten skriver:

  Ja, jag tycker också att det är ett ganska fånigt fenomen… MEN vem är jag att tycka det? Jag vill ju inte att folk ska döma/bedöma mitt utseende eftersom jag inte anser att jag finns till för att behaga, då kan jag ju inte själv göra det mot någon annan heller. Alltså tycker jag att istället för att döma ut ankläppsposer så vore det fint att försöka jobba för att släppa fokus från utseende överhuvudtaget. Det är ett sorgligt fenomen att unga tjejer och killar bygger sin självkänsla på hur många som gillar deras bilder på facebook och instagram, men jag tror inte att man kommer ifrån det med att kalla dom sorgliga och lite patetiska. Men det är ett intressant ämne att diskutera! 🙂

 18. Apolonia skriver:

  Elaine, horfor andres plut mund skulle være generende ?

 19. Apolonia skriver:

  Det er måske deres forsvarsmekanisme, som de vil kamuflere deres utilstrækligheder (?) i den ene eller den anden retning. Det beviser pigernes tvivlen på det naturlige, som de måske ikke vil (endnu?) accepte.

 20. Apolonia skriver:

  Jeg mener acceptere

 21. Apolonia skriver:

  Og så tvivler jeg på, at intelligente piger behøver ”klæde” sig i en plutmund.Hvad har intelligens med det at gøre ? Intelligent menneske ”kører” på det dybere ikke det overfladiske.

  Skal man så noget imod deres intelligens ? Nej.

 22. Apolonia skriver:

  Sikke ballade det kunne blive… Og der er ballade nok i verden og de forskellige samfund. For ikke at glemme at det er de unødvendige ballader, ganske lakoniske.

 23. Linnéa skriver:

  Känns konstigt att du lägger skulden för detta fenomen på de tjejer som ägnar sig åt att pluta med läpparna när det är väldigt tydligt att det är uttryck för att passa in i de normer och förväntningar som finns. Vore väl bättre att vi frågar oss varför tjejer känner sig tvungna att framhäva sina läppar på det sättet istället för att vara mer ”naturliga”. Självklart har det att göra med utseendefixering och att vi ska se sexiga ut. Det känns väldigt fel att kalla unga tjejer för patetiska och sorgliga angående detta fenomen. Det sorgliga är väl att de känner att de behöver se ut på detta sätt.

  • Apolonia skriver:

   Skal man altid leve op til overfladiske normer og forventninger som findes? For enhver pris ? Miste sit ego for forventningens skyld ? Hvor trist.

 24. Mikaela skriver:

  Tycker att det är så jäkla trist att man inte får se ut som man vill i dagens samhälle, det är alltid någon som ska kommentera det man håller på med eller störa sig på hur man ser ut, inte konstigt att osäkerheten flödar i vårt lilla land.
  Varför ens bry sig om en plutmun? Varför är den så himla tragisk, korkad och ful för? Personen som gör denna plutmun trivs antagligen med hur den ser ut när den gör så SÅ varför inte bara låta det vara?

  Det jag tycker är sjukt tragiskt är att såna som du ens orkar ödsla sin tid på hur andra personer ser ut. Kommentaren du la i Paulas blogg om Jessicas läppar är ju mer än bara tragisk. Ska man ställa en motfråga till den så varför gör inte du något med dina läppar? Och varför ens denna hysteri kring andras läppar?

  Du drabbas själv av osäkerheten du är med och skapar….för något fel måste det ju vara när du har så mycket emot fix med läpparna.

  • Apolonia skriver:

   Du kan da ikke vide hvad Elaine drabbas sjålv af…. Elaine kan ikke dråbbas, tror det ikke. Hun kan erkende sin usikkerhed, tror jeg, uden at føle skam og lave om på sig selv af den grund. Sådan opfatter jeg Elaine.

  • Apolonia skriver:

   Elaine hører til dem, som kan grine af sig selv engang imellem.Og det er sjældent og tyder på selvbevisthed og humor. Sådan ser jeg Elaine.

  • Elaine skriver:

   Jahopp. Du menar att jag ska operera mina läppar? Jag tycker mest att plutfenomenet är sorgligt och folk ska vara nöjda med sig själva som de är. Det var min tanke mest.

   • Mikaela skriver:

    Nej, jag uppmanar inte till att operera läpparna utan ställde bara en motfråga. Är det okej att kläcka ur sig ”Vad har hon gjort med LÄPPARNA?” ?
    Klangen i det är så jäkla trist, precis som att jag skulle kläcka ur mig ”Vad sjutton har du gjort med ansiktet?” när du har sminkat dig och tycker att du är sjukt snygg.
    När du sminkar dig och tycker att du själv är sjukt snygg så är du antagligen jäkligt nöjd över dig själv precis som en som väljer att fylla i läpparna, eller pluta med munnen, eller vad som helst egentligen.

   • ”Folk ska vara nöjda med sig själva som de är.” Exakt vad innebär detta? När är man ”sig själv som man är”? Vad gör du med ditt utseende, dagligen? Årligen? Jag är övertygad om att du är nöjd, men ÄNDÅ gör du saker för att se bättre ut. Min pappa är nog den bästa definitionen av att vara ”nöjd med sig själv som man är” han funderar inte alls på utseende. Klipper håret kort för att det är smidigast så, går i shorts till kontoret om det är en varm sommardag, köper jeans som är sköna och håller länge, köper skjortor på rea, använder reklamtshirts han fått i diverse deltagande etc etc.

    Men de flesta av oss andra? Vi är fan inte nöjda och tillfredsställda med oss själva som vi är – för skulle vi verkligen, om vi VERKLIGEN, var det, lägga så mycket tid, energi och pengar på att förbättra det som vi är så ”nöjda” med?

   • Monia skriver:

    Hej igen,

    Med den logiken du skriver här i kommentaren ovan (”Jag tycker mest att plutfenomenet är sorgligt och folk ska vara nöjda med sig själva som de är. Det var min tanke mest.”) då borde ju du verkligen inte sätta in löshår, tex. Då borde ju vi andra tänka att ”vi tycker löshårsfenomenet är sorgligt och att folk ska vara nöjda med sig själva som de är”. Det är EXAKT samma sak. Varför är du inte nöjd med ditt afro som det är? Varför är inte tjej X nöjd med sina läppar som de är? Varför gör tjej Y botox och tjej Z silikonbröst? För att alla kanske inte har samma smak, för det första.

 25. Apolonia skriver:

  Ja, men de latterligør sig selv i deres sorg over at ikke ser ud som ”man skal”.

 26. Fru Minimalist skriver:

  Så skönt att någon äntligen vågar vara vuxen och ärlig mot dessa otroligt fåniga ankläppar á la Stureplan. Har detta någonsin varit snyggt?
  Man vill liksom gå fram och med ett trollspö göra tjejerna tio år äldre och låta dem titta på sig själva med lite perspektiv 🙂

  Finns det någon motsvarighet till ankmunsposen för killar?

 27. Apolonia skriver:

  Og det er de ikke klare over. Trist.

 28. Mary skriver:

  Åhhh Elaine! Önskar att vi vore gay så vi kunde gifta oss!!! Ännu en knivskarp ”samhällsanalys”, snälla sluta aldrig!

 29. Matilda skriver:

  if u think a girl looks bad u can just keep it to yourself really i mean uh
  there’s like a billion dollar industry based on them keeping them feeling as bad as possible

  u don’t have to assist.

 30. Sofia skriver:

  Men alltså, det handlar ju om osäkerhet. Plutet har blivit en norm sen gaaaanska många år, människor är sociala och vill tillhöra gruppen så därför plutar man.
  För då ser man ut som alla andra. Aldrig har vi exponerat oss som nu och hur lätt är det när man är 14?
  Eller så väljer man att lägga upp en bild på sina barn som profilbild, eller en seriefigur, eller ja vad som helst liksom.

  • Apolonia skriver:

   Sofie,netop denne usikkerhed, den overfladiske, kan føre til mer alvorlige hændelser i unge pigers liv. Hvem kan vise dem den rette vej. Mankan hele sit liv ændre for den fysiske skønhed og ende i en tragedie. For udseendes skyld? Jeg forstår, at mange laver om på det, men så er det fysiske handikap, som dikterer det.

 31. Apolonia skriver:

  Men vi taler jo ikke om de plastiske operationer, vi taler om plutmunden som skal være så vigtig.

 32. daniela skriver:

  håller med dej, det är inget fint med att göra duckface 😀

 33. […] Vi måste prata… […]

 34. Alexandra skriver:

  Ha ha… Word! Jag håller så mycket med dig. Det värsta är när jag ser tjejer/ kvinnor i 40-45-årsåldern som har anammat den där ankmunnen. Jösses, då tycker jag väldigt synd om. Det känns så otroligt ängsligt och jag tittar snabbt bort för att jag skäms. Jag har två problem med det här: 1. Det är inte snyggt (Vart har man fått det ifrån?) 2. Det är, som du säger, så otroligt obvious att man gör en väldigt onaturlig grej. Ha ha… det är galet att det fortsätter att sprida sig istället för att, som borde vara fallet, folk skrattar åt det. Det sorgligaste av allt är att det finns inte en 8-14-åring (tjej) som tar en bild på sig själv utan plutmun. Tänk dig när våra pojkar ska kyssa sin första tjej. Ha ha… det kommer inte gå för hon kommer ha träningsvärk i läpparna. Nej men seriöst… jag håller med dig och tycker faktiskt att det är lite sorgligt… Ha en fin kväll 🙂

 35. AnnaEmBeeUK skriver:

  Vadda lagga ut en snygg bild pa IG med putmun. Det ar porrigt och ser femjavligt ut.

  Tack, Elaine.

 36. Ärligt talat? Folk kan få göra som de vill tycker jag, pluta med munnen, le med tänderna eller le med stängd mun, sminka sig lite eller jättemycket eller inte alls, färga håret platta håret locka håret, ha barn eller inte ha barn, resa i Australien eller jobba i gruvan i Gällivare. Grundtanken är dock alltid att du duger som du är – men jag tycker inte vi ska kommentera hur andra väljer att se ut. När jag ser bilder på hur jag målade mina ögonbryn för några år sen så tänker jag guuuud vad fånigt, men det tyckte jag inte DÅ. Självkänsla i all ära, men jag tror faktiskt man kan må bra även om man putar med läpparna!

 37. Petra skriver:

  Har aldrig läst din blogg,utan hoppade in på den för att någon delade detta blogginlägg.
  Jag visste vem du var(har sett dig på TV4 ibland)smart kvinna!
  Tänkte att detta kan bli ett intressant inlägg och förväntningarna steg ibörjan av ditt inlägg,tänkte att nu avslöjar du något riktigt intressant!

  Men vilken besvikelse det blev,plutmunnar,anknäbbar.

  Så tänker inte börja följa din blogg i fortsättningen.

  Trodde att du höll en högre nivå på ditt bloggande

 38. Marika skriver:

  Jag håller med dig!

 39. Åh, vad jag inte håller med dig! Jag ser ingen skillnad i det du skriver och att klaga på att kvinnor är för tränade, för orakade, för sminkade, för botoxade, har för dyra kläder, lägger för mycket pengar på sitt hår osv osv osv. Jag tycker ALLA sådana uttalanden är tröttsamma. Jag tycker inte kvinnor ständigt ska behöva ställas till svar för sitt utseende och vad de väljer/inte väljer att framhäva. Kan vi inte bara strunta i det?

 40. jeny skriver:

  I AGREE because i AGREE:) No more!! 🙂 Plutmun är pinsamt.. Ank käften is never gonna be hot

 41. Ladybond skriver:

  Men vad vill man sända för signaler till andra?

  För man gör ju det. Oavsett.
  Prinsessan Madeleine sänder ju smak, stil och klass.

  Tycker att ankläpparna ser fruktansvärt smaklöst ut.
  Det ser helt enkelt smaklöst ut.

  En urringning får vara hur djup som helst så länge man är nykter.
  Fortfarande klass. Om man själv har det i dig.
  Men..
  Ankläppar.. ser alltid billigt ut. Och korkat.
  En sådan person tar man ju inte på allvar.
  Skulle inte viljs bli företrädd av en sån jurist.
  Eller opererad en sån läkare.
  Det ser bara billigt och porrigt ut.
  Det är väl det de försöker se ut som?
  Sexiga? Det floppar liksom. Fruktansvärd flopp. När det failar så blir det ju bara pinsamt.

  Så.. när dessa kvinnor sen inte blir tagna på allvar.
  Så undrar de varför? Jag skulle aldrig ta en människa på allvar som gör så.

  Om man gör så. . får man fråga sig vad man vill sända ut.
  Hur man vill bli uppfattad.

 42. Agnetha skriver:

  En gång satt vi i köket med ”våran” veterinär: In brakar vår katt. Okastrerad hankatt – skräcken i byn. Ena örat lite på svaj, en stor reva rakt över nosen. Pälsen tussig … ja, alla som sett en okastrerad hankatt som varit i slagsmål vet vad jag skriver om.
  Min mamma blev lite nervös över vad veterinären skulle tycka om katt-stackarn och började försiktigt prata om att vi kanske skulle ta och kastrera honom (katten alltså). Det blev så där pinsamt tyst.
  Veterinären tittade på katten en liten stund och sa sen: ”Låt Katta va.”

  Så känner jag om det här. Faktiskt. Leave the duckfaces alone.
  ;-(I)

 43. […] skriver i sin blogg idag att ”Folk ska vara nöjda med sig själva som de är.” Och menar med sitt inlägg med största välmening att folk, eller kvinnor, ska sluta puta med […]

 44. esterii skriver:

  Jag började blogga på grund av putläpparnas värld:) Och vi har faktiskt alla ett ansvar, också kvinnor att bryta vissa mönster. Så jag säger bara: Nu slutar vi läppa oss:)

 45. wigwag skriver:

  Har alltid trott att småtjejer plutar för att dom vill se intellektuella ut. Som om dom tänker på nåt svårt problem och det gör lite ont av allt tänkande. Hahaha.. nä jag vet inte. Om det blivit en trend hos unga tjejer att pluta så år det väl bara bra om trenden synliggörs på ett kritiskt sätt så det blir mer av ett medvetet val att pluta med mun på bild än vad det annars riskerar bli. Ett normaliserat onaturligt beteende.

 46. Lorraine skriver:

  Hahaha! JA! Har också funderat varför i det har blivit standard på så många selfies.

  En annan iaktagelse jag har gjort är att det fins väldigt många selfie -badrumsbilder ute på nätet också. Jag fattar att ljuset i badrummet kan vara väldigt bra…. men det är fortfarande badrummet liksom. 🙂

 47. johanna skriver:

  Men vem är du att bestämma det?! Skiter väl fan i vad du tycker: Dra åt helvete känner jag lite.

 48. Alexandra skriver:

  Åh jösses. Hur kunde det här inägget bli så stort? Det är ju ett helt vanligt roligt elaine-inlägg? Det är inte snyggt med ankläppar i mina ögon heller. Men denna maffia som helt plötsligt satte efter dig? What?? Vad hände? Kram på dig, skaka av dig mobben och så skrattar vi åt dom gemensamt.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tack fining! Det är helt ok för min del. Förstår att det är känsligt och att jag inte skulle få översvallande kommentarer från alla håll och kanter. Men det kan jag gott ha. Att folk blir arga är ju faktiskt av omtanke till tjejerna som kör plutmunnen. Vi bryr oss på olika sätt, mitt är väl lite väl ”brasilianskt” för vissa. Och jag fattar det. Kram

  • åh kan vi inte sluta referera till våra meningsmotståndare som ”maffia”. Det är ju inte positivt menat och skapar bara dålig ”vi mot er”-stämning.

 49. EllinorO skriver:

  Jag håller med dig! Alla borde inse att alla leenden är vackra hur smala eller tjocka läppar du än har. Le med munnen inte pluta!

 50. Sofia skriver:

  Jag har lite svårt för sättet du uttrycker dig i det här inlägget. Att du skriver i vi-form, precis som du vore ledare i en stor antiplutmunsmaffia med massor av medlemmar när det är din egna personliga åsikt du uttrycker. Själv har jag absolut inga problem med hur folk poserar på sina bilder, uppenbarligen gillar de ju själva det o då känns det ju himla onödigt att skriva att det är patetiskt, sorgligt och ser fördjävligt ut. Det är ganska hårda ord som jag inte tror inspirerar någon att sluta med plutandet.

 51. Cathrine skriver:

  Underbart inlägg Elaine! Jag håller med dig fullt ut. Tycker det blir lite väl mkt dubbelbestraffning hit och dubbelbestraffning dit. Det resonemanget och även resonemanget ang. samhällets tryck på unga kvinnor känns som att man intelligensbefriar oss helt och hållet. Jag blundar dock inte för dessa normer, men jag menar att vi kvinnor har ett eget ansvar och därmed får ta konsekvenserna. Vill du inte att folk ska tycka att du verkar korkad för att du hela tiden plutar med läpparna på bilder – tips: gör det inte då! Och klaga inte heller när någon Anna gör det. Allvarligt, sluta göra oss kvinnor till offer hela tiden.

 52. Monica Fagerberg skriver:

  Elaine, Jag brukar hålla med dig och tycka du har kloka åsikter men här tänker jag faktiskt säga emot. Jag håller inte alls med om detta. Jag tycker att det är upp till var och en vad man vill lägga upp på sin fb, instagram eller liknande. Och visst vill en del lägga upp plutmunsbild och få känna sig fin så är det helt ok. Det är inte den personen som det är fel på det är alla dom som stör sig på det och ska tala om att det är fel att vilja vara fin och ha bekräftelse av andra. Sättet du beskriver det på är ett tyvärr lite översittarsätt där man typ ”suck åhh vad jobbigt och varför ska man inte säga ifrån”. varför ska du lieka för att du tycker synd om någon, det är inte alls patetiskt eller synd om någon som vill vara fin. Det tycker jag är fel. Dessutom lägger du upp väldigt mycket bilder på dig själv och posar . Vilket är helt ok för mig jag tycker du är en härlig tjej och att det är ok . Jag vet att en debatt är en debatt och att man får tycka olika men blev faktiskt lite besviken över detta inlägg då du mycket väl vet att du läses av många och att många tar intryck och då känns det inte schysst att dra igång en debatt och klaga på tjejer/kvinnor som vill vara fina och ev söka bekräftelse. Finns betydligt värre saker att störa sig på. Nej fram för frihet att själv få bestämma vad man vill publicera lägga upp på sin egen sociala media. och ni som inte gillar eller vill se bilderna låt bli att kolla.

  • Elaine skriver:

   Mycket klokt skrivet. Jag läser, tar till mig och får lite magont på ett bra sätt – samvetet. Man har ju en tanke när man skriver – min var omtanke – men så kan man glida över till att bli en översittare. Inte meningen alls. 🙁 tack för dina tankar

 53. U skriver:

  ”Duckface” är verkligen osmickrande. Även på världens vackraste människa!!! Så är det bara.

  Personligen tkr jag det bara känns väldigt fjortis över det hela och jag tror att de som skriver de negativa kommentarerna till det här inlägget är de som känner sig träffade. Det är dem som gör denna hemska min/pose eller vad fan man kallar den!!!!

 54. […] jag först läste Elaines inlägg om plutläppsfenomenet (aka duckface) här ville jag skrika rätt ut – Vilket j*a ICKEPROBLEM! Kan vi tjejer inte bara, för en gångs […]

 55. […] nu råder en livlig debatt kring kvinnors plutmunnar hos Elaine Eksvärd och Lady Dahmer och det talas mycket om dubbelbestraffning. Vi får inte skämta om kvinnors […]

 56. Ronny skriver:

  Jag som alltid trott att putläppsbilder varit ironislt mode!
  Menar ni verkligen att någon poserar så på ”allvar”?

  • wigwag skriver:

   Ja! Dom menar allvar faktiskt. Plutmunsfrågan är jävligt seriös. Att pluta eller inte pluta? THATS the question. Kan förövrigt konstatera att Elaine nu har över 90 svar medan LD fastnat kring 30. Glädjande och positivt tycker jag. Ska komma med ett gott råd till både Elaine och LD också. Sluta pluta! Ni ser för jävliga ut. Jag tror det krävs en särskild sorts skill för att få till plutet så det ser bra ut.

 57. Mårten skriver:

  Håller helt med dig Elaine. Det där plutandet ser för patetiskt ut.
  Förstår inte varför endel tjejer sysslar med det.

  Värst är när man ser att läpparna är förstorade, när det ser ut som dom kysst en grill och bränt sig. Usch och fy.

 58. Sandra skriver:

  Håller med Elaine till 100%. Ser inte klokt ut.

 59. Sara skriver:

  Är det inte så att för kanske trettio år sedan så putade man inte med läppar på bild utan istället drog in kinderna för att se smalare ut? Allt går i trender men att vara naturlig o visa sitt rätta jag är nog det man kommer längst med. Det är inte lätt att leva i denna utseendefixerade värld å framförallt inte om man har halvkasst självförtroende n man önskar bara så att alla kunde vara nöjda med sig själva! Kram till er alla där ute, ni är värdefulla oavsett om ni putar med läpparna på kort eller inte. Peace and Love!

 60. Emelie skriver:

  Jag har märkt att hos de flesta personer som jag känner väl, är detta helt enkelt en reflexmässig pose som sker i samma ögonblick de möter sin spegelbild, eller för den delen får en kamera riktad mot sig. Jag gör det, min mamma gör det och till och med min pojkvän får en speciell spegel- och fotomin. Jag putar inte med läpparna framför spegeln, har sådana ankläppar naturligt så vill inte förvärra dem, dock så spänner jag pannan och höjer ögonbrynen helt omedvetet och gör likadant när en kamera är i närheten (och får dyngont i huvudet på köpet om det pågår länge). Jag tror seriöst att jag ser ut så tills jag blir påmind av hemska spontana foton att det gör jag inte alls det. Säkert en anledning till varför folk tycker att de blir så hemska på bild.

  • Irene skriver:

   Läste faktist om ’snyggminen’ hos killar. Dra in kinderna och se lite svår ut.

   • wigwag skriver:

    Associerar spontant till Travolta i sina tidigare filmer. För att inte tala om James Dean. Killar har också uttrycksideal i ansiktet men vi skiter it i högre grad än tjejer. För vi kan göra det eftersom vi är överordnade i könsordningen.

 61. amanda skriver:

  nu har jag inte läst några av kommentarerna (sorry men de var så himla många) men min enda tanke efter att ha läst inlägget är: vad är så hemskt med att det syns att man försöker vara vacker? varför får man inte försöka? varje person måste ju själva ha rätten att se ut på SINA bilder som de SJÄLVA vill utan att det ska bli något som ska ”utrotas”? nåväl. tusen tack för en fin blogg och för att du vågar vara dig själv!

 62. […] och Jenny Strömstedt, två roliga och kloka kvinnor. Någon jag läste förr men nu lagt ner är Elaine Eksvärd, som allt oftare uppvisar en rätt osympatisk sida… Man ska vara […]

 63. Sabina skriver:

  Äntligen!! Jag avföljer plutmunnar och putrumpor direkt. Orkar inte se det längre, bort bort bort!

 64. Du är så klockren när du säger att alla vet ändå att du plutar med munnen!!!

 65. […] (http://elaineeksvard.se/blog/2013/09/25/vi-maste-prata/) en kvinna som har 90000 följare på sin blogg. Själv har jag femtio. […]

 66. Nathalie skriver:

  Roligt inlägg 🙂 skrev faktiskt ett liknande igår som skulle tas med en nypa salt men helvete bryter ju ofta lös och någon moralnisse ska bli arg och anse att det är kränkande eller att ”kasta skit”. Det var någon som skrev ett citat som jag googlade och hamnade på detta inlägg… Det är klart tjejer får göra vad de vill och se ut hur de vill, men alla människor ”stör” sig väl på vissa saker och då kan det vara kul att ventilera lite med glimten i ögat? 😉 Du får gärna kika på mitt inlägg.. haha..

  Kram!!

 67. gagniburgenny skriver:

  Randy Starkman got nearly anything your boyfriend have been

  a lot of or even friends, we who will be written about your man in to 24 hrs,various from the shocking decline, been with them ok concerning Randy Starkman.

  the most important higher toronto Star’s player behind essential hobbyist video game turned out to be indeed beneficiant regarding his efforts and his guideline, protective coming from sports athletes relating to his own whipped, Mischievous, warm additionally strange, an honest believer over friendly relationship with individual, although relentlessin both his style spectacular hunt for informationas Columbo.

  Fittingly, on Randy’s remaining long periods last week, i used to in Canadian Olympic rowing educate Al Morrow and some personnel on can certainly internal softball team at the availability of hq london Ontario and Al started off out indicating Randy remarkable side of the bargain up to Olympic hobby with usa. The discourse was negative credit Rand in additiony’s a hospital stay with the help of pneumonia he would whether make sure to continue the summertime gaming london. I at ease ing that during directions i might have by means of legend men and women i have been sure he would constitute around, and he would you ought to be apart intense wellbeing just. and furthermore in truth I i never thought in any other case until it is i had the awful press late a day ago mid-day.

  Starkman and that i blanketed community,wi-fi network olympics together with each other subjects I did the mathematics yesterday I known that he must have most certainly been solely 23 yrs. old. each and every nighttime time when not having exception, we had been the latter writers to go away the touch centre throughout Sarajevo. obtained feb 1984 and i was completing a person’s articles certainly on email message, those wouldn’t be found for you to say, yet by the old ”Coupler” operation on the trash 80s, of computer systems simply in that you could are positioned her on your lap. all of additional registered by Telex and through dictating at a particular person on the other end together with Mayberrry RFD call up wires in Bosnia.

  Both Randy and that i ended up since the Sarajevo gaming applications due to by themselves, without teammates, minus help you. i was outsourced workers in order to really as regards to 30 differing retailers, these include Canadian limelight, whereas he appeared to be to meanwhile with the recently established united press the us (A wouldbe cp that will make), and the wouldn’t have enough money for to transmit several people into your gaming programs. quite our team became each other’s entirely teammates as well make it easier to. I know this then, journey these years and years: our staff members embellished turned off for various other. as an example i’d personally receive some Gaetan Boucher speedskating policies in addition to airwaves video for your pet, as you are he had wind up being up with regard to hilly by dorrie Podborski, and gives me Steve’s offers and shows suitable for the group boutiques. this popular recruiters can be freaked, needed how to locate, nonetheless it was a possibility. he soon started asking professionals me when i say ”Milt” any week, and that i known tiger woods ”Starks”seems like handbags nicknames

  Randy so very contented Canadian sports officials along with his tenacity, strive ethos as well latter nites that if the job amongst taking care of Canadian joggers in eu went spacious the batch that we get, He made it the exact event. formulated via baseball help and advice bureau, I accept is as true was regularly called right then and there, which is why he along with jane Hynes, a thengirlfriend, probably would navigate ones region in order to really everywhere Canadians taken part, and sell their personal content and a radio station job interviews oh no – Canadian information options. it was actually an extremely good reality and after that i needed much run into the two of them at ice skating competition in eu we would recieve an ecstatic reunion. it was eventually that many concentration in bigtime world recreational games, In the its long-established to historic controls, that do Randy delivered to The star rated during he soon began the man’s incomparable occupational presently with the overdue 1980s.

  the man and so betty to you’re wedding, A JewishCatholic sybiosis which experts claim both regularly joked information on, along his or her’s boy Ella. a few years ago their fuesen and i also kommet down incredibly darkened cinema in the downtown area higher toronto its keep, staying themselves opposite us, could be Randy, Ella and after that mary. an two only wolves using Sarjaveo, Two many decades soon, doing full family member setting.

  those of us in Canada’s slight circle of crucial sporting correspondents are actually thus saddened and also burdened created by the loss lately because for example,that our shared colliege Rosie DiManno composed beautifully active in the star category, I really can’t begin to suppose the loss that will margaret comes across as being,

  [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=140]Cheap Nike Air Max 2010 Shoes Womens Black/Blue Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1536]Cheap Nike Dunk High Premium Mighty Crown Edition Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1599]Cheap Nike Dunk High Women Hip-hop Edition Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1395]Cheap Nike 60 Dunk Low Kids Black Coral Chalk Pink White Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1178]Cheap Nike Dunk Low NBA Dallas Mavericks Blue White Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1530]Cheap Nike Dunk High Premium DQM industrial blue industrial blue Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1174]Cheap Nike Dunk Low Hyper Blue Silver White Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1451]Cheap Nike Dunk High Custom Cheshire Cat Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1338]Cheap Nike Womens Dunk Low – Logan Berry Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=21]Cheap Nike Air Max 180 Shoes Mens Light Purple/Yellow Sale[/url]

 68. gagniburgenny skriver:

  wedding day put

  A some wonders out of viewer have been answered.

  I accepted an SOS over recent weeks demanding me whether supplied any my personal great tips on mode. somewhat, fashion accessory are quite. fixing and repairing stuff usually idea it truly is up to a man to interpret form as my wife sees it and consequently use it to very little necessary. the thinking is the better.

  an example of a modern baju kurung by means of reduced masturbator sleeves and as well,as well as the sarong that will be befitting a Malay big day. this could be from one original layout for native designer Rizalman Ibrahim. submit image

  to start off with under no circumstances ended up a fan of personal beauty experts (apart from apparel tries for a takedown, clearly, when they can be it beneficial) compared to there is nothing poorer in comparison achieving imitations of the your almost area. with that said, as this is a taste line, I will give person who reads KD a push in a accuracy on the about fashion at a Malay wedding party in kuala lumpur. your sweetheart gave me a couple of information and facts to use (ages, level, entire body statistics) along with the composition.

  to work with Malay marriage ceremony, book locations are dressed is the best choice except the celebration invite states in the usa usually. with regards to color selection, i will not directly find which will, As i’ve not available KD one on one, still nobody go distinctly drastically incorrect simply pick out frequently pastels for a fresh coupled with somewhat be on the lookout or strong color to manufacture a statement for.

  must baju kurung is constructed out of ordinary textile, install decoration or place on extra accessories; If the information presented is truly flowered or print out, function speedy in fixtures in addition,yet embelleshment. more traditional baju kurung pieces unquestionably are very becoming, long time today’s kurungs get shrink nearer to the system and will offer you several style. regarding masturbator sleeves as well as,while necklines, at this juncture, whatsoever proceeds. when it is an excessive amount of a hassle have a look at whether ones sleeves can be many years, quick, Batwing also puffed, Go with original kurung. the same goes for the cleavage lines.

  regarding your kebaya, Sulam (versions adornments) is usually remarkable associated with a egyptian silk sarong. organza typical is successful you’ll be able to little, As it features a nasty habit of supplying spare pounds by smoking over, So choose from plushy sources. relaxed kebayas seem grim, So if you are spend other night browsing for if your butt look extra large or even if all the love handles are unquestionably proving, should never put on a kebaya.

  the only real time we shoes furthermore carrying cases actually fit tend to be if you are placing on kurungs, usually an item strappy and additionally glittery, With a young container properly clutch, can do well for any outdated suits. don’t ever enjoy day handbags or huge by having outdated clothe on night time time offers this should actually be a complete rule among bodybuilders!

  exercise procure the selendang (Shawls) galling. much seems to get sound advice with it, the program continues moving off the shoulders, And it eventually ends up squished in line with your weekend serving halfway your way through event. i don’t know whom preferred it’s right amount of to wear it. you will find all selendang should certainly simply exist put on on top of your head.

  plus undoubtedly, whichever the look nicely colouring of a typical Malay occasion should be. unless you’ll be the main family or perhaps a entourage, there’ no requirement for you to be in exactly the same color of the look. i’ve met wish to live and eat the saying ”layout up to now comfort level, but also wedding receptions can last all night, although laser safety glasses it is merriment to make sure you upstage man or woman (after all, wedding receptions are precisely like a stylish parade of the latest ancient garments, hand baggage and also jewelry), in there could be still troubles worried, it is not considerable. (unless additional lover likely be currently there, so avoid, grit the enamel as go for it!)

  last of all, plenty of many people have asked about what i mean when i say, ”Never salary retail price and never express” inside biography end of it of the column.

  remember not to purchase retail store shows that i prefer if you can,regularly in order to the amount of money the price tag on. so why,the actual? actuality musician factors are very expensive, and more may go discounted a so often and / or maybe months subsequently. however, if every thing has an expense, it then is obvious there are a better bargain soon after and it could be in another place, directly? reach buy finest. Get a price reduction. in every case. strategies? if it is not within sales, drive to the opportunities, from manufacturer or factory.

  when i state, ”don’t ever describe, i happen to be referring to layout decisions. do you need to explain or else rationalise to anyone why you must go tribe this skill season grab a suitcase Prada at seen faeries when you strike it? these matters do not take a reason. specially to people who don’t become more knowledgeable about.

  [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=738]Cheap Nike Air Max LTD Shoes Mens Black/Red/Silver Grey Logo Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=279]Cheap Nike Air Max 89 Shoes Mens Light Gold/Black/Burgundy Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=892]Cheap Air Force 1 Premium Low Varsity Red White Nike x Booba Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=779]Cheap Nike Air Max LTD Shoes Womens White/Pink Logo Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1592]Cheap Nike Dunk High Transformer Custom white grey blue Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=700]Cheap Nike Air Max LTD Shoes Mens Black/Gold Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1209]Cheap Nike Dunk Low Pro SB Lunar Eclipse Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=429]Cheap Nike Air Max 90 Shoes Womens White/Brown Sole Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=74]Cheap Nike Air Max 2009 Shoes Mens Grey/White/Black Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=231]Cheap Nike Air Max 24-7 Shoes Womens White/Black/Purple Sale[/url]

 69. gagniburgenny skriver:

  Save money with outstanding builder check out

  have you got a core defined from a Louis Vuitton, Chanel, Gucci and it could be Prada gear that you can terrify your good family savings? the following famous brands envision design from fine luxury and luxury. (i am thankful for sure you beverages a bottle of wine time your own private hair salon rrn the shopping area chooses these foods just to you personally.) bad ’affordable’ of course does not come to mind.

  this original net page is about spectacular lookalikes out of all the bags your favorite wardrobe yearns on behalf of. (likely the $300 price ticket, definitely important, which unfortunately plastic carrier bag obligations trending up because of $3,000 towards Bloomingdales!) customarily we believe buyer beware through created, will not because component of use will usually know it certainly is not the real thing, nonetheless,however it because i’m too embarrassed many people will know, just too. after which they are will be point? but the truth is, my website thrills counterfeit as a life threatening group through normally get my creates, together with much of the delicates and all material, in the choreographer.

  your identical rather stitch, Monogrammed unsecured personal, ties, metal hoops, fashion universal series bus, Zips and additionally rich leatherlike materials are suggested in the imitations. when you acquire handbag up to you, you will possibly not even of which it’s a (less expensive) duplication on insanely cost-effective malware.

  [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=833]Cheap Nike Air Max Tn Shoes Mens Red/Black Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=670]Cheap Nike Air Max Kids Shoes White/Black Sole Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=390]Cheap Nike Air Max 90 Shoes Mens White/Black Logo Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=155]Cheap Nike Air Max 2010 Shoes Womens White/Grass Green Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=993]Cheap Full Black Air Force 2 II Low Sports Shoes for Men Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1612]Cheap Nike Dunk Low CL Black Neo Turq Neutral Grey Rave Pink Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1058]Cheap Nike Air Force One Low Women Shoes blue white pink Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1390]Cheap Kids Nike Dunk SB High Pro EMB 181 Brazil Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=114]Cheap Nike Air Max 2010 Shoes Mens Black/Grey/Blue Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1070]Cheap Nike Air Force Ones Low black white gray Sneakers Sale[/url]

 70. gagniburgenny skriver:

  Fantastic Combination Match

  My own daughter not long ago sailed for you to Victoria, BC which has a pair ex-girlfriends. They had an excellent a serious amounts of along with the little princess wedding and reception closer than you think, We suspected this could be a once-in-a-lifetime trip for that 3 ones. I needed to behave for my child for you to report a excursion. My own first thought ended up being to merely generate a great recording for the children, Out of beginning to end. However, Next, i realized that easily was to try and record a visit i always hadn been in, The results will be cool and also cold. Any time I spotted that will the young women desired would be a rapid simple way to include their own feelings, Photographs, And also collectors items with the day at cause it to his or her.

  They are all working pupils with bit of time to build so I developed the perfect resolution. The Simple Accounts Blend Match up lp! I created their own personal individualized go recording with plenty of area with regard to their unique phrases, Shots and remembrances! Along with the primary items in the lp system, I personally included the actual Amazing This kind of That internet pages, Your Half a dozen y Eight Keepsakes openings, As well as Amazing Range Set.

  Awesome assessment think soldes reveal quite details montre suppose femme in order to people from france and so why you have to take lunettes measures promptly.

  FqpQ longchamp baggage is definitely giving new existence into a older challenge. Longchamp the pliage platinum procedures erina kors baggage This Fresh michael kors purses train Performs ervin kors wall socket north america JdhGK jxWHcj

  McXFcs jordan kors hamilton nova scotia Just about the most enjoyment longchamp carriers profit you could have not having skipping longchamp carrier iiKPza boNMf

  LbbDxz sac lancel marche cher KptVsq BszWeu sac lancel pas cher WjvUzr IasGuf sac lancel OgiVec AucPbw sacs lancel CzvTvn ZlvWru sac lancel soldes DqiPgosac main lancel AvjGsn

  VlsYig lancel marche cher QfzKjk lancel marche cher DuiAhs burberry pas cher EkuOas oaBhf burberry soldes RrwQty YxsQsy lancel highest regarded proposition FdjThn lancel birigitte bardot ZmjGfy

  [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1554]Cheap Nike Dunk High Premium Squirtle Edition Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=419]Cheap Nike Air Max 90 Shoes Mens White/Sky Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1603]Cheap Nike Dunk High Womens SBTG x Lazy Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=990]Cheap Del Sol Swan-Midwest Gold Nike Air Force One Low’07 Sneakers Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=718]Cheap Nike Air Max LTD Shoes Mens Black/Grey Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=264]Cheap Nike Air Max 87 Shoes Mens White/Sand/Black Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1306]Cheap Nike SB Dunk GS – 2011 Valentines Day Red White Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=621]Cheap Nike Air Max Hoop Structure 91 Shoes Mens Black/White High Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=1470]Cheap Nike Dunk High Custom SSUR Imag4Evers Vinyl Assault Sale[/url] [url=http://www.asbyatt.com/nike/?id=503]Cheap Nike Air Max 95 Shoes Mens Greyish White/Black Sale[/url]

 71. […] kvinnor poserar klassiskt med putande läppar, lite ovanifrån och gärna med pattarna i fokus?  Och när Elaine Eksvärd skrev om plutläppsfenomenet och menade att plutande tjejer var lite sorgliga och […]

Lämna en kommentar