Det va känsligt det här…


Det blev lite spänt härinne känner jag.

*Host*Bild 2013-09-25 kl. 17.13

Jag är van. Ibland säger jag det en hel del tänker och så kommer folk springandes och kallar mig dum elak och allt vad det kan vara. Andra håller med och tycker att det är bra att jag säger ett sanningens ord. Vill jag trampa på alla plutmunsposare? Absolut inte! Tvärtom. Jag vill att de ska älska sig själva som de är. Och det jag säger är inte LIVETS LAG, det är min åsikt. Och jag är så GLAD att det finns ni som inte delar min åsikt och förklarar varför.

Men när ni svänger med att jag sysslar med dubbel bestraffning och härskartekniker så blir jag faktiskt trött. Jag är trött på alla som trär offerkoftan på dem som får kritik som inte handlar om hur personerna ÄR utan vad de gör; plutmunsposar. Natashja och delar av hennes trupp och även några bloggvänner härinne tycker att jag sysslar med det. Ta kritik för vad det är – kritik. Varför skydda folk från lite versioner av sanningen?

Jag har fått en massa kritik. En gång för länge sedan så dejtade jag en kille som bodde i NY. Jag visade honom en bild när jag visade ett nytt läppstift jag hade köpt. För att visa hur det såg ut så plutade jag extra med läpparna. Han sa enkelt ”Don’t do that, it makes you look stupid.” varken mer eller mindre. Vet ni vad jag sa? Jag sa:

DIN ELAKA MANSGRIS! DU SYSSLAR MED DUBBEL BESTRAFFNING OCH HÄRSKARTEKNIKER DU SKA FAAAAAN INTE VÄRDERA HUR JAG SER UT FÖR JAG ÄR ETT OFFER FÖR PATRIARKATET OCH DU ÄR DUM! FÖRLÄNG KUKEN DITT AS!

Nej, det är inte sant. Jag blev förvånad och sa ”Jaha, tycker du. Det tycker inte jag. Jag tycker att jag visar hur läppstiftet ser ut.” Agree to disagre. End of story.

När folk ger mig kritik så ser jag det som att jag får ta del av deras syn på saken. Jag tycker det är värdefullt. Jag håller inte alltid med, men drar inte slutsatsen att personen är en idiot för det. Vi tänker bara olika.

Jag ser inte ner på tjejer som plutar med munnarna. Jag tycker tjejer är bäst. Jag ser ned på plutmunsposar som fenomen oavsett om det är min mamma eller en tjej på Paulas blogg som gör det.

jessica_biel_ger_oss_sin_basta_plutmun

Sådeså.

<3

 

Bloggvännerna har ordet

57 svar till “Det va känsligt det här…”


 1. Lotta skriver:

  För mig verkar det som att det gått inflation i att beskydda ”Lisa” från ”Kajsa” som säger dumma saker som ”Lisa” kanske skulle kunna ta illa vid sig av om jag berättade för henne. Jag ser samma fenomen både i bloggar, på FB och på forum. Man säger att man själv inte alls känner sig träffad eller tar illa vid sig, men tänk på alla andra som… Och så hittar man ett gäng människor som man trär på offerkoftan och agerar beskyddare för i dessas frånvaro. Ofta haglar samtidigt kommentarer som ”näthat” och ”mobbare” och liknande tillmälen.

  Det är bra att stå upp för varandra och att uppmuntra till snällhet istället för elakhet, men det får inte gå till överdrift. Och än en gång tror jag att det bottnar i oförmågan att skilja på sak och person. Man måste få tycka olika i sakfrågor utan att behöva tycka illa om personen i fråga, alla kan omöjligt vara överens om allt, och hade alla varit det så skulle det varit fruktansvärt tråkigt och andefattigt.

  Att kunna ta kritik är inte samma sak som att låta någon trampa på dig. Att ge kritik är inte samma sak som att vara elak eller mobba. Kritik är en del av det som gör att vi växer, utvecklas och vill förbättra oss själva och att omges av ja-sägare som alltid stryker medhårs är inte vidare konstruktivt. Skilj på äpplen och päron så kommer det här säkert att gå alldeles utmärkt! 😉

  Lotta
  http://bloggnyheterna.blogspot.se/

 2. Nja, jag skulle inte gå så långt som att säga att du aktivt sysslar med dubbelbestraffning. Det vet jag ju att du aldrig skulle. 🙂

  Däremot så blir det tyvärr så det förmodligen upplevs; en slags bestraffning. Unga tjejer har ofta så mycket annat skit att battla med och så kommer vi ”klokare” kvinnor som minsann fattat lite mer och får dem att känna sig dumma. Även om inte det är syftet. Mitt inlägg är lika riktakt åt mig själv som åt någon annan. Jag är inte mycket bättre själv.

  <3

  För övrigt tänker jag lägga detta på minnet till nästa gång en man tycker till: ''DU SKA FAAAAAN INTE VÄRDERA HUR JAG SER UT FÖR JAG ÄR ETT OFFER FÖR PATRIARKATET OCH DU ÄR DUM! FÖRLÄNG KUKEN DITT AS!'' – Helt i min stil.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Haha, nja inte helt. Men lite. 😉 ❤

  • När det gäller tjejen på Paulas blogg så tänker jag spontant ofta precis som du när jag ser kvinnor som ”förstör” sina utseenden, men å andra sidan så skulle jag vara miljonär om jag fått en krona för varje gång nån påpekat att jag förstört mitt utseende med näsringen eller tatueringar osv. Och sånt gör mig mest bara arg för i mina ögon så blir jag snyggare med ringen och tatueringarna. Då känner JAG mig fin. Kanske är det så med kvinnan med läpparna?

   • Förmodligen tycker kvinnan med läpparna att hon är snyggare, ja. Som allting vi gör med vårt utseende, trots vad andra må tycka om det.

   • Malva skriver:

    Fast vart kommer putmunnen ifrån ifrån början?
    De är knappast en 13-årig tjej som sitter hemma framför spegeln och gör grimaser som helt plötsligt märker hur snygg hon ser ut när hon gör så?

    Nja, jag anser att putmunnen kommer ifrån klassiska mode och porrbilder där kvinnor ska se snygga och sexiga ut.
    Varför kopplas ihop med det när man är fin precis som man är? Man behöver inte härma den där modellen som viker ut sig, den modellen som killarna sitter och stönar åt i skolan.

    Jag har själv upplevt fenomen som detta, inte bara putmunnen utan andra saker som drar killarnas uppmärksamhet.
    De är sorgligt att göra sig ”fin” för någon annan.
    Tycker man att man är gööörsnygg i putande läppar, fine! Jag tror dock inte att alla dessa unga tjejer gör de för att de tycker de är snyggt, utan de vet precis vem som uppskattar det.

   • fanny skriver:

    Kommentaren på Paulas blogg är ju av exakt den karaktär som Elaine många gånger talat om hur mycket hon föraktar. En lindar in det en vill ha sagt genom att ge en komplimang som egentligen inte alls är särskilt snäll. (varför gör VACKRA kvinnor så med sitt utseende. Nej men om en är ful då kan en köra på med plastiken, för guds skull). Onödig kommentar som inte gynnar någon alls (i synnerhet inte en kvinna som är höggravid.)Gillar Elaine jättemycket. Men här blev det fel på många sätt.

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Missa helt att hon var gravid. Fan. Känsliga tider det där, skulle faktiskt inte ha skrivit så om jag hade sett det. 🙁 blir fel ibland.

     • Jenny skriver:

      Gravid eller inte. Som sagt. Inlindade ”välmenande” kommentarer som slutar med ett personligt påhop är ju aldrig trevligt. Det har ju sagts x flera på både den här och andra bloggar. Förstår inte varför kvinnor ka vara så otrevliga mot andra kvinnor så ofta. Även här.

 3. Emma Å skriver:

  Det är inte lätt att vara ung tjej. Antagligen inte att vara ung kille heller, men just när det handlar om utseendet så är det ett otroligt högt fokus på hur unga tjejer ser ut. Jag tänker att det kanske är viktigt att inte ge kritik för utseende, även om det se fånigt ut, eftersom det bara återigen ger tjejer ett budskap om att det är viktigt för tjejer att inte se fåniga ut.

  Varför många tjejer plutar så där med läpparna är ju för att de vet att i deras värld är det sååå viktigt att de ser bra ut och därför tycker jag kanske att det är bättre att inte kommentera det, d.v.s. ge deras utseende så lite uppmärksamhet som möjligt för att kompensera och istället prata om dem och med dem om saker med annat fokus än deras utseende.

 4. Amanda skriver:

  ”Ansvaret ligger inte hos den enskilda individen”….

  NEHE, men vem fan är det som ska börja med att sluta då??

  Jag blir glad av människor som ler på bilder, de som ler med ögonen och hela ansiktet. Jag brukar försöka att alltid lyfta dem och kommentera att leendet är vackert. Att säga att någons leende är vackert tycker jag både är en komplimang för utsidan och för insidan. Mår inte insidan bra så går det inte att få fram ett rakt igenom vackert leende.

  Du ler vackert Elaine!

  • Jag är så trött på att uppmanas att le faktiskt. Jag har aldrig stött på att man ber en man le eller visa tänderna på bild, bara kvinnor. Vi ska liksom vara behagliga hela tiden. Kan man inte bara få vara?

   • Amanda skriver:

    Det har jag, och det är inget ovanligt. Att visa tänderna vid leende är personligt, det är olika från person till person. Vissa ler naturligt utan tänder, vissa med den ena tandraden synlig och vissa med båda. Du får vara, annat säger jag inte. Men om någon lägger upp en bild i cyberspace är det ju för att någon annan ska se den bilden, och eftersom att leenden smittar så är det väl ändå bättre att smittas med lite positivitet?

    • det beror väl på vad man vill förmedla med bilderna man visar? Jag vill förmedla känslor bland annat. Ge en bild till mina inlägg. Och ibland vill jag visa bilder som inte är behagliga. Ibland vill jag bara visa mig själv. osv.

     • Amanda skriver:

      Jag säger inte att det är dåligt med bilder på annat än folk som ler, tänk vilken konstig värld det skulle vara. MEN när någon ler med hela själen på en bild så väljer jag att lyfta det för jag tycker att det är värt att uppmuntra.

 5. Mia skriver:

  Tror en del i problemet är trenden att alla ska spruta in en massa skit i läpparna och får då automatiskt ankmun, och de som inte har skit i läpparna vill se ankiga ut.

  Tror tyvärr att det är en sorglig generationsfråga (jag är 32) pratade med en gammal vän i helgen som utbrast ”men vi såg inte ut sådär och vi värderade inte varandra för att vi såg ut sådär” nej men vännen sa jag vi träffades under studier, vi sökte vänner som var intressanta som vi kunde prata med och få nåt ut av inte för att vi hade matchande ankläppar

 6. Jag skulle bli så förbannad om någon sa så till mig som den där killen gjorde till dig! Fast jag skulle nog inte finna mig direkt i situationen utan svara som du gjorde. Och komma på ett mycket bättre (i min mening) och vassare svar hemma på kammaren långt senare… 😉

 7. sanna skriver:

  jag älskade inlägget, för om man läser det rakt av så är det underbart, en gnutta ironi men samtidigt en uppmaning, och jag kan inte se något fel i det alls. känns som att det är livsfarligt att blogga nu förtiden 🙂 om jag skulle gå igenom mina gamla arkiv så skulle jag nog vilja radera en massa, för då skrev jag mycket spontana saker, som i nuläget kanske skulle göra folk kränkta eller arga eller upprörda. samtidigt kan jag sakna den tiden, för nu måste man hela tiden tänka efter. jag sa till en kompis en dag: när jag var liten så reagera ingen om jag hade rosa byxor eller blåa, det spelade ingen roll om jag lekte med bilar eller dockor, för det handlade aldrig om att VISA VART SKÅPET SKULLE STÅ, utan mamma å pappa gav mig det som fanns . tack gode gud för det. en annan vän hade en blå body på sin dotter och jag tog ett kort, frågade om jag fick lägga ut, hon: neeej, vet inte vad alla skulle tycka? jag svarade: Jag tycker hon är fantastisk. och hon har kläder på sig, räcker inte det? 🙂 nej, ibland blir folk kränkta för minsta skitsak, det känns som att det är inne nu att superanalysera minsta detalj, ibland är en tomat bara en tomat.

 8. Ninni skriver:

  Jag blir så orolig! Elaine får 70 (!) kommentarer i en anknäbbsdiskussion. Herregud tjejer! Bry er lite mer om viktiga saker som utbildning, etik, miljö och framtiden. Visa att ni har ett engagemang i det som är viktigt på riktigt!

 9. Stina skriver:

  Eleine brukar inta alltid vara så bra på att ta kritik. Det hettar till ibland 😉
  Det är lättare att ge än att ta emot kritik. Samt att man själv tycker att man ger konstruktiv kritik men få ta emot kritik som inte landar så bra. Detta är väl mänskligt. Diskussionen är känslig och skönhet är relativt. Jag tycker LD driver en bra blogg som ifrågasätter men samtidigt erkänner att hon själv inte lever strikt efter sina åsikter. Alla påverkas av normer och omgivning. Diskussionerna är lärorika!

 10. p. skriver:

  Innan jag talar försöker jag tänka på minnesregeln THINK: true, helpful, inspiring, necessary, kind

  Den svåraste tycker jag är K. Ibland är det snällaste att inte vara så snäll, att säga vad som någon kan behöva höra snarare än vad som gör någon glad. Det kan vara obehagligt att vara snäll på det sättet.

  Att påpeka att plutandet faktiskt syns och kan se lite märkligt ut kan anses falla under snällt. Om det görs med respekt.

  Jag blir lite full i skratt när ni liksom ’tussar’ era egna följare på varandra på det här sättet, blir lite pingis. Och kanske är ni vänner, men ’tussandet’ kan leda till att ena partens följare kliver in och vill leka riddare åt sin part. Som upplagt för övertramp. Jag vet inte vart jag vill komma med det, men intressant att följa blir det hur som helst.

  (och den mer cyniska delen av mig tänker att det nog genererar bra trafik… 😉 )

 11. NEEMEES.COM skriver:

  Jaaaeh, eftersom andra har kommenterat så ….fint….så säger jag liksom bara ”hej på dig”.

 12. Men Elaine… 😉

  Jag tar mig mer för pannan när människor känner behov av att ha synpunkter på saker hos andra som de verkligen inte har något med att göra. Live and let live, för faan. Om jag håller reda på min läppar så tar du hand om dina.

  Jag vill fortsätta påminna om att fundera på VARFÖR människor gör som de gör. Det finns alltid anledningar och bakgrunder till människors val, både personliga och sociala anledningar, och innan man funderat på eller känner till dem bör man passa sig för att döma. Man gör det ganska lätt för sig när man avfärdar skönhetsmissar som töntar och dissar en ganska stor grupp människor på grund av ett enda litet gemensamt attribut som putiga läppar. Fundera istället på vad som ligger bakom. Varför väljer vissa personer att ta sådana bilder? Hur kom de på idén? Vad tänker de om sig själv, andra människor och världen? Själv sitter jag här och funderar på varför du tycker det är relevant att skriva sådana här blogginlägg. Det hade varit en sak om du suttit och småskvallrat om detta med några kompisar men nu slänger du ut det till alla dina 90 000 läsare varav en hel del säkerligen har sina fb-sidor fulla med plutbilder. Och andra, som jag, är helt ointresserade av att läsa blogginlägg där människor döms ut för struntsaker. Du är så himla bra på att sprida god stämning och har en helt unik plattform för att nå ut till så många människor, slösa inte bort det på negativitet!

  Jag köper inte det där med att ”jag säger bara min åsikt”. Att säga sin åsikt är en sak, men att döma och förolämpa människor en annan. Att säga att någon är ful och sen slänga på ett ”vadå bli inte ledsen, jag säger ju bara min åsikt, det vore ju trist om alla tyckte samma” är inte okej. Människor blir uppriktigt sårade och ledsna av andras åsikter (det är väl det som kallas mobbing) och i den mån man kan hör det väl till vanligt folkvett att undvika det. Jag hade möjligtvis kunnat köpa det om du levde enligt det själv men läsare som ”bara sagt sin åsikt” i ditt kommentarsfält har flera gånger fått höra både det ena och det andra som ligger ganska långt ifrån ”jaså, tycker du det, det var en värdefull synpunkt”.

  Puss.

  • mikaela skriver:

   Alltså Linnea, jag älskar dina ”men Elaine” kommentarer. Alltid lika klok! Elaine, jag gillar din blogg men du fortsätt gärna att lyssna på Linnea. Lycka till med bloggandet!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Kära Linnea, du är så klok. Men jag håller inte med dig i det här fallet. Jag har inte sagt att det som plutar med munnen är fula, jag har sagt att de är fina som de är. Se skillnad på sak – plutmunsposande, och person – tjejer som sysslar med sånt.

   Att vuxna kvinnor gör så tycker jag är oroväckande och det skickar signaler till yngre kvinnor precis som hålla in magen och flasha tuttarna på insta visar. Kan vi tillsammans blir mer nöjda med oss själva precis som vi är så ser jag inget fel med det. Puss på dig med

 13. Men Elaine… 😉

  Jag tar mig mer för pannan när människor känner behov av att ha synpunkter på saker hos andra som de verkligen inte har något med att göra. Live and let live, för faan. Om jag håller reda på min läppar så tar du hand om dina.

  Jag vill fortsätta påminna om att fundera på VARFÖR människor gör som de gör. Det finns alltid anledningar och bakgrunder till människors val, både personliga och sociala anledningar, och innan man funderat på eller känner till dem bör man passa sig för att döma. Man gör det ganska lätt för sig när man avfärdar skönhetsmissar som töntar och dissar en ganska stor grupp människor på grund av ett enda litet gemensamt attribut som putiga läppar. Fundera istället på vad som ligger bakom. Varför väljer vissa personer att ta sådana bilder? Hur kom de på idén? Vad tänker de om sig själv, andra människor och världen? Själv sitter jag här och funderar på varför du tycker det är relevant att skriva sådana här blogginlägg. Det hade varit en sak om du suttit och småskvallrat om detta med några kompisar men nu slänger du ut det till alla dina 90 000 läsare varav en hel del säkerligen har sina fb-sidor fulla med plutbilder. Och andra, som jag, är helt ointresserade av att läsa blogginlägg där människor döms ut för struntsaker. Du är så himla bra på att sprida god stämning och har en helt unik plattform för att nå ut till så många människor, slösa inte bort det på negativitet!

  Jag köper inte det där med att ”jag säger bara min åsikt”. Att säga sin åsikt är en sak, men att döma och förolämpa människor en annan. Att säga att någon är ful och sen slänga på ett ”vadå bli inte ledsen, jag säger ju bara min åsikt, det vore ju trist om alla tyckte samma” är inte okej. Människor blir uppriktigt sårade och ledsna av andras åsikter (det är väl det som kallas mobbing) och i den mån man kan hör det väl till vanligt folkvett att undvika det. Jag hade möjligtvis kunnat köpa det om du levde enligt det själv men läsare som ”bara sagt sin åsikt” i ditt kommentarsfält har flera gånger fått höra både det ena och det andra som ligger ganska långt ifrån ”jaså, tycker du det, det var en värdefull synpunkt”.

  Puss.

  • fanny skriver:

   Huvudet på spiken.

  • Jenny skriver:

   Å så bra du formulerar tankarna kring detta!!!! Tänk om vi istället för att klaga, klanka ner på andra, uppröras över andras val etc kunde gå till oss själva och fundera på varför i triggas och sedan hålla det för oss själva. Varför är vi kvinnor så ofta kritiska och dömande mot varandra!? Tack Linnea för dina underbara formuleringar!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Kära Linnea, du är så klok. Men jag håller inte med dig i det här fallet. Jag har inte sagt att det som plutar med munnen är fula, jag har sagt att de är fina som de är. Se skillnad på sak – plutmunsposande, och person – tjejer som sysslar med sånt.

   Att vuxna kvinnor gör så tycker jag är oroväckande och det skickar signaler till yngre kvinnor precis som hålla in magen och flasha tuttarna på insta visar. Kan vi tillsammans blir mer nöjda med oss själva precis som vi är så ser jag inget fel med det. Puss på dig med

 14. Julius Hjort skriver:

  Go for it Elaine! Du är bäst!! Du behöver inte skämmas för att du ger en och annan konstruktiv känga till vår prinsessan på ärten-generation. Sådan är vår tid; Å ena sidan hen och avancerad genusvetenskap. Å andra sidan hårdporr och tiotusentals unga tjejer som står och förnedrar sig själva med plutmunnar och silikonbröst inför någon slags illusion av drömprinsen som hägrar i fjärran.
  Bra skrivet – mer!!
  /Julius

 15. Jessica skriver:

  Har man lite vett i huvudet så behöver man inte göra ankplut! De är väl nån säger sanningen 🙂 I think. Men visst vill man göra de ändå så fine men de ser fånigt ut så ni vet de bara 😀 visst vi får höra mycket om hur vi ska vara se ut etc men detta är ju mer ett bra stand att inte göra sig till och de är väl bra ju. Om vi kan få människor att man inte behöver göra sig till för att va fin så kan man la säga att. Kanske inte att jag går fram till random tjej lägg ner plutet men här på nätet kan vi väl ha öppna diskussioner om allt och lägga in en åsikt. Tycker jag är schystare och inte så personligt liksom. Sen är de la en värdslig sak men va fan allt är väl tillåtet att diskutera om och vända vrida på här i livet och nätvärlden där vi alla ät samlade 😀

 16. Maria skriver:

  Jag hade en egen liten studie under en tågresa. Flickan mitt emot mig satt hela tiden med putmunnen, det var en aktiv och rejäl ansträngning. Hon somnade till under resan och då försvann denna mun, när konduktören sedan kom och hon vaknade, satt munnen med de putande läpparna på plats igen. Att behålla putet när hon pratade så ut att vara en dödsdömd makt.

  Jag blev så fascinerade över denna aktiva begränsning så jag använde denna observation vid en av mina kurser, könsmaktsrelationer tror jag det var.

  Kanske skulle jag lutat mig fram och bjudit på ett Toy. Så hon hade fått vara sig själv för en stund…

 17. Maria skriver:

  Såg ut som en dödsdömd kamp ska det stå.

 18. Maline skriver:

  Nu kan det ju vara så att jag har spenderat en timme för mycket på filosofiska föreläsningar under min utbildnings gång, men jag tänker spontant att när du skriver ”Varför skydda folk från lite versioner av sanningen?” så utgår du ju per automatik ifrån ”din” sanning. Jessica, personen på bilden du kommenterade på Paulas blogg, har troligen en annan sanning hon förhåller sig till.

  Jag förstår vad du menar och det blir alltid en komplicerad diskussion när det handlar om utseende (framförallt kvinnors). Det är svårt att göra ett uttalande och liksom stå med ryggen fri från misstolkningar, så att säga, för det är så känsligt. Det blir lite som LD säger, varför tycker vi att det ena är vackert, det andra förkastligt, genom vilka ideal genom vems perspektiv etc.

  Vi använder ju mascara och läppstift för att förstärka ögon och läppar, vilket också är något onaturligt och ”fejkat” precis som plutmunnen. Men det ena är mer accepterat än det andra.

  Blir liksom inte riktigt klok på det om jag tänker för länge på det…

 19. […] Elaine svarar på mitt inlägg samt kommentarerna i hennes eget. Hon menar att kritiken handlar om saker folk gör och inte det de är och jag håller med om att det är en skillnad. Och jag håller med om att det inte behöver tas så allvarligt hela tiden och att det inte är hela världen om man kritiserar sådana här ganska små saker. Jag håller även med om att det är skillnad på att rikta sig till en grupp (som i det här fallet kvinnor som gör plutmunnar) och på att rikta sig till enskilda individer. […]

 20. […] Godmorgon mina fina människor till bloggvänner. Vet inte varför jag gillar er extra mycket när v… […]

 21. Sandra skriver:

  Förstår inte varför folk blir upprörda.. Jag skrattar högt åt bilder där folk putar med läpparna. Kan ärligt säga att jag tycker att ”putmunsposare” är patetiska. 🙂

 22. Jessica skriver:

  Heja dig Elaine! Jag håller med, tycker att ankmunnarna är larviga och kan inte låta bli att flina lite när jag ser en. För det är ett konstigt påhitt som kom från ingenstans. Det är en min som inte är unik på något sätt och som ser onaturlig ut. ALLA leenden är bättre än en plutmun.

 23. Elaine, är det också okej för mig att skriva ut hur äckligt jag tycker det är när tjejer inte rakar armhålorna? Det som hände kvinnan som flashade sin håriga armhåla vid melodifestivalen var alltså inte fel, för dom som hånade sa ju bara vad de tyckte? Hon behöver ju inte ta åt sig eller hur?

  Eller kanske kan jag skriva om hur jag tycker det är fel att bli tillsammans med någon som har en annan hudfärg? Och sen om nån blir upprörd ba: ”Hallååå, det är ju bara min åsikt och ni behöver ju inte hålla med men låt mig säga min kritik! Ta av offerkoftorna era PK-nissar!”

  Varför skydda folk från lite versioner av sanningen? Eller hur var det nu?

  • Elaine skriver:

   Äh, att ha hår under armarna och folk tycker det är äckligt är en smaksak. Jag har haft hår under armarna folk har sagt att det är äckligt och jag har SKITIT I DET. du borde testa det själv nån gång. jag har haft hål i tungan, folk har fått kvälvningar och jag? SKET I DET.

   Att tycka att folk inte ska beblanda sig med andra hudfärger är rasistiskt. Att du inte ser skillnaden skrämmer mig.

   Heddå.

   • Emina skriver:

    Plutmun är väl också en smaksak, eller? Finns ju bevisligen olika åsikter kring det, oavsett om de som tycker det är snyggt är påverkade av normer så tycker de fortfarande att det är snyggt, alltså är det också en smaksak.
    Nej Elaine, det känns som att du har svårt att genuint göra en pudel i denna fråga och öppet be om ursäkt , eftersom jag uppfattar det med den här typen av kommentar att du bara rättfärdigar din rätt att fortsätta tycka det du skrev i allra första inlägget om detta ämne? Har du verkligen tagit åt dig av kritiken och tänkt en vända till?
    Kan du inte öppet o ärligt säga vad du tycker efter all konstruktiv feedback du fått?
    Jag blev helt paff av din kommentar på paulas blogg. Den var rent ut sagt hemsk. Blev så himla ledsen för bilden av dig fick sig verkligen em törn. Du är inte mer än människa heller men du har predikat så himla mycket om detta med elaka kommentarer som avslutas med något som liknar en komplimang så det känns snopet att du själv föll dit.
    Och när någon påpekade att tjejen du kommenterade är gravid så skrev du att det var dumt att skriva så till någon som är gravid. Det är dumt att skriva så överhuvudtaget. Och det är detta jag menar med att du inte genuint verkar ta avstånd från ditt uttalande.

    • Elaine skriver:

     Men vi pratar ju om olika saker! Klart jag har svårt att göra en genuin pudel i denna fråga eftersom det inte är en fråga, det är två. Så vi benar ut det, tjejen på paulas blogg och plutmunsfrågan:

     1. Jag kan be om ursäkt för om jag sårade tjejen på Paulas blogg. Men jag tänker inte be om ursäkt för att jag tycker att plutmunsposar är patetiska och sorgliga. Jag TYCKER det. Sen får du tycka det är upprörande att jag tycker det, men jag kommer inte sluta att tycka det jag tycker för att du tycker att jag är dum som tycker det. Hänger du med? Jag tycker inte att kvinnor är patetiska och sorgliga – jag tycker PLUTMUNSPOSAR är patetiska och sorgliga oavsett om det är MINA MAMMA ELLER DIN MAMMA ELLER GUD SKAPAREN SJÄLV SOM PLUTMUNSPOSAR. Se skillnad på sak och person. Sen att jag som själv varit gravid vet hur OTROLIGT känsligt det kan vara så tycker jag att det är jättesynd att den kommentaren på Paulas blogg hamnade där. Den var elak trots att det aldrig var min tanke att vara elak.

     JAG BER OM URSÄKT TILL HENNE; GUD SKAPAREN OCH ALLA BLOGGVÄNNER! FÖRLÅÅÅÅÅÅT MIG! (På riktigt)

     Jag ber inte om ursäkt för att jag tycker plutmunsposar är en patetisk företeelse. Om ni vill hänga mig för det so be it. Att ni säger att jag är dum för att jag tycker det ändrar dessvärre inte min åsikt.

     • Elaine skriver:

      Nu blev det fel! Du har alltså rätt. Min kommentar var elak inte för att hon var gravid, utan för att den var elak i sig. Helt fel av mig att säga att hon skulle vara känslig. Så i den frågan har du helt rätt, det var fel av mig och jag har tagit till mig av den kritiken. Och mina versaler är inte arga, önskar att krusiveringsalternativ fanns i kommentarsfält. 🙂

   • FRIENDS arbete mot mobbning får en ny paroll- ”Men ta inte åt dig bara!”.

    Nämen ärligt. Jag fattar väl att det är skillnad på att kritisera plutmunnar och att säga sjukt rasistiska saker. Jag drar bara argumentet in i absurdum för att få dig att fundera på var gränsen går för när det är okej att ”säger ju bara min åsikt” och när det är bättre att låta bli.

    Men skitsamma jag har sagt allt jag vill säga och ingen av oss lär ändra ståndpunkt verkar det som.

    Ciao for now! I’ll be back 😉 Kanske för ris, kanske för ros vem vet?

 24. Sara skriver:

  Det som är skrämmande är snarare det faktum att du fortfarande inte förstår felet i ditt beteende. När du kommenterar på en blogg om en tjej vars läppar är förstorade: ” VAD HAR HON GJORT MED LÄPPARNA?! Jag blir ledsen när jag ser tjejer göra sånt”, då är du precis lika illa som alla ”troll” som du tycker så illa som. De som sitter och kommenterar på bl.a. din vän blondinbellas blogg och tycker till om varenda litet steg hon tar. Du har väl inte mer rätt än dom att tycka till om vad en människa väljer att göra i sitt liv. Och det gäller oberoende på VAD det är för val personen gör. Vare sig det handlar om att fylla sina läppar, gå orakad under armarna, gå upp/ned i vikt, välja en partner med annan nationalitet osv osv.

  DU har ingen rätt att döma eller tycka till om en annan persons val i livet. DU har ingen rätt att bli ledsen eller tycka att det är synd att en tjej förstorat sina läppar. Precis som någon annan inte har rätt att tycka det är synd att Gustav gift sig med dig istället för en 100 % etnisk svensk. Och bara för att vissa gör det och du skakar av dig det betyder det inte att de har rätt till det eller att du kan rättfärdiga ditt fingerpekande med det. Att du tycker till om någons läppar är lika illa som att någon tycker till om en persons val av partner, rasism eller inte. Grunden till dömandet är inte relevant för dömandet i sig är så fel. Sköt dig själv helt enkelt!

  • Elaine skriver:

   JAG förstår inte dig. JAG accepterar att jag inte förstår. JAG går vidare. Rasism och plutmunsposar är för mig helt olika saker. Agree to disagree.

Lämna en kommentar