Coola bloggvänner som Lisa och doktor Linnea


Jag önskar att jag var som Lisa. Att jag hade den omtanken och oron för nättroll att jag kunde formulera något som hon gjorde häromdagen när ”Adam”, ”Maja”, ”Emma” och alla andra namn hen använder skrev om min och ibland Gustavs påstådda otrohet direkt efter Gustav och jag hade gift oss.

troll

Först blev jag arg över att trollet faktiskt vill skapa rykten och förstöra för oss. Men nu har kommentarerna blivit så många och desperata att jag mest blir full i skratt. Jag får en bild av mig själv hur jag direkt efter bröllopet, nygravid och kräksjuk, ger mig ut i singeldjungeln i min one-pice som jag levde i då.

Elaine 2011-09-30, less på livet och ovetandes om att Matheo ligger i magen.

20110930-072747

Vilket jävla kap jag hade varit och vilken energi jag hade bjudit på. Otrohetsmarathon i onepiece och bebis i magen, Nu kör vi!

Gud minns ni den trista tiden? Ni bloggvänner som var med då, kommer ni ihåg hur förjävla tråkig bloggen blev. Ok att folk slutar läsa bloggen för att de tycker jag tränar för mycket, tjatar om viktväktarna, ”skryter” om ett husköp i Spanien. Men de som slutade för att jag hade blivit en tråkig onepice-människa som bara postade blogginlägg på när jag drack te och grät. Dom förstår jag allra mest! Allt var bara Mys och te, jag fick själv en mysöverdos och gjorde en actionplan. Så här lite action var det på den tiden. 20111002-09582220111002-095832

Jag önskar att jag var lite mer som Linnéa. Att jag tänkte mer på bakomliggande orsaker och kunde vara sådär positiv trots de lögner som trollen försöker sprida. Och den dynga av ”energi” de sprider. Linnea är Sveriges nästa doktor Phil. Hur mycket jag än älskar att sätta skitstövlar på plats lite hårdare än andra tycker de förtjänar, så älskar jag tammetusan Linneas kommentarer mer. Hon har hängt med i bloggen i många år och blir bara klokare. Så här ”hänger jag ut” henne, mest för att alla ni kloka ska känna att ”risken” finns för er med. Eller snarare chansen. Det är ju bra att konstruktiva och tänkvärda tips lyfts fram, som Linneas här nedan.

20130826-210158

Jag läser Linneas kommentar och nickar, håller med. Men så kommer ett troll och jag tänker ändå: ”Ditt lilla fuckface jag ska fan köpa en pitbull som ska få bita av dina fingrar så du bara kan använda tangentbordet med näsan. Din jävla tönt! Skaffa dig ett liv. ” Men jag skriver det aaaaaldrig. Det skulle jag aldrig göra. Herregud jag har ju JESUS ambitioner för tusan!

Tack älskade bloggvänner för att ni väger upp och sprider ert ljus när både jag och trollen tappar det mot varandra. Älskar er!

Och för er som inte vet så ska jag berätta hur många trollen är – egentligen.

image image image

En förmodligen mycket sjuk person som har alldeles för lite att göra. Tycker som alltid mest synd om dem när jag ser hur mycket energi de lägger på att byta namn, alias och ibland dölja ip-nummer. Men ibland slarvar de som Simon/Adam/Hugo/Emma och då är det enkelt att se.

/Elaine, tänker tillbaka på gravidtiten och hur fruktansvärt arg hon var då, jätte-arg, puppy-matha-facka-arg! Stackars grannarna…

 

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Coola bloggvänner som Lisa och doktor Linnea”


 1. Ibland är det skönt att bara vara aaaaarg! Håller man all sån skit inom sig, då ruttnar man inifrån tillslut. Men innan man kommer till det riktiga föruttnelse-stadiet, då förvandlas man till ett nättroll. Sen smälter man ihop till en liten stinkande, skitarg hög som ingen tar nån notis om.
  Så var inte orolig, naturen tar hand om nättrollen.
  Tycker Linnea verkar vara ypperligt klok så du borde nog printa ut hennes kommentar, rama in den och sätta upp den på ett ställe där du lätt ser den. Bara som en påminnelse liksom.
  Ha det kalas!

 2. Wow Linnea!!! Härligt sätt att tänka

 3. Olle skriver:

  Att Gustav skulle ha varit otrogen tror jag inte på. Otrohet är svårt att definera, lite kyssar och hångel är väl något som ni får diskutera i relationen, gränser etc

 4. esterii skriver:

  Ops, jag var inte med då så jag ingen koll, men du verkar ju ta det nu:) Själv är en glad för en kommentar och tror att man skulle ta emot vad som helst.. Men NEJ, det finns gränser.. Allt gott!

 5. Simon skriver:

  Bry dig inte om skvaller. Men du kanske kan fundera över var det kommer ifrån? Du skulle bli mycket förvånad.

 6. Elaine skriver:

  Jag har annat att fundera på Simon. 🙂 Hade jag hunnit fundera på vad skvaller kommer ifrån så hade jag inte hunnit med mycket i livet.

  • simon skriver:

   Erkänn att du blev nyfiken? Tänk om det är en person som står dig mycket nära…hur skulle vänskapen påverkas.

   • Elaine skriver:

    ”Simon”/”Adam” vännen. Du må vara uttråkad men jag ser ju att du har samma ip-nummer som de andra och Adam. Simma, ta en promenad gör som Anna tipsade dig om. Men att försöka skapa drama hos två småbarnspäron som kollar let’s dance på fredagar tar dig inte långt. Istället för att sukta efter drama i andras liv så kanske du skulle göra något dramatiskt åt ditt egna liv? Det börjar bli sorgligt nu.

    • Hugo skriver:

     Du har tyvärr fel ang ipnr. Kolla en gång till.

     • wigwag skriver:

      Va! Elaine fel! Elaine har aldrig gjort eller haft fel. Elaine är själva definitionen på rätt. Elaine är facit som du rättar dina tillkortakommanden med. Det är tyvärr nåt fel på dig Hugo.

 7. wigwag skriver:

  hahaha… Skrattar gott åt ”hundincidenten” när du skulle vart som mest eeh hm ”pilsk”. Hunden kanske var rädd för att bli våldtagen eller nåt.

 8. M skriver:

  Hejja dig Elaine! Ja e sådär nygravid och jättearg nu… Redan fått problem på jobbet pga min ilska… Gahh! Hur skall detta gå?! Och d sista man vill höra är ju att ”du är sådär arg för att du är gravid” … Kram

 9. Puss på dig Elaine! <3

  Blocka trollen, you've got the power!

  • Elaine skriver:

   Puss på dig själv kloka människa! ❤Ok ska göra det. Blir så dålig energi av dem. Raderar psykotrollen som ”håller med” sig själv med olika alias.

 10. Helena skriver:

  Hej Eleaine, jag var inte med här på bloggen under din ”onepiece-period” men jag tror att jag skulle ha fortsatt att följa din helt grymma blogg även då. EN av anledningarna till att jag följer din blogg ganska så slaviskt är just att du bjuder så på ditt liv. Är det onepiece så är det onepiece och sånt är ju livet. Du försöker inte göra om och låtsas att allt är 100 bra om det inte är det. Sen är det himla härligt att få följa med när du har mycket bättre tider i livet också. Heja dig! Kram från Mölndal

 11. Emilia skriver:

  Elaine, din blogg är troligen de bästa som hänt på internet.

 12. KK skriver:

  Tycker inte att någon ska behöva ta sånt där trams på sin blogg, sprider bara negativitet och det är det sista som behövs i vår värld. Bort med sånt NU!

 13. Tuss skriver:

  Att det finns folk som orkar sitta och kommentera i syfte att konspirera och förstöra. Det är lika fascinerande varje gång.

 14. Cissi - singel som dansar livets dans med svåra steg skriver:

  Jag har läst din blogg länge, nästan sedan den startade, och jag tycker att det är just de där perioderna av ”teman” som är så härliga, de speglar ju livet. Sedan så kan det ju vara jobbigt att läsa om vissa saker vissa dagar, men då tänker jag att då behöver man ju inte läsa just den dagen. Men för det mesta så blir man ju inspirerad och peppad av att läsa.
  Något som känns supertrist är dock det här med trollen. Att de bara orkar hålla på… Det gör ju också att man inte tar alla som kommenterar seriöst, och då försvinner ju tillfällena för diskussioner på bloggen tänker jag. Jättetråkigt som sagt.

 15. alfan jao skriver:

  wow jaa fett arg du var.. liksom vad hade du med någon annans hund att göra, den får ju skälla hur mycket den vill så länge den inte attackerar dig fysiskt 😀

Lämna en kommentar