Det här med bästa dagen i ens liv


– När Matheo föddes, det måste varit den bästa dagen i ditt liv?! Så säger folk.

Jag ler och svarar: ”Absolut!”

20130905-160750.jpg
Men tänker ”HELL NO!”. Det var fan dagen mitt underliv gick sönder, så jäkla fantastiskt var det inte. AJ!

20130905-160919.jpg
Men dagarna efter såklart, när man slapp blöja, till mig, och annat glammigt och fick njuta av att vara mamma till världens bästa. Det var gött❤.

20130905-161145.jpg
Är det verkligen så att det är den dagen som folk tycker är bäst? För mig är det helt klart två dagar efter. Vad är era bästa dagar så här långt? Tänker att hade någon frågat mig när jag var 7 år hade jag sagt när jag fick min lillebror.

10 år när farfar tog oss till Gröna lund.

14 år dagen då min första pojkvän Jacob gav mig mitt livs första kyss i regnet.

17 år Jag var så kär att jag kunde spricka. Det var en klasskompis, och jag låg i hans pojkrum och hade orden ”jag är kär i dig” på tungan men vågade aldrig säga det.

25 år den där utekvällen i Barcelona då vi nästan hånglade upp högtalarna för att det var så SJUKT bra housemusik!

27 år när Gustav och jag låg i min säng i min 1:a på bokvägen 5 i Solna och han säger att han älskar mig för första gången.

29 år, när Gustav gick ned på knä och friade. Och när vi gifte oss förstås.

30 år, när jag precis har kissat på stickan, har Wendy på luren och är den första som får höra att jag är gravid!!!

32 år, när Matheo säger ”mamma” och vill gosa med mig för första gången.

Ni är många och ni är olika! Jag är så nyfiken! Vilken är ert livs absolut bästa dag så här långt?

/Elaine, nylandad i Malmö alldeles varm i magen av att tänka tillbaka på sina bästa dagar.

Bloggvännerna har ordet

53 svar till “Det här med bästa dagen i ens liv”


 1. Åh, då skulle man ju nästan försökt springa på dig på stan om du är här!! 😉 jag har så svårt med minnen, men däremot gillar jag känslan när man vet inom sig att man på riktigt är lycklig! Den senaste veckan har vår lilla tjej utvecklats något enormt, det är precis som att hon verkligen fått upp ögonen för världen och att då få världens största smile från denna lilla 2-månaders bebis, det gör en så ofantligt lycklig så att man bara vill spricka! Hon är helt klart det bästa jag åstadkommit hittills, no doubt about that! 😀 kram /J

 2. Emma skriver:

  Elaine! Du verkar vara så vettig och rolig! Du är en sådan person man önskade att man hade i sin närhet -en önskekompis!

  Mina bästa dagar är bla när jag tog körkort och min tandläkarexamen och bröllop. Men! Jag måste nog säga förlossningsdagen -min sons födelsedag

 3. Emma skriver:

  Oj! alltkom inte med!
  Jag tyckte att förlossningen var det absolut häftigaste jag varit med om -och vilken belöning sen!

 4. fanny skriver:

  Ojojoj vilken svår fråga…när min man friade var det inte helt hur det blå, vi visste att vi ville gifta oss så det kändes ganska naturligt. Och när vi gifte oss var jag kolugn och inte alls emotionell eller tårögd som jag trodde att jag skulle vara, allt kändes bara naturligt och som att allt var som det skulle. Självklart var jag jättelycklig och hade en superrolig dag, men jag var inte i extas. Och när mitt första barn föddes var jag först mest lättad över att smärtan var borta och sedan ville jag bara sova.

  Vet inte hur jag ska formulera det här riktigt, men det är som att de ovanstående dagarna, som ”borde” vara mina bästa, inte är det på egen hand. Jag är mer glad över äktenskapet med min man, än över just den dagen som vi ingick det. Och jag blir mer och mer glad i min lilla bebis ju mer vi lär känna varandra, än vad jag var den dagen mitt underliv sprängdes 🙂 Och eftersom frieriet, bröllopet och födelsedagen är viktiga milstolpar och startskott till det som nu är mitt liv, så vill jag säga att det var mina bästa dagar!

  Men den dagen som jag var sådär superexalterad och bara lycklig och pirrig, det var nog när jag och min nuvarande man precis hade blivit på g och jag som hade trånat efter honom lääänge äntligen fick kramas och hålla handen!

 5. Johanna skriver:

  Svårt att bara välja en dag. Men skulle nog säga den dagen då min dotter kom till världen. När jag vaknade upp efter mitt akutsnitt och fick se min man sitta med vår dotter i famnen och tårarna rann på honom. Hela mitt hjärta höll på att explodera. När jag såg min dotter var min första tanke, äntligen har jag fått mitt första biologiska band. Det gick inte ens att greppa och jag var överlycklig.

 6. Babbsan skriver:

  Vad menar du med att ”du sprack i en klasskompis”? Menar du de mer intima delarna eller? 😀

 7. Linnea - chefande tvåbarnsmamma som ska bli stark och lära sig snacka snyggt 2013 skriver:

  Jag är helt med dig, förlossningarna har absolut inte varit någon höjdpunkt i livet! Studenten och bröllopet är två dagar när jag har varit otroligt lycklig, de är de bästa isolerade dagarna i livet. Mina barn är det bästa jag har gjort, det finaste jag har och en sån vidunderlig kärlek så orden räcker inte till.

  Dock har detta varit en kärlek som kom med tiden, jag älskade inte mitt första barn första gången jag såg honom, kände absolut ingen sån där fantastisk kärleksbubbla, ångrade mig mest faktiskt. Men efter ett par veckor tyckte jag att han var helt okej och någon månad senare var tyckte jag riktigt mycket om honom. Några veckor innan han fyllde 1 kom han rusande emot mig när jag kom hem från jobbet, så där som 1åringar springer lite från sida till sida, på sina knubbiga små ben och lät ”mammamammamammamaamma” och hjärtat växte som grinchens, tre storlekar. Andra barnet har jag älskat sen hans första andetag, jag såg hans bror i honom och och visste att han skulle bli lika underbar! Idag funderar jag lite på om jag hade en förlossningsdepression, men ja nu hamnade jag jätte offtopic!

  Men student, bröllop och hela livet med barnen!

  • Johanna skriver:

   Modigt att vara ärlig och jag tror du kan hjälpa många! Härligt att kärleken växte fram 🙂 Lycka till med att bli stark och lära dig snacka snyggt! 🙂 bloggvänskramar!

 8. Jag har inga barn, men jag tycker att det är så skönt med mammor som berättar hur förlossningen verkligen var och inte förskönar det hela. Då blir mina tankar mer realistiska, tror jag.

  Den bästa dagen i mitt liv var den 28 januari 2011, då jag hämtade hem min hundvalp <3

 9. Sanna skriver:

  Härliga bästa dagar! Jag är ganska ung och har än så länge inte haft några väldigt utmärkande dagar, men däremot händelser!

  Som då jag vann en resa till Usa för mitt forskningsprojekt jag gjort i gymnasiet.

  När jag fick flytta hemifrån till världens bästa stad Göteborg.

  När jag fick reda på att jag kom in på läkarprogrammet och behövde lämna allt och flytta igen, men ändå visste att det var bästa beslutet hittills i mitt liv.

  Då han väckte mig med nystekta pannkakor vid havet en sommarmorgon.

  Min vardag just nu, som innehåller världens bästa studier, underbara kompisar, familj som finns inte allt för långt bort, pojkar i överflöd, fester och nätter som skulle kunnat ha ägt rum i en film.

 10. Fiapia skriver:

  🙂 jag älskade att föda barn. Jag tyckte inte det inte alls va så hemskt som alla berättat att de skulle vara. Så det va helt klart en av mina bästa dagar, även fast jag tyckte det var svårt att greppa vad som hände. Mina barnmorskor skrattade gott när jag förvånat utbrast ”oj, det kom en bebis” när de hivade upp vår dotter på mitt bröst för lite drygt ett år sedan.
  Jag hoppas så att bebis två, som kommer i november, blir en lika bra upplevelse. Ska bli så spännande att bli tvåbarnsmamma!!!

 11. Dafina skriver:

  Min absolut bästa dag hittills (22 år gammal) är när jag blev antagen till min utbildning som jag verkligen inte trott att jag skulle. Den dagen kan jag lugnt säga var en utav mina lyckligaste! När jag fick mitt körkort var också en mycket lycklig dag! En annan lycklig dag var när mitt första syskonbarn föddes och jag hörde hennes gråt i telefonen och då grät jag av lycka! Den 19 januari är sista schemadagen och då är jag en färdigutbildad förskolelärare och grundskolelärare 1-6, är ganska säker på att jag kommer gråta av lycka då också 🙂 helt okej om du inte orkar läsa detta haha, men det var faktiskt roligt och skriva mina lyckligaste dagar! Brukar tänka på de ofta, men man hinner ändå glömma bort de under vardagsstressen, älskar din blogg som får mig Och tänka på positiva saker även om jag redan är jättepositiv & optimist 🙂 stor kram till dig <3

 12. M- mamma till busiga T skriver:

  25 år har min examen i handen och dumpar min dåvarande skitstövel till fästman
  26 år träffar min blivande man
  28 år gifter mig , 1 juli 2011 så lycklig och kär i min finaste
  28 år, 1 augusti 2011, maken säger du jag tror du är så här trött för du är gravid. Köper ett test och när jag plussade var jag både glad och ledsen. När jag ser våra föräldrars reaktion är det först när jag blir lycklig. Var så lycklig så jag inte var jag skulle ta vägen!!
  10 april 2012, både den värsta och sen lyckligaste dagen i mitt liv då min vackra flicka födds. Förlossningen var bland det värsta jag varit med om, men bär hon ploppar ut och jag hörde hennes första skrik var den lyckligaste dagen i mitt liv. Inget toppar dem studen de lade henne på mitt bröst.

 13. Sandra skriver:

  Bästa dagen i mitt liv var nog i somras alla de gånger jag var ute med mina kompisar. Nybliven singel och tillbaka i tjejgänget är det inte mycket som slår. Är 20 bast så inte hunnit stadga mig och fått barn. Men detta var lyckligt!

 14. Fru K - Porschemamman (och författaren och juristen och allt det där andra) skriver:

  Med tanke på hur deppig jag har varit i mina dagar så känns det lite knasigt att säga det men jag tycker nästan att alla dagar är de bästa i mitt liv. Jag är så tacksam för att jag finns till och att jag lever ett så bra liv! Försöker njuta fullt ut jämt.

 15. emma skriver:

  Helt klart studenten, av många olika anledningar 🙂

 16. Lorraine skriver:

  Hur länge är du i Malmö, Elaine? Har du och andra bloggvänner tid för en fika? 🙂

 17. Caroline // lillgammal 22 åring utan barn skriver:

  Då jag själv inte har varit med om bröllop och förlossningar så får jag säga att den bästa dagen i mitt liv var den frodiga förmiddagen 3/12-09 när jag äntligen fick mitt körkort. Frihetskänslan som körkort innebär njuter jag fortfarande idag.

  Dock står inte studenten jättehögt på min lista. Men det kanske var alla förberedelser och förväntningar som ledde till denna besvikelse? Någon som delar samma erfarenheter?

  • josefin skriver:

   Caroline, jag håller med dig angående studenten! Jag tyckte inte alls den dagen var häftig, men känner mig dum när jag inte svarar att det var den bästa dagen i mitt liv… Körkortet var så mycket roligare!

   Min bästa dag hittills var i påskas. Vackraste natten i mitt liv, ni vet känslan av att ”det här är för bra för att vara sant, det här är för bra för att hända mig”

 18. Natta skriver:

  Nästan så man skäms. Men lyckligaste dagen i mitt liv är första dejten med mitt ex. Kan inte säga varför, men va i extas…
  När min dotter föddes (kanske inte lyckligaste sm du säger) mer häftigaste.
  Och min student, fasen va glad jag va! Kram på dig, du verkar vara en satans bra mamma Elanie!!

 19. Marie-Louise skriver:

  Jag gillar de här nostalgitripparna du tar oss på!! 🙂

  Förutom de självklara, studenten, frieri, möhippa och bröllop så har jag en kväll som står ut bland flera andra fantastiska minnen.

  Jag var 21år på en strand i Västindien med några vänner en kväll. Brasan var tänd och vi kastade lite frisbee till tonerna från en gitarr som en av killarna tagit med. (Jag vet, det låter som en riktig amerikansk collegefilm!!:D)
  Jag minns än idag den kalla sanden under fötterna, det lite skrämmande mörka vattnet, vågbruset och det maffiga skådespelet i horisonten i form av ett åskväder med blixtar var och varannan minut som sakta rörde sig bortåt. Känslan av total frihet och harmoni av att bara vara. Inga måsten inga tomorrows, bara där och då. Som jag älskade den kvällen!!!

 20. Marie, Gävle skriver:

  Åh jag älskar din blogg! Sitter och skrattar för mig själv när jag läser den!
  Jag födde min dotter nu den 12/8 och just när jag låg där och hade så fruktansvärt ont önskade jag att jag var någon annan person, någon annan som inte födde barn!
  Men nu tre veckor efter är jag lyckligare än någonsin! Så häftigt att våra kroppar kan skapa en människa sen gå igenom sådan smärta när vi föder.

 21. Johanna skriver:

  Mysigt att läsa alla svar 🙂

  Studenten var en härlig dag, att träffa min några timmar gamla guddotter för första gången var fantastisk (nu sju år senare är hon fortfarande mitt glädjepiller som jag träffar flera gånger i veckan), en festival i somras med mina vänner var härlig när energin pumpade i takt med musiken…men absolut bästa dagen var i maj när jag plåtades för en fitnesstidning i Stockholm (skrev ett mail till dig som jag också fick svat på, eftersom det indirekt var tack vare dig)…det kändes så lyxigt och jag var så stolt över mig själv och hög på livet. Träningen i stort har gjort mig hög på livet!! 🙂 visste att denna sommar skulle bli den bästa när en fågel bajsade på mitt huvud någon dag innan sommarlov, även fast jag aldrig jobbat så oerhört mycket som i somras…och andra glädjeminnen är en Backstreet Boys-konsert, att få mail från dig, när jag 19 år gammal (precis efter studenten och efter 3års tjat fast ingen trodde på mig) flyttade utomlands till min drömort, för någon vecka sedan på semester med mormor när hon öppnade sig och berättade om sin svåra uppväxt (det var tack care dig den resan blev av, innan dig hade jag inte förståyy hur viktig den relationen var). Jaa du…vad bra att reflektera över sådant hät! Oväntat nog var 2013 mim bästa sommar, men det är nog tack vare det som hänt inom mig snarare än utanför. 23 år och det kan bara bli bättre…ävem om hösten nog inte blir lika härlig 😉

 22. Emelie med C skriver:

  Min man och jag har diskuterat detta med bästa dag, bröllop vs förlossning. Vi var rörande överens om att vår bröllopsdag var den i särklast bästa och lyckligaste dagen i bådas liv (eftersom förlossningsdagen faktiskt mestadels var ganska vedervärdig :D) men just det ögonblicket/stunden då vår son kom upp på bröstet och var sådär alldeles ny, det ögonblicket kommer nog ingenting slå. En blandning av fascination, nyfikenhet, kärlek, adrenalin och en känsla av att nio månaders plåga äntligen var över, haha. Det var stort!

 23. KL skriver:

  Dagen då min första katt kom till mig. Hon var så himla liten och fluffig! På delad förstaplats med dagen en månad senare då min andra katt kom på förmiddagen och min nuvarande sambo och jag blev officiellt tillsammans på eftermiddagen. Övriga dagar: dagen då jag efter 6 års pluggande äntligen fick mitt första riktiga jobb och dagen då jag och min barndomsbästis åkte slalom helt själva i pisten genom snöstorm för att komma ner till århundradets bästa pudersnö.

 24. Emma skriver:

  Är bara 20 år gammal, så har ju inte hunnit uppleva lika mycket som vissa andra.
  Men skulle jag välja tre av mina lyckligaste dagar så blir det:
  Dagen jag tog mitt körkort, det var så häftigt!
  Dagen då jag tog studenten, åh vad roligt det var, hade gärna gjort det en gång om året!
  Dagen då jag flyttade till USA. Åh vad glad jag är att jag tog beslutet av att åka helt ensam över havet och jobba som au pair ett år. Nu har jag endast 2 veckor kvar, och det är med många underbara minnen jag kommer lämna mitt andra hem, Washington DC.

 25. Dagen då jag och Simon gifte oss 😀

 26. Ruffie-Lina skriver:

  Jag vet i alla fall vilken som kommer vara den som bästa dagen i mitt liv, om jag någonsin får uppleva den…

  Mens. Igen.

  Faaaaaaaan Elaine, nu är jag så jäävla deppig! Ligger här i min säng och är övertygad om att nej, jag kan nog inte få barn. Och min kille är ko-lugn och ba: det tar sin lilla tid. MEN JAG VILL NU. Och hur ska man inte bli stressad över det?! Ja för det hjälper ju säkerligen inte till..

  Äeh, förlåt för att jag dödar stämningen på detta fina inlägg med härlig stämning från bästa dagar i folks liv. Men jag var bara tvungen att skriva av mig skiten nånstans. Här var det första stället jag kom att tänka på. Det gör mig på något sätt glad i alla fall 🙂

 27. Katrin skriver:

  Så skönt att läsa detta blogginlägget, min dotter förlöstes med akutsnitt för några månader sen och jag fick sen ligga på iva några dygn utan henne. Jag kan verkligen sörja det där fotot alla tar efter och lägger på fb. Jag fick inte ens se min dotter första dygnet, så det var absolut inte bästa dagen. Men kanske en månad senare när vi var tillsammans och vi insåg att vi alla överlevt och att vi får se denna flicka växa upp och ta plats i världen.

 28. mamamika skriver:

  Åh, kan inte annat än hålla med! Vad är det för ”fantastiskt” med att trycka ut en unge, egentligen? Smärtan är verkligen OBESKRIVLIG, och direkt efter var inte jag speciellt kärlekskrank, i alla fall. De följande dagarna på BB med amningsångest och allt annat var inte speciellt härliga heller. Men dagarna efter DET, DÅ var det helt underbart! 😉

  Men… Det är ju bara jag. 😉

 29. My skriver:

  Den 19 november 2011 föddes min son, men han var så sjuk när han kom ut. Så den bästa dagen i mitt liv var den 24 november när vi fick besked att hans hjärnröntgen inte visade på några skador & han kunde tas ut respiratorn. Det var den mest känslosamma och underbara dag i mitt liv. Nu har jag världens godaste nästan tvååring som lär sig nya ord varje dag ❤

  Tack för en bra blogg! Jag läser varje dag!
  Kram

 30. wigwag skriver:

  Vet inte om det här platsar men jag var 10 år och mamma, jag, storasyster och vår älskade hund var i skogen för att plocka svamp. Vi hade gått och gått och gått, plockat blåbär och lingon och 2 kantareller som JAG hade hittat när jag bakom en stor mossig sten ser nåt som får mig frysa till is. Ett stort område, flera kvm, med stora gula vackra kantareller. Jag ropa på mamma som kom springande och lyckan var fullständig. Glömmer det aldrig.

 31. Therese skriver:

  Jag fick en förlossningsdepression så nu när han är lite över 2år har jag börjat kunna njuta:(:( tyvärr kommer jag aldrig göra om detta och det är såklart en sorg att aldrig få chansen att njuta av ett litet underverk fullt ut. Jag är helt enkelt för rädd att vara med om samma hemska resa igen. Kan fortfarande få ont i magen när jag hör nyfödda små bebisar skrika. TUR alla inte är som jag:(:(:(

 32. Fru Minimalist skriver:

  Jag skulle vilja svara ”alla dagar när jag och sambon är friska och hyfsat harmoniska.” Att kunna känna, uppskatta och göra varje dag minnesvärd är en konst, men en rolig sådan. Det är ju trots allt alla andra dagar före och efter ”den bästa dagen” som är själva livet och som vi måste kunna finna lycka i. Tänk att det skulle ta mig 30 år att inse det 🙂
  Men det är klart, vissa dagar i livet är ju ner outstanding och lägger sig på minnet:
  – Körkortet 2002, oj vad jag grät när jag cyklade till mina föräldrars jobb för att berätat.
  – Studenten 2003, en enda lång och glädjefylld dag.

  Att plussa graviditet, efterlängtat frieri av sambon och dagen vi gifter oss, är dagar jag ser fram emot att kunna skriva på listan om några år.

 33. Hanna E skriver:

  Precis som du så finns det inte EN dag utan ganska mång. Ett par som jag kommer ihåg väldigt väl är när jag gjorde ett graviditetstest som var positivt och jag blev gravid med vårt första barn, när jag fått se mina barn för första gången på ultraljuden och när jag har fått höra deras hjärtljud.

  Men den bästa dagen hittills är ändå när jag kom hem med vårt andra barn och bröderna fick träffa varandra för första gången. Då kände jag att vår familj var komplett och det var oerhört stort för mig.

  Sen har det varit väldigt bra ögonblick när jag har fått mina barn på magen, även om de dagarna i det stora hela inte har varit så fantastiska.

 34. Jessica O Bergström skriver:

  Bästa dagen ever?! Helt klart när vi gifte oss! I hemlighet! Det var så intimt och mysigt underbart! Hela dagen var perfekt, det var bara jag och min underbara man! Och så självklart 2 år efter det och ca 3 timmar efter förlossningen så var jag sjukt lycklig, när man hade lagt förlossningen bakom sig och Fattat vad som hände och vad som Kom ut! En helt underbar liten kille som jag älskar mest utav allt! Livet är underbart!

 35. Jag är inte typen som blir sådär himlastormade lycklig och i extas över någonting, utan mera gläds i stillhet för allt det fina i mitt liv som jag är så tacksam över! Så det känns lite svårt att plocka ut speciella dagar sådär, men några av höjdpunkterna:

  – Min dotters födelse. Jag har nog förträngt hur jobbigt det var och hur ont det gjorde, för jag minns bara hur jag flöt med jättemagen i badkaret, hur min fantastiska man stöttade mig under två hela dagar, den overkliga känslan när hon sprattlande lämnade min mage och något varmt och kladdigt lades på min mage. Samt hur min underbara finaste man och jag grät glädjetårar tillsammans när det hela var över. Det är nog mitt finaste minne någonsin och jag har aldrig någonsin tidigare eller senare varit så närvarande i mig själv och så frånvarande i världen.

  – Hela det första året när jag studerade och längtade så efter min fästman att jag grät i min ensamhet varje kväll. Alla helger jag tog det tidiga tåget hem och väntade otåligt i 4½ timma för att sen vara först ut av alla ur tågvagnen och springa rakt i hans famn. Varje helg i ett helt läsårs tid.

  – När fästmannen och jag flyttade ihop i vår första gemensamma lägenhet och spenderade första natten på ett hårt liggunderlag på golvet, tittade runt i den vita, tomma lägenheten och entusiastiskt föreställde oss hur vår liv här skulle se ut.

  – Dagen när jag insåg att jag både kan vara vuxen och behålla mina föräldrar som mina bästa vänner i livet.

  Det finns så mycket att vara ödmjuk och tacksam för. Det är fint med påminnelser ibland!

 36. Henrietta skriver:

  Vad häftigt att få läsa alla upplevelser som ni delar med er! Jag har flera gånger i livet fått uppleva den totala lyckan och i somras var det två händelser som jag kommer ihåg extra starkt.

  1. När jag tillsammans med min fästman, som just då ”bara” var pojkvän, och nära vänner festar en hel natt i Barcelona. Vi avslutar med att på morgontimmarna springa ner och ta ett svalkande nattbad i havet för att få bort svetten efter många timmars dans. När jag sedan sätter mig i taxin i blöta underkläder med en handduk runt mig, partyklänning under armen och sand upp på benen, när jag då ser att min fästman ser precis lika barnsligt lycklig ut som jag känner mig är det som någonting inom mig sprängs av lycka. Det är dom där spontana och galna festkvällarna med dom man älskar som man aldrig vill ska ta slut.

  2. När han friar till mig en månad sedan eftersom han inte kan tänka sig ett liv utan mig. Vi har varit ihop i fem fantastiska år och varje år har lyckats överträffa förgående.

 37. Linda skriver:

  Oj vad härligt att läsa alla svar och själv börja fundera!

  Min första lyckligaste dag, är egentligen en hel vecka sommaren 1995 som började med min första skolavslutning (som jag bara ville skulle ta slut eftersom att vi direkt efter skulle åka och hämta MIN alldeles egna finaste bästa HUND!). Då denna fantastiska hund fanns hemma på Gotland (jag har flera ”hemma”, uppvuxen i Norrköping = Hemma, all släkt på Gotland = hemma, bor i Halmstad = Hemma) så var det nattfärjan öven till öjn som gällde och sen direkt hem till Uppfödaren för en hel veckas valpgos och invänjning för den långa resan hem. Helt klart en vecka fylld av så mycket lycka och kärlek!

  När jag hämtade nyckeln till min första egna lägenhet!!! Den första nyckeln till frihet!

  En annan lycklig tid var när min lillebror och jag för första gången gav oss ut i stora världen ensamma, 3 fantastiska dagar i ett augustivarmt London med magiska minnen!

  När min sambo och jag skrev kontrakt på vår första gemensamma lägenhet!

  Körkortsdagen ska vi inte prata om, vilken frihet och nyckeln till världens bästa jobb!

  Dagen när beskedet kom från FMI att jag hade blivit registrerad som fastighetsmäklare och ÄNTLIGEN kunde börja jobba med det jag brinner för!

  Dagen vi hämtade hem vår bäbis (har ingen längtan efter barn, men att stå där med min alldeles egna taxvalp i famnen då brast mitt hjärta!)

  När vi vann budgivningen och äntligen kunde köpa vårt hus!!!

  Vår förlovningsdag!

  Så härligt glad jag blir av att få tänka tillbaks på dessa underbara stunder!!!! Tack för den värmen!

 38. Oj… mina bästa dagar i mitt liv? Innan jag fick familj så var det nog dagen jag tog bilkörkort, men mc-kort ett par år senare slog högre, när jag satte mej på planet och reste själv till Australien, dagen jag träffade min blivande man, dagen jag plussade på gravidstickan, dagen vår son föddes (med planerat kejsarsnitt, inte alls så ont – bara fint), dagen min pojkvän friade till mej, dagen jag plussade igen med lillasyster i magen, (dagen hon föddes var den smärtsammaste jag upplevt), dagen när vår son och hans lilla syster möttes första gången och låg brevid varann på BBs hotellsäng – kärleksexplosion! Dagen jag och min man gifte oss…. Ja det blev visst ett gäng dagar det 🙂

 39. Jenny skriver:

  Elaine! Snälla kan inte du kommentera det här uttalandet? http://www.svtplay.se/klipp/1444424/nyhetspanelen?tab=klipp&sida=1

  Stämmer det retoriskt sätt? :/

 40. Nathalie skriver:

  Bästa dagen var den 26 augusti nu i år när vi fick se våran lilla bebis i magen för första gången i veckan 12, var så lycklig så jag trodde att jag skulle gå sönder!

 41. daniela skriver:

  är ”bara” 20 år så har varken fått uppleva att gifta mej eller föda barn än så länge, och kan väl säga att jag har varit med om flera ”lyckligaste stunderna i mitt liv” än dagar 🙂 när jag träffade min pojkvän, var på klassresa, fick studentmössan på huvudet, simmade med delfiner och fick veta att jag sluppit in till min drömutbildning är högt på listan 🙂

 42. Madeleine skriver:

  Det känns provocerande ens att erkänna för mig själv, då jag fortfarande har en kluven inställning till dem, men när jag efter 2 veckor på ångestdämpande för 12 år sedan fick känna känslan av att inte ha det ständiga surret i huvudet, inte kände ilskan gräva djupare in för varje dag och faktiskt kunde börja leva, det är den bästa dagen i mitt liv!

 43. EllinorO skriver:

  Dagen jag blev kär i min Make, i ösregnet under ett träd.
  Dagen vi gifte oss
  Dagen jag blev utförsäkrad,varslad från jobbet och fick äntligen flytta från Västerbotten till Västerås och bo med min Make igen.Han flyttade före mig för han kom in på civilingenjörsprogrammet i robotik 2011. Jag flyttade efter i maj 2012.
  Dagen jag fick hem vår Jenna, när hon kräktes ner hela mig i bilen, en väldigt åksjuk liten valp. 2009.
  Dagen när jag var 8 år och träffade min bästa vän Lisa i tvättstugan i höghuset där vi växte upp.
  Dagen jag kunde gå 1 km igen. Dagen jag klarade 6,5 km. ( i år!)
  Dagen jag kunde cykla för första gången sedan jag skadade min rygg i somras. Idag. När jag blev normal, avslutade min sjukskrivning i förtid och började studera på högskolan igen. Är ryggsjuk och har opererat ryggen 3 gånger, senaste den 25 april i år. Det känns verkligen helt fantastiskt att få vara normal som alla andra och slippa hindras i min sjukdom. Jag är SÅ tacksam

 44. Teddy skriver:

  Dagen Anelia föddes. Att hon ville födelsedag redan i 6 månaden men ”höll” sig på plats så länge var en stor glädje för oss.

  Dagen vi gifte oss. Han svensk. Hon bulgar. Ett stort bröllop i Bulgarien. Du kan tänka dig mitt stora feta Bulgariska bröllop:)

  Den dagen jag äntligen blev barnmorska. En dröm sedan barnsben var äntligen i hamn. Jag hade kämpat och äntligen fick jag min trätratt i handen och broschen på blusen.

 45. […] Eliane Eksvärd en bra tag och tänkte sprida lite lycka om mina bästa […]

 46. inkku skriver:

  http://inkku.spotlife.se/2013/09/08/basta-dagen-i-mitt-liv/

  Skrev om mina bästa upplevelser i min blogg!

  Tack för inspirationen Elaine!!

 47. inkku skriver:

  http://inkku.spotlife.se/2013/09/08/basta-dagen-i-mitt-liv/

  Skrev om mina bästa upplevelser i min blogg!

  Tack för inspirationen Elaine!!

Lämna en kommentar