”Den där Elaine, vem är det?” – svåra tider som blev drömtider


image

Godmorgon mina fina! Idag börjar första dagen på vår öppna kurs Snacka Snyggt. Det är verkligen guldkant i vardagen att få utveckla folks kommunikation till max. Sen väljer vi alltid kursstället med omsorg. Denna gång är det Görvälns slott och jag kanske fick det minsta och charmigaste hotellrummet.

4d47a456249411e3a2c122000a1f9d4d_7

Nu sitter jag i kurslokalen som en glad 10-åring som väntar på att gästerna ska komma. Det är alltid lika pirrigt trots att vi har säkert tio öppna kurser per år. Det är ju personer jag aldrig har träffat förut och vi ska hänga i två dagar och grotta ned oss i mitt älskade ämne modern retorik.

Snacka Snyggt

Jag får nypa mig i armen ibland. Här sitter jag på ett slott med en fullsatt kurs. Jag minns när jag satt på Södertörns högskola för elva år sedan, förtvivlad över att jag inte hade en endaste anmäld till min första öppna kurs som jag hade hyrt i någon lokal i stan för en mindre peng. Jag hade ju inga pengar. Jag var förtvivlad, ledsen och tyckte att framtiden kändes hopplös. Ingen visste vem ”den där Elaine” var. Idag vet de.

snacka snyggt

/Elaine, går ned till salongen för att möta upp dagens första kopp kaffe och kursarna.

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “”Den där Elaine, vem är det?” – svåra tider som blev drömtider”


 1. Daniella skriver:

  Var det ingen som kom på den där första kursen? 🙁

 2. Amy skriver:

  Jag vill gå jag vill gå jag vill gå, hur gör man? Jag har läst en av dina böcker och jag är fast.

 3. frida, musikalfantast och dricker kaffe ur termos skriver:

  Längtar till den dagen man slipper oroa sig för det där ”Vad ska det bli av mig? BLIR DET ENS NÅGOT UTAV MIG?!” Jaja.. nog med oro.

  Jag har en fråga till dig finaste Elaine =) Jag läser nämligen retorik på campus nu en termin och jag fick i en uppgift följande ”Varför är det bra att tala väl?”.. Så jag tänkte fråga om jag fick citera dig i min uppsats? (inte bara för att du är en av mina förebilder, du är jäkligt smart as well och jobbar med retorik). Vore så himla coolt om jag fick citera en snutt från min idol 😉

  Puss og klem

 4. frida, musikalfantast och dricker kaffe ur termos skriver:

  Om du vill/har möjlighet/ har tid med andra ord… (=

 5. Det är så häftigt ja! Blir berörd ända in i magen av historier som dessa. Du är cool!

 6. Helena skriver:

  Kan du inte berätta lite om hur du fick folk att veta vem ”den där Elaine” är? Vore så kul med ett inlägg där du berättar lite om de där elva åren och hur du gick till väga? För oss som fortfarande inte vet vad vi ska bli eller hur – och behöver lite uppmuntran. Inte några handfasta råd direkt – mer bara en berättelse om din resa. Lite uppmuntran.

  Ha en härlig kurs!

 7. Tina skriver:

  Du är SÅ inspirerande. Blir så peppad att omvandla mina drömmar till verklighet när jag läser dessa typer av inlägg.

  Lycka till med kursen!

 8. Gillar verkligen att följa inspirerande personer som du som byggt ditt eget liv både privat och professionellt. Står själv med en fot i funderingar på eget företag, det hjälper så himla mycket att läsa om där du började. Tack för din härliga och inspirerande blogg!

 9. Åh, jag älskar att läsa sånt här. Det är så lätt att tänka att du alltid varit stor och framgångsrik bara för att du är det idag, men för några år sedan var du ju faktiskt där jag är nu. Känns väldigt hoppfullt!

 10. wigwag skriver:

  Man undrar ju lite vad det är för folk som går på dina kurser. Säkert bara såna som redan är vana att prata och hålla föredrag och vill ha lite tips om hur dom ska bli ännu bättre. Har du nån gång haft en riktigt talträngd kursare som du haft problem med att säga nåt överhuvudtaget?

 11. Ella skriver:

  Hej! När var det som det vände och du kände att det var på gång?

 12. Det är verkligen både inspirerande, underhållande och lärorikt att följa din blogg! Jag är så himla glad att jag hade glädjen att lyssna på dig när du var i Malmö för några år sedan. Mycket av det du sa då har följt med mig så när jag hittade din blogg för ett år (ungefär) sedan blev jag jätteglad!

  Kram Nina

 13. Christina skriver:

  Väldigt peppande läsning för mig som ligger i startgroparna att ta det stora, läskiga, steget ut som egen företagare. Det är så ballt att du har lyckats så! All heder 🙂

 14. Rebecka - New and Improved! skriver:

  Kära Elaine!
  Förra året skrev jag en kommentar på din blogg om att jag blivit av med mitt jobb. Jag hade fått en ny chef som jag inte klickade med, och hon påstod att mina skillz, som mina kollegor o gäster (jobba på hotell) påpekade var mina styrkor, inte alls var nåt bra. Du svarade mig då att jag skulle ta mina färdigheter o använda dem till något annat, nytt o bättre. Idag, ett år senare, är jag HR Administratör på ett internationellt bolag. Jag började som sjuk-vikarie o har på ett år klättrat till en ny roll o fått fast anställning. Jag har dubblat min lön från mitt förra jobb o är nu i färd med att resa då o då till vårt kontor i Stockholm o ska även snart på utbildning på vårt kontor i England. Jag vill bara säga TACK till dig, tack för att du tog dig tid att svara, o tack för att du fick mig att se att min färdigheter är något att vara stolt över. Mina skillz kommer till sin rätta, o jag har hittat en arbetsplats som tror på mig. Jag nyper mig själv i armen nästan varje dag. Tack för att du är så full av inspiration!

Lämna en kommentar